Адски съм нервна, не се търпи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Адски съм нервна, не се търпи
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 18706 пъти
Значи, моля ви, помогнете ми. Не издържам вече, започвам да се мразя сама. Много съм нервна и това ми пречи страшно. На 20 съм. От малка съм си нервна, много съм чувствителна и много навътре ги приемам нещата, но не мисля, че това ми дава право да се държа зле с хората и да се изнервям. Не се оправдавам, искам да се оправя. Не мога. Напоследък става по - зле. От усмихнатия и позитивен човек, който бях съм се превърнала в нещо, което ме отвращава. Искам пак да съм слънчева и позитивна. Имам си проблеми, но всеки има, а нормалните хора приемат проблемите нормално, не като мен!
Стяга ме мускула на сърцето постоянно, знам, че не е болка, защото сърцето не може да боли. Гърба също ме боли, знам, че това също е от нерви. Моля ви, хора, помогнете ми. Не искам хапчета и такива неща, от тях се пълнее и погрознява и на всичкото отгоре се пристрастяваш. Не вярвам, че билките могат да имат ефект, не знам. Работя с хора и вече ставам нетърпима и към тях. Искам да съм лъчезарна и спокойна! Много агресия има в мен... Може би от една страна ми е наследствено, баща ми беше много нервен човек, но се пооправи, благодарение на майка ми, слава Богу. Като се опитам да съм спокойна, имам чувството, че ще избухна отвътре. Моля за помощ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 22a1220d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай при ендокринолог, провери си хормоните

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f670174287
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай, всичко на този свят се оправя! Стига, разбира се да запазиш спокойствие и равновесие. Аз също съм имала такива моменти, но съм се старала да не ги показвам така открито. Много е важно позитивното мислене, мисли си за хубави неща, които си преживяла или тепърва ще преживееш, разнообразявай се през свободното време с четенето на интересна книга, намери си интересно и занимателно хоби, което впоследствие ще те накара да бъдеш по-спокойна, а още повече ако вършиш всичко това с желание, няма начин да не промениш душевното си здраве. Не забравяй, че сами определяме живота си, всичко е в наши ръце. Онтасяй се винаги с позивитизъм на нещата, дори и понякога да не е точно така и ще видиш, че другото идва от само себе си! Желая ти, много успех, мила и вярвам, че ще се справиш-животът е пред теб!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2105ccb37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пий някакви билки, не хапчета. Върши неща, които ти доставят удоволствие. Споделяй проблемите си с приятели и роднини.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3c357e5e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, трябва да отидеш на психиатър. Или на лекар, който е специалист и ще ти каже най-добре какво да приемаш за да се успокоиш. Говори с родителите си, с най-близките си хора, те ще те заведат и ще ти помогнат. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 78a3a14279
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   И аз съм на 20 (момче), но съм съгласен с теб! Трябва да го караш по-полека. Аз също понякога имам проблеми с нервите и си го изкарвам на другите, което е много грешно!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0467b2e97a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И аз съм била такава, дори на моменти още съм. Но то всичко зависи от заобикалящата обстановка, средата, в която работиш и се движиш, както и от хората, с които си обградена. :))

Малко зло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c7072319ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни да спортуваш -избери си нещо разтоварващо като танци, зумба или аеробика. Освен това билките помагат.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b00c71ecf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мисля, че с Хомеопатия може да ви се помогне.
Другото е много положително мислене, релакс, позитивни хора, хубава музика и не спирайте да правите неща които ви радват и успокояват(рисуване, разходки итн. )
Ако усещате, че нещата отиват твърде далеч, не се притеснявайте да потърсите психолог!
ПП-Предлагам ви две книги и един филм-Вяра имам (Мадлен Алгафари), Излекувай Живота си (Луис Хей) и филмът "Тайната"!
Успех и помнете, че ние не можем да контролираме това, което идва към нас, но можем да контролораме това и което злиза от нас!
М.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2bab4d81cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Здравей.

Никой не може да ти даде добра рецепта за "поправката" ти.
Трябва сама да я откриеш.
Приеми се като идеално същество, със своите плюсове и минуси.
Прости си за грешките и дай мир на душата си.

Няма да стане за ден, но с малки стъпки всеки ден, няма да усетиш кога отново живота ще е прекрасен за теб:)

Всичко е на нервна основа, аз самата като бях на 16-18 се чувствах така.

Ж 21

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1e807d76db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авт: Мерси на всички за коментарите, много сте мили, но аз наистина нямам нерви дори за четене или гледане на филм, до там са стигнали нещата. Не искам психиатър - не съм луда, просто съм изнервена.
Също така, чела съм много книги от типа на "Тайната" и тн., но за мен това са глупости. Един човек, ако е с достатъчно силна психика не се нуждае от такива неща. Аз явно не съм, щом успявам да избухвам постоянно или в другия случай, да се напрягам адски.
Бихте ли ми дали съвет за някакви билки, тогава или нещо от сорта, което да не пристрастява? Деанксит-а опасен ли е?

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: db81687424
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   През края на 2011г. бях много нервен човек и се изнервях за съвсем дребни неща. След това отидох на ирисова диагностика и ми предписаха наистина много билки, като едни от тях бяха за нервите ми, които фактически били променяли формата на ирирса. Както и да е не знам как, но преди месеци осъзнах, че вече не съм толкова нервна колкото бях преди и промяната се вижда.
Дано да успееш да станеш същия човек, който си била преди, успех.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 341e7e9e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Тези съветчета мисли позитивно, спортувай и т. н не помагат. Не става толкова лесно. Трябва да се открият истинските причини за това да си нервна, и да се лекуват. Всички други методи са замазване на положението на повърхността и реално ефекта е никакъв или временен. Трябва много добре да помислиш какво се е случило с живота и и с теб за да си толкова изнервена. Просто причина трябва да има. Това може да е насъбиране на дребни, но негативни случки през целия живот. Силно разочарование от нещо, усещане на несигурност в обкръжаващата среда, попарени надежди, неосъществени мечти. Може семейната среда в която си расла да е била негативна, да си живяла в несигурност и проблеми и оттам да е дошла тази нервност. Ти сама каза че си чувствителна и приемаш нещата навътре, това значи че преживяваш всеки неуспех много силно. Оттам се получава едно натрупване на негативни емоции- непреработени негативни емоции. Трябва да се научиш да се справяш с тях и да преработиш старите, но това без психолог не знам как ще стане. Просто вече си влязла във фаза в която трудно се контролираш. Запомни винаги има причина за негативните или позитивните емоции, които изпитваме. Открии причините, които те изнервят и работи по тези проблеми. Седни и си кажи честно, кое те изнервя, кои неща не стават така както искаш, това ли е живота за който си мечтала или просто се опитваш да си като другите? Всичко това трябва да се промени, ако искаш да бъдеш щастлива.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc8f3d5cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Здравей младо 20 годишно момиче!
Умишлено подчертавам 20 годишно, защото ти си наистина млада и твоя живот едва сега започва. Това което си написала все едно съм го писала аз, но вече на 40. Няма да разказвам живота си, аз също имах и имам проблеми. И мен ме изнервяха хората и се дразнех от най-малкото, карах се с близки и познати и т. н. Прочетох че не искаш психиатър защото не си луда. Психиатрите не са доктори само за луди хора, а какво точно е лудост? Всеки си има своите странности и лудости. не е задължително човек да е "луд"за да потърси помощ. Аз направих точно това. Психиатър ми изписа лекарства, който ме караха да спя и това никак не ми хареса, приятелка ми каза че посещава психотерапевт и че се чувства добре, така започна и моето лечение. Прочетох и доста книги, но понякога те могат да те объркат. Така че съвета ми е потърси добър психотерапевт, това не е психиатър. Дори някъде четох че хора който са минали през терапия са по здрави от хора който казват че това са глупости. Някой ти е написал и за спорт, да и това също помага. Аз започнах да ходя на йога, вече 5 години, хареса ми и сега се чувствам добре, гърба спря да ме боли, укрепна, стойката ми се изправи, подобри ми се походката, придобих по голямо самочувствие, намерих нови приятели в групата.... Започни от някъде. Все ще се намери причината за да си нервна и недоволна. Ако не ти харесва работата смени я, намери си нещо което да ти доставя радост и удовлетвореност. И мисля че е добре да наблюдаваш кое те изнервя, ситуациите, как реагираш на тях и как би искала да реагираш. Агресията е натрупан гняв и негодувание към нещо или към някого. Говори за проблема с близките си, споделяй проблемите си.
Ти си млада и животът е пред теб. Хубаво е че осъзнаваш че нещо не е наред, че има проблем, това е началото на' излекуването "на живота ти. Първата книга която ми отвори очите за промяна беше на Луиз Хей 'Излекувай живота си".
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc8f3d5cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Дианксит-а не е опасен според лекари. Повечето лекари казват че няма защо да се мъчим без лекарства след като има такива който помагат. Аз също съм пила такъв, гледам че сега и колежката ми го пие, но моят съвет е да говориш с добър психотерапевт, мисля че си много млада за лекарства.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0673b282cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   ти май сама си отговори на въпроса (може би) в последното изречение: "... баща ми беше много нервен човек, но се пооправи, благодарение на майка ми... " на теб липсва ли ти близък човек?

аз също съм ходеща бомба готова да гръмне във всеки момент, и от личен опит ще ти кажа - билките НЕ действат, спортове, зумби, хобита и тн дават ВРЕМЕННО спокойствие, филмите тип "Тайната" са психологически капани и трябва да се заобикалят много от далеч (гледах го филма... много е нелеп); хапчета (транквиланти) също дават временно облекчение и ако си силен ще им устоиш; психолога за да добие представа какво става с теб ще трябва да те види... много пъти! което значи много време и пари - ако можеш да си го позволиш, давай. ако не - подходящ събеседник който умее да слуша също ще ти бъде от полза.

за да преодолееш моментното си състояние трябва да постигнеш състояние на себеосъзнаване и да разбереш къде е корена на "проблема" ти. "проблем" защото за мен това не е толкова проблем, колкото недостиг на нещо в живота ти което те измъчва и те човърка от вътре. и така... пиши, споделяй, забавлявай се анонимно :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 80b67a32c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Съветът ми е да потърсите квалифициран хомеопат -това може да помогне със сигурност!!!
Билките, които може да приемате са глог, мента и валериан (на хапчета или тинктура и лекарства и тинктури на базата на кантарион.
Химичните лекарства водят до престрастяване и не бих ги препоръчала, особено ако преди това не е опитвано с билки и алтернативни методи. Освен това те само "замазват"положението!
Помислете отново за книгите, за които ви писах, особено за "Вяра имам ". Относно психолога, за който споменах-при психолог ходят задрави хора, така, че мисля няма защо да го отхвърляте като възможност. От психиатър мисля, нямате нужда. Не е лоша идеята да посетите ендокринолог-един хормонален дисбаланс може да повлияе по този начин!
Сигурна съм, че ще намерите вашият начин за справяне с този, според мен просто, период!
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 994899de6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

20.   Случвало ми се е за дълъг период от време. Ходих на психолог, говорих с близки, приятели. Не става така.
Тези дни прочетох няколко книги, които ми помогнаха да разбера от къде идва тази нервност. За 2 дни - 2 книги, които описваха толкова точно състоянието, през което съм преминала, колкото и не съм вярвала. Хронологично. Същите симптоми като твоите.
Това е неправилно насочена енергия. Причините не са в теб, а в моделите на поведение, които наблюдаваш. За да има допълнителна агресия, както при теб, външен фактор, дори извън семейството ти, те провокира.
Първо, не одобряваш най-вероятно модел на поведение, който ти се налага да приемеш. Колега, колежка, роднина, приятел, някой ти напомня това, разбрал го е интуитивно, че си податлива и го прилага върху теб. От там идва агресията ти към околните, а най-вероятно този човек ти мислиш, че мразиш.
Отдалечи се, физически. И прекрати всякакво общуване с него и хора, които го/а познават. В противиен случай насъбраната агресия ще изливаш върху околните, а от този човек ще изпитваш страх. Не трябва да мислиш и за този човек.
С една дума убедих се, че природата си знае работата.
За да разпознаеш кой е, най-вероятно е нереализиран в професията си човек, недоволен от живота си, от близките, от всичко, някой, който мисли, че е направил погрешни избори в живота си и горчиво съжалява, а е много късно да поправи тези избори. Обикновено стават непримирими, словесни агресори. Дори да говорят, изглежда положително, но ти не го чувстваш така. Това е страшен вид агресия. Също така ще започнеш да приличаш на тези хора. Спортът само ще пренасочи енергията. Временно е. Само отдалечаването ще ти помогне.
Поне при мен беше така. Дори сега, въпреки че вече знам какво се случва, сещайки се за този човек, гърба ми се схваща.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a5283669b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Хм, позната картинка. И аз съм така, понякога, на 28 съм, а на 20 беше същата картинка като тебе.

Ми аз се насочих към религията, от малък съм си християнин, но почнах да чета повече Библията, да слушам проповеди на Петър Велев, да си се моля на Господ и работите отшумяха. Сега рядко ми се случва, слава Богу.

Карай по спокойно, не съди, пий си мента, глог и валеарин при зор. Не се занимавай с клюки, интриги и др, които мърсят духа.
Пази си и тялото чисто, противно на мнението, да си с жени или мъже интимно, разбива нервите, защото за Бог си е грах голям това. Ако си женен или омъжен, всичко е оки.

Аз лично от както спрях да блудствам със себе си, 2 години вече, се усещам доста по хладнокръвен и спокоен. Не знаех че и това е грях, докато не прочетох книжката "Чиста Младеж" на д-р Тихамер Тот.

Успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e6161ff8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И аз съм същата.По спокойно трябва да приемаме нещата..! :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cc278ad81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Здравей, и аз съм на твоите години и вече от година се чувствам по същия начин. Един ден реших, че не мога, бях станала много агресивна не се търпеше.. и така реших да отида на психиатър, както всички лекари в тази област той ми заяви, че съм във някаква депресия, изписа ми хапчета, вече 5 месеца ги пия, в началото се почувствах добре, но сега същата работа, пък и не мога да ги спра, като наркоман съм станала, без тях не мога. Та моя съвет към теб е ако ти е омръзнало от всички около теб ходи и говори със психолог, хем не те познава хем ще си излееш мъката!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker