Въпрос за ХИВ-СПИН - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос за ХИВ-СПИН
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2988 пъти
Здравейте, имам близък човек, който работи с много нарко и алкохолнозависими (преглеждащ лекар е в отрезвител) и на няколко пъти е споменавал, че е имал прегледи на хив-позитивни пациенти, чиито лица често за разкървавени. Извършва прегледите без никакви предпазни средства (ръкавици и т. н) и ме интересува има ли опасност да се зарази при контакт с тяхната кръв. Четох много страници в интернет, но навсякаде прочетох противоречиви неща. Мисля си, ако в момента на прегледа е имал разкъсана кожичка по пръстите (нещо, което аз имам почти всеки ден) и ако по разраненото място е попаднала заразена кръв - има ли вероятност да се е заразил. Няма никакъв шанс да си направи СПИН тест - Ако му развия тази теория, той (баща ми) веднага ще ми се изсмее и ще каже, че съм луд. Но все пак се притеснявам за него, както и за себе си, защото доскоро ползвах неговата самобръсначка, а четейки материали за СПИН, навсякъде видях, че има опасност и от ползване на общи самобръсначки. Често се случва да се избръсна веднага след него, защото моята първа бръсначка се похаби и така и не си купих нова. Досега съм си правил ХИВ тест преди 3 години и беше отрицателен, но сега ме притеснява и тази история с бръсначките. Последният случай беше преди 3 дни и след 3 месеца ще си направя повторен тест. Дано не съм ви досадил с параноята си, но ще чакам отговори :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 84400002e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти щом е лекар си знае работата. Не му се бъркай. Няма как да се е заразил от ХИВ, но от хепатит винаги може. Както и да е - не ползвай самобръсначката му, а си купи своя, защото има всякакви други болести, а и НЕ Е ХИГИЕНИЧНО.
Остави лекаря да си върши работата. Той е учил 15 г. за това, ти ли ще му даваш акъли?
В България и без това е много трудно да се зарази човек точно от ХИВ, проблемът е хепатитът и т. н., но баща ти си знае работата. Учи медицина, после му давай акъли. Да не говорим, че у мас хората с ХИВ получават безплатно от държавата лекарствата си, което ги прави ДОКАЗАНО незаразни. Споко с две думи!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0cd90c9e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Спокойно дете. Баща ти знае какво прави.
А ти си купи лични вещи за ползване-не заради спин а за спазване на лична хигиена.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8cea66ce8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А помисли ли, че тези прегледи може да се извършват с ръкавици? Нас на практика в лаборатория в университета ни карат да слагаме ръкавици, а изследваме незаразена кръв от крава, да кажем. При положение че това се прави с пипети и шансът да попадне кръв по ръкатата ти е минимален. Наистина виждам че си чела, защото е истина това за контакта с кръв, ако имаш отворена рана. Но- баща ти си знае работата, хората не са го взели на тази позиция, ако си няма нужните знания да предпазва самият себе си. Той със сигурност знае за това, което ти си чела. Не мисля, че ще ти се изсмее, даже напротив- ще го приеме за загриженост и ще бъде много трогнат. Никой родител не би се подиграл на дете, което се е постарало да прочете нещо повече за работата му и опасностите от нея. За твое успокоение, просто го попитай има ли шанс и той да се зарази, защото си чела за това и това.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e8d08ab986
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви за мненията, но той каза че не използва ръкавици, просто не им предоставят в управлението. Аз съм го подпитвал по този въпрос. Затова се чудя дали е възможно да се зарази по подобен начин - при попадане на заразена кръв върху евентуално разранена кожичка на пръстите или някаква друга малка раничка.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 84400002e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, теоретично е възможно всичко, но на практика няма такъв случай. Дори при сексуален контакт с болен не се заразяваш автоматично, камо ли ако преглеждаш такива хора. Ако баща ти мислеше, че е опасно, щеше да си купи сам ръкавици. НЯМА В БЪЛГАРИЯ МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИК, ЗАРАЗЕН ОТ ПАЦИЕНТ в последните 25 г. Гледай си живота, ползвай собствени хигиенни средства и остави баща си на мира

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3b5781b6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не ми се иска да обидя баща ти, но аз съм лекар и работя с ХИВ поситивни, не можете да си представите колко много лекари незнаят нищо за ХИВ, по темата цари абсолютно невежество разпространяват се всевъзможни митове. От друга страна изключително много медицински работници не ползват предпазни средства, самия аз непрекъснато се карам на моя персонал, често забравят да си сложат ракъвици, въпреки, че работят с рисков контингент. Вярно е, че може да се зарази, но условието е да има прясна кървяща рана, и да има пряк досег на кръв от заразен човек в кървящата рана, иначе вероятност няма. Прав е номер едно, че хепатит Б и С е също голям проблем опаасноста от заразяване е значително по голяма особенно сред групата на употребяващите наркотици. От друга страна ХИВ позитивните вече не са малко, а тези които са неизвестни са още повече, не е вярно и това, че ако човека е на терапия не е заразен, напълно възможно е да е заразен, зависи в коя фаза е и в какво състояние е имунната му система. Отмосно самобръсначката купи си своя, тези принадлежности са лични, а и се сменят често. Не се учудвам, че бащати не си слага ръкавици след като ти позволява да му ползваш самобръсначката, така се рапространяват редица инфекции, ХИВ също въпреки, че за да се заразиш е необходимо да я ползваш непосредственно след него и по нея да има кръв, надявам се поне да я миеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5b68a4fadb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Кой съм аз че да ти казвам какъв трябва да бъдеш

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e8d08ab986
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За да настъпи заразяване трябва ли заразената кръв да попадне върху кървяща (в момента рана) или е достатъчно да попадне и на леко разранена кожа около ноктите - късане на кожички, които оставят малки драскотини, но не кървят обилно а се виждат само малки червени точици на разраненото място?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: eb75e12cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За мен буди недоумение фактът, че човек, който се притеснява за ХИВ същевременно го мързи да си купи самобръсначка. Това за мен е абсолютна мърлявщина, която не разбирам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker