Като заклана съм всеки месец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Като заклана съм всеки месец
преди: 14 години, 11 месеца, прочетена 3623 пъти
На 36 г. съм. Имам 2 спонтанни аборта. Разбрах че съм била бременна чак, когато бебетат падаха, защото карам цветна бременност. Това, обаче не е най- голямата беда. Откриха причината за абортите ми, хронично нисък хемоглобин в следствие на обилен мензис. Всеки месец губя по 2- 3 единици от хемоглобина си. Изписаха ми лекарство, което да го стабилизира, то помага да се повиши функцията на костния мозък и да подпомогне дейността на щитовидната ми жлеза, защото имам хипофункция и хашимото.

Проблемът ми се появи, когато започнах за вземам лекарството - Мензисът ми стана още по- обилен , сякаш съм заклана и вече ще ми се налага да си вземам болничен ,когато се неразположа. Толкова много ми върви. Превръзката ми не може да издържи и 20 мин, оливам се навсякъде с кръв, страх ме е да изляза и ида седна някъде, за да не изцапам... Почва
чак да ми се вие свят.

Говорих с хематоложката за това, но отказа да смени лекарството ми, азнам че ако не го пия още месец и половина, след 2-3 месеца ще стигам пак да припадъци и пак да започвам лечението от начало.

Ходих и на гинеколог. Не откриха причина за тези мъчителни кръвоизливи всеки месец. Може ли някой да ми помогне, да ме насочи, или поне да препоръча билки, с които да овладея това положение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 месеца
hash: 188b78c0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очевидно е някакъв страничен ефект. Добре е да завършиш курса на лечение, а когато ти идва - една банка глюкоза или физ.р-р ще свършат работа да се овладее обема на кръвта да остане същият макар и с по-нисък хематокрит т.е припадаш от това , че кръвта в тялото ти става по-малко като количество, с вливане ще наваксаш само обема, не качеството. Същото количество хемоглобин разтворено в по-голям обем. Все пак говори отново с хематолога си.
Д-р Хаус

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 028211127d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте, нямаше да пиша, тъй като не съм компетентна. Но д-р Хаус Ви дава съвет, който определено не би довел до решението на проблема Ви. Мисля, че се нуждаете от компетентно мнение на опитен гинеколог и също от компетентно мнение на ендокринолог. Хематологичния проблем е следствие от първите два. Опитни специалисти има в клиника Майчин дом София и в Плевен- АГ клиника към ВМИ. При всички положения ако се касае за страничен ефект от лекарството, което пиете/не споменавате какво е това лекарство/ няма логика да продължавате да го пиете. След като специалиста, който Ви го е предписал настоява да продължите приема му - АЗ ЛИЧНО БИХ СЕ ИНТЕРЕСУВАЛА ОТ МНЕНИЕТО НА ДРУГ СПЕЦИАЛИСТ.

Още повече, че хематологичният проблем не е основният проблем при Вас. Основно не Ви е поставена диагноза - обилното кървене от какво се провокира? Дали се касае за хормонален проблем? Взаимодействието между всички компоненти на ендокринната система и с други думи - основно се нуждаете от добър личен лекар и насока към съответните опитни специалисти. По принцип най-добрите имена са в София. Поинтересувайте се и не губете време - нсе сте опитно зайче.Явно настоящите Ви лекари не могат да се справят с Вашия проблем и има опасност нещата да придобият много лош обрат ако не потърсите добри лекари. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 188b78c0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Към 2
Като цяло съм съгласен с Вас че трябва да се потърси мнението на опитни специалисти от София, но не знаете какви вреди може да нанесе едно спряно лечение. Посъветвах авторката само за нещо, с което не може да й се навреди. вярно е че има очевидно много неприятни странични ефекти, но всичко това се преценява от лекуващият лекар.

Колега имаше подобен инцидент с пациентка, която била посъветвана от приятелка да си спре лечението, защото беше получила страничен ефект ( който беше очакван). Заболяването й се обостри и задълбочи и когато тя пристигна отново беше наистина доста зле. Загубиха ценно време и компрометираха лечението. Не всички лекарства могат просто да се спрат!

Читателите на сайта ( в това число и аз) сме само странични наблюдатели и не сме запознати с цялостната клинична картина на заболяването!
Към авторката
Както Ви посъветва и номер 2, идете да специалисти в София. Желая Ви успех.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 11 месеца
hash: 72bca7ec64
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! На мен това ми се е случвало веднъж и пих едни капки: Methyl-ergobrevin liquidum. Консултирай се с лекар, но те по принцип не биха ти навредили :)

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: bc01dc0201
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на всички за полезните съвети. Всъщност проблемът се оказа по- прост отколкото си мислех. Посъветвах се със специалист ендокренолог. Оказа се, че проблемът ми е бил вследствие на много понижени стойности на салций в кръвта. Пия необходимите лекарства и се чувствам много по- добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker