За първи път при зъболекар! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За първи път при зъболекар!
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2531 пъти
Здравейте, та вече може би ви е ясно какво ме вълнува, така че няма да увъртам. Аз съм младо момиче на 21 години, и никога до сега в живота си не съм стъпвала при зъболекар. Причините за това са много, но от малка се грижа много добре за зъбната си хигиена и до момента не ми се е налагало. Имам доста въпроси свързани с това, но като чели малко ме е страх, а не ми се иска да го призная. Преди 3 години, даваха по телевизията за момче, на което му оправяли кариес, но имало усложнения и почивало. В следствие на което разбирате, че се наплаших още повече и само при мисълта за това ми прилошава. Та моят проблем е с едното зъбче има кариес, но е много малък, смисъл не е нещо кой знае какво, но мисля че ако не се погрижа за него след време ще стане нещо кой знае какво. Искам да отида на зъболекар, но ме е страх като чели. Не знам, от вас, в коментарите бих искала малко повече информация, как минава един преглед или оправяне на кариес, имам ли право да се притеснявам, ще боли ли, как се почистват инструментите на зъболекаря понеже съм доста взискателна относно хигиена и не ми се ще да ми бъркат в устата с инструменти които не са почистени и дезинфекцирани ПЕРФЕКТНО, също така други подробности, а и скъпо ли е поправянето на един кариес, като сума, абе общо взето всичко за което може да се сетите ще ми е от огромна полза БЛАГОДАРЯ ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: cd8259a109
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж някой клип в Youtube.
И мен много ме е страх, обаче предпочитам да имам здрави зъби. Правила съм си сигурно 5 кариеса - но всичко това с упойка. Слага е във венеца, усещаш само леко боцкане. След това устата ти изтръпва, ти си спокойна и лекаря може спокойно да си свърши работата.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 51bda6e4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пишеш като 14 годишна, моля да ме извиниш, но детска му работа.
Колкото и перфиктно да си се грижила за зъбите си и тяхната хигиена е необходим профилактичен преглед поне на 2 години веднъжда се сетиш :)
А ти за 20, нито веднъж?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3d94224aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма от какво да се притесняваш, не е толкова страшно, зъболекарите работят много внимателно и когато усетят, че те боли спират за малко и пак продължават, след като се изчисти черното болката изчезва защото каналът е отворен, после се почиства, след което ако е нужно се поставя лекарство и следващият път ако не се налага умъртвяване на нервът, съ пломбира. Не е болка за умиране, не се плаши. Колкото до заплащането, зъболекарят/ката ще ти каже в началото на прегледът, ще ти направи преглед на всички зъби и ще ти каже какво е състоянието им и колко ще ти струва, но ти имаш право на един безплатен преглед и лечение в годината, но това важи за тези зъболекари, които работят с сдравната каса. Грижи се за зъбите си, успех в лечението и всичко най. М37

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 43f7ad046b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехее, девойче, твоята работа намирисва на фобия и на мания. Усложнения, завършващи със смърт могат да се получат даже, ако си разчоплиш някоя пъпка. От такива неща никой не е застрахован. Това, че до 21 години не си ходила на зъболекар, никак не е за хвалба. Напротив, това говори за изключително ниска здравна култура и даже за липса на такава. Въобще не е нужно да те боли, за да отидеш. Къде ще се намери такъв специален зъболекар за теб, не знам. Днес медицината е доста напред, денталните кабинети не са места за инквизиция, но все пак, съвсем без никаква болка едва ли е възможно. Пък и, като не си ходила никога, как прецени какво ти има, голям или малък е кариеса... абе... странен човек си ти. Много бъзлив и странен.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9515fbc553
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Страхлива, страхлива е авторката, ама с право-един некадърен зъболекар може да ти опропасти живота. Преди 10 години един такъв ми причини периостит и впоследствие открих, че имам хепатит С.
Авторке, подбери много внимателно зъболекаря си. Не знам как и къде, ама внимавай.
От друга страна, вярно е също, че не бива да се страхуваме пък от всичко... В това номер 4 е прав.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 65446323f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом имаш малко кариесче има 2 варианта:
1. Да е само леко повьрхностно и след леко почистване отгоре без болка, защото не е засегнат зьба надолу в дьлбочина до нерва. Много вероятно да е така.
2. Дупчицата да е малка отгоре, но дьлбока навьтре и да трябва доста чистене, да се стига до нерва и да те заболи. Но това е по-рядко.

Най-вероятно да е 1-вото.

Хубаво е през 6 месеца да ходиш профилактично на зъболекар дори да нямаш оплаквания. Той може да ти открие нещо, което ти не може да забележиш, да го "хване "от рано и да се лекува много преди да те заболи, та да да ти се наложи от зор после да да ходиш.
Не се страхувай от болка-слага се упойка ако има нужда.

Чудя се на родителите ти как до сега не са те водили никога на заболекар.
В Бьлгария поне ходенето на зьболекар е достьпно, а за деца вероятно и безплатно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker