Tрудно се изхождам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121257)
 Любов и изневяра (29725)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Tрудно се изхождам
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 8828 пъти
Това е едва неприятна история за споделяне, но трябва да знам, защото се притеснявам.
Малко трудно се изхождам. Вярно ли е, че при такова положение, ануса се разширява много и след години, просто... ще се изпусквам. Кво ли не съм пробвала за по-лесно изхождане, но просто ми е трудно. Имала съм и кръв след като се избърша. Малко болка съм чувствала. Просто вече ме е страх, да не ми стане нещо на червата или ануса... Съжалявам ако темата е тъпа.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 402d572875
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Най-вероятно имаш вътрешни хемороиди (болка, кървене, трудно изхождане) Това с разширяването не е вярно. До колкото знам се премахват оперативно. Отиди на лекар да те прегледа защото може да е. друга. А от колко време е така?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b7ee0279ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това за разширяването не съм го чувала, но по пътя на логиката си мисля, че не е възможно.
Може би не дъвчеш достатъчно храната си. Може да звучи смешно, но вдействителност има значение.
Също така проблемът може да е в дехидратация на тялото.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9630e3f355
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Темата не е тъпа. Пробвай със слабителни средства.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 243f7fc3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравейте. Аз имам същия проблем, като този, който описва авторката. Така ми е вече от февруари миналата година и чувствам ужасен дискомфорт.
Какъв лекар трябва да се потърси при този проблем? Можете ли също така да препоръчате някакви храни, които действат слабително, за да не се налага да прибягвам до лекарства?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9cbfdf42cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Темата не е тъпа и проблемът не е за пренебрегване.

Аз и жена ми имахме такива проблеми, аз дори съм с операция за фисура. Просто червата ти са мързеливи. Може и да ядеш прекалено суха и твърда храна. Това за изпускането не е вярно, но ще си докараш фисура или хемороиди, ако вече не си.

Жена ми и аз имаХМЕ такъв проблем и мога да ти помогна. Значи всеки ден пий по един зелен чай, продава се в аптеките, струва около 5 лв, но са доста пакетчета, не помня точно колко. Но поне в началото пий вечер (да речем около 7-8), защото отначало докато не си свикнала, ще ти дойде силно и ако го пиеш през деня, после цял ден няма да можеш да излезеш от тоалетната. Ако го изпиеш вечерта, ще се изходиш сутринта, даже за по-сигурно пробвай първия път в почивен ден, като си си вкъщи. После вече втория, третия път няма да е чак толкова врапиращо, просто ще си се*еш (пардон акаш) нормално сутринта.

След няколко дневна употреба, би трябва да се нормализира и да си ходиш и без чай, но дори да не е без, просто всяка вечер си пий по 1 чай. Освен това той е полезен за изгарянето на мазнините и метаболизма, катко и за други неща.

Между другото ако ядеш прекалено суха храна, гледай да я намалиш за сметка на кис. мляко, свежи плодове и зеленчуци и течни храни (супи, чорби). Също и намали драстично кисели и люти храни (люти чушки, лимон и оцет например). Те запичат, а и са вредни за лигавицата на червата. И пий повече вода - по 2 л на ден.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c909723cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   сушени сливи с чаша вода ги оставяш да престоят до сутринта. След това напитката се стопля(като чай)и другото, което знам е вода от овесени ядки(1л. овесени ядки в 200 мл. вода). Пробвала ли си ги?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: dbb6196344
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   консултирай се с Доктор, ако след това няма резултат може да пробваш с Мултивитамини ( AquaSource ), много съм доволен от тях.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 21349c34ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От доста време изпитвам трудност, но кръв имам отскоро. Всъщност не е всеки път, понякога ми е доста лесно, но се притеснява. Болка преди и след изхождането нямам, но по времето му усеща бодежи в онази област. За дехидратацията... може би там е проблема, защото принципно не приемам много вода и се храня бързо... Не знам. :–(

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: f25f1296ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Яж овесени ядки

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3131e5fc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз мисля, че са хемороиди!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4f11d03444
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Слушай сега, запомни просто това:
1. Поемаш малко течности - не казвай "не", защото е така и го знаеш. Пий поне 2 литра на ден, равномерно през деня
2. Сутрин яж овесени ядки или мюсли с овесени ядки, но да има повече овесени ядки. Слагай им захар, какао и каквото искаш, просто яж по една купичка
3. Кисело мляко или Активиа, по 1 на ден
4. Както каза господина - пий и по един зелен чай от време на време
5. НЕ яж сухи храни - сандвичи, изобщо сухи
6. Само 2 от горните неща да правиш всеки ден, камо ли повечето, На втория ден проблема ти е решен. Гаранция.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d607cb727c
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

14.   Здравей!
Точно на време попадам на темата, защото опитът ми е много богат. Имам упорит запек от... вече не помня, поне 40 години!!!

Едва напоследкът (сега съм на 43) оправих нещата и се чувствам като нов човек. Само някой, който е минал през 40 години кошмарен запек, като твоя, знае какво щастие е да се изхождаш с лекота всеки ден :-)

Няма да те отегчавам с това по колко доктори съм ходил, колко книги съм изчел през годините и какво съм пробвал. Пробвал съм всичко, защото при мен ситуацията беше като при тебе - на моменти само клизма ме оправяше.

Няма страшно да ти се разшири ануса и да се изпускаш, но страшното е, че големите и твърди изпражнения и напъването с времето повреждат нервните влакна в аналния канал, които са много фини и имат за цел да стимулират дефекацията. Повредят ли се мястото става безчувствено - ректумът ти е пълен, а не чувстваш позив за изхождане. Това се случи с мен, за съжаление.

И така, преди да започна ще ти кажа, че аналният канал е малко по-широк от показалеца на ръката - около 35мм. Така че за леко изхождане изпражненията трябва да са меки, влажни и малко по-дебели от средния пръст. Всяко твърдо и дебело нещо, както казах, ще предизвиква кървене, хемороиди и увреждания. Целта е да се постигне изхождане тип 4 или 5 без напъване (виж http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol_stool_scale)

Сега ще ти кажа какво да направиш, за да промениш положението (това е което аз сторих, след като докторите не можаха да ми помогнат):

1. Смени седящата поза на тоалетната с клекнала - това е естествената поза за изпразване на червата, дадена ни от майката природа. В тази поза бедрата притискат дебелото черво и изтласкват съдържанието му навън, ректумът се изправя напълно, а анусът се разтваря докрай - това е идеалната поза за изпразване на червата. Аз модифицирах нашата тоалетна и направих стойка за клякане. Ако не ти е комфортно да се качваш и да клечиш на тоалетната, сложи си една-две тухли на земята, стъпвай на тях и клякай над парче вестник или нещо такова. Защо толкова е важно клечането ще разбереш от сайта http://squat.beinsa.info Специално мен ме спаси от запек и кървящи хемороиди, безкрайно съм благодарен на автора!

2. Махни вредните храни от диетата ти - всичко с бяло брашно, захар, разните там снаксове, чипсове, шоколади - забрави за тях. Няма как да нагъваш пици, банички, бял хляб и да имаш нормално изхождане! Трябва по-груба и естествена храна, да съдържа несмилаеми частици, които като преминават през червата ги дразнят и стимулират перисталтиката. Например плодове (узрели), овесени ядки, качамак, смокини и др. Гледай във всичко да има влага, овесените ядки да не са сухи, нито качамака. Въобще пълни си от сутринта едно шише 1.5 литър вода и си поставяй за задача да го изпиеш през деня. Също така, ако се храниш предимно с мъртви, готвени храни, взимай храносмилателни ензими (Ензимил). Взимай и един месец пробиотици (Пробиен) докато се установят в червата ти трайно. Липсата на тези бактерии (пробиотиците) е причина номер 1 за запека и огромните твърди изпражнения! След това следвай по-алкална диета - да има зелени сокове от зеленчуци или сурови зеленчуци, плодове. Добрите бактерии не обичат кисела среда и започват да загиват. Готвените храни, кафето, захарта и въобще преработените неща са киселинни, затова ги избягвай. Сутрин на гладно чаша топла вода, може малко мед в нея - много помага да раздвижиш червата.

3. Направи си режим на ходене до тоалетната и на хранене. Обикновено всяко обилно нахранване предизвиква силна перисталична вълна, която естествено трябва да свърши с изпразване на червата - както е при здравите деца. Затова набележи си време и час в който ще се храниш и ще ходиш до тоалетна всеки ден. Да речем в 8 часа вечерта (аз лично избрах сутрешните часове, след топлата вода). Това трябва да ти стане навик, важно е! След като се нахраниш изчакай 10на минути и отиди в тоалетната. Седни (най-добре клекни) и чакай на спокойствие. Не е задължително да свършиш нещо, просто привиквай тялото, то знае какво се иска от него. Не мисли и прави други неща, насочи вниманието си към червата, усети перисталичните вълни в дебелото черво, благодари му. Да, то се труди неуморно денем и нощем, от твоето раждане досега, но никога не си му казала поне едно Благодаря - сега е времето! Ще видиш че ако поддържаш тази практика стриктно, след 1-2 месеца ще започнеш да усещаш позив за тоалетна всеки ден по едно и също време - тялото само те подсеща!

4. Добави към храната мазнина - тя помага на храната да остане мека и леко да преминава през червата. Аз ползвам кокосово масло, но може и животинска мазнина, зехтин, масло...

5. Движение - създай си навика да караш по малко колело, да ходиш на разходки, въобще малко движение е нужно все пак, за да имат тонус червата, иначе стават лениви. Плуването е чудесно за случая, ако имаш възможност...

5. Може да дадеш добър старт с Дуфалак - този препарат увлажнява изпражненията и стимулира развиването на полезните бактерии. Купи си няколко дози и го комбинирай с пробиотик, като Пробиен на прах (може да го разтвориш заедно с Дуфалака в малко сок). Дуфалака се взима по едно на ден, най-добре вечер преди лягане.

УСПЕХ, пиши ми ако мога да помогна с нещо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 21349c34ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Абе ходих на лекар и ми казаха, че нямам нищо. Ако има значение, живея в чужбина и не знам, като че ли тукашните лекари са по-надеждни. Но каза, че нямам нищо и трябва да ям повече течни храни. Ходя горе-долу през ден, което също мислям че не е нормално. Днеска ми беше много трудно, трябваше да се подмия с гореща вода... Абе отвратително е общо взето, съжалявам, че ви занимавам. Благодаря за съветите, ще пробвам с чайчето!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker