Коса ми окапва-проблем с щитовидна жлеза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Коса ми окапва-проблем с щитовидна жлеза
преди: 10 години, 7 дни, прочетена 1592 пъти
Здравейте на всички!
Момиче на почти 18 съм от София. Искам да помоля, ако някой е имал този проблем, да ми сподели някакво лечение или добър лекар, към който да се насоча по-скоро...
Проблемът е следния: От известно време нямам редовен МЦ и така отидох на гинеколог д-р Гогова и се по направените изследвания и снимки се оказа, че имам поликистозен яйчник. Имам малко окосмяване, но не е чак за голямо оплакване. И от направените изследвания ме препрати към еднокринолог, защото се оказа, че имам проблем с щитовидната жлеза. Изследванията показват, че Tg (ТАТ) са ми 413. 80, а трябва да по-малко от 115, TPO (MAT) са ми 203. 40, а трябва да се по-малко от 34.
И така лекарят ми каза да се явя на преглед след три месеца за точна диагноза и лечение, защото през тези три месеца можело всичко да се оправи, което много ме съмнява.
Въпросът ми е:
Имам ужасно окапване на косата и от 2 седмици започна много бързо да се омазнява (на 3-я ден след къпане), никога косата ми не е била в такова състояние. Не използвам преси от поне 5 месеца, сешоар много рядко и общо взето проблемът идва от ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА..
Искам да ми препоръчате някакви билки, съвети, рецепти, лекари, каквото и да е било, защото започвам да се депресирам с всеки изминал ден с тази УЖАСНА КОСА.
Чувала съм, че пчелния прашец помага и да на мен лично за 10 дни прием ми нормализира МЦ. Знаете ли на какви дози трябва да се приема при високи хормони на щитовидната жлеза? !
Страшно много ще съм благодарна на редакторите и хората, които ще ми дадат някакви съвети!
Благодаря предварително и на никой не пожелавам такива проблеми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 дни
hash: 2fb6997084
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, на твоите години хормоните ти играят. Имай предвид, че поликистозни яйчници не се лекуват, а се чистят ВРЕМЕННО с хормони, когато искаш да забременееш. Довери се на лекарите си и НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙ. Билки-милки ОК, но не се надявай на големите ефекти.
Косата си я мий с подходящ шампоан и ЧАКАЙ.
Аз самата имах проблеми с хормоните и действително без хапчета се оправих - идваше ми менструацията всеки 2 седмици, но добре, че лекарката не ми изписа някакви боклуци.
Колкото до билките, те често сами по себе си съдържат токсини, защото не ги знаеш нито от къде са брани, нито как са обработени.
Хормоните не се влияят от тревишки освен това. Най-много нещо за косата си да намериш.
Лекарите мисля, че са ти читави, щом са решили да чакат и да видят дали младото ти тяло ще намери баланса си вместо да ти изписват боклуци и после да се влачиш цял живот по болниците. Тези хора 10 г. са учили за това. Иначе пак ти казвам - поликистозните яйчници може да са временно явление, защото си малка още, но има много жени, на които проблемът им е хроничен.
Чакай 3 м. и отиди на същите лекари да ти кажат, какви са промените. Не сменяй лекари, само защото не ти предписват боклуци, а вълшебни хапчета няма! Тези лекари ти знаят историята на заболяването и най-добре могат да те лекуват. Бъди търпелива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker