Безсъние или болест? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безсъние или болест?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 3740 пъти
Здравейте. Момиче съм, на 13г. Искам да попитам ако някой знае какво става с мен да ми каже знормален че не мога да разбера какво ми е!

Когато лятната ваканция започна. Със сестра ми стояхме пред компютъра по цели нощи тайно от родителите и си лягахме сутринта и ставахме към 19-20ч. вечерта. Цялата ваканция съм така, но сестра ми се оправи. През деня не спи и започна вечер да си ляга на време защото след седмица започваме училище, но аз дори и да издържа през деня да не спя вечер НЕ заспивам! Стояла съм 4-5 дни без сън и бях като зомби!

Не пуша и не използвам наркотици! Никакви вредни вещества, храня се нормално избягвам газираните напитки и вредните храни. Ще ми кажете че не мога да заспя от преумора. Напротив. По цял ден върша някаква работа, имаме четири декара земя работя и си изкарвам пари. Преоморявам се много, но дори и да си легна, да се успокоя и да пробвам да заспя НЕ МОГА И ТОВА. Е. От близо месец избягвам компютъра и телефона защото са ми казвали че много облъчват, максимум на ден по 2 часа съм пред компютъра. Казаха ми да чета преди лягане, да пия чай или мляко, но нищо не помага!

Ще ми кажете да отида на лекар да ми направят изследвания. По едно време започнах да повръщам храната и свалях на ден по 500 г или килограм. И като отидох направиха ми изследванията казаха ми че само хемоглобина ми бил много нисък ама ми преписаха едни лекарства и казаха че като почна да ям нормално ще се оправя. Ям си нормално, но безсънието ми е огромно!

Забелязала съм и нещо друго. Адски бяла съм. Ходя на плаж, на море, но все съм много бяла приятелите ми ме сравняват със брашното (на шега разбира се).

Студена съм. Винаги когато се докосна някъде съм като лед. Винаги се обличам като ескимос. Лятото ходя с блуза или горнижще. Зимата спя със 2 чифта чорапи, облечена съм със ужасно дебел клин и плетена блуза, със зимна шапка, одеала върху мен колкото за целия град има. Рядко се случва да ми стане много горещо и съм като в рая, но много рядко. Лекарите ми казват че всичко ми е наред. и аз се отказах да се занимавам.

Може да се е случило някой ден да заспя и на другата вечер да се пробвам да заспя, но ако е пълнолуние нямам шанс.

Ще ми кажете да лягам и да ставам по едно и също време. Какво лягане интересувала съм се от безсънието не може...

Сънищата ми. Какви са тия сънища? Ако заспя е кошмар! Кой присъства на погребението си? Кой нормален вижда тялото си бледо като облак? Пълен ужас! Чудя се дали не психясвам!


Ако някой ми каже какво да правя защото съм използвала всякакви бабини рецепти, но нищо не става!
На колкото и лекари колкото и специалисти да съм ходила всички ми казват едно и също - всичко ти е наред. Ако ми беше наред... Чудя се вече че някоя болест може да ме е хванала...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 12aa17b746
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е болест да чустваш такъв студ. Познавах едно момче от нашето даскало честно ти казвам един от най-топлите летни дни аз едвам издържам със тениска а пък той със яке все едно вали сняг. Без съннието също води то халюцинации така че кажи на майка ти да ти купи меланин това е като приспивателно БЕЗВРЕДНО произвежда се от тялото. Как не спиш по 4-5 дена незнам но когато не спиш то ти се натрупва и с годините най накрая винаги ще си като парцал. Нз дано сам помогнал с нещо
16 год момче

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b0f6f659c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си обърнала съновния режим и можи би ти е трудно да го обърниш. През деня спортувай, тичай, чети напрягай се на макс, за да може вечерта да си изморена и да спиш.
Аз лично съм имала период, които не спях много 3-4 часа максимум, но притесние за подготовка за изпити или за нещо по сериозно. И когато премине всичко си спя нормално по 6-7 часа през нощта.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c01f17bcbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Трудно е да се каже какъв ти е проблема. Може само да се гадае или някой да ти каже, ако е имал абсолютно същия проблем. Аз се сещам за един познат, който имаше същият проблем със студеното, т.е. непрекъснато му беше студено и дори през лятото винаги имаше якенце със себе си. Най-накрая се реши да отиде на лекар и изследванията са показали, че има недостиг на витамин Д и лекарят го посъветвал освен приемането на таблетки витамин Д да се пече на слънце по 15 минути на ден.
При теб може да е същото, но може да е нещо съвсем друго. Все пак според мен си много млада, за да почнеш да ходиш по доктори и да се тровиш с лекарства. Освен това самата мисъл, че не можеш да заспиш може да се превърне в психологичен проблем за теб и за това е необходимо просто да спреш да мислиш за това. По принцип нуждата от сън е много силна и рано или късно ще се възстанови нормалния цикъл на съня, но се иска време и търпение за това. Може да опиташ преди лягане да пиеш малко чай от лайка или липа с мед, топъл душ, четене на скучна книга, тиха и релаксираща музика. Трябва да си наложиш да си лягаш по едно и също време, независимо дали ти се спи или не, никакъв компютър и телевизия преди това, никакви възбуждащи напитки в следобедните часове или вечер и никакви дейности, които възбуждат нервната система часове преди лягане. Това мога да кажа от себе си, което на мен лично е помагало при безсъние. Надявам се нещата при теб да се оправят скоро! И следващия път когато правиш тайни неща от родителите си, помисли добре дали няма да имаш пак неприятни последствия от това;))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 52cc961be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Предлагам ти да пробваш хапчета - олфрекс от 10 мг. Той има две действия - ще засили апетита ти и ще те накара да заспиш. Приема се преди лягане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker