Възможно ли е да е анемия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Възможно ли е да е анемия?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2171 пъти
Здравейте. От известно време имам проблем със сърцебиенето. Появи се за първи път горе-долу преди година и продължи около седмица. Следващата поява беше през май 2014г. вярно е че в този период имах известни проблеми, но точно когато се появи не съм се напрягала нито физически нито психически пулсът ми беше стигнал до 200. Проблемът е, че в последните няколко месеца се появява твърде често и бих казала отново, че си имах проблеми, но в момента в който ги получавах не съм си мислела за тях. Напоследък започнах да получавам сърцебиене и задъхване от дребни физически натоварвания като изкачване на 15, 20 стъпала или говорене по време на ходене, също така и силно пеене. Когато е безпричинно най често се случва вечер когато си легна заедно с изтръпване на ръцете. Бих казала, че имам и косопад, но той не е нещо ново за мен. Мислех си, че имам проблем със сърцето и не намирах връзката между сърцебиенето и изтръпването на ръцете, но тлучайно се разрових по темите за анемията и намерих доста сходни симптоми. До сега нямах възможност да отида да направя изследвания и да бъда прегледана, защото графика ми е много натоварен. Единствено при първия случай бях при лекарката по друг повод и й споделих за сърцебиенето. Тя ми измери кръвното и само каза, че наистина пулса ми е ускорен, но не каза нищо друго по въпроса. Знам, че когато става въпрос за здраве и най-вече за сърцето такива неща не бива да се отлагат, но наистина ми е трудно да намеря време. Ще се радвам да споделите вашето мнение и опит по въпроса.
Ж 17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 44ae678af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам да имаш анемия, а по-скоро симптомите ти са или на нервна почва, или на хормонална основа. За второто си виж щитовидната жлеза най-вече, а за първото - повече сън и спокойствие, консултация с психолог.
Освен това, ако си на нисковъглехидратна диета, увеличи въглехидратите. Ако тренираш много спорт - спри за 2 седмици.
Ускорен пулс по принцип говори за нетренирано тяло, но и за нервни проблеми. На твоята възраст обаче не вярвам да имаш физически проблеми, а по-скоро всичко е въпрос на нервно претоварване. Спри да четеш форуми и за болести, човек може да си въобрази какви ли не неща. Имам познат общ лекар, който е вдигнал ръце от хора, чели какви ли не глупости в нета.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4e07c2f8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Анемията може да се види - на кръвните ти изследвания.
Колко ти е хемоглобина и хематокрита на последните, които си правила?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 892f7ecb95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не смятам, че имаш анемия. Физическите проблеми от стресови ситуации се появяват не веднага, а след определено време и колкото и да смяташ, че проблема е отминал и не мислиш за него, тялото ти реагира по такъв начин. Пълната кръвна картина ще ти покаже със сигурност дали имаш анемия или не, но аз смятам че нямаш, защото съм имала всички изброени от теб симптоми, само че без косопада. Успех :))

ЛЛ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7a1cde8a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не мисля, че е анемия, а по-скоро проблем със сърцето. Иди да ти направят и кръвни изследвания - за анемията, и кардиограма - за сърцето, и ще разбереш какво е. Аз например като бях в 10 клас (сега съм вече 2-ра година след като съм завършила) вдигах кръвно, правиха ми кардиограми и ми изписаха Бизогамма за около месец, но я спрях, защото пък кръвното много взе да ми пада така и много взе да ми се приспива в училище. През периода, в който я пиех, кардиологът ми каза да мина на диета и аз минах. Преди диетата се хранех с доста мазни и вредни храни, а като почнах диетата, само след втората седмица бях много по-добре и дори май след 2 седмици спрях хапчетата, нямам спомен точно вече и оттогава си избягвам мазните храни, защото дори спряха и да ми харесват. По-вкусно ми е нещо печено отколкото пържено и много рядко ям пържено.
Не казвам, че това ти е на теб, но иди и на кръвни изследвания да видиш дали е анемия, както и на кардиолог, което според мен е по-близко до проблема ти. И за анемия съм се изследвала, но при мен беше по-вероятно, защото аз почти не ям месо и хемоглобина ми сигурно и в момента не е висок. Проявявах почти всички симптоми - отпадналост, разконцентрираност, имах главоболия всеки ден, някои дни от сутрин до вечер беше направо ужас и т. н. , но се оказа, че нямам анемия, въпреки това за известен период увеличих приема на месо и желязосъдържащи храни и май се подобрих, пиех и витамини и сега гледам по-честичко да хапвам месо, макар че не съм му голям любител - обичам само пилешко и риба - скумрия.
Ако кг са ти малко в повече и се храниш с много мазни и вредни храни, може да ти е от това. Иди и на двете неща, които ти предлагам, но задължително иди по-скоро на лекар, за да се оправиш по-скоро.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1e9f14f3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката:
Ами аз съм 50кг и съм 1, 67, но не се лишавам от храни ям колкото ми е нужно не спазвам диети, не харесвам много месото, но ям в малки количества. Имаше период в който пушех цигари няколко месеца преди две години, но отдавна съм ги спряла, рядко ходя на наргилета, но пък напоследък често се събирахме да пием и вече отказвам, защото не се чувствам никак добре. Имам много ниско кръвно от години, нямам главоболия. Иначе изследвания съм си правила като много малка и си нямам на представа.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4e07c2f8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Една кръвна картина струва 5, 6 лв. Плюс 2, 3 лв, която взема лабораторията.
Отиваш, казваш, че искаш пълна кръвна картина и ти излиза след два часа. Да си видиш хемоглобина и останалите показатели.
На 17 можеш и сама да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c672e5b293
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом става въпрос за здравето ти винаги трябва да намираш време за него! Когато бях по-малка в 7 клас постоянно ми беше лошо, дори 3 пъти припадах, пошръщах и т. н. Отидах на лекар когато в 9 клас вдигнах 40 градуса температура и пак бях пред припадък. Направих си едни изследвания, които не изискват толкова много време, което да не можеш да отделиш. Предполагам, че не отиваш от страх. Откриха ми анемия. Анемияата не се лекува и не е толкова "страшна", просто трябва винаги в себе си да имаш едно шоколадче.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5c2e748e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката ни хвърля в тъча! Личен лекар й измерил 200 пулс и тя не стига че оживяла, ами и той не извикал бърза помощ и не я пратил на кардиолог и не са я приели по спешност в болница и никой не й пуснал изследвания!? !?
Ей хора!!! Човек който не е спортист при 200 пулс умира!!! Спортистите при тренировка може и да вдигнат 220 но това е риск за инфаркт.
Нормалният индивид на 17г има 70-80 пулс, при 100 пулс се ходи на кардиолог и се води диагноза тахикардия.
Повече щях да повярвам, ако беше казала, че я е прегазил валяк през гърдите от тея дето асфалтират.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1e9f14f3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От авторката:
Не казах, че личната лекарка ми го е измерила. В този случай бях след един абитуриентски бал и понеже усетих силното сърцебиене казах на нашите и ми дадоха да си премеря кръвното като видяха само ме питаха дали не съм си мислела за нещо и ми казаха да седя. Когато лшчната лекарка ми го беше мерила не помня колко е било.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5c2e748e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, при пулс над 130 вкарват в болница. Нямането на време за лекар и изследвания не е вариант, защото като получиш инфаркт с този пулс, тогава време и пътища много, но здраве!? !?
Нищо разбери нищо друго не може да е по-важно от здравето ти, само защото, когато загубиш здравето, всичко друго остава без значение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker