Безизходица - хиперхидроза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безизходица - хиперхидроза
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1994 пъти
Здравейте, ето я и моята история.. Аз не съм нормално момиче както всички останали, живея затворена в тялото ми и не мога да избягам от това. Проблемът е че страдам от рядката болест хиперхидроза, която означава прекомерно потене по тялото в различни зони. При мен от малка са засегнати ръцете, краката, подмишници и над горна устна. От малка хората ми се подиграват за това и аз се чувствах изключително зле, но въпреки това с времето си мислех, че съм го преодоляла. Сега потенето ми е много по-зле отпреди, потя се когато ходя до магазина, когато правя секс с приятеля ми, когато говоря с хора, когато съм на най-различни места и то без никаква причина и то не малко количество вода излиза от мен. Срам ме е от себе си в тези състояния, хората ме гледат странно, когато съм изпотена, даже един път едно момиченце ме пита защо се потя толкова много, приятелят ми се гнуси от мен, когато правим секс и аз за отрицателно време се облея в пот. Много ми е гадно, защото аз поддържам изключително добра хигиена, но просто не спирам да се потя. На 21 години съм и уча в университет, което хич не е лесно за човек в моето положение, но се справям. Най-големият ми проблем е в намирането на работа. Това нещо ме измъчва всеки божи ден.. Ходила съм на не едно интервю и познайте какво се случва, цялата се обливам в пот и вече знам, че просто няма шанс да ми се обадят повече. Някои хора около мен ми натякват за това, че те имат работа, а аз не и как трябва да си намеря и да не се лигавя, да но те не знаят за тази ужасна болест, която имам и която ме изолира от хората. Опитвала съм абсолютно всичко за да се лекувам, но за съжаление не става. Има временно решение на проблема с инжектиране на ботулинов токсин, който съм си слагала и който донякъде, не напълно върши работа, но няма как да си сложа по цялото тяло или дори в една зона през 3 месеца, понеже струва 700лв на зона, прекалено е скъпо за човек, който не работи. Какво ли не бих дала, за да бъда нормална като всички останали и да се радвам на живота, а вместо това съм се затворила и изолирала от хората, само и само да не виждат проблема ми и да не ми се подиграват както преди. Не виждам смисъл да живея, няма бъдеще за такъв човек като мен, айде ако беше нещастна любов щях някакси да я преживея, но това не мога, преследва ме всеки ден. Искам просто да се самоубия и всичко да свърши завинаги, само така ще бъда щастлива най-сетне и свободна от това тяло, на което съм затворник от 21години... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5962e87177
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Носиш дрехи от естествени материали, намаляваш газираните напитки, пикантните храни и алкохола. Ако си с наднормено тегло - диета. Може да ползваш и одорекс. Антипреспантите, които ползваш не трябва да съдържат алкохол. Избягваш стресови ситуации, при които се ускорява сърдечният ритъм. Можеш да започнеш да правиш йога упражнения за правилно дишане.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 03c2173abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   не се самоубивай

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 16d3c7a2f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На скоро гледах по TLS за момиче, което има същия проблем като теб. Тя се опитваше да си намери приятел и и беше много трудно. Понякога плачеше, но след това се стягаше и опитваше отново. Накрая си намери. Самоубийството не е решение на нищо. Щом Господ е решил това да ти се случи, значи трябва да ти се случи и да се пребориш. Покажи на какво си способна!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 90fd418744
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колко ми е познато това състояние, ако знаеш... И аз имам същия проблем, като най-трагично е състоянието при ръцете и краката ми. Лятото примерно не мога да нося сандали, или отворени обувки, защото от потенето или ми се пързалят краката, или изглеждат мръсни :D Та в 40 градусова жега съм принудена да ходя с кецове чорапи. А представи си като отида на гости в някого колко ме е срам да се събуя, ако не нося дезодорант в себе си. А ръцете ми в 90% от денонощието са мокри. Като малка тренирах народни танци, но се наложи да се откажа, защото никой не искаше да се хваща за мен. И от фитнес се отказах, защото ставах вир вода и бях ужасна гледка. Трудно е, но се свиква с този "недъг".

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e0ddaf6798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ех и аз съм така, но престани да гледаш толкова негативно, не е нещо за умиране, изпотяват ми се ръцете и краката, просто не мисли много за това и няма да е такъв проблем, мий си ръцете честичко и недей да си мислиш, че си ненормална, нали занеш хората мислят предимно за себе си..

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3cb43e1411
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката:Аз вече не вярвам в Бог, ако имаше нямаше да ми даде толкова невъзможен живот. Към 1 коментар, да нося естествени дрехи, не ям люто и никога не съм яла, много рядко пия алкохол веднъж на 5 месеца сигурно даже и по-рядко, газирано пия, но съм си правила експеримент да не пия изобщо и пак същото изпотяване имам, одорекс съм ползвала грам не ми повлия, тересон един друг препарат също не ми повлия, не съм с наднормено тегло. Разбирате ли всичко съм пробвала, наистина е така, но не мога да победя тази болест. Замислете се ако вие бяхте в моето положение и никога не можете да правите това, което и другите, ако се потяхте навсякъде, където е видимо и хората ви отритват отвсякъде, защото се гнусят от вас или ви имат за неуверен човек, как бихте се чувствали? Заслужава ли си да живееш така? Аз мисля че не. Тази болест е по-страшна даже и от рака или спина, защото тези болести се приемат и хората ти съчувстват, докато от хиперхидрозата хората само се гнусят, а някои дори не знаят, че е болест. И от рака и спина се умира, докато от хиперхидрозата умираш психически всеки ден и то по много по-болезнен начин. Аз не мисля, че някой на мое място би избрал да живее...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8a80fc8916
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хей...
това изобщо да не ти е повод за такива решения. Можеш първото, което е да го прикриеш. Носи дрехи от естествени материали, наблягай на черния цвят- нищо не си личи. От опит ти го казвам това. Какво ти пука какво говорят хората. Имаш си и приятел, което е най-важното. Мисля, че не ти липсва внимание. Опазил Бог, има хора наистина със сериозни проблеми и увреждания, но те продължават да се борят, нали? Изобщо недей да говориш глупости. Съчувствам ти наистина, но има начин как да го прикриеш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1ffbd8cf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Недей да говориш така приеми го като предизвикателство. Всички хора имаме проблеми и не виждам защо едно потене те тревожи толкова. Нямаш представа хората с колко по страшни болести се борят и колко положително гледат на живота. Е, аз нямам точно този проблем, но подобен. Единствено кожата на лицето ми силно се омазнява и то много не е като да имаш просто мазна кожа. От това ми излизат много пъпки, които адски ме загрозяват и ме срам да изляза на улицата. На твоята възраст съм и поради тази причина дори нямам и приятел, защото всички се погнусяват от мен предполагам. Това много ми пречи и ми създава голям комплекс, но се опитвам да го преодолея. Гледам да не мисля затова, защото се измъчвам има и други неща, които се харесвам в себе си но какво да направя.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 976d0f8b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отиди на добър хомеопат. Ако не помогне, със сигурност няма да навреди.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: adabd143f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей, недей така. Разбирам те, и аз съм същата. Аз освен крака, ръце и подмишници, имам и още няколко засегнати зони, да кажем почти цялото тяло :д. Ужасно е, да. Заради този си "проблем" и аз избягвам да правя някои неща, но да ми беше само това проблема. Точно заради това не ми харесва и лятото. Почвам да се потя ужасно. Както беше споменало по-горе едно момиче, и аз избягвам сандалите, че става една.. Почти всички тениски които имам, са черни на цвят, а бе като цяло в гардероба ми преобладава черното. Не го искам, но имам ли избор? ! Благородно завиждам на момичетата, които не издават признаци за наличие на потни жлези, ноо.. Авторке, междувременно спри да си мислиш за такива неща, както виждаш не си сама ;]].. Недей с този негативизъм, опитай се да мислиш по-ведро, колкото и трудно да е. Така си ни е създала природата, нищо не можем да направим, освен да се примирим с това :))

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4a4e9d45f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хей... знам че ти е трудно. Имам роднина с същата болест като теб. И повярвай тя казва абсолютно същите неща като теб. Мъчително е да гледаш как другите си живеят живота а ти самата не можеш. Няма да ти кажа да мислиш позитивно защото когато човек не е добре най малкото което иска да му кажат е "стегни се"... Това е коварна болест но съм сигурна че може да я преудолееш и има такива като мен които няма да се гнусят от теб и ще те подкрепят!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fd82b50d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Късно виждам тази тема но искам да помогна. Имам този проблем от дете и намерих добро решение с лекарство против прекомерно потене. Има десетки медикаменти за различни болести които силно редуцират потенето като страничен ефект. При мен помогнаха мускаринови антихолинергици с периферно действие, писах подробноститете в една подобна тема:
http://spodeli.net/4/story-150500.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker