Таксиметров шофьор с морска болест!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Таксиметров шофьор с морска болест!!!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1726 пъти
Трябва ми спешна помощ! Намирам се в много сконфузна ситуация, мъж на 37 съм, наскора ме наеха за една работа на таксиметров шофьор, заплатата ми е добра, около 700 лева, проблемът е обаче, че ми се гади от дълъг престой в кола, било то в лека кола, или във автобус или метро и като карам повече от 2 часа, почва да ми се повръща и ми става много лошо и от там нататък ставам много опасен и за пешеходците и за другите шофьори. Не искам да сгазя някой пешеходец на пътя, или да причиня катастрофа заради моя проблем. Ходих на лекар, той ми обясни, че е нещо свързано с вестибуларният ми апарат, не е наред и затова ми става лошо, преписа ми едни лекарства, ама те не подействаха. Всеки път, когато се кача в кола, излагам живота си на риск, защото ми става лошо при карането, но в същото време трябва да наблюдавам пътя и да внимавам да не блъсна някой. Кажете ми, има ли някакви хапчета, или нещо, с което да спра тези пристъпи, или в противен случай да напускам тази работа, преди да съм направил някоя голяма беля?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3e29db0ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти мислил ли си, че може би проблемът ти е на нервна почва - не са ти подействали хапчетата, но така звучиш, сякаш изпитваш паник атаки по време на шофиране. Напусни тази работа, но потърси и психолог. Ако не ти става лошо като си пътник...най-вероятно проблемът е психически - страх те е от шофирането или от възможни катастрофи. Задължително си намери друга професия до справяне с проблема.
Потърси иначе същия лекар и да ти изпише нещо друго. Не е толкова прост организма на човека - понякога се експериментира

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f7757c508d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   " или в противен случай да напускам тази работа, преди да съм направил някоя голяма беля? " - ето правилното решение, с хапчета не става, може и още по лошо дасе получи. Махай се докато е време, освен ако не ти се лежи в затвора.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a9efe041e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-добре иди на преглед при отоневролог. Ако си от София те съветвам да отидеш на преглед или в Исул-УНГ клиника, или в Университетска болница "Иван Рилски" -УНГ клиника. Но задължително при специалист отоневролог!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: badc7419fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така, колегата правилно ти е обяснил, че състоянието ти е свързано с вестибуларния апарат. То е пряко свързан с малкия мозък и заедно с него управляват координацията на движенията ти в пространството и равновесието ти. Второ. Твоето състояние се нарича още кинетоза ( от гр kinetics движение ) и е не точно болест, а просто по - остра от обичайното защитно - приспособителна реакция на организма, при променени външни условия на средата, в което се намираш. Така, както ми го описваш, проявяваш едновременно и нервната и стомашно - чревната форма на кинетозата. Точно лечение няма разработено. Това, което може да се направи е да наблегнеш повече на физическите упражнения, да спиш повече преди шофиране, и когато не караш просто да не мислиш за този проблем. А, когато усетиш пристъпи просто да си поемеш няколко пъти по - дълбоко въздух. И аз като лекар мога да ти изпиша бензодиазепини или барбитурати, но те често пъти водят до сънливост и тогава ептем ще направиш някоя беля на пътя. Отделно, че фенобарбиталът, например, може да доведе и до пристрастяване, при прекалено честа употреба.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: badc7419fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Така, колегата правилно ти е обяснил, че състоянието ти е свързано с вестибуларния апарат. То е пряко свързан с малкия мозък и заедно с него управляват координацията на движенията ти в пространството и равновесието ти. Второ. Твоето състояние се нарича още кинетоза ( от гр kinetics движение ) и е не точно болест, а просто по - остра от обичайното защитно - приспособителна реакция на организма, при променени външни условия на средата, в което се намираш. Така, както ми го описваш, проявяваш едновременно и нервната и стомашно - чревната форма на кинетозата. Точно лечение няма разработено. Това, което може да се направи е да наблегнеш повече на физическите упражнения, да спиш повече преди шофиране, и когато не караш просто да не мислиш за този проблем. А, когато усетиш пристъпи просто да си поемеш няколко пъти по - дълбоко въздух. И аз като лекар мога да ти изпиша бензодиазепини или барбитурати, но те често пъти водят до сънливост и тогава ептем ще направиш някоя беля на пътя. Отделно, че фенобарбиталът, например, може да доведе и до пристрастяване, при прекалено честа употреба.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d7d3adc40e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря, коментар 5, съветите ти може да ми бъдат във полза, колкото до номер 1, това не са панически атаки, тези позиви за повръщане ми идват спонтанно и внезапно и не мога да ги спра.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker