Как да си оправя режима? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да си оправя режима?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1629 пъти
Здравейте на всички! Реших да пусна темата понеже, не виждам да има много такива и нормално понеже хората като мен - тип сови са голяма рядкост. Но не знам това колко е добре, има си много минуси. Плюсовете са, че работата която работя е вечер, е в някои случаи и през деня, но не прекалено рано. Въпроса е, че напоследък много си изместих режима. Лягам си към 3, 4 сутринта и ставам към 13, 14 на обяд. Понякога приятеля ми ако не ме събуди мога да спя и повече, а вечер не мога да заспя по-рано от 3ч. Така, въпроса е, че колкото и да се мъча да си оправя режима, по-рано от 00ч. едва ли в тоя живот аз ще успея да си заспя, но поне да го направя по-оптимистично към 1, максимум 2 вече да съм заспала, а не в 3, 4, 5...
Дори едно време когато ходих на учлище 1-ва смяна, не съм заспивала преди 00ч. (, а трябваше да ставам към 7:30 и беше кошмар) и ако това е ставало е било голяма рядкост или съм недоспивала няколко дена.... Какво ли не съм пробвала, да стана по-рано. Да, ставам, макар и много трудно, след това следва и да заспя по-рано, но вечерта пак не ми се спи толкова колкото през деня. Да, пак заспивам по-рано от обичайното, но на следващия ден пак ставам късно и така нещата си остават по старо му. Та, какво да направя, че да си оправя тоя ненормален режим, който водя години наред, защото вече се дразня на себе си, че когато всички спят, аз съм супер свежа и готова за подвизи дето се вика, ама то какви подвизи, че сега съм в период не ходя никъде вечер, както и да е, да не се отклонявам... Аз не виждам друг начин, освен като си намеря работа, която да започва от 10ч сутринта. Така ще трябва всеки ден да ставам в 8ч. сутринта, но това ми се струва ужасно и непосилно... Знам, че нормалните хора обикновено започват работа в такъв час, че даже и по-рано, но за мен е непосилно да стана в такъв час, ставам само за много спешна работа, ако се наложи. Винаги ранното ставане ми е било много трудно и омразно задължение. Та както и да е, сега искам да постигна заспиване в 1:30, 2 и ставане в 10, 11. Това е горе-долу 3, 4 часа изместване на режима, което пак си е доста :/ Не знам как да го постигна това? Също така да допълня, че спортувам активно и се движа, гледам да не водя застоял живот, но в момента не работя. Ако можете да дадете някой разумен съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 991c0cde06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Разбирам те напълно, и аз имам същия проблем и не знам какво да правя. През деня ми е криво, и след 5 часа следобед все едно започва живота за мен - започвам да се чувствам по-активна, чувствам се по-добре, когато стане тъмно се успокоявам. И така откарвам до 3-4 през нощта, следователно ставам на другия ден към 12-1. Аз работя от вкъщи и мога да си го позвля, но най работоспособна съм от 6 вечерта нататък. Проблема е че скоро ще ми се наложи да започна работа от 9 до 5 и не знам какво да правя. Купувах някакви приспивателни на билкова основа, пия ги към 10 с идеята да ми се доспи към 12. Но дори да си легна в 11 пак се въртя в леглото до 3 часа сутринта. Ужасно е защото живота реално е през деня, ще следя темата, ако някой се е справил с този проблем.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cdf0d14d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Работата ти била вечер, после пък казваш, че не работиш??
За режима и аз имам подобен проблем, оправям го с много усилия за едно денонощие и после всичко постарому. Явно само с повече заетости в ранни часове и напъни ще стане. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7cd88da894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Понеже и аз работя от вкъщи от може би над 5-6 години режима ми е подобен на твоя, преди 3 не лягам и преди 12 не ставам и то винаги ми е навита алармата някъде за 8-10часов сън, иначе ще откарам поне 15 хаха.
Просто човек, който обича да си поспива е трудно да свикне да спи по 6-7 часа, и става още по-зле при хора като нас, които се активизират късно вечер.

Трябва да си търсиш работа от вкъщи която да ти позволява да живееш по този начин. Аз не намирам нищо лошо или странно в това, не може всеки да става в 6 сутринта.

А ако ти кажа откога искам да си имам такава приятелка, винаги попадам на такива, които в 10-11 вече са сдали багажа хаха... :) А аз тогава се активизирам... и е толкова приятно късно вечер, тихичко, спокойно...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3b487615d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката
Номер 1, не знам дали приспивателните са добра идея, въпреки че тези твоите са на билкова основа. Чувала съм за метатонин, че се пие вечер за по-лесно заспиване и се чудя дали да не го пробвам, но дали ще подейства? Ако тук има някой, който да е пил нещо такова, нека да помогне. То явно нощтните птици си оставаме нощтни цял живот...
Номер 2 казах, че по принцип работата ми е вечер, но в момента не работя.
Номер 3, не знам дали е много добре да живееш вечер, а да спиш през деня, защото по принцип нормалните хора живеят през деня, всички институции са отворени до 17ч., даже някои са до 16 и то докато станеш и се разсъниш, те затворили вече.... Чувствам, е така не мога да върша работа пълноценно, но пък се чувствам добре така и не знам какво да правя. Освен това не е хубаво и двамата партнъори да са поспаливи, защото все единия трябва да събуди по някое време другия и да е напазарувал нещо за ядене. :) Все пак се радвам, че не съм единствената и имам съмишленици!!!! :)))))

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 01c3f7dd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хей, някой друг няма ли мнение по въпроса?

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1cbad1551b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спокойно ако започнеш работа, която го изисква ще свикнеш. И аз бях така, лягане всеки ден след полунощ и ставане по някое време на следващия ден. Но преди около 4 години си смених работата и се наложи най- късно в 5, 30 сутринта да съм станала. Първите седмици заспиването беше трудно, но рано или късно организмът започва да си се нуждае от сън и сега най-късно в 9 съм си легнала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker