Вадене на мъдрец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вадене на мъдрец
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2100 пъти
Здравейте, хора! От няколко дни горният ми ляв мъдрец нещо се размърда. Досега беше израснал наполовина и сега се опитва да расте още, но няма място за него и бута последния ми зъб надолу, все едно го изкарва всеки ден малко по малко. Знам, че трябва да ми го извадят (както и всички останали мъдреци, които на снимката се вижда, че са легнали, а не прави), но много ме е страх. Изобщо никога не са ми правили нищо на зъбите и имам огромен страх от зъболекари, и най-вече от вадене на зъби... И НАЙ-ВЕЧЕ МЪДРЕЦИ... Изчетох какво ли не в нета и единствено се наплаших още повече. Кажете ми има ли шанс да усещам и да ме боли докато ми го вадят? След това какво трябва да пия, за да не усещам болки и възможно ли е да ме боли мноооого? Общо взето всичко, което се сетите... Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1394ee8e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма да те боли стига да те хване упойката защото мен един път не ме хвана и като че ли ми вадеха ръката след това на другия зъб нищо не усетих, Успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 95762c9c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато го вадят няма да боли. Не е страшно, после няколко дни ще те боли, ще е подуто, но няма да имаш повече разправии с мъдреците. Само да не ти вадят повече от един наведнъж! На мен ми махнаха единия с операция, защото не беше поникнал, болеше ме много после, но болката се забравя, а и нямам проблеми, понеже имах голямо главоболие години, което се оказа, че е заради мъдреца. Сега нямам търпение да извадя и другия :-D Пих антибиотик превантивно, но хванах алергия от него. Ти сама прецени. Хубавото е, че ако ги извадиш навреме те няма да пречат на другите зъби да се наместят правилно, понеже те сега ги бутат и няма място да израснат хубаво. Уча зъботехника и мнението ми е полу професионално хаха :) Успех и не се плаши!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3dc58f3b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дишай спокойно. Много хора имаме зъби за оправяне :).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 418766fa34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правили са ми две операции. Докато ти го вадят няма да усещаш нищо болката се появява след като излезеш от упойката(някъде след 30 мин имах лека болка). Няма да те боли много първите един два дни е гадно после забравяш че са ти правили нещо. На мен ми исписаха едни прахчета НИМЕЗИЛ който много помагат. Ако не ти дадат рецепта си искай други болкоуспокояващи поне на мен не са ми помагали. Ако искаш може да си купиш от аптеката вода за уста САНДРИН. Много помага при заздравяването на венеца!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ba06cefc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Споко. Първо може въобще да не се наложи да се вадят. Мъдреците израстват легнали, в последствие в един момент се завъртат и и си израстват нормално.
Най-добре се посъветвай със стоматолог-хирург. Дори нещо да трябва да се вади, с упойка няма да усетиш болка, а няколко дни ще ти е дискомфортно и ще трябва да пиеш само течности.
Страхът ще ти пречи повече, отколкото болката. Затова действай смело и всичко ще остане съвсем скоро в миналото. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bbad1ae303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Двата горни мъдреца не ми израстнаха докрай, притискаха се отзад във венците и се чупеха парченца от тях. Долните пък са ми ретинирани и до 40 годишна възраст ако не тръгнат е малко вероятно вече. Тенденция е хората да еволюираме с по-малки челюсти и мъдреците постепенно стават ненужни.
Не пуши два дена след ваденето. Опасност от инфекция на мозъка, самото всмукване от цигара създава вакуум, който може да отпуши кръвта от раната отново.
Без физически усилия, вдигане на тежко, спорт два дена по същите причини.
Жабурене през час със солена вода. Разбъркваш една лъжица сол в 200 грама вода. Заздравява бързо мястото. След второто жабурене кръвта спря и до вечерта още няколко пъти го правих за по-сигурно.
Зъболекарят ми препоръча аулин или аналгин ако ме мъчи болка, не ми се наложи. Малко си алтав през този ден, но се търпи. Това ти го казвам като човек с нисък праг на чувствителност към болка:). Все пак и зъболекарят ми е печен и ги извади лесно без касапски истории. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 740fe2e629
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж сега, аз родих с операция, и не ме е боляло грам нито по време нито след това, та ти за едни зъби се плашиш. Има си упойки, аналгини. Няма да се плашиш. А за моята операция и аз изчетох в нета колко било болезнено и си представях че ще съм в инвалидна количка. Така че изобщо не чети в нета защото няма нищо вярно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5dee1ae670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Самото вадене не боли, защото ще ти сложат упойка, малко по-неприятно е после когато упойката спре да действа, но не е чак толкова страшно. Всичките ми мъдреци са извадени и не съм умряла от това. Вярно, не е най-приятната процедура на света, но пък и не е чак такава драма. Избери си симпатичен зъболекар, вземи някого с теб за кураж и действай. Ще видиш, че изобщо не е чак толкова страшно колкото пишат по форумите. Ако беше то половината население на света да е умряло, защото вече почти няма човек, на който да не му е ваден мъдрец.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3814a7a08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма да те боли, докато ти вадят мъдреца. Кажи им, че те е страх дали ще те хване упойката и те предварително ще проверят, аз така направих. После нищо не усетих. В последствие, след като ефекта на упойката отмина, започна да ме боли, все едно имам тежко главоболие, взимах болкоуспокояващи. Определено болката не е била нетърпима, разболявал си се с главоблие, нали? Няма страшно :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: aee73b96a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря вииии, обичам да ме надъхвате, хаха... :) Ако още някой има съвети/истории с мъдреци, няма да откажа коментарите ви. Благодаря ви пак.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker