Тяхното желание срещу моето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тяхното желание срещу моето
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1333 пъти
Здравейте, имам проблем с родителите си. Те ме изпратиха да уча в чужбина, но се оказа че не ми е мястото тук. Не се справям нито с ученето, нито мога да си намеря приятели. Искам да се върна в България и намеквам на родителите си, но те или не разбират или не искат да разберат. Знам че всичко това го правят за мое добро, но просто не се получава. Когато съм тук се чъвствам подтисната и отслабвам постоянно от стрес. Моля ви, помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 91f3debb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми да ти имам и проблемите - твоето е правилното дори, не е изключението. Просто отиди да си вземеш удостоверение за ECTS- точките, които си изкарал вече, ако си в Европа хващаш рейс, за да си пренесеш всичките неща и си си в България за часове или дни. Да ти имам и проблемите, честно
Аз съм завършила в чужбина и от 20 българи завършихме точно 2. Повечето бяха точно като теб - хора на родители с болни амбиции, вклюичително другото момиче, което успя да завърши се разболя от анорексия, за да отговори на очакванията на родителите си и не знам до колко образованието ѝ е от някаква полза - не знам какво стана с нея. Аз отидох по собствено желание, със собстен хъс и работих паралелно дори, за да се издържам, включително сама съм си платила всички билети от и за България.
С две думи ако действително искаш да живееш и учиш в България ти няма да имаш проблем! Просто свиквай, че ще трябва да се оправяш сам - почни от уреждането на нещата по напускането на държавата, покупката на билет и така нататък. Какво чакаш на родителите си? Тяхното желание е било да учиш в чужбина, там са си погребали парите и не си прави илюзията, че те ще ти пратят благословия и билет за връщане! Който иска да има права да решава за живота си, той има и задължения!
Важното е човек да е жив и здрав, да има мечти и да знае какво иска. Не познавам човек, който е живял заради родителите си и да е постигнал дори минимален успех в живота. Ти нито ще завършиш дори - просто ще си загубиш още години и много пари на вашите. По-добре се прибери, работи, запиши нещо у нас и вашите ако не ти помагат съм сигурна, че и сам ще се справиш, защото действително искаш този живот и е твой избор. Няма от какво да се страхуваш!!!
Успех и добре дошъл обратно! Насила хубост не става. Няма какво да те лъжа - образованието в чужбина в елитен университет е от голямо предимство, но не на цената на всичко. Човек ако е добър българското образование няма да му е проблем - достатачно хора има вече и с интернационални кариери след бг. образование! Знай къде са ти възможностите, границите и на какво си готов за мечтите на....родителите си...дали си заслужава? Ти ще решиш. Свиквай сам да взимаш такива фундаментални решения за живота си или ще страдаш цял живот - първо родители, после работодатели, съпруга, деца и цял живот ще си роб на чуждите желания и прищявки.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 369aff11f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вместо да се инатиш, приеми възможностите, които ти се предоставят. Бъди позитивна, общителна-приеми хората около теб, приеми и ситуацията си-ти си в чужбина, трябва да се оправяш сама. Извличи позитивните страни от ситуацията си-ще имаш диплома от елитно училище, ще научиш езика почти перфектно, ще се научиш да се оправяш сама, нямаш родителски надзор..

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7bbf6d2c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно за това доведох дъщеря си тук по-рано. Като порастнеш и тогава дойдеш вече и всичко ти е много по-трудно. Тепърва да се сблъскваш с езика и с манталитета на чужденците и големия свят. Явно не можеш да се преобщиш, а и в началото винаги се депресира човек. Най-лесно е да се откажеш. Помисли все пак, защото винаги можеш да се върнеш. Образованието е България не струва и не важи почти никъде, освен ако вашите нямат по 10 000 за семестър и да учиш в Американския. А ти ако нямаш намерение да залягаш над учебниците, по-добре да не се дават излишни пари. Успех каквото и да стане!
Ж. 24

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 453fab0b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Абе стига с тва бе... не е правилно щом момичето не го иска.

как така вашите ще те пратят да правиш това, което ти не искаш...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 96d1d868f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, ако искш да се запознаем, защото аз искам да уча в чужбина, но нямам възможност. дай аз да уча вместо теб?

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2f70dd61c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имах съученичка, която по свое желание кандидатства в Холандия и я приеха. След една година се върна и разбрах, че е записала психология в Нов български явно следването там не и е било по силите. За едно момче от випуска преди нас чух същото и той така приет в Холандия и след една година се върнал. Щом не се чувстваш добре там по - добре се върни и запиши нещо тук и същевременно работи, a на вашите кажи, че животът си е твой, че искаш да следваш своите мечти и път а не техните и че ще живееш, както искаш ще учиш където искаш и каквото ти искаш и ако това не им е по вкуса да забравят че са имали дъщеря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker