Той не иска обвързване и деца! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той не иска обвързване и деца!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2662 пъти
Здравейте. С голяма болка в сърцето дойде и моя ред да напиша няколко реда тук. Всъщност около мен са струпани поредица от проблеми, които ме мъчат денонощно и не знам коя посока да хвана.
С приятеля ми сме от доста време заедно и съвсем нормално да мисля за деца и семейство... само, че той не. В началото много искаше(или поне на думи) но сега всеки път когато подхвана въпросът и започва да избягва темата и да мълчи. Обичам го много и наистина искам бъдещето ми да е с него но така той ме лишава от нещото за което винаги съм мечтала а именно бебе. Всеки ден е изпитание за мен да виждам моите приятелки щастливи с детенце.. две.. Омръзна ми всички да питат какво чакаме а аз все да търся глупави оправдания за да скрия истината... Все още живея с надеждата, че нещо ще се промени но съм на 29 години и нямам много време за чакане. Почти не минава и ден, в който да не си мисля за самоубийство.. чувствам се нежелана, неуспешна, провалена, неоценена и рядко намирам смисъл да продължа напред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: c08cb8294a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо си мислиш, че той е длъжен да има деца? Щом не иска, не можеш да му се налагаш. Както и обратното. Ако пък ти е великата цел в живота да родиш, намери си друг.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 692491094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Раздели се с него, намери човек който също иска семейство и бъдеще с теб, но не мисли за самоубийство!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 453bafc49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   И какво сега - голяма трагедия. Хората те питат, а ти не знаеш какво да им кажеш? Ти заради хората ли жевееш? И никак не е важно, че с приятелите се обичате, а че нямаш бебе?
Тази женска истерия с бебета никога няма да я разбера. Нямаш ли живот за живеене, та задължително искаш някакъв си малък вечно нас*ан ревльо да ти озвучава дните и нощите?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0581a0317d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пробий му презерватива!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 96d38e9e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ами като за начало трябва да се замислиш, че има страшно много хора, които имат къде къде по - сериозни проблеми от твоите.
Това твоето сега е просто едно детинско мрънкане и донякаде един вид демонстриране на разглезеност, защото никои не ти е длъжен да ти изпълнява мечтите! Включително и приятеля ти! Това си е само и единствено твое задължение.
Ти трябва да проявиш решителност и като толкова искаш дете просто да си намериш човек, който също иска дете, а не така да зориш този човек, сегашния ти приятел. Той дори и да е искал дете преди, това в никакъв случай не означва, че няма да право да си смени желанието! Това, че сте двойка не означава, че той е длъжен да ти угажда на всичките капризи, та само и само да се почувстваш реализитана, успешна и оценена! Точно така - да искаш дете от човек, който не иска дете си е чиста проява на каприз! И какво значение има какво казват хората. Ти за хората ли живееш? Засрами се!
И престани да хленчиш, защото си зрял човек на 29 години - от одавна ти е минало времето да цивриш и да се оплакваш. Като не се чувстваш реализирана, успешна и оценена запиши да учиш висше, а ако вече имаш такова - ами запиши второ! Започни по - дорба работа! И по - натоварена и ще видиш как няма и да се сещаш за хленчене и мрънкотене! Раждането на дете няма да те направи нито успешна, нито по - реализирана!
И както вече казах като толкова искаш дете си търси мъж, който също като теб иска - спокойно такива има много.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b49447f095
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей! Знам, как се чувстваш минала съм по същия път.
Обичаш този човек и искаш имено той да бъде баща на децата ти.
Чувстваш се непълноценна жена и е разбираемо.
Знаеш ли вглъбена съм в желанието ми да имам второ детенце, защото чувствам, че нещо липса.
Може би той не е готов да се потопи в езерото на нови отговорности и нов член на семейството.
Промените са много... Ти сигурно си мислиш, че биологичния часовник тик така, , , , , да така е.
Направи така... сготви вкусна вечеря кажи му, че искаш да го изненадаш, когато сте само двамата на масата направи крачкаби му кажи това, което извира от сърцето ти. Това, което искаш той да знае.
Кажи му, че искаш той да е баща на децата ти, че искаш да прекараш живота си с него, но по никакъв начин не го насилвай.
Ако те обича истински, ще те разбере.

Пожелавам ти твоята мечта да се сбъдне и всичко да е наред. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 05f1a0cf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И каква е причината да мислиш за самоубийство, защо приятелят ти не бил сигурен дали иска деца, а ти нямаш ли свой собствен живот, трябва ти психолог.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3a3bf2144b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Какво самоубийство, бе? Сменяй човека, и толкова. Щом сте на различни мнения по този въпрос, или той ще трябва да направи компромис, или ти. Ако никой от вас не иска, ми разделете се. Какво самоубийства те гонят заради такова нещо? Верно, голям проблем е в една връзка, но да се стига до там, че да отнемеш живота си... Ти искаш много дете, предполагам, че майчинското ти чувство се е развило достатъчно. Как ще се почувстваш, ако един ден твоето дете скочи от 10-тия, заради един проблем, който даже е разрешим? Заради това ли си го родила и отгледала това дете? Да бъде слабохарактерно и да се самоубива при първия проблем? Така ще се чувства и майка ти, ако направиш тази глупост.

Говори с приятеля си, и поставете картите на масата. Без рев и викове, му обясни спокойно, че искаш вече деца и семейство. Питай го той какво мисли по въпроса. Ако каже "Сега не", питай го "А, кога? ". Настоявай за конкретен отговор. Ако иска все още да се развива професионално, ако иска първо да си осигурите апартамент, кола или нещо такова, дай му срок от година-две, и тогава поговорете отново. Ако все още се прави, еми тегли чертата. С този човек, няма да имаш семейство. Ориентирай се към някой друг, но не скачай на първия срещнат с големите очаквания, мислейки че това е последния влак. И на 40 да станеш, по-добре тогава, отколкото с мъж, за когото не си сигурна. Иначе, за приятеля ти, обясни му колко е важно за теб, чувстваш се готова, страдаш от гледката на другите майки с деца, и искаш да си имате едно малко човече, което ще бъде плод на любовта ви. Настоявай да ти каже дали изобщо иска деца този човек, как се вижда като баща, след колко време, и т. н. Опитайте се да стигнете до някакво решение. Ако това решение не те удовлетворява, и не може да го склониш към нещо друго, тогава му кажи край. Или ще се осъзнае, че ще те загуби, защото искаш най-нормалното нещо на света от него, и трябва да се чувства поласкан, че си го избрала за баща на децата ти, или ще те остави да си заминеш. И в двата случая е по-добре за теб, защото така ще видиш точно колко държи на любовта ви, и какво е готов да направи в името на връзката ви. Може пък, да попаднеш на някой по-добър, който ще бъде по-всеотдаен баща за децата ви, от сегашния.

Но, в никакъв случай не си помисляй да си отнемаш живота! Още какви неща те чакат, още много имаш да преживееш, да видиш чудесата на света, да изпиташ майчинството, да възпиташ и отгледаш достойно дете... Всичко ли искаш да изпуснеш? Бори се за това, което искаш, и борбата ти ще се отплати!

Късмет!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2af0c2d577
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Потърси си мъж, който да иска деца. Този явно не иска и е безмислено и глупаво да се опитваш да го принуждаваш.

Междудругото "мечтая да имам дете" не е много основателен довод да го имаш. Може би приятелят ти просто не е толкова егоистичен като теб и съобразява "мечтите" си с възможностите си и първо мисли какво може да той да предложи на евентуално бъдещо ваше дете.

А това, че се чувстваш неуспешна, провалена и т. н. раждането на дете няма да го промени. Поработи първо над себе си.

Хората не се събират заедно само, за да имат деца. Не сме в средновековието. Оцени човека до себе си и любовта му, това е най-важното. А пред околните няма какво да се оправдаваш. Нямат никакво право да ти се бъркат в личните неща и това, че те вече имат деца далеч не значи, че са щастливи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ccef5043d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом толкова искаш намери начин да го вкараш в леглото и почвайте да правите малкия. Когато му кажеш новината той ще трябва да я приеме. И когато малкия или малката се роди той ше са радва много.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b55942caac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Ти не си добре.
29 не е късно и няма такова нещо, че ти е време. Това само примитивния бг мозък го измисля и внушава, облъчва...

А колкото до желанието ти - само с искане не става. Може материално да не сте готови. Ти имаш ли представа колко е скъпо дори една количка да купиш? Минимум 300-400 лв. После кошарка - мин. 100-200, шишенца - и там поне 50, после почват и другите разходи. А за теб, за самата бременност? Почти нищо не ти се покрива от НЗОК. И въобще, ако нямате заделени поне 3-4 000 и приятелят ти няма добър доход, нормално е да не мислите за деца.

Пълно е с разни "кифли", които ИСКАТ. Ама какво можете да дадете? Да не направите бебето и след това да те видя в някоя друга тема, да пишеш колко ти е тежко, че той не те зачита, че те бие, че не излизате навън, че си надебеляла и депресия? Защото обикновено такова е развитието, когато парите в семейството не стигат.

И просто за твоя информация, жена съм, на почти 31, и не бързам с децата, защото искам да живеят в една добра среда, а не да си мизерстваме заедно.

Всичко това ти го написах, защото нищо не казваш за това какво можеш да осигуриш на детето, ами почваш с ИСКАМ... Всеки може да ИСКА, но да предложи нещо насреща, особено жени с твоето мислене - трудно...

Замисли се малко.

Преди мен има 10 коментара, сигурна съм, че една част от тях ще ти кажат да го зарежеш, че за кога ще чакаш... Ама я помисли дали ще си щастлива с някой случаен само заради идеята да се размножиш тук и сега, на всяка цена. Мисля, че не.
Друга част ще ти кажат да го зарежеш, без да са вникнали в ситуацията.
Аз пък ти давам съвет. Ако искаш, приеми го, ако не - недей, твоя си работа.
Опитай се да допринесеш за семейството, което искаш да имате, и тогава започвай да искаш. А чак за самоубийство да мислиш - нелепо. Млада си, имаш толкова още възможности. дори с това момче да не се получи. Я се стегни.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e497fae49
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом е толкова важно за теб, зарязвай го. Няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 67df9e60d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Моят съвет е да изясниш въпроса, най-вече за да можеш да предцениш дали имате бъдеще или не.
Постави темата ребром: вижда ли той бъдеще за вас или не. Обясни му, че колкото и силни чувства да имаш, не е редно ако той не вижда бъдеще, да те задържа при себе си.
Възможно е и да се колебае и все още да не е предценил дали си жената, с която желае да прекара живота си.
Така или иначе, децата няма да ти гарантират щастие. Мъдро избирай бащата. :)
И не се депресирай. Има е други мъже на света. Имаш време да намериш подходящия. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 54e8d22a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Дай да си менкаме мъжете. При мен е обратното...
Не можеш да накараш един човек насила да има деца и дори да забременнееш нарочно трябва да се подготвиш да си евентуално самотна майка. Най-лесно е просто да се разделите и да си търсите партньори със сходни желания.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b8f7f77385
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Трябва му време.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e9d3327e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз съм Жена на 28 години и смятам, че номер3 се е изказал изключително добре!
Само ще допълня, че истерията за бебенца не винаги е от страната на жените.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e240c683c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Крайно време е хората да спрат егоистично да създават деца. 8 милиарда сме на планетата, прекалено много сме. За това има такава бедност. Време е да започнат да вкарват закони, чрез които да се спре това безцелно размножаване. Право на деца да имат само семейства отговарящи на някакви критерии, било то и финансови такива. Омръзна ми да виждам как деца страдат заради егоистичните си родители. Как деца ходят с 50 стотинки на училище, със скъсани дрехи, напълно нещастни. Голяма част от тези деца после стават наркомани и обирджии. И то защо, защото майката е искала да си осмисли живота. Отделно това смятам за крайно странно как някои хора виждат целия смисъл на съществуването си в това да отгледат деца и то в 21 век, когато можеш да правиш и бъдеш всичко каквото си поискаш. Как пък някои хора не еволюираха...

Сега до авторката специално. След като това да миеш на*рани дупета, да слушаш бебешки плач по цел ден е смисъла на живота ти, би било хубаво да седнете с партньора си и да поговорите сериозно. Може би той е по-улегнал и му е ясно, че едно дете е огромна отговорност и изисква много средства за отглеждането му и смята, че вие не ги покривате. Може пък просто още не се е наживял, а пък може би не иска да бъде една от многото овце (нали знаеш какво е присъщо за тях, да са едно стадо - каквито направи стадото, това правят и те) и се е отказал от идеята за деца като цяло. Има такива хора - аз съм един такъв пример. Така че ако вижданията ви са различни то може би най-добре би било да се разделите и всеки да търси щастието си поотделно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2b5f5dee2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторке, какво толкова си се вманиачила върху това дете? Номер 5 добре ти го каза-има хора с по-сериозни проблеми. Я си представи да си на моето място и всички жени да гледат да те разкарат, колкото се може по-бързо. Ще ти бъде ли приятно? Аз дори момиче за една вечер не мога да си хвана, а ти се тръшкаш за деца. Не ми е приятно, да гледам другите двойки, но се свиква. Въпреки това не съм седнал, да мисля за самоубийство.
Прави каквото искаш, защото такива като тебе не ценят това, че имат някой до себе си. И аз искам да има кой да ме прегърне...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 159704d3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Влюбени са тези, не който се гледат в очите, а гледат в една посока.
Очевидно посоките ви са различни, нещата във времето ще се задълбочат. Обичате се, но все пак трябва да има причина, какво значи мълчи... Излизате някъде двамата, сядате и спокойно, ясно и кратко го питаш, не за бебе, а какви са му плановете и как вижда вашата връзка. После ясно му обясняваш, че го обичаш, но не може да продължавате така. Не крещи, не викай, не се налагай, прехвърли топката в неговата градина, след този разговор е добре, да не продължавате да дъвчете тема. Дай му някакъв срок и го изслушай какво иска в крайна сметка. Както казваше една приятелка, мъж под път и над път. Какво самоубийство те гони, да не е единственият мъж на света. Защо толкова се отъждествяваш с този мъж, толкова си се вторачила в него, че не виждаш, че има и други пътища, мъже и възможности. В твоето съзнание, той е единственият и ако не си с него и нямаш дете именно от него, света свършва. Ще се радвам да поговориш и с психолог, очевидно и нещо друго ти тежи, освен този проблем. Често нещата не изглеждат така, както ги виждаме, добре е да видиш и други гледни точки, да станеш по-твърда и решителна, все пак това е твоят живот и заради този човек и това, че не иска деца, което все пак е негов избор да говориш за самоубийство е просто ужасно. Мислиш за най-големият грях самоубийството, защото те е страх да погледнеш и в друга посока.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d9b50f34b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Aко тaкa ми нaтяквaт, изисквaт, нaстоявaт зa дете, зa което aз не съм готовa... не, че ще сменям темaтa кaто приятелят ти, aми ще си тръгнa и приключa подобнa "връзкa". Товa не е връзкa, a единият ползвa другият, зa дa се чувствaл реaлизирaн и дрън- дрън...
Пък щялa и дa мре дaже евентуaлно, офф, aко пък товa си му го кaзaлa, зaбрaви децa дa прaви с теб. Кой нормaлен ще се нaбутa зa цял живот с очевидно емоционaлно нестaбилен, изнудвaщ, не зaчитaщ прaвото нa свободен избор човек? ! Тa нaли цял живот ще се обрече дa търпи товa, a и децaтa ще имaт и от този ген. Aa, не!
A ти вместо дa се опитвaш тaкa дa изнудвaш, зaщо просто не прекрaтиш тaзи връзкa и си потърсиш човек със същите идеи? ! Егоизмa ли не ти позволявa? Или желaнието зa контрол и нaлaгaне?

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b8f7f77385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 20.
Когато попаднеш на манипулативна личност.
Е трудно да се измъкнеш. Тъй че не се учудвай. Че нормален седи при манипулативен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b8f7f77385
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Моята приятелка също е така, обсебена е от мен и ще направи всичко за да бъда с нея. Каквото и да правя няма да се откаже от мен. Мога да я унижа, да я пребия дори. И пак ще се кълне че ме обича.
Как може така, я мен да ме убидят. И защо търпи понякога тираничното ми поведение. Идея нямам. Ма как може бе, изневеряваш, унижаваш, заплашваш. И пак седи до теб и казва обичам те. Що за мислене е това, чак ме отвращава.
Но аз гледам да се отнасям към нея с нужното уважение, разбиране, зачитане.
Ма когато взема да го правя, и тя започва да се държи по начин който не одобрявам. Кара ме да избухна, да се развикам.
И чак тогава се кротва, поседи така, и пак ме провокира.
Пък аз не искам да се чувствам като тиранин.
И не знам защо, тя прави това. Много мазохистично.
Вади ме от кожата ми, още миг и ще я хвана да я изхвърля пред вратата. Ще взема да блъскам.
И когато ме докара до там, вкарва едни мили очи, съблазнява ме, и го правим като за последно.
Щом започна да съм груб и тя се овлажнява долу.
А аз не искам да съм груб.
В нормално състояние секса е леко дървен.
Що за извратеност и мазохизъм.
Щях да се откажа в началото от нея, тя си посегна.
Що за мислене е нейното.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 83460e6124
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Преди години имах същия проблем. Оказа се, че мъжът ми е хлътнал по една кифла. И затова не искаше и семейството да се обогатява. Но, има няколко варианта да не иска дете -
1.мъжете са супер нерешителни! Само влюбеният мъж е готов на всичко, може да преобърне света.
2. мъжете стават бащи едва когато се роди детето, а майките със зачеването. Каквото и да говориш на един мъж, какво усещаш докато си бременна, няма как да разбере, не е в природата му.
3.има друга
4.не може да има деца
.... съвсем друга причина.
Разбирам, че ти е тежко, но не се самонавивай, че е единственият и не можеш без него. Когато единият се отдръпва от връзката, другият истерично се опитва да го задържи. Няма смисъл. Просто вземи живота в собствените си ръце.Ако този мъж не желае дете, а ти мечтаеш за това, не желае семейство и бъдеще, го остави и продължи напред. Дошъл е друг етап от живота, когато трябва да вземеш решение за бъдещето си. Може би като направиш крачка напред или в страни, ще откриеш и подходящия човек за теб. Успех, вярвай в живота и в късмета си. Можеш да бъдеш щастлива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 05f1a0cf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 22,Деца не се създават със такива емоционално нестабилни хора,а това дете трябва да има майка,как ще му обеснява кое редно и кое не след като тя сама не го разбира.Ако стане като нея един ден и се събере с човек който да го тормози.Ти си знаеш ама по всичко си личи жената не е наред.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker