Всички не сме ли хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всички не сме ли хора?
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 2718 пъти
Здравейте! Искам предварително да кажа моля без обиди! Пиша ви запърви път. Повечето искат съвети но аз искам един разумен отговор. Когато бях малка родителите ми починаха останахме аз и брат ми. Няма да се впускам в подробности.

Роднините ни решиха да ни дадат в дом за сираци. Брат ми беше изплашен незнаех как да го окуражавам. Аз бях на 7 а той на 5. В дома който ни отведоха беше хаус, налагаше се да свикнем. Едно семейство взеха брат ми много плаках, много се молех да не ни разделят но безнадежно. Имах чувство че светът е свършил толкова сама се чувствах и изолирана и така докато порастнах.

След навършванвто на 18 години грубо казано ми дадоха пътният лист. След като излязох първата ми работа беше да се опитам да открия брат си и така до днес. Оправих се по някакъв начин и сега сън на 22 г. Нямам нито мъж нито приятели. Дните ми почти изминават в търсенето на брат ми. Помагала съм на много хора като мен и ето въпросът ми.

Защо когато помогнеш на момиче те смятат за луда, обратна и др. подобни. Защо никой преди да съди един човек не се замисли. Защо когато чуят че си бездомен те пренебрегват , обиждат рогаят. Прощавайте но ние бездомните не сме ли хора това че сме били в домове значили че неможем да споделим хляба си с други.

БЛАГОДАРЯ ЧЕ ме изслушахте надявам се един поней да отговори на вапросите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: c807f8141f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, много съжалявам за съдбата ти. Искам да ти се извиня от името на българското общество, защото си станала жертва на нашето безхаберие и несолидарност и игнорантност и на една система, останала от комунистическата диктатура. Ти не си виновна за нищо и просто не знам как си се оправила.

Иначе те съветвам временно да спреш да търсиш активно брат си- направи обаче група във фейсбук за търсене на такива роднини, търси и във фейсбук за него, ако знаеш името и фамилията му, ако нищо не намериш, само е въпрос на време това да се случи. Сложи обяви в нета и нека той да те намери.

Сега за теб е най-важното да си стъпиш на караката. Ти семейство нямаш и няма кой да ти помогне, затова ще те съветвам да си прагматична.

Много студено ще прозвучи, много ще ме критизират долу, но ще те посъветвам ако си хубавка да си търсиш възрастен и влиятелен мъж с пари. За тази цел е нужно обаче да имаш добър вид, да си поддържана и т.н. Това изисква време, изисква да имаш добра работа - а това време няма да имаш , докато не престанеш да си губиш времето с търсене. Рискуваш и брат ти да не те приеме, ако си бездомна и т.н., може и да не знае , че е осиновен и да те намрази, че си влезнала в живота му изневиделица, може да го е срам от теб.

Намери си възрастен мъж (над 45 до 65) - покровител, може и женен (В МНООГО КРАЕН СЛУЧАЙ!!!), които да ти бъде подкрепа, да ти даде възпитание и да покрие разходите по следване в университет. Работи над себе си!!!!

Най-добре е да намериш възрастен мъж и да успееш да го накараш да се ожени за теб. С пари и положение, ще може да намериш брат си. Такива мъже имат и връзки и ще ти бъде по-лесно да намериш нужни документи (чрез подкупи и т.н.). Една „пикла„ на 22 г. без пари не знае как се вършат тези неща.

Защо възрастен - ами много просто, и той трябва да види някаква ползица от връзката (млада жена в леглото, млада майка за евентуални деца.....). Младите мъже само ще те използват за секс и няма да се оженят за теб, заради родителите си - трудно е да те акцептират, защото са възпитавани през комунизма да не приемат сираци и да ги изолират (скрият в някой дом). Освен това такива млади мъже рядко разполагат със собствени пари и са зависими от родителите, нямат сила да се противопоставят, те самите са объркани и не може и твоя живот да оправят и в най-добрия случай ще свършиш като снаха-робиня и ще ти бъде натяквано откъде идваш.

...
ако не си хубава или не искаш да се „прижалиш„ за възрастен мъж, ще трябва сама да се справяш - според мен ще завършиш зле, намекваш че сега си без дом - значи си лесна плячка за разни сводници и др. типове. Дири да не си хубава, но с младост може да си „хванеш„ добро старо момче от средната класа, пак ще имаш положение в обществото и приличен живот и от тази позиция може да търсиш брат си. ...

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 4af2eb6216
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз неискам никой никакъв мъж АЗ ИСКАМ САМО БРАТ СИ А НАЙ ВЕЧЕ МАМА И ТАТКО.Не мога да бъда с никой друг.Живота си бих дала само веднъж да прегърна родите ли те си. Да става богат мъж а брат ми аз ще си хапвам а той. В нашето семейство всеки Ядеше еднакво има няма. Аз немога да си позволя този лукс след като брат ми може и толкова да няма.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 3edf70c668
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 не си права! Защо да си търси възрастен мъж? Намери си някое момче и създай семейство.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 10a73a74b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   а моя съвет -не спирай да го търсишм ще го намриш - само вяра ти трябва, за съжаление така е устроен българина, нищо не струва този който е различен, сега ще ти каза нещо за себе си лично, аз имам приятел и моля дя бъда разбряня правилно, той ми е сямо приятел и нямаме интимни отношения, различен е от другите, полу сирак, без майка е,чернокож, живеем в чужбина но не заедно просто сме съседи, той живее на горния етаж, никой тук не го приема за различен, той е един прекрасен приятел, готов винаги да помогне на всеки с каквото може, но тук е по различно, да си чула някога някой да одобри приятелство межди бял и черел в БГ, за българина те са маймуни, аз съм доволна че имам такъв приятел, никой не гледа с насшешка, споделяме си, помага ми и съответно аз на него с каквото могам търси, брака с доста по възрастен според мен не е най доброто решение, аз мисля че бог е любов, дявай и ще получиш, тъсри го по вдички въз, най вече интернет за теб начини, а когато на;ериш твоята половинка в живота ще продължите заедно търсенето, пожелава; ти успех -АЖИ

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 9f55fca3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хм, номер едно, ти така ли устрои живота си? Даде си задника на някой чичко-паричко и всичко е ок?
Защо говориш глупости и тласкаш момичето да се навира в ръцете на някой старик? Не, че тя ще те послуша де, тя е доста по-зряла от теб на акъл, въпреки, че сигурно е много по-малка на години. Та тя е младо дете, ще си намери някое момче на нейните години. Може да и е труден животът, но това не означава, че трябва да се продаде на дядо си и съвсем да си доскапе съществуването.
Мислиш, че ще е щастлива с дядо си ли? О, Боже...
Ще повърна!
Извинявай, ама е гнусно това, което я съветваш. Звучиш точно като някоя дърта сводница!
Направо ми се повдига от теб!!!
Единствения свястен съвет, който си дала е да потърси чрез фейсбук или други социални мрежи.
А ти мило момиче не можеш ли да получиш някаква информация от дома, в който бяхте, кои са осиновителите на братчето ти? Мисля, че нямат право да го крият от теб...
Обърни се също към някои медии. Може и в интернет да намериш чрез търсачката адреси на известни медии - вестници, телевизионни медии - примерно БНТ, ВТV или други и пиши там. Пиши, пиши, все някой ще обърне внимание! А на репортерите това им е работата, да откриват интересни събития и сензации, с които да си запълват вестниците или да си правят новините.
Не ме разбирай погрешно, за теб това си е лична трагедия, но за хората ще бъде новина... А колкото повече се шуми около теб, толкова по-голям е шансът да намериш брат си.
Пиши и на "Господари на ефира"! Защо пък не?
Не се знае от къде може да се появи човекът или институцията, която ще ти помогне.
И един съвет - на непознати хора не се доверявай!
Може някой да се опита да се възползва от нещастието ти, за да се домогне до теб, например! Да ти каже: "Аз знам къде е брат ти, ела с мен..." - а той да е някой извратеняк. Така, че се пази!
Пази се, миличка и търси големи институции или медии, на които да привлечеш вниманието към себе си!
Дано да извлечеш нещо полезно за теб, от съветите които ти дадох и да имаш късмет да намериш братчето си и щастието си и животът ти да се подреди!

Успех мило дете и Бог да те пази!
Прегръщам те!

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 19dbb59767
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Историята ти много ме трогна. Предният пост съдържа хубави съвети. Пиши на телевизии.

Едно много добро предложение: иди до министерството. Властите със сигурност могат да ти помогнат. Чрез името му, семейното му положение и други данни, които знаеш за него, предполагам, че могат да проследят адреса му или къде работи. Вземи си личната карта и акта за раждане.

Успех ! Моля те, пиши как се справяш !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: af8d4cdb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Искам първо да благодаря на създателят ,на този сайт, и после на всички които ме съветваха как да постъпя,никога не съм очаквала че, може някой да се опита да помогне на човек като мен ,наистина ужасно съм ви благодарна. Отидох отново в домът който бяхме, трудно се съгласиха но ми дадоха адреса на смейството което е взело брат ми. Когато отидох никой не ми отвараше, изнервих се и почнах да удрям по вратата,една жена от другата къща излезе и каза че това семейство са напуснали държавата .Заради кризата от няколко години били в Холандия. А що се отнся за мен, започнах да пия. Търсих си прилична работа ,но навсякъде искат образувание или поней практика.Остана само едно п......я ,друго просто нямаше. Авторката!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: f0f00cb7f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е то се знаеше че,до там ще се стигне,ами поней се пази. Защото после ще кажеш бременнасъм!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2a857ac1c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво става със теб авторке как се справяш?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker