Моля ви за съвет. Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля ви за съвет. Какво да правя?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1255 пъти
Здравейте. Реших да споделя и моята история тук, защото не знам какво да правя.
Историята е следната:
Половин година вече с приятеля ми живеем заедно. Сестра му учи в същия град в който живеем и за да не е в пансион родителите му казаха да остава при нас, и евентуално той не отказа. Откакто сме се събрали тя живее с нас. Първоначално всичко беше наред, но последните два, три месеца аз започнах да й се дразня. Тя почна да използва личните ми вещи и то без да ме пита. Прибирам се от работа и забелязвам, че пак е пипала личните ми неща. Развали ми пресата за изправяне от 100 лв, а пресата за накъдряне е с оголен кабел. Вчера забелязах, че е ползвала парфюма ми, който е подарък от брат й.
Не ме разбирайте погрешно, поставете се на мое място и Моля ви кажете ми какво да правя. Не ми е никак приятно да ми барат личните вещи. Моля ви за съвет. Какво да правя, за да спре тя да ми ползва вещите.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 690b0b5612
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не знам как си разпределяте разходите, но е редно приятелят ти и семейството да плащат 2/3 от наем, сметки - всичко. Отделно трябва да говориш веднага с него за личните вещи, той да се оправя. Имаш абсолютно право да се гневиш. Ако нещата не се променят, заплаши, че ще си търсиш друга квартира, в която ще можеш да живееш спокойно. Селска работа - малката е невъзпитана и няма никакви обноски.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3d276e2c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Положението е доста деликатно.
Май си я изтървала и определено е трябвало да я скастриш още в началото. Вероятно не би било удачно да влизаш в директна конфронтация, но може би ако започнеш да и казваш да не пипа твоите вещи, чрез намеци, може би нещата ще се получат. Например промени, местоположението на вещите си, дръж ги в шкафове или в кутии. Разбира се, тя ще ги открие, щом вече си забелязала, да ти бърка и рови в нещата, но ако е досетлива ще се десети...
Ако това не помогне, може би чрез шегички и закачки, но и това ме съмнява да помогне. Пробвай и да и натякваш, за това, че ти е развалила пресата. Определено рано или късно ще си писне от постоянното натякване и току виж се е зарекла да не ти пипа повече нещата. Разбира се е най-добре да имаш в предвид, че тя също ще започне да споделя зад гърба ти, с брат си колко си била гадна и какво си и говорила.
Явно момичето е свикнало да живее.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 15aaae5b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Наистина е вбесяващо, днес се ядосах на брат ми, който ми беше запалил нарочно една декиративна лампа (малко дете е, на 12). Не че беше кой знае каква ценност, но да ми рови в личните вещи и да ми ги съсипва на всичкото отгоре е пълно безобразие и неуважение на личното пространство. Сядате тримата и разговаряте, като ти поставяш ясни граници: "Ако искаш да ползваш нещо, първо питаш" или направо: "Не искам изобщо да ми пипаш нещата" (твое решение и право е да не си споделяш нещата и не дължиш обяснения защо). Ако и това не помогне, заключваш си стаята или да имаш поне 1 заключващ се шкаф, в който да държиш неща, които наистина държиш да не се пипат. Аз и това правя защото понякога оправия няма. На колко години е момичето? Тийнейджърка ли е?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 98bf91e695
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   18 годишна е, никак не е малка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker