Мога ли да избягам от лошия модел на семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мога ли да избягам от лошия модел на семейство?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1393 пъти
Здравейте!

Аз съм момиче на 21 години. Родителите ми са втори брак, като всеки от тях има по един син от предния си брак.

Отначало родителите ми живееха заедно, но постоянно се караха за стари дреболии. Като станах на 10 години, баща ми се изнесе от вкъщи. За добро или лошо, не се разведоха още 10 години. През цялото това време имаше периоди на сдобрявания (след много преговори, които водех и с двамата) и баща ми се връщаше за седмица-две вкъщи, уж за ново начало. Разбира се, нищо не се получаваше, скандалите започваха и той пак се изнасяше.

Аз бях на страната на баща ми, защото ме беше страх, че може да спре да ми говори. Той е много строг и ако му бях показала по някакъв начин, че подкрепям майка ми, въобще щеше да ме отпише. Така е направил и със сина му от първия брак. Винаги съм правила нещата, както той ги иска, за да бъде доволен. Когато пие, става много докачлив и интерпретира думите, както на него му харесва. По принцип, избягвам да му споделям какво се случва в живота ми, защото винаги ме обвинява за всичко. Все още ми се кара за ниски оценки, въпреки че са рядкост и вече съм трети курс в добър университет!

Не споделям много и с майка ми, защото всеки път, когато съм й казала нещо, винаги ми е казвала сама да преценя кое е най-правилното за мен. Иначе тя е типичната жена - върши цялата домакинска работа вкъщи и доскоро ходеше и на работа. Винаги е повтаряла, че не й е нужен мъж, за да оцелее.

Докато живеех вкъщи, негласно ми беше забранено да излизам с момчета. Започнах едва когато се изнесох от нас. Лошото е, че попадам на такива, подобни на баща ми. Никога не си изразяват чувствата и се държат с мен все едно съм им собственост. От друга страна, мъжете, които са прекалено емоционални, ми изглеждат слаби и въобще не ме привличат. Аз търся средата между двете крайности - хем да се държи добре с мен и да ми показва, че съм важна за него, хем да е мъж, който вдъхва сигурност и стабилност. Много се страхувам, че в крайна сметка ще се омъжа за мъж, който е като баща ми и ще се превърна в домакиня като майка ми.

Според вас мога ли да избягам от модела, който съм гледала години наред в моето семейство?
Мислите ли, че трябва да потърся помощта на психолог?

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7721aa72cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм имал подобен проблем, родителите ми бяха друг тип хора, но на 19-23 години несъзателно и двете ми връзки се оказаха такива, каквито бяха отношенията ми с родителите ми. Отидох на психолог, и именно той ми го каза аз не го осъзнавах, аз се оплаквах колко е лош живота ми. И след 6 месеца се промених, сега съм нов човек, щастлив, заможен, успяващ, който знае какво точно иска в живота и не допускащ миналото да го смаже. Бих се раздвал да се запозная с теб, може да ми пишеш на пощата ***

Модератор: Не публикуваме лични данни.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7fa2cd1550
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги може, Радосно е, че си задаваш правилни въпроси. всичко си зависи от теб самата. Или си самостоятелна равностойна личност или си придатък към друга, зависима от нея.
С помоща на интоицията си се фокусирай над това, което желаеш. Но както се казва, при това абсолютно сериозно, внимавай какво си пожелаваш- това ще получиш.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c7b737eb8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, можеш да потърсиш помощта на психолог. Но от теб зависи какъв мъж ще избереш. Моят съвет е да избереш мъж, който те уважава и държи на теб. Няма значение дали е емоционален или не. Гледай как се държи С ТЕБ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5b75d997db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек несъзнателно преповтаря моделите, които е видял. Това, че си осъзнала и описала проблема е добра крачка напред и поздравления за това. Моят съвет за следващата крачка е принципа "модел на подражание, модел на подражание избива". Потърси си модели на подражание за жената, която би избрала мъжа, който искаш и описваш. Потърси ги в литературата, във филмите, сред познати, приятели, роднини, общувай с тях, попивай техните силни страни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker