Как да се сближа с дъщеря му от първия брак? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (78570)
 Избор на редактора (66)
 Любов и изневяра (17561)
 Секс и интимност (9515)
 Тинейджърски (18041)
 Семейство (3666)
 Здраве (6466)
 Спорт и красота (3446)
 На работното място (1445)
 Образование (4278)
 В чужбина (936)
 Наркотици и алкохол (805)
 Измислени истории (690)
 Проза, литература (1247)
 Други (10397)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се сближа с дъщеря му от първия брак?
преди: 5 месеца, 26 дни, прочетена 803 пъти
Здравейте приятели! Надявам се тук да получа съвети, които да ми послужат в една сложна ситуация. С настоящия ми съпруг се влюбихме един в друг още докато бяхме в съжителство с предишните си партньори. И двамата се разведохме и заживяхме заедно. Аз нямам деца. Той има дъщеря от предишния си брак. Детето е в сложна възраст - на 13 години, когато са особено чувствителни към всякакви промени и влияния. Успях с цената на много компромиси да поддържам добри отношения с майката. Постарах се, защото тя има тежък проблем с алкохола, не работи, разчита основно на нас за издръжката си и детето е в риск. "Приятелските" отношения поне гарантират някаква възможност да се намесим в полза на детето, ако нещата се влошат. Момиченцето обаче трудно приема помощ. На мен гледа като на злата вещица и отказва всякаква подкрепа по отношение на образование или елементарни битови проблеми. С баща си общува плахо и с неохота. Явно се чувства объркано и предадено. Предателство - от гледна точка на зрелия човек - тук няма, но говорим за дете и за чувствителната му психика. Не зная как да изградя мост между мен и момиченцето. Иска ми се да ми има доверие и да се обръща поне към баща си за помощ във всички ситуации, в които майката не може да се справи, а те са ежедневие. Как може да бъде спечелено доверието на 13-годишен тийнеъджър? Опитвам всичко, без да се натрапвам - билети за концерти, екскурзии, подарени книги, дрешки, дребни жестове като торта за рождения ден или парти за началото на лятната ваканция. Приема ги, но имам чувството, че го прави по-скоро механично и усещам непреодолима преграда. Мисля си, че малката смята, че ако покаже, че ме харесва, ще предаде майка си, а ако пък демонстрира неприязън към мен, ще предаде баща си и просто не знае как да постъпи. Тежка задача пред едно дете, но тя трябва да има разрешение именно в името на неговото добро бъдеще. Може би тук четат и деца на тази възраст. Техните съвети биха били безценни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 513ada79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз самата съм съпруга на разведен мъж, които има две деца от първи брак и ще те посъветвам да не правиш челни стойки, за да се харесаш на детето. Колкото повече се стремиш да се харесаш, толкова повече ще те ненавижда.
Вашата ситуация е сложна също, защото майката е явно асоциална. Защо бащата не вземе детето при себе си. Аз лично никога не бих оставила свое дете да расте с алкохолик. А ти най-важното е да разбереш, че никога няма да срещнеш обич и добро отношение от това дете. Дръж се цивилизовано с нея. Кажи ѝ какви са правилата в твоя дом - неща като да си разчиства като яде нещо, да си оправя стаята и леглото, да участва в домакинската работа като е при вас, но до тук. Всички материални неща трябва да дойдат от бащата. Ти подарявай неща само за рожденни дни и Коледа, но ти не си майка на това дете. Отнасяй се с него като към гост. Не я разпитвай за приятели или за проблеми. Има си родители за това. Аз обичам децата на съпруга ми, на практика считам, че съм участвала много в отглеждането им, но не си позволявам никакво фамилиарничене с тях. Момичето споделя разни женски неща и така нататък, но никога не съм си правила илюзии, че можем дори приятелки да бъдем. За детето ти винаги ще си пречката да се съберат родителите му дори това реално да не е така. Като порастне може да се осъзнае, но може и да не се осъзнае. Според мен ти трябва да се концентрираш върху идеята за свои деца. Също говори с мъжа ти да упражни натиск към бившата си, защото не може да продължаваш да съфинансираш мързела и алкохолизма ѝ. Да ходи да се лекува или вземете детето. Твоите пари не бива да стигат дори индиректно при нея.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 27b87ff13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Aми, как да те приеме, като си й присвоила единствената опора. Сега, освен, че няма баща, трябва да гледа и нещастната си майка.
Но продължавай в същия дух- подкупвай я и ще успееш. Децата са доста меркантилни, а тя е и момиче. Нали се сещаш какво ще стане от нея?

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: d7133d6d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм дете на разведени. С двама доведени родители. Жената на баща ми е с нас от както бях на 3, а мъжът на майка ми е при нас от началното училище. Смело мога да кажа, че са ми като родители. Дори с жената на баща ми споделям някои неща, които не ми е удобно да говоря с майка ми. Дръж се приятелски с нея, все пак е по-голяма отколкото бях аз. И късмет със сприятеляването

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: f436c8e70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Просто я остави и не и се меси и по този начин ще се доверява повече на баща си. Не и се прави на нещо като майка. Няма смисъл.

 
  ...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: 43ab15c3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дори подаръците да са защото я харесваш, може да чувства че искаш да купиш одобрението и. Хубаво е да се запиташ дали това реално правиш.
Подкрепям номер 1, също и това, че ако те хареса може би ще чувства, че предава майка си.
Може би трябва просто да я попиташ как те вижда и какво и е важно, дали има очаквания към теб, дали тя има желание да се сприятелите или не. И бъди готова да приемеш отговора какъвто и да е без да я съдиш за него. Кажи и твоите очаквания.
Също избягвай наказания/поущрявания- според мен са роля на баща и.

Момиче 21

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 4e615fef15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не се хаби да се сближаваш с детето. Току виж и ти и сегашният ти сте срещнали сред време нови хора и се разведете двамата, за да отново да следвате личното си щастие, зарязвайки половинките си.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: f2531a7534
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 1 е права но само отчасти.
Авторке опитите да се "сближаваш" с дъщерята на съпруга си реално са опити да купиш доверието ѝ с материални неща. НЕ се прави така. Изобщо дори има обратния ефект. Вместо това трябва ти или може би двамата със съпруга ти да поговорите с нея. В откровен разговор да обясниш на момичето че не искаш да заменяш майка ѝ в нейния живот, но наистина те е грижа за нея и имаш желание да бъдете приятелки. Дай ѝ да разбере че може да разчита на твоята подкрепа ако има нужда и не ѝ се бутай с нежелани подаръци и жестове. Достатъчно е да се отнасяш към нея с уважение и да правиш прости ежедневни неща, когато тя е при вас.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 51024c585c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен не трябва да страниш от нея, както казва номер едно, но и не я затрупвай с подаръци. Просто седни и поговори с нея, че искаш да се разбирате и я харесваш. Тя едва ли знае какво иска и не и е много приятно семейството и да се разпада, но ако е добро и разбрано дете, ако ти тръгнеш с добро може би ще те разбере. Имам една приятелка, в която беше в подобна ситуация. Вижда се с баща си веднъж на два месеца и той я затрупва със скъпи неща и т. н. На нея и беше приятно, но тя искаше нещо повече от това, а именно вниманието му и да се виждат по-често. Не се отчайвай, дайте си шанс. Не се знае какво ще излезе от това.
Успех

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 230d9a4d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се занимавай съзнателно да се сближаваш - няма да се получи. Просто се дръж с нея учтиво и нормално (т.e не се опитвай да и ставаш майка или приятелка), не и се меси, не вземай отношение по въпроси, който я касаят в нейно присъствие, не и прави подаръци с цел да я спечелиш и оказвай помощ само, ако тя изрично ти поиска такава. В същото време сложи и ясни граници и не позволявай обиди или да ти се качват на главата - взаимното уважение и зачитане е най-добрата база върху която да си градите бъдещите отношения

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker