Как да се справя с клюкарите ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се справя с клюкарите ?
преди: 6 години, 29 дни, прочетена 1674 пъти
Привет на всички!
Бих искала да помоля за съвет от по опитните в общуването било то мъже или жени по отношение на общуването с нахални хора, които непрестанно си завират носовете в личния ви живот. Скоро се омъжвам естествено ще трябва да раздам и поканите обаче имаме някои роднини, които няма как да премахнем от списъка с гости сещате се от кои са... с тях или без клюки ще има! И онова, което ми е неприятно е че винаги съм позитивна спрямо всеки не ровя в личния живот на никого ама как все в моя се ровят не знам! Неприятни са ми въпроси църковен брак ще имате ли къде ше е сватбата кой ще идва..? Та, нали за това са поканите за Бога при положение, че съм казала че всеки ще има такава то се подразбира съдържанието какво ще е? И се започва трябва да се видим не знам си какво, твоя мъж какво работи, богат ли е пълни глупости Ви казвам. Това за мен са адски неуместни и отблъсквали въпроси! Принципно много добре мога да ги поставя на място обаче не желая да си разваляме взаимоотношенията. За сега съм овладяла положението ала като наближи момента с поканите какво да правя? !? Кал бих могла да избегна да отговарям на досадни въпроси по начин по който да не го засегна хем да запазя и своят вътрешен мир, защото повярвайте ми те прекаляват! Аз и моят бъдещ съпруг сме много обрани и спокойнои хора такива алармаджии и клюкари едвам изтърпяваме. Да не говорим, че когато се сгодихме ръката ми беше държана най-нагло без даже да бъда попитаха дали може и дири ме ми честитиха, но явно пръстена е бил много важен, а всъщност не е нещо което да не са виждали или да е безбожно скъпо бижу и двамата сме от скромни семейства не сме материалисти. В рода на всекиго има по един или няколко такива екземпляри, моля ви посъветвайте ме как да ги неутрализирам, защото аз се изчерпах удържах фронта почти година сватбата е съвсем скоро и имам нужда малко от подкрепа за да бъда спокойна все пак това е мемтаният момент на всяко момиче и искам всички роднини, приятели и близки да си прекарат добре и да си тръгнат доволни и весели с много положителни емоции към които да се връщаме с усмивка!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 27 дни
hash: 66832cdd1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление си права, че без значение дали ще са на сватбата, все ще има клюки. Същото важи и дали ще ги поставиш на мястото им или не. Такива хора с това и за това живеят. Аз лично бих игнорирала напълно въпросите и присъствието им, дори. Бих ги събрала със "себеподобни" на самото съботие. За досадните въпроси- хората не мислят, че са досадни. За тях са си в реда на нещата. Отговаряш им уклончиво и гледаш да смениш темата.
Разбирам през какво минаваш. Аз имам малко бебе и освен хиляди въпроси, започват да се чуват и хиляди непоискани акъли, като разбира се, техния е най- правилен. Аз също съм от хората, които не обичат да разпитват околните или да им се меся и малко по малко, покрай бебчо се научих, че повечето неща е хубаво да си ги пускам покрай ушите. Усмихвам се, привидно се съгласявам с най- различни изказвания и гледам да не се дразня.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 0e7f15bbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не им обръщай внимание и не споделя щй нищо за себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 116c9b6378
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   От собствен опит ти казвам - колкото и да се стараеш за сватбата, все ще има някой недоволен от нещо. Затова гледай вие с мъжа ти да сте щастливи, това ще бъде вашия ден. Поканите може да изпратиш по пощата, препоръчани и/или онлайн. Повечето от тези въпроси хората мислят за нормални, кажи богат е или ще го опознаетепрез годините. Честито и бъдете щастливи

 
  ... горе^
преди: 6 години, 26 дни
hash: 4a62061554
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката : много благодаря мили хора! ☺️Ще последвам съветите ви няма да обръщам внимание на никого повече

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: b3fb57fa99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Различни сме с теб. Сигурна съм, че ти не би постъпила по този начин, но все пак ще споделя една своя история, за да илюстрирам съвета си накрая. С мъжа ми имаме къща за лятото в едно селце. Там съседските баби, пък и младите жени, по цял ден само с това се занимават - да надничат по комшийските дворове и да обсъждат останалите. Продавачките в магазина следят кой какво купува, какво плаща и това после става обществено достояние. Аз, например, се притеснявах да купувам алкохол от там, а го носех от София, защото покрай постоянните ни гости беше тръгнала мълвата, че съм алкохоличка. На съпруга ми пък му беше неприятно, че който и където го срещне, го инфомира как посрещам мъже в негово отсъствие - а става дума за мои делови партньори. Постепенно обаче, взе да ми писва да се съобразявам с всичкото това. На нашата улица женорята са си сглобили една пейка, висят там по цял ден и абсолютно всеки, който мине покрай тях, после бива обсъден до девето коляно. И веднъж се прибирам от работа и нося торба с покупки. Минавам, поздравявам и едната пита: "На пазар ли беше? Какво купи? " "Ами какво купих - отвръщам, - презервативи, лубрикат, дамски превръзки, тампони, тоалетна хартия, помпичка за клизма... ей такива дреболии". Втори път никоя от тези стринки не посмя да ми зададе подобен въпрос. Друг път мъжът ми се прибира и чува: "Добър вечер, добър вечер... ама той вашият гостенин вече си отиде, закъснял си... " А той отвръща: "Ех, да му се не види! Докато съм бил при любовницата, съм изпуснал шанс за тройка, мамка му! " Даже и при техния манталитет, накрая тези клюкарки се почустваха неудобно, усетиха се, че им се подиграваме, и разбраха намека - да не се бъркат там, където не им е работата. И така стигам до съвета си. А той е прост: на наглостта - с наглост; на арогантното любопитство - с арогантност. На въпроса: "Ще се венчавате ли в църква? ", ако не ти се отговаря, отвръщаш: "Не, станахме мюсюлмани". Ако те питат "Бременна ли си вече? ", отговорът е: "Да дойда ли да ме прегледаш, че не знам? " В този дух. Ще мирясат, повярвай ми.

 
  ...


...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 3bbad16c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не кани хора, които няма да са ти приятни на сватбата и не давай отчети на никого за нищо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: 02510e99f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер6, много ти се изкефих, защото и аз искам да мога да им отговарям на разни такива така. То всъщност мога, но това, което ме спира е, че се явявам едно 15-20 и повече години по - малка от такива хора и това ми действа спиращо, защото ще излезе някак доста неприлично.. , но пък отвътре ми ври и кипи. В тази връзка ще може ли да дадеш съвет за подход към такива хора, ако са доста по - възрастни от нас (ние сме доста по - малки на години от тях)?

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 19f8e47555
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 6 съм. То и аз съм с 15-20 години по-млада от стринките. Единствената разлика е, че тези клюкари са бъдещите ти роднини и това е неприятният фактор. Все пак ще бъдете една фамилия и трябва действително да си по-деликатна. Но нещо от типа: "Лельо Пенке, ако трябва, преди сватбата ще дадем пресконференция специално за роднините и ще отгворим на всички въпроси, но сега сме прекалено заети покрай церемонията". Ще схване хумора и ще й стане неудобно.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 4a62061554
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката : Много нлаходаря на всеки изразил мнението си по темата наистина се поуспокоих и ще последвам съветите Ви просто в дадени ситуации е малко трудно човек да реагира и винаги приятелска подкрепа никога, не е излишна.! Пожелавам прекрасен ден на всички!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker