Лоша домакиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лоша домакиня
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2111 пъти
Здравейте! Работя на 2 места, иначе не ми стигат парите, за да купувам здравословна храна. Почивен ден нямам. Като цяло не ми стига времето за домакинска работа. Сега се случи така, че родителите ми дойдиха на гости, а аз бях неразположена. Имам ужасни болки по време на менструация. Чувствам се зле и от загубата на кръв. Може би и да имам ендометриоза. Четох за нея в интернет и имам всички симптоми Не ми беше добре и не успях да изчистя. Започна се как не съм добра домакиня, как хората на моята възраст деца гледали и се оправяли, а аз не съм можела. Да, но приятелките ми с деца не работят. Супер ми е гадно и дори обмислям напускане на едната работа, за да имам достатъчно време за домакинстване. Не знам какво да правя. Преди два месеца ме оперираха и имам болки по време на менструация. Те дойдоха точно сега и нямах възможност да изчистя, а и много се изнарям от двете работи. Те работят на една работа, но пък си броят парите. Аз гледам да купувам качествени неща. Хич не ми се иска да напускам, но пък ако остана домакинството ще страда. Спиред Вас да напусна ли работа, за да имам време за домакинска работа. По принцип мога да си наема домашна помощница, но не дават друг да влиза вкъщи. Извинявам се за правописните грешки, но пиша от телефон.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 270ef46b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хахах. И аз работех на 2 места, а сега съм вкъщи с бебето, нищо не ме боли и все тая да ти кажа. Като си си мърла, си си мърла. Не си търси оправдания, може да се приемеш каквато си. Чистя когато реша и колкото реша и нямам търпение да почна отново да работя, защото в работата съм истинси добра и се чувствам на място. Просто има жени дета се справят с чистене и готвене страхотно и с лекота.
А майка ми докато живеех вкъщи беше вдигнала ръце от мен и все казваше, че никой мъж няма да ме вземе такава и как ли ще гледам деца?
Мога да ти дам няколко съвета, които открих с годините. Не ти трябват килими и др. отнемат много време, директно в-у ламинат или плочки. Вещите са проблем, колкото по-малко са, толкова по-чисто е особенно на пода, като чистиш трябва да се навеждаш и да ги местиш. Аз имам не скъпа робот прахосмукачка нагласила съм я да се включва всеки ден в 10 часа, тогава съм навън и на практика не чистя аз.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ca55fc8e28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каква е файдата да си купуваш качествени храни, като си убита от работа и преуморена. Същата работа като мен, да отида ли да работя в чужбина за 4 пъти по високазаплата, за да си купувам скъпи дрехи, които няма къде да ги нося.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cf81fb6428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти като отсъстваш от вкъщи, домакинската работа силно намалява, защото нямаш деца, никой не цапа, храниш се навън и когато ползваш кухнята си цапаш само ти. Не е нужно да чистиш чуждата кочина, както ако имаше деца. И само да споделя, майка ми има 2 деца и когато бяхме деца работеше. Вечер пазаруваше и готвеше и никак не й оставаше време и сили за чистене. Така ми мина детството в кочина, за това сега държа всичко да ми е перфектно почистено. С деца е трудно, но ти си сама и не е невъзможно да си почистваш само своето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9e187637a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да си разделиш домакинската работа по дни. Един ден зсбърсваш прахта, на следващия ден пускаш прахосмукачка, в еди кой си ден переш, на следващия ден гладиш и т. н. Когато те боли, обаче, няма как да чистиш. Поговори с шефовете си да те пуснат да си направиш изследвания. Здравето е най- важно. Обясни това на родителите си, а ако не могат да те разберат, просто ги пренебрегни. За съжаление, няма как да ги промениш.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a4197f5e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Решението си е изцяло твое, както и всички други решения в живота ти. Твоите родители не бива да имат думата относно домакинството ти, работата ти, това кой ще влиза в твоя дом. Бих предположила, че дома ти не е на твое име (да е на роднина или да си под наем), ако наистина е така, редно е да се съобразиш с условието да не наемаш чистачка.
Ти живееш сама, чистотата е твоя отговорност и стига теб да те задоволява сегашния вид на имота, то никой няма право да ти се меси. Съмнявам се, че положението е чак толкова критично.

Ще ти споделя за нещо, което наскоро чух в едно предаване и реших да опитам. Иначе бях като теб, все нямах време за домакинска работа, бях изнервена, а вкъщи цареше хаос. Наричат го минимализъм, макар че изобщо не е нужно да останеш с 10 тениски, ако не го искаш. Аз запазих голяма част от вещите си, но подредих по начина, по който хората обясниха. Проучих коя е Мари Кондо и какво прави, аз гледах клипове, но не съм чела книгата ѝ. Разгледах и различни влогове на български минималисти, за да чуя реално мнение за тази практика. Та, първо изхвърляш всичко ненужно. Ако не си използвала една вещ от дълго време, то тя не ти е нужна и няма смисъл да я пазиш. При мен се оказа, че е препълнено с подобни вещи. Изхвърляш стари гримове с изтекъл срок на годност, декорации, които не ти правя удоволствие да гледаш, дрехи, които изобщо не искаш да носиш и не се сещаш да носиш, всичко, което не е годно за употреба или не се използва. Подреждаш вертикално, за да можеш да виждаш всичко и да не се разхвърля цял шкаф заради една шапка, да речем. Погледни как се прави, наистина е много лесно. Не вярвах, че това ще ми погне, но се оказа, че съм грешила. Закупих си доста кутии и органайзери, които се оказват едно от чудесата измислени от хората. Сега вкъщи е подредено, поддържа се изключително лесно, защото не се цапа изобщо. Отне ми около седмица да изчистя основно и да подредя всичките си вещи, но си струваше, защото сега чистя за около половин час. Единствено се налага да поддържаш дома си, да сгъваш дрехите по определен начин и да оставяш всичко на мястото му. Съветвам те да опиташ да подредиш така. Не е нужно да оставаш с 10 блузи и 3 панталона, не е нужно да изхвърляш голяма част от нещата си, не е нужно да бъдеш крайна. Достатъчно е само да подредиш веднъж така и после ще се чувстваш преродена.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 26cf7ea0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако живееш все още с родителите си, мисля че времето да се разделите вече е настъпило. Вместо дом. помощница си наеми жилище. И все по-често не им вдигай, когато ти звънят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: df9b015757
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   След като живееш сама и не ти пречи, че у вас не е като аптека, хич не се тревожи за домакинската работа. А родителите ти, друг път да се обаждат преди да се натресат. Наистина не разбирам що за хора са това? Болна си, не ти е било добре, а те не стига, че се натресли без да те предупредят, ами и ти мрънкат, че не си избърсала прах или не си измила прозорците? ! И да и аз познавам "перфектни домакини", които обаче нямат и един ден трудов стаж. Е, като и тъй и тъй си стоиш вкъщи по цял ден, нищо не ти пречи и да изчистиш.
Така, че не си и помисляй да напускаш работа заради такива глупости! Ако един ден се омъжиш и имаш деца, тогава да, важно е да е чисто заради бебето, ама сега просто не виждам смисъл. Да се откажеш от половината си доходи само за да може майка ти да те похвали на родата, че у вас е чисто? ! Е, глупаво е.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8c83296512
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Няколко неща, моме:
1. Родителите ти идват на гости, ерго - живееш сама, и въпреки това те диктуват дали у вас да влиза домашна помощница или не?
2. Как така това, че пишеш от телефон води до това, че допускаш правописни грешки?
3. Болести с интернет статии не се лекуват.
4. Ако на майка ти и е проблем това, че е мръсно и разхвърляно - да почисти.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 667c4fdde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Времето за чистене е онова, което ТИ самата преценяваш кога и как да отделиш. Като нямаш време-ми нямаш, кво толкова.
Имам дете, работя. Най-важно е да е изпрано и сготвено. Докато дъщеря ми беше бебе, пак това беше важното, всичко останало е на заден план.
Прозорци вече 5 години не съм мила, продължава да се вижда през тях. Молих се на мъжа ми да не слага алуминиеви щори по прозорците, защото поддръжката им е ужасна, той не ме послуша. И те си стоят така, откак са закачени.
От време на време прибирам някакви дрехи. Стига толкоз.
Ако ми е кеф, мога да преподредя секцията, но това е много рядко.
Най-важно за мен е да имам време за дъщеря си и за мен самата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 575ea56f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Когато майка ми дойде и демонстративно започне да пипа с показалеца си первазите и да клати глава, просто й казвам: "Ако те дразни, парцалите са в шкафа под кухненската мивка". Работя на 3 места и подготвям четвърти проект. Същата е политиката и към мъжа ми. Имаме пералня, имаме съдомиялна, имаме хладилник и прочее, купени с парите, които аз изкарвам. Един човек трябва да може да обслужва сам себе си. Ако е гладен и не съм сготвила - ресторантите са отворени, може да се поръча и по телефона китайска храна или нещо друго. Когато имам време, лъсвам къщата като за списание, а на него му правя вечери с шестстепенно меню. Но, ако имам време. Сутринта видях прясна коприва на пазара, а така обичам копривена чорба и зная рецептата още от баба ми.... Но не взех. Нямам време да я сготвя.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 66f20aeb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Много правилно, това е най - важното. Аз много се дразня на разни чистофайници, ако имало нещо за чистене никъде не мърдали. Вместо да съм обикаляла по парковете, да бъдело чисто. Вманиачване по разни детайли дето били за почистване. Който когато реши - тогава да чисти. Ако не ми се чисти, няма да чистя, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker