Какво да правя, бременна съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя, бременна съм?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4041 пъти
Здравейте! Моля Ви за съвет колкото е възможно по бързо! На 24 години съм. От половин година се виждам с човек който е бивш наркоман, лежал е в затвора близо 7 години! На няколко пъти за притежание и разпространение на наркотици. От 6 месеца сме заедно, но родителите ми не знаеха. Преди 2 дни научих че съм бременна. Направо не съм на себе си. Споделих на майка ми, че се виждам с този човек и тя тотално откачи. Каза ми че бивш наркоман няма и че може да е спрял за малко но никога няма да се откаже за винаги! Щом толкова години се занимавал с такива работи няма и да спре. Каза ми че се е хванал за мен като удавник за сламка както той така и семейството му. Той не се е друсал от 1 година и 6 месеца. Но тя каза за това няма гаранция и че може пак да почне. Психиката им била такава че в даден момент превъртали и се връщали пак към наркотиците! Той работи в момента и не съм го хващала в издънка. Но това нямало значение, разбира се. Сега съм бременна и не знам какво да правя, дали да задържа бебето или да направя аборт!? Майка ми не знае за това. Нямах смелост да и кажа това. Какво да правя ще се побъркам? Тя иска да го зарежа веднага. Щял да ме върже с бебе и съм щяла да страдам много. Каква ирония. Моля ви помогнете ми! Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: facb304c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Престани да слушаш толкова много майка си, а се вгледай в делата на човека - от година и половина чист, работи си... Майка ти се вкарва в излишни филми. Освен това детето не го е направил сам, нали? Моят съвет е да го задържиш. Освен това абортът е много сериозно нещо, прочети повече по темата. Не е като да си подстрижеш косата, примерно... Може да има доста тежки последици. Освен това не си на 14, а на 24.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9565e1ccce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не би да очакваш майка ти да е възхитена от избора ти? Няма бивш наркоман, нагледах се на такива, няма и бивш пандизчия - 7 години са това и тези 7 години ще му създават проблеми до живот. Абортът не е добра идея, признай истината пред майка ти и дано вземете най-разумното решение.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a387840739
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бивш наркоман и бивша курва няма!
Не можеш да родиш дете на такъв човек и то при положение, че се срещаш с него от толкова кратко време, всъщност може, но после ще си една от многото съжалили за избора си!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d96fdd5430
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мечо Пух е прав, опциите, които имаш не са само с него/с бебе или без него/без бебе. Първо вземи решение за детето, а после мисли за връзката си с този мъж. Аз лично не те съветвам да правиш аборт на тази възраст, последствията за психиката (а недай си боже и физиката) никак не са малки.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d96fdd5430
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 3, досега не съм чувала за случай, при който майка да е съжалила, че е родила детето си, ти направо ме изуми!

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a387840739
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 5: Имах предвид ,че ще съжалява за избора си на мъж, че за избора, че е родила дете.
Но има и такива жени, мога да те уверя в това!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 73214d55aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Майка ти е абсолютно права. Знам, че не искаш да я слушаш и, че имаш нужда сама да си строшиш главата. Кажи й за бебето. Твоя човек наистина няма да се промени, но все пак не е нужно да правиш аборт. Бременна си - супер! Когато (ако) той пак тръгне по лошия път, родителите ти ще ти помагат с детето. На много такива случаи съм се нагледала, изключения - НЯМА. Но един малък ангел винаги ще те прави щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3194bb61fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тези който ти казват, че бивш наркоман няма, не са запознати с съществото на наркоманите и просто от незнание се страхуват. Да наистина те са хора с по слаба психика и ще ти трябва доста психична сила да се справиш. Това само ти можеш да си прецениш, дали можеш да се справиш, прочети по въпроса, ако трябва посети белмекен или някое подобно място. Не мисля, че трябва да бягаме от такива хора като дявол от тамян а да се запознаем с проблема. Лежането в затвор сигурно е свързано с наркоманията при твоят човек затова не мисля да го обсъждам. Всеки има правото на живот и щастие и това, че някога някой е сгрешил не го лишава от това му право, да се радва на любящо семейство на дете, да има някой който да му има доверие. От теб зависи колко го обичаш, не от майка ти разбирам я жената непознатото е страшно, но има шанс след време да го опознае.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 19b6017b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте! Аз съм на 16 години и мнението ми може би няма да се гледа чак толкова на сериозно, но моя съвет е да задържиш бебето, то не е виновно че ти не си внимавала! Също така за приятеля ти ти трябва да решиш дали е надежден или не ти го познаваш по-добре от всеки друг и има ИЗКЛЮЧЕНИЯ!!!
Може би като научи за детето, ще се стреми още повече да остане чист, това ще му бъде нещо като стимул, а също така и с него трябва да приказваш (но това когато решиш дали е надежден и ако е да споделиш с него защото може той да не е готов да бъде баща). Във всички случаи мисля че след това ти решение или ще се разделите, или ще се опитате да водите що годе нормален живот, но всичко се случва. Това е от мен и дано се оправят при тебе нещата, УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a67a78497e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Послушай майка си! Все пак тя ти мисли доброто...

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 60e150fb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   не смятам, че трябва да слушаш нас, майка ти или когото и да е било! Има неща в живота, които човек трябва да реши сам, не после да съжалява и да прехвърля вината върху майки и хора.
Едно бебе е нещо интимно според мен - решението принадлежи на вас двамата - на родителите!
Вместо да се обръщаш към чужди хора, защо не поговориш с момчето, защо не помислите на този етап какво можете да предложите като родители и т. н. - искате ли го това дете, можете ли да се грижите за него и да му осигурите нормален живот.
Това е важното. Слушай сърцето си и самата себе си, интуицията си и да - щом имаш интимна връзка с някого и носиш неговото дете, трябва заедно да решавате, спокойно - все пак децата, бременността и т. н. не са болест, а нормално състояние, а хората раждат, раждат се и умират всеки ден. Това е животът!
Поговори с момчето и решавайте!
Не намесвай трети хора, ще се объркаш съвсем, а и ще бягаш в бъдеще от отговорност - всеки варянт има и положителни и отрицателни страни, важното е да вземеш решение САМА и с бащата и да си носиш САМА последицита. Добре дошла в живота на възрастните!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a85aa95438
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   А бе момиче не оставяй това дете да се роди!! Само ще страда горкото. Заедно си с приятеля си от 6 месеца. Това според мен е много малък период, за да прецениш дали става за баща и съпруг. Представи си след време се върне към наркотиците? Ти какво ще правиш с това детенце? Дори да искаш да се разделите ще те преследва и ще те тормози. Това не е шега работа да знаеш. Махни детето, връзката ви не се знае колко ще издържи. Ако все пак се задържите за по-дълго, след като го опознаеш и си сигурна че той е човекът, с когото искаш да съсдадеш семейство, тогава действайте! Ако искате 5 деца си направете няма лошо. Но при тези обстоятелства не си съсипвай живота.
Може би взех историята ти присърце, защото имам приятелка, която си провали живота по твоя начин. Само че с "бивш" пияница. И познай какво стана. Върна се към порока си, тормози я постоянно, бие я за пари, защото той няма откъде да ги вземе. И момичето се изнесе с детенце на 3 годинки да живее при родителите си. Много жалка история!! Пожелавам ти и твоята да не стане такава!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f83eb09ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   мила ти обичаш ли го тва момче. маика ти ти мисли доброто ама ти познаваш човекапо добре от нея. понякога в стремежа си да ни предпазят родителите ни създават повече проблеми ни дават погрешни съвети. ако си с него сигурно си има причина. седнете и поговорете вие ще ставате родители никои друг няма право да решава вместо вас. 13 не смятам че може да се говори по този начин за едно дете. питаи приятелката си дали съжалява за детето не вярвам. много лесно се дава акъл ако не си бил в тази ситуация. има и изключения

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 811c2067c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   всяка майка мисли най-доброто за дъщеря си, дори с това да я наранява. ти запомни, че това е твоят живот, с твоите грешки и твоите постъпки. ти ще ставаш родител, ти ще живееш живота си с момчето, не майка ти. запомни НЕ МАЙКА ТИ. да призная, това, което много крият, имах братовчед наркоман, в много тежко състояние, него гаджето му го измъкна от дъното. това че са лабилни хора е така, но ти и детето, може да се явите като стимул за него, просто да дадете смисъл на живота му.
другото, седни и помисли хубаво как се чувстваш с него, ако ще дори как сърцето ти бие, когато влиза в стаята. прецени дали с тази личност, не пристрастеният, този, който е пред теб, можеш ли с него да бъдеш, с него да живеш, да му бъдеш опора и той на теб.
още веднъж друго - не позволявай на съмнението да те гризе - веднъж осъмниш ли се до там!
от мен всичко най-хубаво!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 21d3790532
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравейте на всички! Прочетох различни мнения - това е нормално все пак сме различни хора. Отстрани е много лесно да дадеш отговор по въпроса, но взимането е много по - трудно. Номер 3 - ти имаш ли приятели, роднини, които са наркомани, явно не. Не ти пожелавам да изживееш ужаса на семейството на това момче, със сигурност няма да се справиш. Най-лесния начин е да критикуваш хората за техните действия, а не поглеждаш своите. Да си дойдем на думата - човек се променя - колкото и да не ви се вярва хора - когато обичаш всичко е възможно, има ли човек на който знаеш че е плътно зад теб - да ще направиш всичко за него. Аз вярвам че това момче може да се промени и ще го докаже на твоите родители, че заедно можете всичко - напук на тях. Любовта не е лесна - тя е борба, доказателство и много разбирателство между двама души. Родителите не винаги са прави, те искат да ни предпазят, но не знаят че днешният живот не е като техния нещата са много по - различни. нека си представят, че следващият ти приятел (мъж) има страхотна професия, висшист, перфектният мъж, мъжът мечта, но само пред тях, а в дома ви са сцени на побой и пиянство - какво правим тогава? ! Дали майка ти няма да си зададе въпроса какво щеше да стане, ако беше направила другият избор! Над това също трябва да помислиш добре. А мога да кажа на други от вас - има много жени, които са справят с живота много по - добре от вас мъжете. Пожелавам ти успех да вземеш правилният избор, не поглеждай назад в миналото на хората, всички се учим от грешките си. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1ab54e4f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей мила. Виждам, че си умна жена, но твърде неуверена в себе си. Освен това си вече на 24 години и е време да бъдеш самостоятелна в своите решения. Колкото повече хора питаш, толкова повече мнения и акъл ще ти дават какво да правиш и какво да не правиш. Родителите като такива, се стараят да ни защитават, но в старанието си понякога не мислят на нас като на разумни и мислещи същества и се опитват да вземат решения вместо нас. Те са длъжни, ако са добри родители да те подкрепят, независимо какво е твоето решение. Що се отнася до приятеля ти, оставам с впечатлението че вече е прел на сериозно живота и се опитва да го промени. Само си помисли, един ден той ще ти дължи много ако ти си тази, която му дадеш нов старт в живота. Това че е бивш наркоман, не означава, че не е добър човек, или че не заслужава някой да го обича.
Освен всичко това, най-важното е че ти си жена. Господ ни е създал за да даваме живот. Не си на 14 за да не можеш да поемеш своята отговорност.
Не си длъжна да се съобразяваш с пишещите тук. Послушай сърцето си. То никога не те лъжи. Не забравяй, че децата са най-върховното сътворение на природата!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 798e458fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За какво ти е това пикливото само на 24-годишна възраст самотна майка ли искаш да ставаш? Ти луда ли си? На 24 години си и трябваше вече да си зряла жена, да градиш кариера и бъдеще, а не да се занимаваш с пубертети, бебета, със затворници и с наркоманите!
И то-с баща наркоман-имал съм близки познати наркомани-от тях родители не става и никога не спират с наркотиците окончателно, наистина! Какъв пример ще бъде тоя баща за детето си?
И откъде ще вземеш пари да го гледаш това?
Ти много ли си заможна, родителите ти заможни хора ли са?
Защото ако не са, обричаш го да тъне в мизерия цял живот и да не може да върже двата края!
Не се залъгвай и че някой богаташ ще те вземе тебе и детето ти за храненица, вече не са толкоз наивни мъжете!!!
Трябва да си бая красива, интересна и интелигентна жена, за да задържиш вниманието на един мъж в днешно време!
А тепърва да учиш имаш, да търсиш работа в тая безработица, да се бъхташ-няма да ти е никак лесно!
Я по-добре абортирай, или ако го родиш, остави го повито в една кошница пред вратата на някое заможно бездетно семейство, или при някоя мила заможна пенсионерка! Поне живота му ще е много по-добър, а не да започне да те обвинява един ден! Не съсипвай живота на детето си!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e71167a32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен задръж детенцето. Щом година и половина е чист може би се е променил, може би го прави защото има чувства и иска да сте щастливи. Не слушай майка ти, послушай вътрешния ти глас.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 78047a6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Майка ми ми каза, вие ми кажете, майка ми ми каза, хората говорят... аз само това долових.
Първо ти познаваш ли човека. Имаш ли му доверие, разбирате ли се, подкрепяте ли се???? НЕ МАЙКА ТИ, ТИ КАКВО КАЗВАШ?
Наркоманите са със слаба психика, затворниците също, никой от нас няма правото да ти казва какво да правиш, но според мен е по-добре да махнеш детето докато е време. Ако този човек все още използва наркотици, детето може да е болно не дай си Боже, и да не използва пак разбира се, но риска е по-малък, ако смяташ, че ще живееш цял живот със страх да не би мъжа ти да почне да се друса и т. н. или пък дза го чакаш и прибираш от затворите? Тогава няма смисъл да раждаш.
Някой беше написал, че можеш да родиш детето и да си сама, да но това дете страда. То като тръгне на градина, започва да пита "а къде е моят татко", "а защо аз си нямам татко"... то се чувства различно и в бъдеще семейството което създаде в повечето случай се разпада, това го казвам защото съм се нагледала на такива случай.

Но... ако позцнаваш този човек, вярваш, че той е твоята половинка, имаш му доверие и СЕ ОБИЧАТЕ? тогава... тогава нямаше да ни питаш нас... :(
Според мен, повтарям се, но аз бих махнала детето, в такъв етап от живота си.

А когато най-много бягаш от абортите? Те сами идват в най трудния момент. Някой по-горе беше написал че психически е трудно. да, много е трудно. Аз съм преживяла спонтанен и знам колоко е трудно, но имам и деца и знам какво е да искат нещо, а аз да не мога да им го дам. Виждам дете без баща, което пред мен пита майка си" мамо къде е моя тати, аз защо никога не съм го виждал? " - е тази жена се разкъсва... и мен ме боли като го чуя.... Вчера моя приятелка замина за чужбина и остави момченцето си на 6г. при сестра си, защото мъжа от когото има дете изведнъж престана да се интересува. Тя няма избор.
~Рамона~

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 43686109cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Номер 19, съветваш майка да остави детето си? Ти с всичкия ли си?

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f0d9bfc185
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Изказвам лично мнение и не искам да ангажирам авторката.

Бивш наркоман и алкохолик нямам. Факт, но това не означава, че някога ще посегне към дрогата.
Притеснителното е средата, в която е бил през съзнателния си живот. Няма начин да не е завързал приятелства с наркомани, трафиканти и затворници. Това му е била средата. Върху това помисли, мило момиче.
Искаш ли детето ти да израства сред такива хора? Да взима пример от такива хора?
Само на 24 си, има време за деца. Ако този човек наистина се е променил и се обичате, може да имате и 5. Но сте заедно от твърде кратко време. Изчакай, животът е пред теб. Никой няма да те вини, че си мнителна предвид миналото му. Ако наистина се е променил, няма да ти се сърди, а точно обратното.

Бъди силна!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker