Какво е мнението ви за брака? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво е мнението ви за брака?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 4152 пъти
Здравейте, случи се така, че жена ми(не по брак) забременя непланирано. За мен беше мн голям шок, но лека полека нещата се канализират(имам ли избор), та въпросът ми е посочен в заглавието- Какво ви е мнението за брака? Аз не искам да се женя по ред причини: Нямам излишни пари да хвърлям за сватба. За мен сватбата е излишна показност и каприз на някоя лигла "да се види облечена в рокля". Според мен хората го правят, за да се демонстрират пред другите колко много пари имат и колко много се обичат. И не на последно място, най-вече не искам да се женя, защото мисля, че когато жените се оженят, губят мотивация. Казват си: Ей го, оплетох си кошничката. Вързах го тоя(не че мен не ме вързаха с дете де), няма закъде да се трудя повече и да се самоосъвършенствам, аз моята работа си я свърших. Да не говорим, че има много нахални същества, които си мислят, че като са се напънали веднъж в живота и вечно някой трябва да им слугува. Според мен бракът прави точно това. Защото жената се труди докато се ожени, с мъжът се труди след като се ожени. Та точно поради тази причина не искам да се женя. Не искам жена ми да губи мотивация и да си мисли, че подписът и детето са й осигурили всичко, защото ако само единият дава, то съжителството рано или късно е обречено. Не казвам, че всички жени са така, но казвам, че има много такива и на каква ще налетиш си е и доза късмет, колкото и да гледаш, макар че аз не гледах много да си призная. Не искам да се женя, само и само да задоволя хорските прищевки. Хората винаги ще говорят лошо и ще намерят за какво. Дай Боже да ми потръгне животът, може и един ден да се оженя. Ясно ми е, че ще има много сърдити лелчета, но това е реалността. Ето тема за разговор. Кажете си мнението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 58

преди: 4 години, 4 месеца
hash: d0d0a830ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съгласна съм с теб, но повечето жени мечтаят да имат сватба.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9722093409
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Нито съм “за”, нито “против”. Ще ти кажа какво харесвам и какво не. Сватбата е пълен цирк за мен, бели рози и кючеци, сватба не искам, нито да се виждам в бяла рокля. Но сватба и брак не са едно и също. Бракът не ми харесва наистина, когато мъжът приеме жената за слугиня или нещо подобно, жената го приеме за касичка. Но затова трябва внимателно да подбирате партньора. Да сте екип, а не единият да издържа и дундурка другия. Но бракът е плюс, защото някак си искам с децата да имам една фамилия, ако стане нещо с мен или със съпруга ми, другият да има някаква сигурност. Някак си съм 50 на 50. И съм ЖЕНА. Обаче само защото съм се омъжила, нито ще спра да се поддържам, нито да работя. Аз например изкарвам повече от приятеля ми и това не е тайна. Аз няма какво толкова материално от него да взема.

Джен

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 236d0e0dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Честно казано. Перфектно си го обяснил. Бракът е най-безмисленото нещо, което за съжаление все още някои млади хора правят, разбира се основно заради роднините си, които никога не са виждали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80aa7e8bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Както и да го мислиш, вече са те вързали, какво като нямате подпис? Сега изведнъж ще започне да те юрка, ще реши, че е най-важната на света, защото е родила едно дете, всички негови нужди ще се представят като общи, ще минеш не на втори, а на последен план и ще си нужен само като доставчик на суровини и услуги. сексът ще стане рядкост и досадно задължение от нейна страна. За всяко простотия, която и мине през главата ще си има извинение, което американците измислиха преди няколко години - викат му следродилна депресия. /Те, като трябва да оправдаят някого за простотиите му измислят болести, където не съществуват/. Така че, вече си сготвен. Особено е характерно личностното обезличаване - всичко става “ние“ - “ние ядохме“ и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 96ec39b955
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Отговори си на въпроса дали я обичаш, че като гледам май се чудиш как да избягаш. Дете се прави от 2-ма ако не знаеш. А за брака ще кажа, че можете да се ожените и само с подпис. Аз съм жена и ако се женя искам да е само подпис, изобщо не искам да ставаме "2-ма луди и 200 гладни" със скъпа рокля. Забавлявах се след 12-ти клас на завършването, не ми трябва пак. А пък аз не мисля, че брака дава сигурност, защото винаги може да се разведете. Някъде четох, че на година стават по 10 000 развода в България. Намери това в интернет или в някой вестник и и го покажи, та да не се радва толкова. Аз ако трябва да избирам между Истинската и единствена любов с човек, който много обичам и само да подпишем, и Някой богаташ, който не обичам толкова, но може да ми предложи най-голямата сватба на света и най-скъпата рокля ще избера Истинската любов.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9a42aa3e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

7.   Мъж съм, но ми стана отвартително, като прочетох поста ти. И не, защото мнението ми е различно - всеки си има мнение и няма лошо. Но написаното от теб е меко казано грозно и от теб откровено си лъха комплекс, злоба и заядливост. Може и провокация да е.

" каприз на някоя лигла "

Ако мислиш за жена си като за капризна лигла, е разбираемо, че не искаш сватба. Даже се чудя защо въобще си с нея.

Другите цитати няма да ги засягам, че ми стана отвратително. Никога не бих възприел жена си като капризна кифла. Ако я приема като такава, изобщо нямаше да съм с нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 64693a10bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

8.   Браво, 7! Напълно те подкрепям. Много цинично и грозно от страна на автора. Този човек няма защо да съсипва жевота на жена и дете. За разлика от писача съм за брак, защото обичам жената до мен и искам да носи моята фамилия и да се чувства избрана, а не еднодневка.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 27eebe4595
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

10.   Защо такива мъже имат жени?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b17224ade1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Значи жената се труди преди да се омъжи, а мъжът след като се ожени (твои думи). Значи ли, че ти сега няма да се трудиш? И като за теб детето е връзване, защо не внимава повече?

Според мен ако отделиш по-малко усилия да мислиш кой кога се труди, кой кого с какво връзва и кое каква показност и сеир е, и вместо това ги вложиш в това да градиш бъдещото си семейство, ще бъдеш много по-щастлив и спокоен. Смятам в момента ти е гадно, че губиш свободата си и се чувстваш в капан. Но семейството може да е най-голямото щастие, стига да си го направиш както трябва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 76eafc23a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Време е ти да се самоОсъвършенстваш....

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5919c43355
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   Тя сама ли забременя? Тя ли теб върза сама ли си го сложи и свърши там с твоя орган. Толкова отвратителни думи, че нямам думи.
Ти не уважаваш изобщо тази жена, защо изобщо си с нея, не се жени на сила остави жената кажи и така и така какво мислиш и толкова.
По добре сама явно отколкото да се ожениш на сила, да я "издържаш" насила и всичко останало. Не казваш, че всички жени са така, но че се съмняваш в твоята - ужас. Ужасни думи, който не са като цяло за някой си жени, а казват твоята представа, за брака и съответно и с тази жена. Сърдити лелчета, жена която да си седи, а ти горкия да работиш, защото вече си "вързан" ужас...
Защо изобщо чета това.
Та на въпроса за сватбата извън всички грозни приказки, ами големите сватби са прищявка, за показност, скромните ами обичат се хората събират близки и т.н, доста хора живеят за този момент, други им стига подпис, но там не е голямата любов и т.н.
Номер 8 - Евала казал го е какво и защо, същото е и за скромна сватба, а не показна, НО кътай си паричките дето ги нямаш авторе освободи и жената нека не ти тежи и не те връзва пък си живей живота ако това може да се нарече живот. ;)
За хора като теб нямам адекватно мнение прекалено съм ужасена от прочетеното, за да мога да мисля над въпроса ти. Предвид всички останали думи и за вас и всичко около вас, по точно разбиранията ти и вижданията..
Няма смисъл да се жениш и да я залъгваш това е мнението ми. Там любов няма, то няма какво да демонстрирате, заради детето ли ама аз не виждам да ти пука изобщо за някой та така.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e4b46ad44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

14.   Аз съм жена, и ще си кажа моята гледна точка за брака. Аз съм твърде против бракът, защото жената става "даденост"и мъжа спира да я уважава, и започва да я чувства и да я вижда като "даденост". Всичко да е изпрано, изчистено, сготвено възпитание на дете. И каква мотивация има тя, да се поддържа както преди и изобщо има ли време? И накрая "нейния" да и се нахвърли че тя не си спазва "съпружеските задължения" Почва да я обвинява, че не се стараела както преди и такива неща. Аз съм сигурна, че ако мъжете поемаха грижите за дома, щяха да мислят по-друг начин. С една дума губи се "тръпката" когато живеят всеки ден заедно. Виждат си кирливите ризи, всичко. Той си протяга ръката и си получава дозата от съпружеските задължения. Изобщо не се старае за нея. Така че, както жената се променя след брака така и мъжът. За да има тръпка и желание, трябва редовно да се борят един за друг, той трябва да пътува за нея, за да я получи, а не само като си протегне ръцете да я получава. А тя трябва да се старае да си остава тази в която той се е влюбил. С една дума бракът- убива любовта.

Хелга

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dcefde902d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Аз съм старомодна и за мен бракът е важен. На 27 г. съм и съм омъжена. Никога не съм имала съмнения по този въпрос. Лично за себе си не одобрявам връзка без брак. За мен това е нормалното. Бях красива булка като от списание с чудесна рокля. Беше страхотно изживяване, което споделихме със съпруга ми и близките ни. Един незабравим спомен. Пожелавам на всеки! Но хубава, голяма сватба с поне 100 гости, в изискан ресторант и прекрасна бална рокля като принцеса с един стилен мъж до нея. Това събитие беше много хубаво за нас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dcefde902d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Брака не връзва никого, да допълня. Винаги можеш да си тръгнеш. Погледни и от другата страна - ами ако хората мислят, че такива като теб, които не искат брак са алчни, егоистични и не споделят никого с нищо? Какво, накрая само по погребения ли ще се събираме с роднини и близки приятели? Хората са го измислили и за това - да има и хубави поводи, иначе наистина ще е един живот, на който срещите ще са само по гробищата... ама и там се дават пари, да знаеш!!!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9a42aa3e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   И аз съм старомоден. Съпругата ми беше щастлива, организирахме я добре, ресторантът беше изискан, гостите културни и доволни.

Колкото до парите, които толкова много спират всички - похарчихме 5 бона. Но пък получихме 20 бона подаръци плюс предметни подаръци. Но това няма значение. Просто искам да кажа, че е от единия джоб в другия. Използвахме сумата като първоначална вноска за жилище.

Остана ни невероятен спомен, до ден днешен с умиление гледаме снимките и ги показваме на дъщеря си. Това е нещо, което едни спестени 5 бона никога няма да могат да купят и само хората, които имат очи за такива неща могат да го видят.

Такива дребни сметки кой колко ще плати, кой кого ще върже и прецака, не ги разбирам. Ако двамата наистина се обичат, дори и през ум няма да им минават подобни кръчмарски сметки, а ще гледат в една посока и ще правят всичко един за друг, без да помнят кой колко дал и какво трябва да получи насреща. Това вече не е любов, а търговия.

Това беше момента, в който от гаджета (от 6г.) стана моя избраница и роднините ни споделиха мига с нас. Не го разбирам това да си с някого 20 г., да имате деца и да се водите гаджета или там на семейни начала или "жената до еди кой си", както се пише често по медиите. Но и никога няма да виня някого, защото всеки го разбира по различен начин.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80aa7e8bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   “В нашето семейство сме щастливо женени. Жена ми е щастлива, аз съм женен“ :))

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 64bbd3029d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Ако подпишеш, това ще ти е най-голямата грешка в живота.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fe9bff6a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Е? Аз като подписах да не сгреших? 30 години живея с тоя подпис! Не съжалявам за нищо. 19, ти си живей живота по твойте правила. Твоя работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6f74948bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   И аз не разбирам хората, които живеят акто съквартиранти, защото било все едно. Стискат се за една сватба, много показателно. Ами какво ще ви остане от тоя живот, бе - едно голямо стискане, айде стига...И какво, станали на по 40-50 години, а казват приятеля ми, приятелката ми...Излагация.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7681114884
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Скоро се омъжих. Направихме малка сватба, само с приятели. Можеш да изхарчиш много за сватба, може малко, а може и само да подпишеш. Бих подписала пак, защото знам как се чувствам сега. Не като поредната жена, а като любовта на живота му, истинска съпруга, бъдеща майка на децата му. Не дай си боже, ако стане нещо, ще ме питат как да процедират - мен, не роднини и прочие, защото без подпис ти си точно никой на този човек. Подписът показва огромното доверие, което гласуваме един на друг и желанието ни да останем заедно завинаги. В семейният бюджет внасяме наравно. Не мисля, че някой ми е длъжен да ме дюндюрка, както и не мисля, че съм некадърна да работя и да изкарвам пари. Той ми помага с домакинската работа и с готвенето. Ако единият работи, работи и другият, ако единият почива, почива и другият.
Да ти кажа дали ще подпишеш или не не определя с каква жена ще живееш и как ще се държи с теб. Ако те обича и уважава истински преди брака, ще те обича и уважава и след него. Ако е егоист, манипулатор и използвач, ще го прави с и без подпис. Не изключвам да се преструва на много мила и добра, а след брака да очаква да я търпиш каквато и свиня да стане. Само че такива хора забравят, че бракът е просто договор и като всеки договор се разваля. Това че днес си подписал, не означава, че утре ще търпиш. Успех с преценката. Като гледам как мислят и действат жените покрай мен, ще ти трябва и късмет.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 875ad70a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Тя не ти е жена, а съквартирантка. Жена ще ти е , ако имате сключен брак. Странно ми е било винаги това жена ми, мъжа ми, като реално не сте женени.
Много цинични изказвания, сподели ги с момичето, не ги пиши тук. Нека разбере какъв човек е бащата на детето и. Стиснат циник. Детето като порасне, нали ще се пита защо мама и тати нямат брак , защо са с различни фамилии, защо няма снимки на майка му като булка, защо няма заснета сватба? Защо няма спомени, които остават за дълги години?
Като малка винаги ми беше интересно да гледам касетата от сватбата на нашите. Ставаше ми мило. Защо ще лишаваш едно дете от това преживяване?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fff0af45a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   21, не е до стискането. Някой хора не искаме да се женим по ред причини. А ако засегнем чисто финансите: да, предпочитам тези пари да са за друго, например за дете. И не ме интересува кой как коментира връзката ми, честно да ти кажа. Предпочитам да нямам кредити, защото е много трудно на хора с кредити да живеят като цяло. А кредит за сватба да взема е абсурд. Приемам кредит да вземе човек само здравословни причини. Едно е стискането, друго е човек да няма.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 875ad70a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   24, а ти пита ли родителите на това момиче дали са съгласни дъщеря им да живее с някой без брак? Ей така просто, без никакво обвързване трайно.
Защото в това е целият проблем- в страха от обвързване. Познавах такъв. Станал на 34, ама не искал жена да го командва, не искал брак. А търчеше само при майка си. Просто страх от обвързване. Ти ако се зажениш, семействата ще помагат, няма как, дори и да не им искаш помощ. Едва ли ще останат безучастни. Просто истинската причина, е че имаш страх от обвързване, и драпаш за свободата си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fff0af45a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   25, жена съм. Чакам дете и на преден план седят финансите за детето. Но и преди това не бях за брака.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9d0e35f728
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Кредит за сватба или бал е глупост, съгласна съм напълно. По-добре парите да се вложат в нещо разумно за бъдещето - жилище, обзавеждане, дете...
Обаче защо всички си представяте сватбата като 200 гости, оркестри, тъпани и масрафи??? Не може ли да е просто събиране с роднини и приятели, които наистина са ви близки в заведение и купон?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b124f86965
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Жена съм и ще си изкажа мнението. Всъщност, ако ще правим сватба ще искам само подпис. Не харесвам всичко "останало", гости, рокля и прочее. Но не съм съгласна с теб, авторе. Това да сключиш брак с някого, показва, че му имаш пълното си доверие и обич. Вече сте едно цяло.
Не мисля, че повечето жените са разглезени кифли. Има много свестни момичета, но за жалост не са толкова търсени от мъжете.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6f74948bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Че ти какъв мъж си, като нямш пари да се ожениш? Какви кредити, какви пет лева, всеки мъж и жена трябват да имат някакви спестявания, доходи и да си позволят една сватба от 50-70 човека. Не е до парите, ама само зда тях говориш. Скръндза. Да не настине и да не се мине. Не завиждам на "жена" ти, горката, ще си остане с кавичките за всичко в живота...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 640800f7be
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   С една дума, спал си с неподходящата жена и не искаш сега цял живот да си с нея. Ами раздели се, търси си късмета другаде. Признай си детето, издържай си го, води го на почивки, направи му детска стая при теб като попорасне и така. Няма нужда да си с майка му.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 005919d574
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Комунистическа отживелица.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f87dbfbe11
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Идеята на сватбата е да обявиш пред обществото (приятели, колеги, семейство и който друг поканиш), че свързваш живота си с човека до теб и съответно да почерпиш и да се забавлявате.
Гостите обикновено правят подаръци на младото смейство и така сватбата може реално да ти излезе и без пари, ако имаш богата рода и добри приятели и колеги, може и да намажеш. :)
Туй то, прави каквото искаш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7681114884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Единственото, което пропускате е, че сватбата се избива от подаръците. Така че това с финансите е просто оправдание.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3b7c9f173d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

36.   Авторе(а и всички , които смятат брака за отживелица), брака е нещо прекрасно, както и децата от него, ако си с правилния човек.
Винаги ми е била интересна логиката на някои мъже, които не искат брак, ама напират за деца.
Това за мен са несериозни мъже, нямащи представа какво всъщност означава да имаш дете.Такива мъже си представят , според мен, детето като кукла, което могат да поставят където искат и да го "захвърлят" когато искат. Страхуват се от подпис на брачно свидетелство защото ги "връзва". А реално брак, особено без деца, се разтрогва лесно.
Трудно е с детето.Като решите да се разделите не можеш да му кажеш :"Хайде сега влизай в утробата на майка си и да те няма вече".
А конкретно в твоя случай , мисля, че не обичаш достатъчно приятелката си и не си сигурен, че тя е жената на живота ти. Затова и бебето е било шок, затова се дърпаш и от брак. Защо не й предложи още като разбрахте да направи аборт и всеки по пътя си?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f1152d9c93
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Жена съм, с един развод зад гърба си и честно казано, не мисля втори път да си причинявам такива главоболия. Имам страхотен човек до себе си, обичаме се, живеем заедно, но не мисля, че ни е толкова важно да се женим. Даже и да имаме дете, пак не е необходимо, защото според новия семеен кодекс, дете родино от родители без брак има същите права като дете родено в брак, стига баща му да го е припознал като свое. А когато това дете е желано и ще се гледа от двамата родители, мисля че всеки мъж ще припозднае детето си. Така, че не смятам, че в 21 век бракът е толкова важен. Преди, да, защото жената е била изцяло, или почти изцяло зависима от мъжа си и без брак е нямала абсолютно никакви права, но сега когато всяка от нас работи и има собественост, за какво ни е?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 880aefc338
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Брака №37 те прави едно общо с съпруга ти. Дава ти сигурност да се бориш за общото ви благо. Защо въобще ти е мъж ако ще си мислиш и ще се грижиш само за своята собственост?
Когато двама човека обединят усилия постигат много повече. А брака им дава сигурност, че половината е тяхна собственост.
То детето, което ще родиш без брак и АКО бъде признато ще има правата, обаче ти няма да имаш права да наследиш нищо от мъжа си. А да дадеш цялото наследство от мъжа си на детето, не е много умно. Ако е прекалено младо и още хвърчи или ако е женено и се влияе от жена си, ти може да се озовеш на улицата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 875ad70a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Тези мъже, които са против брака, реално се страхуват за свободата си. Сакън някоя да не ги върже с окови и да няма мърдане. Да, детето може да го припознае и без,ама може и да не го признае. Нали няма брак с тази жена, какво го задължава? Много разсъждават така, но правят секс без предпазни средства. И като стана сакатлъка, се чудят как да избягат, както автора. Оправдава се с разходите, глезеници, но реално го е шубе, защото няма да е свободен вече.
Сватбата зависи от младите как ще си я организират. Ресторантът, музиката, всичко. И семействата помагат, защото един път детето им се жени. Та те ще радват повече от вас. Ще им направите подарък. Един ден детето ви ще разглежда снимки, записи , и ще му остане спомен. Че бащата е обичал достатъчно майката, за да я направи своя съпруга, и то е плод на тази любов. Да, бракът не е сигурен, а нима някоя връзка е?

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3b7c9f173d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   То даже не е необходимо и сватба, в смисъл целия град и оркестър пред блока, ако нямат пари.
Може просто подпис в Общината, семпло бяло костюмче за булката, и обяд за тях ,кумовете и родителите.Други гости не са необходими.
То и това, ако не можеш да си позволиш вече не зная.
Ама, нали е по-лесно като не искаш да се жениш( да документираш официално връзката ), да се оправдаваш с парите.
"Глезотии" на лигли били, показност , не зная какво си.Глупости.
Глезотия щеше да е ако искаше сватба на екзотичен остров с 1000 души гости и рокля от известен дизайнер.
Ама обяд за около 10 души и подпис в Общината е почти без пари.
Авторът да се замисли за истинските причини да бяга от отговорност .
Иначе всеки иска "Х*я до края и душата в рая", ама това си има и цена, която не винаги искате да плащате!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c72f38f2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   На мен само ми е интересно защо мислите, че всеки апартамент е на мъжа и всичко реално жената наследява, а не обратното? Тоест мъжът винаги е по-богат, успял и т. н. И жената винаги живее при мъжа? Пълни глупости. Да, повече съм за брака, но такива отговори ме раздразниха.

Джен

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 247e3eb87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Бракът е точно това - "брак". Губиш индивидуалността си и се отдаваш/сливаш с друг. За по-дълбоките следствия от този ритуал няма да говоря, защото аудиторията на този сайт няма да може да ги разбере.
Жените искат брак, защото искат да се чувстват "избрани" от някого и да имат сигурност за бъдещите си деца, колкото и илюзорна да е тя.
Самият факт, че искаш да бъдеш избран показва ниско самочувствие и несигурност в собствената си значимост. Така че нека жените се замислят дали искат да бъдат лиани, които само чакат да се обвият около някой будала или самостоятелни хора.
Мъжете се съгласяват на брак само ако искат да угодят на жена си или под натиска на семейството/обществото.
Що се отнася до това да си старомоден - това показва само овчедушие и сляпо следване на традиции, които дори нямаш представа как са се зародили и с каква цел. Генетично са наследени от предците чрез ДНК. Само че причинно-следствените връзки зад тях не се наследяват и човек трябва малко да помисли, преди да ги разбере.
Но е ясно е, че е по-лесно просто да правиш това, което е правила баба ти и прабаба ти, вместо да си размърдаш сивото вещество.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3b7c9f173d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   44, бабите и дядовците са правили това, което трябва, когато решат, че искат да създадат семейство и да имат деца.
И да, брака дава сигурност и юридическа такава(най-вече).
На тези, които не искат брак, никой не ги натиска насила да се женят.
Да си живеят като ергени/моми цял живот и да не мислят за друго.
Проблем става(за мен), когато хем не искаш брак, хем искаш дете. То, видиш ли, подписът нищо не значел. Че като не значи, защо не се подпишеш тогава? Какво толкова?
Ама тези ги шубе, не искат да се поемат отговорност, ама иначе искат най-отговорното(създаване на дете).
Че на мен каква ми е гаранцията, че утре няма да се врътне, да иде при друга и да създава деца на кимограм?
В брак пак нямаш такава гаранция, но си юридически по-защитен, ако стане нещо такова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b52931d217
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   "Сакън някоя да не ги върже с окови и да няма мърдане. "

Това го казваш, все едно е нещо малко и незначително.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b52931d217
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До 35

Не и когато жената иска заря за 35000 лева, да с е настанят 75 гостите в скъпи хотели и да се плати транспорта на 4 роднини от САЩ и Австралия ...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c8fc562440
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Аз съм на 19. Като разсъждавам за брака, стигам до извода, че ако ми предложи брак човек, който харесвам и обичам няма как да откажа. Бих отказала на някой, който не харесвам особено. Ако мъж иска да живее с мен без брок, ясно какво мисли за мен. Не бих се съгласила да гледам дете копеле. Несериозен и безотговорен мъж не може да осигури добър живот на жена и дете. Бракът е не да си играем на любовници, той е нещо съвсем друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 875ad70a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   46, смешно е. Никой не го отвлича, а просто сключва брак с него. Но мъжете гледат на това като на край на ергенството им, и край на възможността да спят с други жени. Не че и това ги спира някои де. Но общо взето е това. Смешно е , ако с някой си дълги години, имате малко дете, но мъжа се запъва за брак, все едно съжителството и детето не са достатъчно обвързващи. Някои се страхуват, че жената ще им отнеме и малкото, което имат, и затова се изявяват като оковани жертви.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8bb9972a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   46. "Сакън някоя да не ги върже с окови и да няма мърдане. "

Това го казваш, все едно е нещо малко и незначително.


======================================

Едно от основните женски желания и амбиции е жената да има власт над мъжа. Така , че такива коментари не трябва да те учудват номер 46.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 855a2cb527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   С жена ми живеем без брак. Просто навремето и двете роди много ни натискаха да се оженим и ни отвратиха от идеята.
Когато си купихме заедно жилище, направихме голям купон с приятели и това ни беше "сватбата".
Това не ни пречи по никакъв начин вече 20 години да живеем като семейство (всъщност никой не знае или не помни вече, че не сме подписали...) и да си гледаме децата. Децата ни са "копелета" (макар и веднага припознати от мен), но също не знаят това и съответно не се чувстват такива. Голямото след няколко месеца става на 18, така че и да научи някога, ще му е все тая. Никой никога не ни е е искал брачно свидетелство за каквото и да било.
Връзката, бракът, любовта, приятелството, взаимното зачитане и уважение са в сърцето, а не на някакви хартийки или пред "Бога"...
Семейството на сестра ми е същото - здраво, задружно, с чудесни деца и без брак.
Сред нашите приятели и познати разделите и разводите са голяма рядкост - явно имаме късмета да дружим с високоинтелигентни и отговорни хора, но като гледам съучениците на децата, поне 1/3 от тях са деца на разведени (или живеещи отделно) родители: споменават се пастроци, мащехи, "другият ми татко", "сегашната ми майка"...

Така че, младежи и девойки - вашето семейство ще бъде такова, каквото вие сами (с партньора си) го направите. Нито бракът ще ви помогне ако сте проклети и чукнати в главата, нито пък липсата му ще ви попречи, в случай че не сте! :)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6733732351
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Умението на мъжът да се приема като жертва край няма...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d5b7b0b5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   Първо - не казваш на колко години си. Ако си до 30 е нормално да не си готов, макар, че на всяка възраст човек трябва да мисли какво да прави. Второ - тук основното е не дали искаш да се жениш, а дали искаш дете, защото то е най-важното. Ако жената е в напреднала бременност - няма какво да го мислиш, не зависи от теб. И да бракът е важен, правилнто си разбрал. За да може ние жените да си уредим нашия живот И ТОЗИ НА ДЕТЕТО. Но умната жена знае за кого да се ожени и на кого да роди дете. Не би избрала някой парцал. Или някой като теб. И кво значи "щом се оженим, жена ми ще загуби мотивацията. " Жена ти ще загуби мотивация, заради такива като теб, които бягат от отговорност, щото ще види що за стока си. И после ще те изрита и ще си намери друг, както си трябва. Можеше да си направиш кефа, нали. После реши да си вдигнеш гащите и милия, той бил шокиран. А за всички тези жени, които търпят 9 месеца болки, раждане и после САМИ си гледат децата и всичко си плащат сами, сещаш ли си? То е заради такива като теб, най-вече. Не искал някоя да го върже с дете.. ми направи си вазектомия или карай цял живот на кондоми и тва е. Един съвет ще ти дам, на тебе и на всички вечни ергени, дето се правят на интересни. Понеже работя на такова място и виждам всеки ден, как стари мъже идват да си просят секс срещу пари. Последните пари от пенсията си са готови да дадът на първата срещната. Кой защото е овдовял, кой защото като теб се е правил на интересен докато е млад. После като остареете никоя нормална няма да ви погледне. Освен ако не е за пари. И ако имате такива, да им плащате, естествено. Разберете, че ние жените без вас можем, но вие без нас не. Защото не съм видяла жена да си проси за секс. Това е.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d5b7b0b5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   Според мен бракът е зъдължителен, когато двама души искат да имат дете. Ако само съжителстват без дете, не е нужно да са вързани, ей така. Бракът е уреждане на сметки. И е редно за това да го има. Редно е детето да си има фамилията на бащата, да е припознато а не да е ..думата с К, завършваща на Е. Не си представям да вися по опашките за помощи за самотни майки. Редно е и детето да е законен наследник на двамата родители, не един ден да е голо и босо и да започва от нулата. Разбирам мъже, които не искат брак, защото се чувстват като кучета на каишка. Но жена да не иска брак...за мене не показател за добри умственти качества. Жени сме, за тва трябва да сме пресметливи. На нищо ли не са ви науличили майките ви?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d5b7b0b5f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

58.   До всички които не искат брак и разтягат локуми като номер 44: Признайте си, просто не ви върви с отношенията с хората/половинките. Някои след развод не искат да се женят, защото брака им първи път не е провървял. Ами има хора, които и по 5 пъти се женят и 5 пъти се развеждат.
Има хора, на които никога няма да им върви семейния живот! Има хора, които умират сами! Но за това са си виновни те. Има хора, които се женят веднъж и цял живот остават заедно.

Евала на мъжете, които коментират тук и са ЗА брака. Истински мъжаги сте, дано повече такива като вас има. Дълги и щастливи години със семействата ви желая. :))

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8d79066008
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

59.   До 45 - има десетки да не кажа стотици жени, които искат дете без мъж, банките за сперма просперират, така че не ми говори за мъжете, които били лоши защото не искали брак ама искали дете. Лично познавам няколко жени, които го направиха. Да не говорим, че и тук имаше няколко поста на тема “как да го вържа с дете“. Едни мъж ако е чул достатъчно такива неща от жените около себе си е нормално да няма желание да бъде балъкът, който носи. Разбирам го. Това, че на вас не ви харесва, не означава, че няма резон в думите му.

 
  ...

1-50 от 58
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker