Синът ми изчезна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми изчезна
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5187 пъти
Виждам, че моята история е малко по-различна от историите, които се пишат тук-но отдавна следя този сайт и реших и аз да напиша моята история. Тука съм писала и коментирала, но на фона на тази история всички други ми се виждат дребни-разбира се без да обиждам пишещите тук, за които това са важни истории.

Накратко-през 2004 г-толкова отдавна беше-моят син завърши гимназия. Завърши като отличен ученик само с една 5-ица по литература. Беше ходил 1 година на частни уроци по математика и щеше да кандидатства с математика. През цялото време искаше да бъде приет В УНСС-гр. София. Така записа се да учи във ВИАС, тъй като в УНСС беше приет в друга специалност-а не финанси както искаше.

При едно от идванията си в родния ни град той се разсърди и беше много нервен и избухлив като човек, който се чуди какво да прави. Тръгна си от къщи с думите, че въобще не му пука за нас-и си взе само дрехите на гърба и лична карта и имаше малко пари. Помислихме, че се е разсърдил и започнахме да го търсим при приятели и съученици, но го нямаше там. Дадохме го за издирване в полицията в моя град и след 2 дни аз заминах за София да видя какво е станало. Той беше си сложил само едно яке и друг панталон и беше оставил личната си карта. Тогава издирване и в полицията в 7-мо РПУ-София, но полицията не го намери.

По-късно взехме частен детектив, който каза, че на момчето нищо лошо не му се е случило, но го няма вече в България. Без да се среща с него-той и да иска не знае къде е. Чакахме да се обади, но той не се обаждаше, ходихме и в едно предаване по телевизията и оттам нищо. При всяко позвъняване на телефона все се надявахме, че ще е той. Само отначало се звънеше на телефона-домашния, но от полицията не откриха откъде са тези позвънявания-защото ако е от моб. тел. той не се регистрира като входящо обаждане от БТК.

После ходих при разни врачки и гледачки и оттам нищо. казваха, че е живо момчето и ще се обади след определено време. Това време мина и той не се обаждаше. Всичко опитах и вече не знам какво да опитвам друго. През това време-притеснения, сълзи. По-късно се сетих, че той казваше понякога-Октомври заминавам и няма да чуете нищо за мен, но не го вземах на сериозно. На един приятел от София е казал-Чувствам, че мястото ми не е тук-т.е. в университета и Някой ден ще избягам. На мен също беше казвал, след като се записа-Чувствам, че мястото ми не е тук.

Това е което знам-сега има даже Сайт Липсва Ком за безследно изчезнали-и там е записан и го търси и Интерпол-защото е подаден от полицията за международно издирване-но пак нищо. Много момчета и момичета имат съдбата на моя син и почти повечето не са открити. Искам да ви питам да изкажете някакви препоръки или мнение по въпроса. Минаха вече 6 години и полувина оттогава. Тези години пълни с мъка и печал-с неизвестност. Е с годините малко се поуспокоихме защото щом не е намерен, значи е жив.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: a7b6148ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съчувствам ти като родител, но и аз преди време избягах от родителите си 3 години ме търсиха а полицията им казваше нямаме право да ви кажем къде е защото има 18, затова и него разбирам макар да не знам какво сте му сторили и обидили, че да се сърди толкова дълго да не се обажда. Причината не е университета ако беше той на вас нямаше са е сърдит. Доста дълго време ви е дал да си оцените думите и действията като стане родител ще разбере и ще се обади поне на това се надявайте. Дано да е добре и господ да го пази.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 35436f169c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам да чуя за тази тъжна история. Ти като майка винаги ще мислиш и ще чакаш. Не разбирам защо дори не се обажда, за да ви успокои, че е добре. Дори и да няма намерение да се върне. Вие карахте ли се много, чувствал ли се е неразбран, че да иска да се махне завинаги...? Взимал ли е наркотици? Някакви приятели негови, или колеги от университета не познавате ли? Държавата не могат ли да кажат ако е излезнал от държавата, кога и как? Не знам и аз, то в нашата държава на кой ли можеш да разчиташ, но все пак...
Съжалявам наистина, боли ме като чета! Искрено се надявам да се обади, и да разберете, че е добре!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 98a7f5c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   “Много момчета и момичета имат съдбата на моя син и почти повечето не са открити.“

Твоят син не е жертва на съдбата, а е направил избора си. Радвай се, че не се е самоубил например, защото много момчета и момичета, които не се чувстват разбрани и обичани, правят точно това.

Може би натискът от вас и в университата му е дошъл множко. Нещо тотално се е случило, той няма нужда от вас и не иска да ви вижда. Много радикално решение, но съм сигурна, че сега е по-щастлив.

Съмнявам се да е дори в Европа. От друга страна, ако се е устройл някъде, той може да си се движи в Шенген без проблем. Може и да е на някакво екзотично място в Африка, Южна Америка и т. н.

Честно казано, полицията едва ли ще ви каже, но просто не се занимават със случая ви. В крайна сметка порастналите деца имат право да избират къде ще живеят и с кого да са в контакт. Има разни мафиоти, които са се скрили за винаги, защо не и вашия син? Когато човек не иска да бъде намерен, светът е голям, има 7 милиарда души в него!

Иначе, има много хора, станали действително жертва на престъпление, КОИТО не са избрали да изчезват. Вашият син не е сред тях, за да е жертва на съдбата си и да трябва да бъде открит! ТОЙ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОТКРИТ. Това е положението!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: aeb6df9083
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, ако бях на твое място, може би бих качила много негови снички във Facebok след което бих се свързвала със страниците на българите в чужбина, и да питам ако някой го е виждал. Сигурно му е минало вече и не се сърди, но трябва да се намери.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: aeb6df9083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Българската полиция сигурно вече е приклйчила случая. Трябва сами да го търсите, но как - това е въпросът. И в Интерпол сигурно държат някаква папка с неговите данни, някъде, но едва ли това им е първата задача за деня. Интернет може би е най-първото нещо да се изпозва в търсенето. Свързайте се с хора от чужбина и разпространявайте случая, питайте. Малка надежда, но какво друго?

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c0e2822cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Може да има фасебоок

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: bf6f037761
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това на никого не го пожелавам. А ако твоя син е жив, трябва да знае, че нещата в живота се връщат. Какъв човек трябва да си, за да не размислиш за това какво причиняваш на близките си хора!? А ако един ден неговото дете постъпи така!? Не искам и да си го мисля дори. Какво да кажа.. дръжте се, борете се, дано все пак един ден имате добри новини. Като майка много ви съчувствам. Желая ви късмет и много силен дух!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a0be08935d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Може да е заминал за Френския чуждестранен легион и затова да неможе да се свърже с вас.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: da6e0ba8dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Само Бог може да даде изходен път. Не зная, няма да пиша мнпго, че трябва да излизам. Обърни се към него, знай, че той не би те подминал... И имам предвид евангелска църква, а не всички останали. Ако еярваш, нека да ти бъде..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 454d68805d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма бог. Ако имаше бог, синът й нямаше да избяга.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 98a7f5c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, Бог да го хване за ревара ли и да го държи при мама и татко?
Това е стара история, стара като света. Четете Библията, там е пълно с блудни синове, обикновено се връщат, в живота не е винаги така. Нека като родители подкрепяме децата си, дори да не са парфектни, дори да са хомосексуални, гейове, наркомани.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 15004104e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Свободата е най-великото нещо на този свят! Щом не му е било мястото в България, значи няма да се върне. Стискам палци да се обади. Аз лично съм на неговото мнение и един прекрасен ден също ще се махна.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 98a7f5c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, момчето не се е махнало от България, а от родителите си и за тази цел е напуснало малката ни държавица, може би и Континента.
Това е право на всеки. Ние не притежаваме децата си, както и те нас не ни притежават. Нека всеки да си прави сметка, дали е подкрепа или тежест за другия и да акцептира дори такова крайно решение. Алтернативата е самоубийството, което много млади и неразбрани хора избират.
12, ето - Англия предлага голям шанс за реализация, но изпускаш екшъна, хващай самолета по-бързо, че могат да свършат необраните магазини.
Сериозно, нека правим разлика между емиграцията и бягането от родителите. Има разлика!!! Скайп живее от нея.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: aeb6df9083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не се знае дали е жив.
Кой знае за гледачки? Къде може да се намери такъв човек? Преди години имаше институт за изследване на... какво беше забравих - парапсихологични явления. Ако още съществуват, питай при тях кой има способности да "вижда". Ако някой знае за такъв човек, моля, пишете тук. На мен също ми трябва.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e4e773e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз винаги съм със сина си. С една моя позната сме говорили и нейният син изчезна и да са в затвор и да са гей, секти всичко сме прехвърляли през главите си-аз никога не бих се отказала от него. През годините даже и стихове почнах да пиша за него. На Господ се молих непрестанно 1 година и на Света богородица и.. нищо. Някои казват.. съдба, други негативна енергия. За приятелите му... и те нищо не знаят, но аз усещах докато беше още в нашия град, че има някакви тайни приятели, които не ги казва и те са му завъртяли главата... но аз не ги знам тези приятели. Детективът ми каза, че добре си е подготвило работата момчето и трябвало сериозно да се поговори с него тогава.. но кой да мисли, че ще направи това, което е подхвърлил няколко пъти. За Фейсбук-писах и там и някакви журналисти с много приятели качваха негови снимки.. но нищо. наистина във профила ми има само една негова снимка-трябва да кача и други. А и той може да ни потърси поне във Фейсбук-защото когато изчезна ние дори нямахме компютар-но сега информцията навлезе много в живота на всички българи и сестра му има лаптоп и поне нея той може да потърси-но не я търси. Най-вероятно е минал границата с фалшив паспорт и затова не са го хванали на границата така ни казаха от полицията, така каза и детектива. И той каза, че може би е в Италия защото тогава до там се ходеше най-лесно-а сега може и да е навсякъде по света. Аз само се моля да е жив и здрав-но ако каже едно-мамо-аз съм добре-ще бъда най-щастливия човек на Земята. Тогава от полицията можеха да издействат да видят от къде идват тия обаждания където се мълчеше-но те казаха, че М Тел и Глобул са частни фирми и няма да им съдействат. И трябвало да се чака 2-3 месеца и после проверили.... но нямало такива обаждания-аз съм сигурна, че имаше и някой мълчеше по телефона и аз говорих а той не затваряше. Обаждал се е по същото време и на негови съученици и са вдигали майките им и също се е мълчало. Просто полицията трябва да има по-голям достъп до моб. компании-а те какво-казаха си-Не ни интересува... те са се скарали, момчето е било сърдито и т. н. Това е. Тази полиция, която я дават по филмите я няма в България. Ние също сме виновни, че не сме му обърнали по-сериозно внимание-но ние изкупихме вината си -с мъките, притесненията и т. н. Не ми се обяснява повече. казвала съм го 100 пъти.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 98a7f5c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Тъпо е, но няма полицията да се занимава с личните ви проблеми, не са ви го казали, но явно не са се занимавали така или иначе. Момчето дори с истинския си паспорт може да е „избягало“. Избягало в кавички, защото всеки над 18 годишен човек си има право да си ходи където иска.
Има нещо. Според мен просто го е било страх от това, че няма и не го приемате какъвто е, нещо има. Нещо го е накарало да избяга от вас, а и с това от приятели и близки, просто да скъса с живота си. Това е положението. Не чакайте Бог и Света Богородица да ви го донесат, четете малко Библията. Има едно единствено нещо над което и Бог власт няма - това е волята човешка.
Докато волята на синът ти е да бяга, нищо и никой не може да го накара да се върне.
Молете се за здраве, за късмет, за покой, за промяна. Молитвите за пречупване на нечия воля, по определение не може да бъдат сбъднати.

Аз самият избягах от родината, родители и всичките си приятели много млад. Напуснах страната заради тях (семейството си), не обратното. Идвам от нормално семейство (уж), но не се чувствах разбран. Имах си оправдание да не им се обаждам, скъпите телефони. По едно време почнах да ги търся често по скайп от чувство за вина, не че са ми трябвали, сега съжалявам за това. Пак ми стана ясно, защо съм се махнал навремето, жалко, че не ми стига волята окончателно да прекъсна всякакъв контакт с тях. Възхищавам се на сина ви, щях да си спестя много ама много главоболия, но съм твърде жалостив да го направя това, а и може би не са прекрачили границата. Преди да се махна от тяхната „любов“ често мислих за самоубийство, никой не предполагаше това, навън бях нормален тип, затваряш си очите и си представяш, че те няма, че тези хора са около ковчега ти и просто не могат да те стигнат.
Напуснах страната, за да няма как да ме посещават. Изобщо, просто не издържах окончателно да ги изритам от живота си и сега си сърбам попарата. Евала на момчето, ама евала!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5acd6149b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не искам да звуча песимистично, но не е ли съмнително толкова време да не се обади? То бива обида, бива сърдене, но за толкова време да не го гризне съвестта и да се обади, знаейки, че го търсите... Според мен е мъртъв. Това, че не е открито тяло нищо не значи. Съжалявам... Но надеждата понякога (в повечето случаи) е голям бич за душите ни.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1139a8fe22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Един приятел на баща, избягал от къщи на 17 год. Не беше се обаждал в къщи повече от 30 год. Никой не знаеше къде е. На края се обади, след като се разболя. Бил е в щатите през цялото време. Така и никой не разбра какво се е случвало с него и за кво е постъпил така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0a69b68055
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За да не се обажда и за да не ви търси значи е добре, ако в безизходица и е зле ще ше да се обади или да се върне, щом не го прави знаци няма нужда от нищо и е добре, Чичо ми се кри 6 години, а от полицията го бяза обявили за безследно изчезнал или умрял а той е живеел в софия малко по на доло от къщата на б. борисов не се притеснявара бй ще се появи гогато най-малко предполагаш и бъди сигорна, че подържа връзка с някого. Помисли кой е човекат на когото най-много държи-брад, сестра момиче в което е бил влюбан или прител/ка. Все някой ще знае нещо, а не дай си боже се случи нещо лошо веднага ще се прибере

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e4e773e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Благодаря ти номер 19-за да не се обажда-значи е добре. има логика в това нещо, но има хора и упорити и даже и да са зле пак няма да потърсят помощ. Аз мисля, че той има упорит характер. А номер 17-да е умрял-не ми се иска да вярвам защото шеше да си проличи. През живота си не е правил опити да се самоубива. Но все пак благодаря за коментарите защото това е място за споделяне на собственното становище-т. е. всеки има мнение по въпроса.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5acd6149b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Може да не се е самоубил, а да е убит.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e4e773e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз съм авторката-кой ще го убива и защо. Знам, че има много случаи на ненамерен човек, но той е отвлечен-а случаят не е такъв и това ми дава надежда-защото той каза-*Някой ден ще избягам* и няма да чуете нищо за мен. *Наистина необяснимо при условие, че сме се разбирали добре в къщи. Но харесваше разни новобогаташи и мутри-наистина типично детска постъпка. Но вече не е дете-ако съществува изобщо.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7f97a2ed25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Е това е не само проблем а гаале. Това е истински кошмарно. Пази боже. Мила моя бъди силна и вярвай.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9b85eb76c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравейте, съжалявам, проверили ли сте дали е теглен заем от банката от него?
Може да е изтеглил заем и да е заминал за чужбина и от там да го изплаща.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ea61fa9e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Съжалявам за това, което ще кажа, ама я остави момчето намира. има си свой живот, така е решил. нима си очаквала цял живот да ти стои до полата и да го командориш? вече е на 18, ще прави каквото иска. вие сте го накарали да се махне. че чак и интерпол накарали да го търси, леле. Родители, чуйте ме! оставете децата си да правят каквото искат и не ги задушавайте, и няма да бягат от вас.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bcddcc9e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Дали има някакво развитие? Авторката май спря да пише..

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 66feed1393
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Номер 25 благодаря ти за писанието-той беше на 19, а не на 18 години-доста красиво и привлекателно момче. Ходеше на фитнес, последните 4-5 години. Разбирате ли ние се притеснявахме за живота му-затова сме го търсили с полиция и Интерпол, но ако е с друго име ме могат да го открият. Годините минават-а нищо ново не се случва-т. е. нямаме вест от него. Крепи ме и надеждата, че повечето убити ги намират-я излезли от морето, я другаде-колкото и мрачно да звучи. Но и той самият казваше-Октомври-заминавам и няма да чуете нищо за мен. Явно още не може да ни прости или се страхува от нашата реакция. Вижте само колко песни има във фолклора-как майката чака сина си до гроб. Така че с тая демокрация станахме като Америка-изчезват и дай Боже да се сетят че сме на тоя свят и ги чакаме. Съжалявам и за грешките, които сигурно съм допуснала и е трябвало да бъда по-близо до него и до неговите мечти-но той е имал връзка с някога и затова е предприел това. Това го казаха и съучениците му.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ba5cb6d4e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Съжалявам Ви, авторке, защото е много трудно, това, през което минавате.
Но не е виновна демокрацията, а или някой престъпник, или семейни проблеми.
Щом е искал да ви напусне, мислете защо.
Ако е жив, сдобил се е с фалшиви документи, знам ли. Но не вярвам да се е връщал в България след това.
Голяма е и вероятността да е починал.

Аз самата, не заради демокрацията, а заради семейството си, исках навремето да изчезна. Знаех, че е невъзможно да се скрия от нашите, затова просто заминах за чужбина, обаждах им се по телефон и скайп, но истината е - тук, далеч от тях, си живея мой си живот и съм щастлива.
Не разбирам, защо вашият син не е постъпил така, ако беше жив. Надеждата умира последна, но след толкова години...

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 80c3678c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   сега синът ти да е на 27 години не и повече какво стана има ли информация за него

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bdaeeefabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Какво става имате ли някаква информация за сина Ви?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker