Сестра ми има проблеми с нервите и това се отразява на всички ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми има проблеми с нервите и това се отразява на всички ни
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1366 пъти
Аз съм с 2 години по-голяма от нея. Вече е толкова трудно да си покрай нея. Наистина е ужасна. Пали се от най-малкото нещо. Има гаден характер и винаги някой й е виновен за нещо. Тя винаги е права и никога не е доволна. Буквално е ужасна и се живее супер трудно с нея. Имам си приятел и заради нея гледам да прекарвам повече време при него. Мама обаче се сърди че не й обръщам внимание и че постоянно спя утях. Аз го правя заради сестра ми. Не мога да я понасям. За всичко се заяжда и от мухата прави слон.
Освен това внимаваме винаги да не я провокираме защото почва да крещи и въобще избухва. Накрая винаги и реве за да изглежда невинната. Тати вечер пие и е имал случки,в които това му се отразява зле. Затова толкова се притеснявам че може пак да стане нещо такова естествено провокирано от нея и изблиците й. Супер много ме е страх от друга страна не искам да й мълча и тя да ме мачка. Аз съм по голямата ама не мога и нищо да кажа че да не се случи нещо по лошо. Накрая мама мен обвинява че съм отвърнала и въобще не мога вече. Искам да сэм далеч от нея но близо до родителите си. Наистина има проблеми и не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: f081231062
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато родиш разбираш какъв мъж имаш и колко са ти здрави нервите! И моят много се промени след раждането на детето ни. Дори се изнесох и не живеем вече заедно, но общуваме заради детето.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ad33e31092
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изнасяй се при приятеля си и ги зарязвай, докато си добре с нервите. Лудостта е заразна, един такъв в къщи разбива нервите на всички. Сестра ти е за психиатър, а родителите ти са безотговорни щом не са я завели до сега. Баща ти е битов алкохолик. Сред такива хора не се живее, спасявай се, нищо добро не те чака с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0f8745893e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сестра ти работи ли, на колко е години. Да живеят самостоятелно. А ти се отдалечаваш от семейството си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a1a41f65e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сестра ти може да я тресе яко пубертета или да страда от ПМС. ПМС е много сериозно състояние и има и тежка форма ПДР, която е свързана предимно с насторението и има изблици, крясъци, рев. Може да започне веднага след овулацията всеки месец т. е. на около 14 ден от цикъла или 2 седмици преди да й дойде. Нека отиде на гинеколог да й изпишат хранителни добавки или противозачатъчни. Прекалено сте малки, за да е въпрос на характер още.
Майка ти повече ме притеснява - не си й обръщала внимание, все трябва да отстъпваш. Ти пък твърдиш, че си “по-голямата” все едно има значение и че искаш да си близо до мама и тати. Майка ти звучи доста обсебваща, а ти - с промита глава. Какво би станало ако решиш да се изнесеш или да отидеш да учиш в друг град? Ако отговорът е Армагедон, си имаш работа с токсичен родител. Разбира се има значение и на колко години си. Ако си на 12, ОК, но ако си на 16 е друго вече. Предстои ти излитане от гнездото, а майка ти от сега се е затръшкала и кой знае още какво прави, за да ти попречи. Имай го предвид :).

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 804dd642bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен ревнуваш от сестра си.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 804dd642bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   За майка ти и аз мисля, че е обсебващата. Баща ти, че е алкохолик е ясно. А сестра ти просто някак по-добре се е научила да се налага, по-силен характер е от теб, и теб това те мачка.
Вероятно се е метнала на баща ви. Нали казваш, че и той избухва като се подразни нещо.

Проблемът ти е че ти смяташ, че след като си по-голямата, тя трябва да те възприема като някакъв авторитет. Но като не го прави и това те озлобява, т.е. реално имаш проблем със собственото си его, защото сестра ти не е длъжна да ти отдава почит. Сама си установила, че когато внимаваш да не я провокираш и си мълчиш, тя е спокойна, а така и баща ти си пие на спокойствие.
Ако не ти понася да си преглъщаш егото просто се изнеси от вас. Сестра ти няма респект от теб, разбери го това нещо и го приеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 4705eb937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е ПМС, ами си е чиста форма нарцисизъм. Видиш ли някой да го играе ту Бог, ту жертва, осъзнаеш ли, че с някой винаги излизаш от ситуациите с чувство за вина и безсилие- работата е ясна.
Не се лекуват, не се променят, стават все по-зле с годините, мачкайки самооценката и живеца на всички край тях, принуждавайки ги да отхвърлят всичките си лични потребности и достойнства, карат близките си да живеят по терлички край и да се чувстват лоши и неспособни.
Мисля, че в сайта webpage имаше хубава статия на български, сигурно има и други. Потърси, опознай състоянието и запознай вашите с положението.
За съжаление ще трябва да й биете шута, медицината е доказала, че хората с антисоциални личностови разстройства не се лекуват, те чисто физически имат различно устроен мозък. Ние, дори не можем да си представим какво е в главата на такъв човек. Основната характеристика, е липсата на емпатия. Тоест това са хора, за които поставянето на мястото на друг и съчувствието към друг са абсолютно невъзможни, но често умело имитирани.
Чела съм, че няма достатъчно изследвания за лечение и терапия на тези хора просто, защото те никога не стигат до психиатър доброволно. Те си вярват, че са най-правилните и най-нормалните и всички други не са наред и идеята да се лекуват им идва абсурдна. Как съвършената ще се лекува? Нали? Тя си е 6, ти не си нещо в ред.
Такива хора стигат до терапия едва след като сътворят достатъчно глупости, че да влязат в клиника, или дори затвор.
Като изключим, че съсипват живота на всичко живо наоколо, още по-опасното, е ако са още по-нагоре в спектъра, а те прогресират. Социопатите например нямат и преценка за риск и подлагат на опасност останалите- изпитват перверзно удоволствие да нарушат правила и закони.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9291fd43e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Майка ми е същата, под 7 скандала на ден ( без никаква причина ) не пада.
Невроложката й изписа двойна доза ксанакс, която тя категорично отказва да пие.
За 1 месец може да те докара до самоубийство, но като й кажеш, че я отбягваш, защото поведението й е ужасно веднага започва да се прави на жертвичка и да ти вменява вина, че не искаш такъв отровен човек около теб.
Вярва, че всички са й длъжни, лишена е от нормално човешко съчувствие към собствените си деца, няма нито една приятелка, нито един роднина с който да не се е изпокарала и въобще е абсолютно невъзможна - не се поддава на диалог, не признава никакви разумни доводи и вечно тя е права.
От такива хора на минимум 200км ако искаш да имаш някакъв нормален живот.

 
  ...
преди: 3 години, 26 дни
hash: 7eefdc7e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дайте й някакви успокоителни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker