Баба ми почина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба ми почина
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1813 пъти
Здравейте!
Преди няколко дни загубих едната си баба. Беше болна от деменция няколко години и накрая тази коварна, гадна болест я довърши. Много ми липсва! Утешава ме единствено това, че поне се е оттървала и, че е на по-добро място(тъй като вярвам в отвъдното, прераждането, Бог и всичко духовно и паранормално и т. н. ). Искам, обаче да попитам дали някой знае кога се явява починал роднина на сън? Знам, че звучи налудничево, но повярвайте ми! Когато покойник ти се яви на сън-не е просто сън, а той те е посетил! Освен в случеите, когато се държи лошо с теб и дори те души... Тогава не е той, а Сатаната в негов облик...
Както и да е! Задавам този въпрос, защото преди няколко години и вуйна ми почина, но след това няколко пъти ми се яви на сън и някак си лесно я прежалих, обаче баба ми не идва и не знам какво става с нея и къде е сега... Притеснявам се също и защото, макар и да я помня само с добро, докато беше жива, други мои роднини са ми разказвали за лоши неща, които тя е правела( а и те няма как да лъжат, защото и те се грижат за мен, отгледали са ме и съм израстнал с тях и ги познавам), и се тревожа дали наистина е на по-доброто място или на по-лошото... Макар че я помня само с добро и страшно много се надявам тя да е добре.
И като цяло фактът, че не ми се явява, ме тревожи, защото може би става нещо. Колкото и филмарско да звучи, аз съм сигурен, че всички тези неща ги има след смъртта и дори да погледнем от скептична гледна точка и речем, че вуйна ми съм я сънувал, защото все за нея съм мислел и мозъка преработва нашите мисли и емоции под формата на сън и в сънищата няма нищо пророческо, защо тогава сега сънувам всичко друго, но не и баба? По цели дни и нощи все за нея мисля...
Просто искам като за последно да дойде в съня ми и да ми каже, че е добре

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: c60108d13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На моята баба като майка ѝ почина няколко месеца след това майка ѝ ѝ се яви насън и тя се радваше и ми се похвалваше, че я е сънувала. Май е сънувала и сругата ми прабаба. Другата ми баба от бащина линия е починала десртина години преди аз да се родя. 20 и няколко години след смъртта ѝ стана нещо. Точно на Задушница когато майка ми се прибирала от работа във входа било влезнало едно улично куче и се качило на нашия етаж. Майка ми отключила входа на вратата ни да се прибира и кучето се шмугна вътре. Беше женско куче. Влезе и легна в коридора. Постоя няколко минути и го изведохме. На Задушница се връщат духовете на починалите роднини. Възможно е тва куче да е било душата на майката на баща ми преродена в куче и да е дошла да види баща ми и новото му семейство. И друго интересно нещо ми се е случвало. Майка ми беше намерила изоставено растение в саксия и го прибра вкъщи. Сложи го на терасата. Имахме болна котка, която много обичаше растенията. Излизаше на терасата и лежеше до него. Но котката беше много болна и стара и почина. Малко след като почина и цветето увяхна. Не знам дали е затова или защото беше старо, но когато тя беше до него беше добре, почина и цветето увяхна. Но така както все мислиш за баба си е нормално тя да ти се яви насън. Възможно е и да дойде преродена в друго нещо. Може птичка да кацне на простора или на перваза или куче или котка да влезе у вас. Но за тва трябва време докато се прероди и стане голямо. И не се притеснявай дали е на по-добро място. Щом ти си в запомнил само с добро значи е на по-добро място. И да е правила лоши неща никой не е безгрешен. И моята баба ми е говорила лоши неща за прабаба ми. Не обръщай много внимание. И те са я запомнили с добро, просто ти споделят някои подробности.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a068bb6737
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Очевидно е, че баба ти е в Ада. Вероятно дяволите не я пускат да ти се яви. Съжалявам, но няма друго обяснение.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4d97d8e0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Надявам се да сънуваш баба си .
Моята почина преди 21 години .Никога не съм я сънувала .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 23de1561c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В рая за да влезеш трябва цял живот да се стремиш да мислиш и да спазваш.
Питай няколко попа от различни православни църкви, ама много време трябва да имаш, че с едно изречение не можеш да разбереш един куп книги. Трябва да водиш друг начин на живот.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4ad862c4ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ще споделя от личен опит.
Баба е човека, който ме е отгледал, винаги при нея съм отивала, когато ми е бил нужен съвет, когато ми е било тежко, когато съм имала нужда от подкрепа. Когато почина преди 2 години, бях на 22 и в последните месеци не си говорехме, тя ми беше сърдита. Когато почина го приех изключително тежко, в началото не можех да повярвам-знаех, че се е случило, но не можех да го приема. Минаваха месеци а нито веднъж не я сънувах, въпреки че мислех за нея постоянно. Мина известно време, болката и липсата не отшумя, но всякаш някак свикнах. Започнах да мисля, че е на по-добро място, че душата й си почива и най-важното, че независимо какво се случва, тя винаги ще бъде до мен, винаги я нося и ще продължа да я нося вътре в сърцето си. Аз също като теб вярвам в живота след смъртта, в духовното и мога единствено да кажа, че хората, които си отиват физически от нас, хора които сме обичали и които са ни обичали-винаги бдят над нас, винаги са до нас.
И аз като теб дълго време исках да я видя в съня си, поне още веднъж. Не можах да се сбогувам с нея, дори не вярвах, въпреки болестта й, че може да дойде деня, в който нея вече да я няма сред живите. Вярвах, че ще се подобри, че ще оздравее, че това състояние е временно. Но живота е такъв. Започнах да я сънувам след време, може би повече от година, когато нещо в живота ми се случваше и ме беше страх, когато ми беше тъжно, когато се чувствах на ръба на силите си, когато мислех, че не мога повече и когато най-много имах нужда от помощ. Не я виждах лице в лице и може би за по-добре, но в съня си усещах, че е тя, просто го чувствах. Често чувах гласа й, въпреки, че не я виждах и с цялото си съзнание знаех, че е тя.
Повярвай ми, когато дойде момента, когато си готов/а и може би когато се успокоиш и твоята баба ще дойде при теб. И ще бъдеш сигурен/на, че е добре и че е на по-добро място.
Рая и Ада са единствено на земята, докато сме все още живи и не са места а състояние на душата. За това и хората, когато са щастливи казват, че се чувстват като в Рая, а щом са нещастни-живота им е Ад.
Твоята баба е добре, в момента си почива.


#преживяла

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1b0daf6397
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това,че не виждаме с очите си истинския домът на душите,не означава,че не съществува.Всеки ден с мислите си се свързваш нея,ако не ще се явява в съня ти

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2319ce7505
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може би просто не е дошъл моментът, в който да ти се яви. А и няколко дни след смъртта е рано да се яви насън, поне доколкото съм запозната. Моята баба ми се яви поне месец след като почина (преди две години). Яви ми се и на рождения ден.
Спокойно, всичко с времето си.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e52d993644
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Посети психиатър, приземи се!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2f945459a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Внимавай. Няма как да е баба ти. В Библията пише че сам сатана може да се преправи като светъл ангел така че внимавай. И да е добра пак не е тя.

Ходи на църква и ще разбереш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 90fa73cf5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 11...
Това означава ли, че когато съм сънувал вуйна ми, всъщност не е била тя?,

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5f75932089
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Според мен също баба ти е в ада. Не е логично, че не ти се явява. Дяволите не я пускат заради лошите неща които родниниге са ти казали че е правила.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a6458b11a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 2: Ти от къде знаеш? Не депресирай автора напразно. Ти от къде знаеш? Не може да предполагаш за толкова сериозни неща!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ab513b3536
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От автора:
Здравейте! Снощи се чухме с една позната, която също ходеше да гледа баба, докато беше жива, и ми каза, че преди няколко дена я е сънувала и са си говорили. Не съм много сигурен, но май и аз я сънувах снощи, но е толкова бегъл спомен, че може и да се заблуждавам с желанието да ми се яви. Най-странното е, че когато баба се е явила на нея, тя все още е била с деменцията или поне с визията, която в последствие е придибила от тази болест, а не с оригиналният си облик. И си мисля, че й трябва повече време, за да възвърне нормалния си вид и затова не идва при мен, за да не ме тревожи, защото преживе тя беше много поддържана, подредена и чиста жена, преди да се разболее, и сега, когато е починала и болестта е останала в тялото й, тя е осъзнала до какво се е докарала и най-вероятно се срамува. Поне така си го обяснявам... И все пак, нямам търпения да я видя.

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 3548fce832
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Много съжалявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker