Детето ми не ме иска - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми не ме иска
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2853 пъти
Здравейте. Имам дете на 5 години. Откакто започнах да работя преди 2 години детето много се отдръпна от мен. Баща му е безработен и го гледа. Като се прибера вечер много рядко се радва да ме види. Обикновено е дръпнат, не иска да го гушкам, да го целувам. Казва, че не ме иска и иска само при баща си.

Много ми е болно и обидно. Не знам как да постъпя. Пробвам като и аз го игнорирам, или да почна да го дразня или да му привлека вниманието с приказка, но не. Не се поддава на нищо.

:(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: bb965c26a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте. Имам син, който също е на 5, работя с деца и чета много на тема детска психология. Бих искала да Ви помогна със съвет. Детето реагира така, защото по този начин показва, че му липсвате и така ви показва,че му е неприятно. Няма проблем,че работите. Съветвам Ви да не сменяте непрекъснато държанието спрямо него, защото промените правят децата на тази възраст несигурни, те обичат постоянството в отношението на близките хора. Когато се приберете от работа, покажете щастие към него, бъдете ентусиазирана,че виждате детето си, прегрънете го и му говорете много мило с живец в гласа. При децата е важно да се изгради емоционална връзка, може да я изграждате и за половин час на ден, но да сте вие двамата, вниманието да Ви е изцяло за детето, без да позволявате отклонения. Изградете си ритуал, четете му само вие приказка всяка вечер или играйте на игра, след което го прегръщайте, хвалете го, когато направи нещо хубаво, не пропускайте. Ако сте потоянна, без да прескачате ден (необходими са 10 дни до 2 седмици), ще видите промяната и то ще се сближи с вас.След това трябва да продължавате всеки ден,когато вече сте се сближили, иначе е несериозно. Важно е, докато се сближавате през този период да сте весела,позитивна, да сядате с него на пода вкъщи и да ограничите доста забележките и строгия тон от Ваша страна. Слушайте го внимателно какво ще ви разкаже и участвайте. Предполагам нямате такъв проблем, но се уверете ,че някоя баба или мъжа ви не говори против вас на детето. Аз имах и такъв проблем, разбрах, като случайно чух, а и то също ми каза и си върнах детето бързо с методите ,които Ви описах. Всеки ден се старая за това и в момента съм най-близкия му човек в семейството, въпреки че работя и майката на мъжа ми си беше позволила да го наговаря против мен и другите баба и дядо. Ако случайно имате или разберете за такъв контакт с детето,който Ви омаловажава,докато работите, веднага го ограничете до абсолютен минимум без обяснения. Най-лесно е именно в тази крехка възраст да станете близки, не го отлагайте.Ще се справите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 250e5843d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Използвай почивните дни да прекарвате повече време заедно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 048a6a9929
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Купувай му шоколад и други сладки работи. При децата е толкова лесно, не си ли забелязала? Чудя се обаче какво прави 5 годишно дете вкъщи по цял ден с баща си, при положение, че градината е задължителна? Записвай го по най-бързия начин и ще спре с фасоните. Другото, което ме съмнява е, че някой може да настройва детето, подозирам намеса на някоя свекърва, така ли е? Бащата също ми е съмнителен. Такова нещо се постига само чрез настройване на детето. Ограничи контактите с бабата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 36377a0058
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей.. Емоционалната връзка е по силна с един от двамата и не то не те иска а напротив иска си вниманието само за него. Аз съм баща и си гледам детето от пет годишно вече пет години.
Бях в твоето положение Малко време за детето и аз мислех като теб че детето не ме иска. При раздялата с майкаму детето категорично каза оставам с тати. При консултация с психолог ми каза че моята емоционална връзка с детето е по силна въпреки малкото време заедно. И че майка му го гледаше цял ден важно е какво прави с него и детския кът барче, и игра пред блока не се броят.

Майкаму цял ден приятелки кафета по молове и детски кътове но не и само двамата.

Аз прибирам се задължително до магазина за вафла сок или друго. Минаваме през гаража. Гоним котките. Рисуваме и говорим. Когато прави нещо питам как защо, какво прави? Самолети коли и т. н.
Питане за важните неща за мнението на детето. Какво ще ядем какво да правим и т. н.?


Дай малко време и всичката свобода на детето. Какво иска къде иска? Дай му 2 5лв да влезе да си купи нещо за него бъди родител и приятел.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7d4e35c5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   №1, съветът ви е комунистически, възпитание чрез ограничения. Какво ще постигнете, като наложите ограничения, нищо друго освен отчуждение, то и без това авторката го усеща. Децата са най чувствителниян датчик за искреност. То вижда, че в това семейство ролите са разменени и вината за това е на майката. Тя гради кариера, а бащата отглежда детето. На 5 години децата вече разсъждават и виждат как е при неговите другарчета, бащите им работят и всяват респект, а майките им обгрижват децата, това е нормалното. Като се отдавате на кариери, ще получавате отчуждения от децата си. Трудно авторката ще спечели доверието на детето, но не защото някой го настройва, а защото тя го е загърбила!

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: af16404106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Игнориране, дразнене...задълбавате още повече проблема. Детете е на 5 г. Защо не е на градина? Какво прави с баща си вкъщи? Защо мъжа ви не работи? Какъв е този мъж. Объркан семеен модел. Започнети да чете и да се образавате първо вие. Така дете не се възпитава. Поведението ви е абсурдно. Детето трябва да тича от радост вечер, като се прибирате. Някой занимава ли се с това дете, рисуване, заедно да направите нещо, сладки....нещо. Някаква интелектуална дейност. Сигурна съм, че един път не сте седнала да му прочетете нещо. Проблемът не е детето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 85043d83f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с баща му, след като тои има влияние.
Когато те няма да му говори за теб, да го приучи колко е хубаво, че мама се връща в къщи. Да те посрещат заедно на вратата. такива неща. Вземете си някоя семейна игра и играйте заедно тримата. все ще стигнеш до него някой ден.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fe299e129c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен е възможно до някаква степен бащата да е виновен за този проблем.
Моят съвет е първо да обсъдите проблема заедно. Да го попитате дали детето говори за вас когато ви няма? Пита ли нещо, споделя ли нещо за вас?
Също така може да кажете на бащата / въпреки че би трябвало той сам да се сети/ когато работите и ви няма, а те двамата са заедно просто детето ви да направи, разбирайте изработи нещо за вас. Да нарисува картина да ви зарадва например или по-скоро да нарисува вашето семейство. Как го вижда то. Може да погледнете по какъв начин е нарисувало вас и къде точно ви е поставило / височина, разстояние между хората, действия./ Или да излязат и да съберат листа и шишарки и да ви изобретят нещо. За да се зарадвате и то да е причината за това, защото е отделили време за вас и ви чака с нерърпение да се върнете от работа и да ви подари/покаже какво е направило.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 149db38faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката:

Номер 1, благодаря за съвета, ще го последвам.

До другите участници - детето ходи на градина, но баща му го води и прибира. Аз излизам в 7.00 и се прибирам в 20.00.

Тази година специално така си взимам отпуска, че да мога и аз да го водя и прибирам от градина. Но това е крайно недостатъчно.
Бащата не работи поради стечение на обстоятелствата.

Аз никаква кариера не градя, както някои предположиха, но благодарение на работата ми се издържаме.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 26048fe614
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Замисляла ли се, че неговото отношение може да е отражение на отношението на бащата към теб? Ако бащата има добро отношение към теб, то малко или много и детето ще последва поведениетоо му, защото го възприема като аторитет и пример за подражание. Ако бащата е безразличен към теб, твърде вероятно е детето да те приема с досада.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e5260a0a23
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   "Бащата не работи поради стечение на обстоятелствата. " - само здравословни проблеми могат да са уважителни! Всеки здрав мъж може да работи, независимо каква работа, няма срамна работа. Гнило семейство сте, затова детето е без детство!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0c0ca76db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11

И така да е? С какво ни помага коментарът ти?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4625da1b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 12

С това да намерите причината за проблема, да се замислите и ако не можете сами да го решите- да потърсите специалист. Как изобщо си мислиш, че тук ще получиш професионална помощ? И татьото да тръгва на работа, а ти си намери нова, с подходящо работно време, за да имаш повече време за сина си.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b99720d384
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   №11 не бъдете толкова безчувствена и груба! никой не знае в какво положение са другите.
До авторката: Имах същия проблем, но осъзнах по-късно, че е проблем.
Изпратих дъщеря ми още когато беше на година в ясла и започнах работа.
След това ми се наложи да започна и втора работа, имах такава възможност, съпругът ми не, а парите вечно не стигаха /за протокола и за хейтърите ще кажа, че и двамата сме с висше образование и работим по специалността си/. Работех и в събота на трето място. В резултат на това, не ми оставаше време за детето и то прекарваше повече време с баща си и се привърза повече към него. Във втори клас ми заяви, че иска да съм като другите майки и поне от време на време да я прибирам от училище. Стана ми много мъчно, но нямах избор - исках / а и тя също/ да ходи на курс по език, на уроци по тенис, а вече всичко, за съжаление, е в платена форма. Споделяше всичко с баща си, а аз бях като касичка. В нашата държава, за да живееш нормално, често се налага да работиш допълнително. Понякога мъжът, понякога жената в семейството. И да, децата са потърпевши.
Положителното е, че дъщеря ни стана много самостоятелна, отговорна и амбициозна. Чак сега, откакто е студентка, изградихме по-близка връзка и започна да споделя и с мен.
Тъжното е, че иска да се реализира в чужбина след като завърши /учи медицина/.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c2ba5a5870
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   12, помощта е в твоите ръце, тук няма магьосници, че с вълшебна пръчка да ти помогнат. Пък си и наперена, затова детето не иска да общува с такива, децата искат топлина и съчувствие!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5237ef853f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   14 На авторката мъжът и не работи коментара й стечение на обстоятелствата е чисто мрънкане и оправданение. Явно е здрав и прав мъж, а авторката не вижда проблема. И аз никога не можех да заведа и взема детето си от градина, но събота и неделя компенсирах, занимавайки се с него. И какво е тази работа от 7 до 20 часа или е 2 на 2, или ? Мисля, че авторката дори не може да разкаже какъв е проблема и да се изрази. Явно детето ходи на градина и мъжът й, взимайки го в 17-18 часа, го гледа още 2-3 часа.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2ebd157568
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторке, ясно е, че има въздействие върху детето и най- вероятно от страна на бащата тъй- като той прекарва най- много време с него.
Трябва да говориш с него и ... Не питам каква е причината той да не работи, но му постави директно условие- ако детето продължава да показва студенина и дистанция към теб ще го заведеш на психолог. Ако се окаже, че му се въздейства от негова (или друга) страна, ще вземеш крайни мерки дори това да предполага раздяла.
Знаеш, че в тази възраст се формира доверието в детето, емоционална връзка с възрастния отговорен за него и околните, самочувствие т.н. все важни неща за остатъка от живота му и ако някой си позволява да "трови" съзнанието му, пък ако ще и собственият баща да е- АУТ! Дори гледачка ще се справи по- добре

 
  ...
преди: 3 години, 27 дни
hash: 0135b45d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   И моето. Знам колко е гадно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker