Мразя втория си баща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мразя втория си баща!
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 5964 пъти
Здравейте! Никъде не намирам утеха, защото никой не ме изслушва. Много ще съм ви благодарна ако прочетете. Значи аз съм на 14 и от 7 годишна живея с вторият си баща, майка ми и сестра ми. От когато е дошъл все се прави а интересен. Раздава правосъдие и ни използва за слуги и трите. Само ми се кара, обижда.

Когато ме види, че си слагам лак ме заплашва, че ще ме удари. От когато той е в къщи никой не ми обръща внимание. Майка ми винаги ми се кара, защото и казва, че съм му отговаряла. Което не е вярно. Аз обичам истинския си баща той е добър, но не живее в България и няма как да отида при него.

Най-ужасното е, че когато нещо ме боли, втория ми баща казва, че лъжа, а майка ми се съгласява с него. Сестра ми почти не живее при нас, тя учи извън града. Аз ще се махам от града и ще ходя да уча в гимназия тази есен. Но проблема е, че той ми се кара през пет минути и ме заплашва с бой!

Със сестра си почти не говоря, на нея не и е интересно с мен само седи с гаджето си по кафетата. Всичките ми приятелки и те си имат гаджета и вече не излизат с мен. Само аз си нямам никой, които да ме обича и поне за миг да се отделя от ужасния ми втори баща, който пуши вътре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 75121f5097
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Много драматизираш - всички 14-годишни си били имали гаджета и не излизали с теб, глупости!

Но иначе, според мен, няма начин - ще стискаш зъби, остава още малко, нали отиваш в друг град да учиш?

Майка ти за мен не е ОК. Тя не е читава и си е намерила съответния мъж.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b71281bbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз като те гледам преувеличаваш тук таме..ти какво..искаш на 14 да си слагаш 2 тона грим и лак..да спиш с цялата махала и т.н.? може и те да са виновни ама и в тебе има малка вина...във всички ни има малка вина..още от бебета..казваш недей бара печката ще се изгориш..няма..ние пак я бараме и после викаме ,че те са виновни..това сме като малки..но после като пораснем разбираме ,че не са искали за лошо да правят някои неща..не става да си момиче..да се обличаш като..да се гримирваш и по цял ден да скиташ наляво или надясно..може и той да е виновен..ама потърси и вината във себе си...а пък вече станеш ли на 18 бягай и си удряй главата по стените..

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 92b9f22fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1и2 не съм съгласна с вас не виждате ли че момичето сега расте защо да не си слага грим. Аз мога да кажа че вие преувеличавате. И аз съм имала втори баща гадно е наистина!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 75121f5097
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Прав си 3! Всеки минава през този период, никой няма право да те заплашва с насилие!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 28796a36a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съжалявам за израза, но не мога да се сдържа... как да го кажа по-деликатно... номер 1 и 2 -вие сте много глупави хора. И по какво разбрахте, че преувеличава???? Не знам вие дали имате проблеми -всеки има проблеми, но 1 зависи от човека, от ситуацията и т. н и т. н - нямате право да се изказвате по този отвратително глупав начин, защото не познавате момичето, не познавате и родителите й. Не виждам и защо ще лъже така, че.

По темата - мило момиче, от това което си написала разбирам, че действително имаш проблеми в семейството си и то не произтичащи от теб. Нима на 14 години да сложиш лак е ненормално??? Кой е говорил за тонове грим. Имаш избора да го направиш и "баща " ти е изрод според мен, но най-вече майка ти ме учудва! Ако нещата са такива действително имаш оказан психически натиск + съвсем реалната възможност за прерастването му във физически.

От мен съветите са : 1 опитай да поговориш и с двамата. Първо с майка си, опитай и с него като седнеш и го питаш дали има някакъв проблем при него и, че ако е така го разбираш и съответно не е нужно да си го изкарва на теб. Опитай да подходиш като приятел защото той наистина може да има някакъв проблем. На майка си кажи, че не издържаш вече и те е страх и в крайна сметка или ти или той, а ако нищо не стане звънни на закрила на детето.

Иначе повярвай ми ако имаш малко по-лабилна или изнежена психика (като мен ) и не понасяш терор и такива работи, повярвай ще изперкаш ако продължава така. Свържи се с истинския си баща. Кажи му за проблемите си. Относно гаджетата -най-малкия проблем, аз също нямам. Майната им -ще дойде време и ще имаш. Приятели също :) Много се надявам да съм помогнала -пиши ако има нещо :)))

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a3f6e92b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Мило момиче,
Не слушай тези, които ти казват, че преувеличаваш и те обиждат. Ти вече си голяма. Имаш право да си слагаш грим и да се лакираш. Това е съвсем нормално все пак си на 14 години, не на 10 нали така? Ти трябва да решиш сама за себе си.

Вторият ми съвет е да се свържеш с истинския си баща и да поговориш с майка си и втория си баща.
Успех, дръж ни в течение!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 43fab60982
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило дете, напълно те разбирам на теб ти трябва просто майчина обич, но уви за съжаление не я получаваш от майка си. Говори с майка си щом те е родила тя е длъжна да те обича, да ти се радва, да поговори с теб в трудните моменти. Любовта, която изпитва към втория си съпруг няма нищо общо с обичта, която е длъжна да изпитва към теб. Просто за всичко си има време и място. Колкото до приятелите щом са те изоставили те просто не са ти приятели... огледай се около теб и ще си намериш нови истински приятели. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8f452b0ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката-много ви благодаря. Много пъти съм опитвала да говоря с тях но всеки разговор завършва с караници. Относно истинския ми баща и да му се обадя и да не се все така ще си остана той и малкия си пръст няма да мръдне за мен. Аз за него съм като чужда не знам защо. А ако се обадя на закрила на детето ще стане по-зле.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b71f76aef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мила моя, вече доста време е минало и не вярвам честно казано нещо да се е променило в семейството ви, аз не мога да ти дам съвет, защото няма такъв, искам само да те прегърна и да те успокоя. Бих искала да съм на мястото на майка ти и да го изритам тоя нещастник в г*за и да не припарва повече, но не мога. Аз също съм разведена и отглеждам сина си сама и също преди време се появи един подобен мъж в живота ни и който не се държеше добре със сина ми. Е изхвърча с пантофа ми забит в задника му от ритника. О, колко щастлива бях тогава да прегърна сина си и да го видя спокоен и доволен че сме си пак само двамата... Дано намериш своя добър и достоен път в живота мило детенце, въпреки трудностите... С много обич Теа

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9a1f63386e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мислите, че преувеличава ли? Не едва ли. Аз съм така. Моя постоянно се подмазва на майка ми и супер много ме дразни! :( Иде ми да умра понякога, но предпочитам да не го правя заради няктв си идиот! :) Така, че просто се усмихвай и не му обръщай внимание! Но аз съм изгубила майка си вече така че... ;/

 
  ...

...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 17a947e970
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Грешката е в майка ти, честно казано.
Виждам, той е груб, но не към теб само, а просто явно е такъв човек.
Майка му не знам дали го обича... или просто е видяла парична изгода от него или друга изгода...
Той си е видял изгодата от нея и какво да се интересува от чужди деца? Той е суров човек, виждам. Как може да се отнася така с вас, не знам.
Майка ти го слуша и му подражава, защото си има някаква изгода от него и не иска да го губи.
Това е лошо, защото ето-ти страдаш.
Майка ти, не я интересува това.
Кажи ми, какво работи тоя "твой баща" и ще ми стане всичко ясно :)

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 11 години, 18 дни
hash: f14986a42d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Естествено, че в майка й е грешката. Аз не мога да си представя родния им баща да заплаши децата ми, какво остава за някакъв новопоявил се в живота ми кретен да пробва да командори тях и мен? Учи и се изолирай постепенно от тях. И нека те попитам: дали не става въпрос за някой комплексиран кретен с основно образование? Такъв, когото дразниш с успехи и поведение? Ами - камъни се хвърлят по високите дървета. Скоро обаче по теб няма да може. А майка ти изцяло заслужава да живее с него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 19 дни
hash: f4690c9620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   аз съм горе-долу в същото положение но вече няма как бия до кръв виж ако той не е собственик няма никакво право да ти нарежда ако бях на твое място щях да го изгоня и ако ме удари ще извикам хора лесно ще е и каквото искат да го правят ти си момиче все някой уличен побойник ще ти угоди

 
  ...
преди: 7 години, 18 дни
hash: 9f06a867c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Просто се ужасявам като видя, че такива хора са станали родители - хора, които за единия оргазъм и някой друг лев на среща са готови да подлагат на какво ли не децата си...
(иначе принципно дрънкат как парите не са важни)

Ами крайно време е да се въведат закони, чрез които да се следи кой е годен да става родител и кой не! Това просто не е за всеки.

И както обикновено някой си по - горе се хвана за лаковете, че се гримирала ли кво беше.. И кво, да стискала, до 18 ли нещо такова... Да потърсила вината в себе си.. what the f*ck?
А това изречение: 'Най-ужасното е, че когато нещо ме боли, втория ми баща казва, че лъжа, а майка ми се съгласява с него. ' - какво, игнорирате ли го... или принципно сте дебили?

Верно темата е стара, но реших, че все пак си струва да коментирам.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bec4e9a96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   лошо живееш и аз почти живея така но това не ме е спирало да си намеря половинката в живота така че давай намери си гадже и излизай с него и ако неговите родители са печени може да живееш с тях виждъл съм го това на живо така че горе главата и покажи че не си слаба

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 26 дни
hash: f4690c9620
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ми какво чакаш все ще си намериш някой който да те харесва и обича търси и ще намериш щом си момиче. Но избирай внимателно защото в днешно време повечето искат само секс без връзка. А пък тоя ако те заплашва с бой оплачи се в полицията за домашен тормоз или в закрила на детето все някой ще ти обърне внимание. А пък тая вещица(според мен) дето наричаш своя майка толкова ли е тъпа и сляпа че да не вижда какъв боклук е тоя. Така че не стой хвани си гадже и бягай или звънни на баща си и ако той те обича истински ще дойде и ще те вземе и ще те отгледа докато навършиш 18 а щом си на 18 вече живота си е твой никой нищо не може да ти каже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker