Майка ми винаги ми взима телефона - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми винаги ми взима телефона
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2410 пъти
Здравейте! Пише ви момче на 15 години. Прочели сте заглавието, коета ще пиша! Майка ми винаги ми взима телефона. Или в неделя или в събота! Много е гадно! Понякога ми го включва и ми чете чатове от Instagram, Facebook. Гледа ми снимките от галерията! Много ми е тъжно! Без причина го взима! Не ми го връща цял ден! Дава ми го чак в понеделник! Забугих си тийнейджърството. Ще се гръмна! Накрая ще си крия телефона за да не ми го намира ... Даже, ако някой приятел ми звънне ... КАКВО ПРАВИМ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: c569709e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Да ти имам и проблема момченце, няма да свърши света ако останеш два дни без телефон! Жената го прави за твое добро, защото навярно вижда в какво зомби си се превърнал постоянно залепен за него особено пък в сегашната ситуация, в която се налага да учите онлайн. Освен това е напълно права да те контролира и докато живееш под нейния покрив и те издържа ще се съобразяваш с нея след 18 прави каквото искаш ама до тогава ще търпиш. Преди 4 г. едно 11 г. момопмце загуби живота точно заради липса на родителски контрол. Майка и и баща и не обърнали достатъчно внимание зче тя добавя Сульо и Пульо в социалните мрежи и след среща с 4 г. по - голям батко я намират убита на другия край на Бургас. А може пък и майка ти да иска да използва събота и неделя да прекарате време заедно като семейство, защото ти растеш и след 3 г. ще поемеш по своя път.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6f26e7b1d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Това е проблем и не е редно до такава степен да те контролират, може занапред в бъдеще също да имаш и други проблеми, да те изоставят или да ти контролират живота и тогава. Недопустимо е е родители да оказват негативно влияние. Ако трябва сподели проблемите си с други хора, които могат да ти дадат съвет как да постъпиш. Може и да пуснеш жалба в съда, и мисля, че това може и да се налага да бъде направено. Родителите трябва да се грижат за децата си, а не да са безотговорни или да оказват токсично влияние. Така е редно, по принцип са и длъжни по закон. Имаш право и на издръжка после и до 25 години, ако се обучаваш редовно в университет. Не се оставяй да те мачкат. Иначе после ти ще страдаш. И не слушай разни необразовани и злобни същества, които се опитват да дърпат надолу и другите хора. Примерно номер едно отдолу доста изкривени представи има, недей да се влияеш от негативни неща или хора, мисли положително.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f82b6f8a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е сложи си просто една парола и не и я казвай. След което и обясни, че имаш нужда от лично пространство и толкова.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6811618116
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   1., това не е нормално. Нормално е да не го оставя по цял ден пред екрана (от здравословна гледна точка), но това не е. И в такъв случай детето трябва да има алтернатива, а не да скучае.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a2a4d0b834
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами съжалявам но подкрепям майка ти . Днешните тинейджъри просто сте останали без акъл

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbc59ceb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   И какво номер 2 дай да оставим децата да въртят всички на малкия си пръст с либерализма съсипаха авторитета на учителите сега прикрадвайки Барневернските идеи се опитват да сринат и този на родителите. И контрол трябва да има, защото не се знае дали утре детето няма да попадне на някой педофил в мрежата. Докато децата живеят под покрива на родителите си и на тяхна издръжка са длъжни да се съобразяват с тях. Ако беше родител щеше ли да ти е приятно детето ти да добавя всеки непознат в профила си и да си пише с с хора 4-5 г. по - големи от него от противоположния пол особено ако е момиче? Момичето, което дадох за пример сега щеше да е живо и здраво ако родителите и я контролираха малко повече нямаше да се занимава с батковци и да я намерят убита на другия край на града.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbc59ceb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ами може да прочете някоя книга номер 4.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bbc59ceb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Освен това младежките години, малкия не са свързани с живот в телефона истинският живот е навън да се виждаш и да се забавлявате! Няма да умреш два дни без Тик Ток и Истаграм.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 857eaa1d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ето ти решение! Събери си пари и си купи нов телефон, но майка ти не трябва да знае за него и готово така ще имаш два телефона и ще можеш спокойно да си пишеш каквото искаш и да се снимаш с когото искаш, ако не можеш да си купиш нов телефон си трий чатовете и готово, аз също съм на 15 и съм момиче, затова те разбирам. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3dfbcd9ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кога децата ще осъзнаят, че нямат собственост, докато не си купят нещо с пари изкарани със собствен труд
Споменатия телефон е купен на името на родителите и номера е на името на родителите, за какъв твой телефон говориш авторе? Реалността говори че майка ти ти дава да ползваш един от нейните телефони и сим карта през седмицата и си го взема през уикенда. За твоя изненада и леглото ти е нейно и дрехите ти са нейни, тя просто ти е дала да ги ползваш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3440a9f05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Вероятно, ако поговорите спокойно (да, знам, че е почти невъзможно), ще стигнете до някакво споразумение, което да удовлетворява и двамата от вас. Оттам нататък, ако спазваш правилата, които майка ти е наложила и тя твоите, предполагам, всичко ще бъде наред.

Успех ;D

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e1b585d1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 9 и как ще стане това като майка му ще види, че е бил на линия и все някога ще му прерови нещата и ще му намери телефона? Ами сметките за него кой ще ги плаща като не може да работи без разрешение от родител щом е непълнолетен? Хайде мислете малко преди да давате глупави съвети!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0413dc13cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   При мен ситуацията е същата. От години е така.. на 16 съм момиче и когато си пиша с някого тя ми взима телефона и започва да чете всичко каквото сме си писали. Ако не искам да ѝ го дам ми взима телефона насила и не ми го връща със седмици. Никакво пространство нямам..

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c569709e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Към номер 16 :Мила, чувала ли си за случая на Никол Йончева от Бургас? Ако не си напиши името и в Гугъл и виж какво ще ти излезе. Днес тя щеше да е на 15 г., но остава завинаги на 11. И защо, защото майка и и баща и не са и налагали никакъв контрол с кой си пише и кого добавя в социалните мрежи а под 13 по принцип въобще не би трябвало да има профил там. И така тя си е добавяла по-големи батковци, писала си е с тях и един ден решава да се види с по - голямо от нея момче и след това я намират убита на другия край на града. Ако родителите и я конролираха малко повече сега щеше да е жива и здрава. Не казвам, че не трабва да имаш лично пространство, но на тая върнат трябва да има някакъв контрол иначе виждаш какво става. Така, че малката майка ти има право да знае с кого си пишеш и се виждаш. Сега може да си и сърдита обаче един ден когато станеш човек, а приятелите ти оставени без контрол попаднат и станат наркомани и проститутки ще и благодариш! По - добре контрол и нацупена, но жива тинейджърка, отколкото липса на такъв и после мъртва!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 857eaa1d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 12 ще си купи телефон 2 рака пълно е с такива, за тях не трябва договор, а може да накара някой неин познат да и купи карта или някоя нейна роднина, ако искаш нещо винаги намираш начин, аз имам 2 телефона за които майка ми не знае и 2 са с карти, на 15 съм, а намерих начин.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0d5db5b6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ще ти отговоря като майка - светът, в който живеем сега, е опасен.
Вие сте още неопитни, незрели, за да преценявате реално ситуациите. В тази възраст разсъждавате и реагирате повече с емоция, отколкото с мислене. Това е нормално и обяснимо за възрастта.
Ти си късметлия, че само 2 дни не ползваш телефон. Да те запозная с моя тийнейджър - не му давам лично пространство, защото искам да знам какво се случва с него и около него. Наказвам го без телефон по цяла седмица, че и повече понякога. Той не реве и не се оплаква като теб, защото винаги се старая да съм обективна и справедлива. Без причина не му вземам телефона.
Казвала съм му, че който иска свобода, трябва да има финансова независимост, а щом той не участва в плащането на ток, вода, телефони и прочие, ще слуша какво му говорим. Ако не - има квартири.
Като навършиш 18, може да си потърсиш квартира, но без диплома колко ли ще вземаш и докъде ще стигнат? Сега е времето да учиш, за да си после самостоятелен.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0681557eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това НЕ е нормално. Майка ти се е вманиачила. Аз от 2ри клас имам телефон и фейсбук (сега съм 11клас) и никой не ме е проверявал какво си пиша и т.н. Щом не става с разговори търси съдействие от друг близък човек или в краен случай от социалните. Това си е направо психически тормоз, пълно нарушаване на личното пространство. Разбирам да си на 9-10 години, но на 15 това граничи с лудост. Потърси помощ от някой друг - баща ти, баба или дядо и т.н. Ако никой от тях не ти съдейства може да потърсиш психолога в училище, в повечето училища има и е напълно безплатно, ще поговори с нея и така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker