Отчаян баща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отчаян баща
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 4847 пъти
Здравейте, баща съм на 15 годишна тинейджърка. Всичко започна преди две години, а дотогава дъщеря ни се развиваше нормално и не ни е създавала проблеми, но... из веднъж се промени, запозна се с 9 години по-голям от нея и на 13 направи аборт от него, после пропуши, и затова й говорихме с майка за последствията, но и това не помогна.

Онзи ден откриха марихуана и метадон в урината й, и вече не знам какво да правим със съпругата ни. Да не говорим, че си развали успеха в училище и две години е на поправителен през лятото, (тази може и да повтаря), защото я изключиха от френската гимназия за неизвинени отсъствия и лошо поведение.

Какво ли не направихме, но не помогна, а не е лишавана от нищо, има всичко, което може да иска един тинейджър. Излиза, когато си иска, не се прибира и не си вдига телефона или е изключен, а като се прибере казва само едно здрасти и се прибира в стаята си, не споделя нищо.

Най-лесно е да й обърна гръб и да я оставя да си прави, каквото си иска, но не искам да е така. Моля помогнете ми със съвети, вече не се издържа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 36fc969f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "... не е лишавана от нищо, има всичко, което може да иска един тинейджър. Излиза, когато си иска, не се прибира и не си вдига телефона или е изключен, а като се прибере казва само едно здрасти и се прибира в стаята си, не споделя нищо. "

Ето в този цитат е ключът от бараката!

Ел

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 54c4b43a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас, но през него са минали много родители. Може би е време да почнете да я лишавате - какво ще кажете да ? забраните извън училище да излиза. Ще я водите и ще я взимате.
Ако сте заможни хора, пратете я в итнернат в чужбина и си решете проблемите. Струва към 2000 паунда на месец, пълен пансион. Изберете Англия или Швейцария!

Имате вина до толкова, че не сте я лишавали, но мечешка услуга. Лишили сте я от контрол, сигурно като родители сте направили грешката да се опитвате да сте приятели с нея. Децата имат нужда от родители. Освен това, грешка е, че не нямате друго дете, дъщеря ви е егоист, винаги е получавала всичко на тепсия.
Ако сте млади още, направете си друго детенце, нека види тя, че не е в центъра на вселената. Споко, няма да ги правите същите грешки с другото дете. Но пак опира до финанси. Ако и двамата сте над 40, осиновете си детенце, нека да е по-големичко, ще ви бъде благодарно цял живот.
Може да станете и приемни родители на дете над 6- целта е една, дъщеря ви да се научи да се съобразява с друо дете, да види, колко е трудно да си родител, да види, че има деца, които са щастливи да имат такива родители!

П.П, - това с децата го мисля сериозно - клин, клин избива, освен това имате нужда да се докажете като родители. Вината само отчасти е във вас, по-скоро лошите приятели са завлякли дъщеря ви.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 5bac438c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От автора:Пропуснах да спомена, че имам син на 9 години и, че сме средностатистическо семейство и се лишаваме от всичко за да има за децата ни(може би е грешка)а що се отнася за това, че си излиза, когато си иска, какво ли не направихме за да я спрем и ни е заплашвала, че ще избяга от къщи и никога няма да я видим. Просто иска да я оставим да си прави, каквото си иска, а е само на 15. В училище минава за "проблемно дете". Моля за съвет от психолог, благодаря предварително

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4c5c7f3974
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момиче на 15 и мога да кажа, че начинът да я върнете към правия път са лишенията и наказание, ако не ги спазва. Постоянно мрънкам на родителите си за това и онова, недоволствам, скандали и т. н., но нашите са строги хора и не минава. Не че не съм им бясна много често, но благодарение на тях съм нормална и не се забърквам в неприятности(за което нямам намерение да им казвам дe). Ако не се прибира на време-не я пускайте, не си ли вдига телефона-ами вземете й го за какво й е тогава. Направете вечерния й час до 10 като на повечето деца, ако спазва установения ред поощрявайте я като й вземете нещо, което много иска. Като не спазва затягайте повече. Нека разбере, че има ли доверието ви ще печели. Моите родители са на принципа наказания без поощрения, но какво да се прави. Опитайте се да я разбирате, когато се има нужда, но и не навлизайте прекалено в личното й пространство като я разпитвате.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4c5c7f3974
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До 2, Интерната в чужбина не е решение, като се върне ще си го изкара за всичко това. Родителите трябва да "си решат проблемите" в къщи сами, а не някой друг на 1000км от тук.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 54c4b43a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Авторе, не се чудя, че и тук си забравил сина си. Усещаш ли се???
Аз съм израстнала в семейство, в което израстнах забравена и на самотек, докато родителите ми се занимаваха със сестра ми. Не правете тази грешка, а обърнете внимание на нормалното си дете. За дъщеря ти ще кажа, че може би е твърде късно - не губете сина си!
Номер 4 ти е дала много добър съвет, само че с поощрения ще сте по-ефективни. Вярвам, че сте опитвали с наказания.

Няма лошо да се мъчите за дъщеря си, но като дете порастнало на самотек, практически без родители ще Ви кажа, че баща ми се събуди чак на даването на дипломите, когато бях първа в гимназията. Тогава стоеше горд, със сълзи в очите пред всички родители. 3 месеца по-късно зарязах родителите си. Те забелязаха чак, когато си купих огромен куфар и видяха визата ми в паспорта, но не ме взеха насериозно, защото сестра ми имаше пак проблеми (вече не помня какво точно беше).

Мога да подписвам и двамата си родители, защото те никога за мен време нямаха, подписвах от бележник, до покана за родителска среща, така ги подписах и си изкарах и паспорт. Сама ходих и по лекари от 8-9 годишна, на 15 влезнах сама в болница с двустранна пневмония, обадих им се да донесат пижама и четка за зъби и да се разпишат. Дойдаха след 6 часа, в които не можеха да ме настанят в болницата. Стоях в чакалнята и се опитвах да дишам.
Уплашиха се за точно 1-2 дни, докато бях на системи и маска, после пак се заеха със сестра ми. На изписването си хванах такси и си се прибрах сама.
Опитвах да им привлека вниманието всяйчески - просто не става. По едно време се отказах и така. До ден днешен нашите се обаждат на сестра ми, защото има проблеми, аз им се обаждам, понякога.
Никаква връзка нямам с тях, добре че бяха учителите, после професори, шефове, познати, приятели за да ме възпитават и да ми са пример в живота.

Пиша това, за да ви кажа, че колкото и големи проблеми да ви създава дъщеря ви, скоро може съвсем без деца да останете, защото синът ви ще израстне без родители, между другото.
Това, че подсъзнателно го забравихте дори в този постинг е само едно доказателство за това.
В ежедневието си той няма как да не ви обърне един ден гръб, ако продължавате така

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4d1f31f3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако няма пари, няма да има за наркотици, но тогава може да почне да краде. С бой нищо няма да се реши, тя вече е изтървана, а един човек изтърве ли се няма оправия, докато той не порасне и не осмисли всичко което се случва.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8fa1c8e751
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Спирайте й парите за цигари, давайте й толкова колкото да не е гладна. Направете така че да избира или да е гладна или да има за цигари пари или за телефон, но никага достатъчно за всичко.

Почни да се оплакваш че има голяма възможност да те съкратят пред нея и че трудно ще си намериш работа.

Подходи психологически така че да създадеш обстановка на несигурност и липса на пари ВЪТРЕ в семейството.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c1951e5f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Контрол е ключа.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e67dd3a198
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не знам какво да кажа. Всъщност, ако не се бях сблъсквала с този проблем щях да говоря като другите но не е това начина. Имам 2 сестри на 15. Ужасна възраст, отговарят се, никой не слушат, не учат, пръста си не мръдват и т. н.

Миналата година едната се беше влюбила в циганче. Забраняваха и нашите тя бягаше от училище, криеше се и не само това. В един момент почна да си пише името му с ножове по руцете, заплашваше че ще се самоубива, ръцете и бяха целите надрани... И мама отиде и говоти с циганчето. Оказа се че не е лошо но все пак техния манталитет си е техен - ние не искаме да земат да я откраднат на 14.

Позволи им да излизат в определени срокове и се свърши. Е все още излизаше с него но с опитите за самоубийство се свърши. Сега до колкото знам той е в Германия и се надявам докато си дойде тя да си намери друг. Моля се само на наркотици да не попадат-от това много ме е страх. Ако не и давате пари, няма да яде и пак ще си копува _ тийнейджърите са големи инати. не знам.

Консултирайте се с лекар, психолог и в училищата има психолози. Това поведение може да се отрази и на брат и. Ако имате родители или близки по села я пратете там уж да помага на баба напртимер. Трябва да я отделите от средата и но така че тя да не разбере целта ви. Със сигурност приятели я тласкат към наркотиците и сами не може да се справите.

Успех ви желая. Ще устискаме още 3 години. Нали знаете така растът децата, така остаряват родителите.
лиди :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 414d9c766b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Хайде, щом някой тинейджър сгафи веднага 15 е ужасна възраст. Разберете, не е от възрастта! Аз като бях на 13-17 как не съм бягал от вкъщи, не съм правил такива простотии и си порастнах нормално?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0aa075bd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми колкото и глупаво и екстремистко да звучи в наши дни-Бой, бой и пак бой ще я оправят!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b94950d2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   "Какво ли не направихме, но не помогна, а не е лишавана от нищо, има всичко, което може да иска един тинейджър. Излиза, когато си иска, не се прибира и не си вдига телефона или е изключен, а като се прибере казва само едно здрасти и се прибира в стаята си, не споделя нищо. "

Те ти проблем, чичо ;) Само лигльовци ли знаете да възпитавате бе, после що ви се качват на главата! Ми сърбай си попарата сега, или се прояви като баща - спираш и всички пари, вкарваш и неколко шамара и я затваряш за няколко дни. Ако се направи на оборотна - веднага я приземяваш и ако нещо не и се нрави - да се маха и да пробва да се оправи сама.

М 23

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8c914df2de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не й обръщайте внимание, не я проверявайте по телефона, заминете някъде тримата, когато тя още не се е прибрала - да завари дома празен, нищичко за ядене... все едно сте я отписали от семейсния кръг.
Като ви заплаши, че ще се махне завинаги само й кажете на излизане да остави ключа от външната врата

ХЛАДНОКРЪВИЕ! Само това ще ви помогне!

Без разговори, проповеди, следене и т.н. Дайте й това, което иска.

Другият вариант е да я подчините на много голям стрес - измислен такъв. Страхът стимулира сетивата и спомага процеса на осъзнаване. Примерно - нападение от непознат, когато се е заприбирала към вкъщи след запой с компанията. Абортът е допринесъл за лабилната й психика.
Един сериозен стрес, в ситуация, разиграла се близо до дома ви, би следвало да я накара да потърси първо вашата помощ, да ви разкаже какво се е случило и как едва не е умряла или как едва не е била изнасилена. Ако се спрете на този вариант - НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ с проповедите, нито с обгрижването ... ХЛАДНОКРЪВИЕ! Може да реве, да се тресе от преживяното, да припада даже... просто съвсем спокойно я попитайте дали ще вечеря с вас или не. Когато усети, че не се интересувате от състоянието й ще тръгне да бяга, но отвън ще е нападателя, а вие не й вярвате де - няма нищо такова, предрусала си и ти се привижда, ще ядеш ли?

Това би следвало да я накара да проговори, да ви пита нещо... но трябва да сте много обиграни и много хладнокръвни. Тя може примерно да прибегне в такъв момент до опит за самоубийство... както и да е - в такава ситуация човек се чувства... нуждаещ се от помощ. Задачата ви е да я накарате с поведението си да потърси помощ именно от вас. Да ви пита "Защо се държите така? Защо не й вярвате?"

нека тя започне диалога... инициативата трябва ад е нейна
Момичето ви е нещастно и смуче енергия от вас.
Понякога не можем да помогнем на такива същества ако не се отдалечим от тях, колкото и егоистично да ви звучи.
НО и двата метода крият риск... все пак ако вече сте пробвали всичко...

ВНИМАВАЙТЕ преди предприемането на крайни стратегии ако не сте сигурни, че ще успеете да влезете добре в ролята си. Психолозите са неемоционални и за това могат да се отдръпват от проблема и да предлагат решение, емоциите ви всъщност са пречка в успешното ви справяне с нещата.

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4c5c7f3974
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До 14 ако започнат да се държат пренебрежително, вероятността да има обратен ефект е голяма. Щом не е толково общителна с родителите си може да реши да направи някоя още по-голяма глупост, за да им привлече вниманието. Като тийн го казвам, ако родителите започнат така тя може да направи също нещо драстично. Общуване му е майката. Тя трябва да усеща присъствието им до себе си (в този случай строго) за да си влезе в правия път.

"ХЛАДНОКРЪВИЕ! Може да реве, да се тресе от преживяното, да припада даже... просто съвсем спокойно я попитайте дали ще вечеря с вас или не. "е това за едно дете ще бъде ужасно и ще реши, че не се интересуват въобще от нея или я мразят едва ли не и ще си каже, че няма повече работа при тях и ще вземе да се махне наистина. Ами ако на другия ден чуят нещо ужасно за нея ПО НОВИНИТЕ как ще си го простят? Държанието на родидители трябва да всява респект у нея, а не обратното. Тя преди всичко е дете.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 808e0bd6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 13 е много прав. Никакви пари, да стой гладна да се научи да цени. Никакъв телефон, щом не го вдига не и трябва. Никакво излизане водете я и я взимаите от училище. В даден момент може би ще се опита да избяга, няма къде да отиде без пари. Ако трябва я ошамарете едно хубаво да знае кой родителя и кой детето. Те старите хора са казали бий дупе да не биеш дупище.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 06063cf38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Спрете й джобните

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker