Има ли неосъзната завист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли неосъзната завист
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1771 пъти
Здравейте!
Предупреждам, че постът ми може да е объркан но самата аз съм объркана в момента.
Според вас има ли НЕОСЪЗНАТА завист? От известно време ме тормози това. Роднина мисли че и завиждам но аз не мога да преценя като че ли. Вярно, че аз нямам това което тя има(деца) но аз просто не го искам към момента.

* И какво според вас е да ми заяви троснато че моята работа не е нищо особено и всеки може да я върши а тя еди какво си правела. Прекъсва ме на всеки опит да кажа нещо и въобще монополизира разговора всеки път.


* Също не мога да споделя ако имам нещо което дълго съм искала и се радвам защото тя като че ли го приема като хвалене а аз не усещам да е така. Поне не се хваля нарочно, просто се радвам. Може би на всички отстрани им изглежда като че се хваля. Обърках се вече!


А за завистта - за мен значи да те е яд на някой, че има нещо и да искаш да го загуби а не просто да искаш това което и той има. Аз като че ли се радвам когато някои постигне нещо. Ако и аз искам да имам същото или да отида където и той просто си казвам "ей, как ми се иска и на мен" но не намразвам човека защото е успял. Дали пък сред роднини е по-различно, един вид състезание?Не знам дали го обясних добре, дано ме разберете.
АЗ ЛИ ИМАМ ПРОБЛЕМ?
Моля да споделите мнението си или ваши примери.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: ef4c28ffef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз пък съм осъзнат завистник и не се срамувам от този факт,напротив-гордея се.Завиждам за всичко и на всички,тази завист ме топли като подово отопление.Аз съм истински българин,няма да спра да завиждам,дори и слънцето да започне да изгрява от запад.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 19fcc72a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторке има два вида завист, пасивна е "само да искаш да притежаваш същото. агресивна завист е да искаш друг да загуби това за което му завиждаш.
Има и една трета вероятност притежаващия да иска и да търси някой да му завижда за да си вдига самочувствието. Доста от притежателите на по скъпи автомобили точно това търсят. Нарочно паркират на непозволени места, за да се набива автомобилът им в очите на хората и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3fa9f0ce00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо общуваш с такива и какво си ги мерите и съревновавате. Всеки има живот и съдба. И вместо да възклицаваш, че ти искаш също, защото е завист, седни и помисли как да го постигнеш, питай този, който е минал по този път и се възползвам от опита му..Като завиждаш, Няма и достойнство да попиташ как го е постигнал другия, и правиш тъпи уж независливи коментари. Няма как да се възхищаваше на некой който е по-емен, успехи и повече от теб, само, че простия завижда, интелигентния се бори да го постигне.
Така разкарах моя приятелка, дори не и обясних защо и още се чуди. Да се чуди още, за мен това е негативна енергия и ниска вибрация.
Те искам да общувам със завистници и на никой не искам да се доказвам и обяснявам, само,че някои неща са видни и не е нужно да кажеш нищо, почва се с малоумни разговори и коментари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: cca4aa64eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Кажи на злобната си роднина, че няма срамна работа и че всеки труд е важен. Не ѝ прав чест да си позволява да омаловажава труда ти.
Според мен тя ти завижда за нещо, щом така те принизява и потиска.
Най-добре по възможност избягвай контакт с нея и си гледай спокойствието.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 33d203be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Както си го описала, изглежда тя на теб да завижда.
Ако е с малко дете/деца и е изцяло "окупирана" от майчинство и домакински задължения- а ти си свободна все още.
Много жени съжаляват след като родят, че са избързали, не са били готови за отговорността, детето не е изпълнило очакванията им, често тези очаквания са разменна монета.
Ако е от тези които страдат когато други са щастливи - когато се "хвалиш" някои просто споделят щастливата емоция, а някои просто не понасят това.
За това и те прекъсва като говориш може би, противополжности сте и тя не трае добре твоята.

Ж

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1121313b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 3, на мен за сега ми е достатъчно това което имам. Не искам нищо от нейните неща. Не че имам много, достатъчно ми е че имам спокойствие. Но то обикновено е за кратко защото няма как да я отрежа за постоянно. Започва да се държи нападателно и да ми вменява вина че ве се виждаме/чуваме. Натоварва ме.
Случките които дадох за пример са от преди 3-4 години. Наложи ми се да се връщам толкова назад за да се сетя ако някак аз съм провокирала защото все по-ясно усещам промяна в отношението към мен, язвителни коментари и подозирам (направо съм сигурна ),че настройва и майка ми.
Няма да пиша каква роднина ми е ,някой може и да предположат.

*питала съм преди какъв е проблемът и дали съм направила нещо и отговора беше "Не". И ме прати да се лекувам защото си въобразявам

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1121313b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До номер 5, прекъсва ме не само като се"хваля" а и когато се опитвам да кажа каквото и да е. Не търпи да съм под "прожекторите"

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c0d1a25670
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Много жени завиждат на тези с деца, а не обратното.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ce36f6c543
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най-вероятно иска да те накара да и завиждаш, иска да мислиш, че има прекрасен живот, защото в него нещо куца. Вероятно външността и много се е променила с раждането към по-зле и сега се опитва да убеди сама себе си какво друго има, но всъщност избива комплекси, защото ти си по-слаба, свободна и разполагаш с времето си, а тя се е превърнала в затлъстяваща домакиня, на която и липсват внимание, грижи, секс и свободно време.
Децата никога не са ми били цел, така че напълно те разбирам.
Не и завиждаш, а се подтискаш от нея.
Намери си друга компания и избягвай срещите с това неудовлетворено женище.
Ж.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1fe9aef449
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен тя ти завижда, а ти не й се давай !! Има много дребни душици с такова повърхностно мислене и с липса на усет да замажат собствените си нечисти помисли.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: bb99419c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо общувяш с хора. които ти завиждат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: af2aa4af72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   11, от две години не общувам с нея, но късно осъзнах докъде може да стигне, за да е номер едно. От тези, които минават през трупове в името на собственото си удовлетворение и щастие е. Стигна дотам, че да говори откровени лъжи и да манипулира думи и факти. Дори настрои майка ми(и не само нея) против мен. На "сестра ми" не и харесва да дели обич и внимание, иска да е единствена. Надявам се наистина да има карма и каквото ми причини да и се стовари обратно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: dca3e43fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Радвам се, че продължаваш напред.
Не общувай с нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker