Да се чувстваш гузен, че искаш да учиш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да се чувстваш гузен, че искаш да учиш
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1954 пъти
Здравейте, не знам дори защо пиша тази история, може би, защото е доста странна и се чудя дали още някой се е сблъсквал с такава.
Момиче на 23 години съм, последна година в университета. Последна и решаваща, затова и страшно натоварена освен с изпити и с практика. Работя на пълен работен ден, издържам се сама, защото родителите ми нямат възможност да ме издържат, а не са и длъжни. Излизам в 8 сутринта и се прибирам вкъщи в 18 часа. Уча задочно, подготвям се след работния ден. Специалността ми е трудна, лекциите са в голям обем, а отделна трябва да чета художествена литература. Уча филология. Обожавам да чета и да уча, но нямам много време за това. Напоследък приятеля ми е страшно недоволен от това, понеже след работа почти цялото време е прекарано в четене. Ако искам да завърша трябва да е така, времето ме притиска и не ми стига. Караме се непрекъснато, кара ме да се чувствам гузно, че уча. Не съм си помисляла, че някога това ще ми се случи. Повечето мъже си мечтаят за такива жени и им се възхищават. Все пак сесията ми е три месеца, но според него вече толкова години му е писнало да ме търпи и сякаш със заплаха, заяви, че това няма да продължи дълго.
Знам, че в живота не е най-важно образованието или кариерата, а семейството и любовта, но аз просто искам да се развивам. Най-лесно е да се омъжа и да родя деца, докато съм домакиня вкъщи. Но аз искам един ден децата ми да се гордеят с мен, да им осигуря нормални условия за живот, да бъда достоен човек с качества. Защо когато човек обича нещо трябва да е спиран?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 63c66bb9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   В живота най-важното е образованието и работата! Мъже бол! Този явно няма да е твоя мъж!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f220b33d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Повечето мъже са такива, даже не са мъже, а тъпи селяндури, искат само някоя за секс, разплод, да им е домашна прислужница, да им е изтривалка за собствените им неуспехи. Приятелят ти, като е умрял за единия секс и щом те заплашва, значи просто-не те обича истински. Ти си решаваш-кое е по-важно за теб в живота!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9017b0a706
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Ако някой ми приказва насреща, че няма да ме търпи да уча, ще си преразгледам отношението към този мъж. Предполагам, че е знаел, че си студентка. А, и какво очаква- щом на него не му изнася, да не си завършиш образованието? !
Аз също съм имала неприязън към моето учене. В деня, в който се дипломирах, всички се направиха, че нищо не е е случило. Преди това, майка ми беше против. Така ги отрязах всички, че още не могат да разберат какво им се е случило.
Не си оставяй образованието, важно е за бъдещето ти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cd77af3c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Нека позная- любовта на живота ти е по-голям, нищо неучил след даскало и ревнивец? Неамбициозен?
Това не е любов. Нищо не е. Като чета подобни истории и в реалността като гледам, се радвам, че съм сама.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c6e08fe7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   В живота най-важното се определя на база в какъв етап си. В момента, вай-важното за теб е образованието, а не "семейството и любовта". След 1-2-5 години него може да го няма, но съжалението от недовършеното образование, ще е с теб. А този льохман, особено както го описваш, май дори не си струва за си с него, ама грам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 152ddb271e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Нещо си в грешка, че повечето мъже искат такова нещо. Не знам защо и по каква причина жените си мислите, че мъжете искат кариеристка.
Напротив, никой не иска жена тип BOSS дето само работи и друго не знае.
Моеже да си харесаме и продавачката в кварталния магазин, ако е интелигетна и мила, а това не е толкова рядко срещано, колкото си мислите жените.
Иначе да, развивай се и не позволявай пък някой да те кара да се чувстваш виновна, че имаш цели и си ги следваш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a6e803c6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аз реших, че учиш редовно и работиш и се чудех как намираш време, а то било задочно. Намери си един студент като теб и ще се разбирате.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 92c6eed414
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Приятелят ти е кретен. Образованието е важно и ако не може да изтрае 2-3 години докато завършиш, значи е... кретен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ab695e2bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Дали в университета, дали на работа, винаги инициативните и про активните хора са имали този проблем - тотално неразбиране от всички. То си е странно де. Цялото ментално разбиране за всичко е да се уредим нЕкъде и да седим там цЕл живот... разбира се повечето хора се дразнят на някой работлив и го използват...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f010d82ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   "Защо когато човек обича нещо трябва да е спиран? "
Ами душко, ти си си го избрала... Явно не си го взела заради интелекта.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6737a26cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Авторке, мъжете си мечтаят за жени, които им обръщат внимание, то това е идеята въобще човек да бъде във връзка, и приятелят ти има право да се сърди, не казвам, че ученето е лошо нещо, напротив, но и човека до тебе си има нужда от близост, просто се научи да ги комбинираш нещата, защото идва един момент, когато връзката вече е скъсана и оттам нещата са необратими.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7e5da4095f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Повечето мъже искат тъпи жени, непостигнали нищо в живота. За да могат да ги мачкат и да са в ръцете им. Да им казват "много си тъпа, маааа, без мен си умряла от глад" Да я заплашват как могат да я изхвърлят на улицата ако не прави това и онова. За съжаление имам таква позната. Заради един тъпак си пропиля живота, не умее нищо. Тя наследи голяма сума пари, той изтегли заем и заедно купиха апартамент. Сега той твърди, че апартамента е само негов и ще я изхвърли. Сега някои ще кажат, че тя си го е избрала. Но как да познаеш лошия човек като той в началото умело се прикрива, докато някой не падне в ръцете му. Затова общи неща с мъж не - моето си е само мое.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: aa5ff683e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Явно това не е твоят мъж! Всеки влюбен мъж, би бил страшно горд от половинката си и би я подкрепял по всякакъв начин, ако се е натоварена толкова много. И да, мила, образованието и възможността да си независима са по-важни от кой да е мъж, особено от мъжът егоист.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 421ad8a72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Не виждам какво толкова е казал? Щом си последна година, е ясно че това няма да продължи дълго. Важно е обаче той какво е вложил в тези думи, може би живеете заедно и ти тъй като работиш отделяш цялото си останало време за четене, а на него се полага да се грижи за домакинството, и ако когато за пореден път е сготвил, прострял и почистил жилището сам ти е казал цитираното изречение, заставам изцяло на негова страна. Не може да очаквш от човека с който живееш да ти е домашна прислужница с години, дори заради учене.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 791c57506b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   А пък дъщеря ми започна да учи, след като роди двете си деца, и мъжа и плащаше университета. Сега се гордее с нея. Зарежи го тоя комплексар.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d42f2c5d27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Да, любовта, брака и децата са по-важни от образованието и работата, но твоят "приятел" очевидно не те обича, а е долен егоист и не си го представям да бъде добър семеен партньор.
След като не може да ти помогне финансово докато учиш (примаме, че не е длъжен), поне трябва да те остави на спокойствие да завършиш, защото от образованието ще завият доходите в бъдещото ви семейство (ако въобще си прави планове за такова, а не просто да те използва за безплатен секс).
Успех ти желая!
Мъж, 40

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6382d2477f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Съгласна съм с коментар ном 17. Постави му въпроса-защо той не те издържа докато учиш? Или поне да ти помага финансово. Така ще работиш по-малко и ще имаш време за него. Да видим той какво ще каже. Според мен той, ако те обича, може да изтрае-ясно е, че това е последната ти година учене. Щом той не иска, значи че не те обичам или е някакъв комплексар. Учи и се развивай, мъже много.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: aea7e72eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Тази тема или е измислена, или авторката има още много да учи по специалността "Езикознание", преди да стане грамотна. Личи си още от първата дума в поднесената история. При поздрав "Здравейте! " се пише удивителен знак и се започва нови изречение с главна буква; запетая може да се пише само при обръщение към лице или лица непосредствено след поздрава, след което отново има удивителен знак: "Здравейте, госпожо Петрова! "
Из целия текст има десетки грешки, които не съответстват на твърдението за много учене по специалността, свързана с езикознанието. Особено правилото кога се пише пълен член трябва да се преговаря повече.

Относно твърдението, че е "момиче на 23 години", според Закона авторката преди пет години е станала пълнолетна жена.

Авторката правилно заявява, че никой не е длъжен да я издържа. Но и един мъж на място не би притискал жената до себе си по описания начин (знаем само нейната гледна точка, не и неговата), така че нещо не е наред в тези отношения. Времето, прекарано в караници, можеше да се оползотвори между двамата по приятен за тях начин - това зависи от тях.
Авторке, ако ти в момента беше сама, по-добре ли щеше да се чувстваш? След като работиш, значи се самоиздържаш. Или си издържана от мъжа до теб? Би ли се справила едновременно с ученето и самоиздръжката си, ако нямаше мъж до себе си? Това е ключова подробност.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef757d25a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Мило момиче, дано моя опит ти е от полза, защото на твоите години бях в същата ситуация.
Живея в чужбина от тийнейджърка и на 16 започнах връзка с момче 3 години по-голямо от мен. След като завърших средно образование, реших да се хвана на работа и да обмисля добре какво ще следвам преди да кандидатствам. Работих няколко години и на 22 се реших да кандидатствам в сферата на изкуството, от дете се занимавах сериозно и просто исках да завърша започнатото и да стана професионалист. Започнах да се подготвям за изпитите, обикалях различни висши учреждения (частни и държавни), защото въпросната специалност не се предлагаше в обикновените университети. Взех да взимам частни уроци за подготовката (по 80 евро на час съм плащала). През цялото това време и работех на половин работен ден (не изкарвах зле). Приятеля ми, който ту беше безработен, ту започваше временна работа за по 2-3 месеца, взе да се муси. При положение че всяка седмица се виждахме 2 пъти, най-малко. Взе да гледа накриво и да говори че ми било късно за следване (той нямаше висше), че колко щяло да продължи тая работа, че не съм му отделяла достатъчно време... Опитах се да му обясня, че за мен е много важно да завърша професията, с която съм почнала да се занимавам от дете и за която моите родители много са се борели и лишавали само и само да продължа да вземам уроци. Не мисля, че ме разбра (поне не тогава), защото мусенето продължи, макар че мърморенето спря. Майка му обаче продължи да ме гледа с неприязън и да ми намеква че една жена трябва да си стои вкъщи и да бъде домакиня (очевидно същото не важеше за дъщеря и която беше 2 години по-малка и следваше в университета).
В крайна сметка, след година подготовка ме приеха в една висша академия. Беше ми много трудно първите две години защото обучението беше частно, държавната стипендия покриваше една десета част от таксата, а лекциите бяха половин ден, като се предполагаше че другата половина на деня трябва да се организираш да практикуваш и да правиш домашните. Е, другата половина на деня опитвах да балансирам нещата с работата. Излизах в 7:30-8:00 от къщи и се връщах към 22 часа. Беше абсолютен кошмар, често закъснявах с домашните защото някои бяха от ден за следващия, а физически не разполагах с времето. Събота и неделя обаче винаги отделях време за гаджето, често и по цял следобед. Но поради куп други недоразумения, най-вече свързани с майка му която от самото начало ме мразеше, се разделихме (не живеехме заедно и никога не сме съжителствали повече от седмица) Целия ми свят се срина, много го обичах, имах и здравословни проблеми тогава и очаквах подкрепа от него... а той ме заряза. Изпаднах в тежка депресия, едва не загубих учебната година, но наваксах юни и юли на поправителни. Втори курс се стегнах, а трети и четвърти ги изкарах всеки по две години поради финансова невъзможност. Благодарение на карантината пък натрупах страхотни дългове и от академията не ми позволиха да запиша последните изпити преди да съм платила месеците които дължах. Е, в крайна сметка се дипломирах! На 30! Но съм безкрайно щастлива и доволна от себе си.
За тези 6 години видях повече морална подкрепа от непознати хора отколкото от бившия ми приятел (който после искаше да се съберем, молеше се, ама връзката ни беше тотално разбита). Нито за миг не съжалявам че избрах да уча и да вложа в себе си. Нито за миг не съм се чувствала гузно заради амбициите си. Сега от почти две години имам сериозна връзка с друг мъж. Почнахме да излизаме малко преди да запиша последните предмети които ми оставаха. Той много ме подкрепи и ме насърчаваше, интересуваше се. Когато писах дипломната се отнесе с голямо разбиране. Последните 2 месеца преди защитата много малко се виждахме, аз го бях предупредила че освен дипломната имам изпити, а и други писмени работи трябваше да предавам. Той ми пожела успех, не се е сърдил когато сме се виждали по 3-4 часа за две седмици. Искрено се зарадва когато му казах че вече съм официално висшист. Той е от бедно семейство, майка му няма образование, но е успял да се изучи и има добра работа. Не иска куха жена, иска жена с амбиции защото той самия винаги е в процес на усъвършенстване (работата му го изисква). Има и други хобита и интереси. Интелигентен е. Бившия ми не беше лош човек, но беше мъж с твърде архаични виждания, под властта на майка си която го управляваше и искаше снаха-слугиня. Той самия нямаше особени интереси освен футбол и бира. Откак се разделихме официално, гледам че има ново гадже, което му пасва 100%: грозновата, без образование и без особени цели в живота освен да си направи няколко селфита с телефона. Ортографията и е ужасна, но не изглежда лош човек.
Та авторке, всяка жаба да си знае гьола. Ако приятеля ти е необразован и няма никакво намерение да просперира в професионален план и личностно развитие, няма смисъл да се занимаваш с него. Няма да се разберете. Това не означава непременно че той е лош човек, но както го описваш е доста простоват. А интелегентен човек няма как да се разбере с простоват, не става, имат различна нагласа за живота и изобщо възгледите им се разминават.
Той сега като се сърди че учиш, после ще се сърди ако искаш да работиш. Ще очаква от теб да стоиш вкъщи, да сменяш наакани памперси, да готвиш, да переш и да възпитаваш децата. В един момент ще се побъркаш. Ще минават годините, а ти ще си само една домакиня и майка. Чудесно ако това ти е мечтата и представата за реализация, но самия факт че си записала университет означава че очакваш реализация и в професионален план, а с такъв мъж няма как да стане. Елементарно няма да ти помага с децата защото ще го смята за "женска работа", няма да е съгласен да ходят на детска или да ги гледа бавачка за да можеш да работиш: "за какво да харча щом имам жена"? . И така годините ще минават, а докато се усетиш децата ще са на 10 години и ти няма да имаш стаж. Какво ще правиш тогава? Ще си зависима от мъжа ти, няма да може да мръднеш без него, защото той ще държи парите. Децата ще пораснат, а ти няма да си осъществила мечтите си и ще се чувстваш нереализирана.
Според мен гаджето ти е или комплексар който се чувства засенчен от теб (в случай че не е завъшил някаква специалност), или пък е абсолютен егоост и мачист който иска необразована жена за да я команди както му скимне. Един свестен мъж никога не би се държал така с гаджето си. Напротив, ще ти е опора и ще направи компромис, още повече че става въпрос за нещо временно, сесията не трае 10 месеца.
Според мен трябва да го зарежеш и да си намериш някой по-интелигентен, който наистина да те уважава и обича. Човек когато обича истински подкрепя половинката си, а не и прави спънки. Не очаквай настоящия да се промени. Явно ти имаш амбиции, а той не (или поне не понася ти да имаш). В такъв случай, дори сега да млъкне и да изкараш сесията, след известно време като поискаш да запишеш нещо (я езици, я магистратура), пак ще подкара старата песен. Явно е човек скаран с ученето. Няма да съжаляваш ако прекратиш връзката си с него. Има много мъже, не е той единствения и със сигурност ще срещнеш някой с по-зряло мислене и по-малко егоист.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef757d25a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Между другото никога недей да пренебрегваш собственото си професионално развитие в името на семейството. Една майка не може да е един робот и да робува на децата и на семейството. Преди всичко тази майка е човек и като човек има нужда от цели и стремежи в живота си. В противен случай ще се отегчи, а може и до депресия да стигне. А как една депресирана майка ще гледа деца? Какъв пример ще им дава? Как ще поддържа нормална и здрава връзка с мъжа си?
Тя майка ми така се раздаваше до безкрай, пожертва цялата си кариера заради нас (най-вече заради мен), а от страна на баща ми излиза че подкрепата е била почти нулева. Майка не искаше да ме дава на градина, само тя ме гледаше, помощ от баби много рядко е имало, броя на пръсти пътите когато баба ме е гледала. Майка работеше почасово работа която нямаше нищо общо със специалността и. С брат ми имаме голяма разлика и тъкмо когато аз бях вече по-самостоятелна, се роди той, и майка хайде пак да гледа бебе. И си нямаш представа колко ми е болно сега за нея, защото тя всичко е пожертвала в името на децата. Физически труд работеше при положение че имаше престижна диплома, с отличен, и можеше да има блестяща кариера ако не бяхме ние и тя не се беше нагърбила да ни гледа от сутрин до вечер. Естествено тя никога не ни е казвала че заради нас не се е уредила, напротив, все казва че ние сме най-хубавото нещо в живота и... Но все пак, долавям тъга в погледа и, знам че мечтите и са останали неосъществени и никога не си е представяла живота си такъв.
На едно пораснало дете няма да му е приятно да усеща че майка му си е посветила живота само на него и нищичко не е направила за себе си. Трябва да има баланс между лично развитие и семейство. И от тази гледна точка е много важно човек да има партньор който да е подкрепа. Да не мисли че къщата и децата са задължение на жената, а неговата отговорност се изчерпва с това да носи пари вкъщи. Тоя модел функционира в по-примитивните общества, където мъжете и жените нямат достъп до средното образование и единствената им цел в живота е да се размножават.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a64144e117
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

22.   Авторката е в трагикомична ситуация. Това гадже кой ти го избра? Само не ми казвай "тати"!

Истината е, че аз, а и огромната част от мъжете не бихме те търпели. Реално вие не правите секс и не му обръщаш никакво внимание. За да си двойка с някого се иска да можеш да правиш свирки, кексове и прочее. А ти какво правиш?

Правилно ти е казал човекът, че ще те зареже. Търпял е достатъчно години.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b3dc89e404
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

23.   22, щом жената за да е във връзка трябва да може да прави кексове и свирки, тогава мъжът трябва да може да издържа жената.
Този очевидно не може.
Да я зарязва, тъкмо тя ще намери мъж, който става, а не мамин мрънльо.
Пък ти се тревожи не кой ще търпи авторката, а дали ти някога ще намериш жена, която да търпи теб.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 76e9107fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Добре де, ти обичаш философията - как се събра с човек, който не споделя твоите интереси и разбирания??? Разкажи, моля те...

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 4aca59e0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Да нека разкаже. Щом е знаела, че е студентка и и отнема повече време да си научи уроците защо се обвързва с мъж, който е просто по -свободен
Това, че е със средно образование не го прави по долен човек.
А и не всеки има възможността да следва в университет.
Но всеки човек има нужда да бъде обичан.
Съвсем нормално е авторката да обръща внимание на мъжа си.
Това, че е студентка не я оправдава да пренебрегва приятеля си. Не пречи да му обърне внимание и да намери време да си учи.
Не е единствената студентка, която си има приятел. Освен това трябва да разпускат.
Все пак нали това е смисълът човек да си има приятел. Да обръща внимание и на него.
Щом образованието на авторката и е важно да не почва връзка с никого.
Всеки ще иска внимание.

По-скоро той трябва да я остави защото го пренебрегва.
Ще си намери жена, която е свободна да му обръща внимание.
Защо пък не и да е работеща. И то без да има висше образование, без да е кариеристка.
Не казвам, че е лошо човек да има висше образование но човек има нужда да се чувства и обичан.
Щом авторката има връзка с някого трябва да мисли и за него.


И вие на мястото на мъжа на авторката няма да искате да сте пренебрегнати заради ученето.

Така е всеки иска да бъде обичан. Според мен авторката не обича мъжа си.
Ако го обичаше щеше да намери време и да му обърне малко внимание.


А и авторът доколкото разбирам не иска да прекъсне образованието си а иска само малко внимание. При тази ситуация е нормално да каже, че не я иска.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 72f0dc75cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Виж скъпа :
1- за да получиш добри дни нещо трябва да жертваш друго! Не може да имаш всичко! И да се правиш на ученичка и да се правиш на жена и да се обвързваш!
Човека е прав! Естествено че ще се нуждае от внимание и грижи!
2- Това " учене " за мен си е чиста лиготия и удължаване на детството с цел отлагане на порастване и съзряване! Защото е по - лесно да се правиш че "учиш " и ви запълваш празното време в " четене " на н ща който знаеш добре че няма да практикуваш или да то послужат е живота!
3- Живота е нещо много по - различно от " учене " на " уроци"! Уроци се учат от училище до 12 клас!
След това идва времето на други пи- - важни уроци и поуки житейски които идват с житейският опит вън от тийн годините и далеч от ученическият чин и детските лиготии!
4 - Ж Мата е създадена да бъд майка и домакински ня грижовна съпруга а НЕ да се прави на мъж и да заема мъжки позиции в обществото!
Работа на мъжа е да се образова за да може да издържа един ден жена и деца!


Има мъже които са антифеминисти в този сайт. Ами мили мъже вижте откъде идва всичко! Първата стъпка е да се забрани на младите момичета да следват защото не мисля че преди век например нормалната и уважителна съпруга си жена е имала възможността да се образова! Това е първата стъпка и оттам идва и самочувствието властта и надмощието и унижението над мъжа! Такава жена започва да мисли че щом има равни право с мъжете да се образова рака има право и да тъпче неговият авторитет!
Така че мили мъже за някои неща ви разбирам!
Но съм против домашното насилие защото съм го преживяла цели 21 г и НЕ от мъж а от собствената си майка! И повярвайте има жени ( като мен ) които знаят какво е да си истинска нормална и почитаща съпруга си жена! И никога няма и не бих позволила или си избрала мъж насилник или агресор! Защото знам какво е да преминеш по този път и колко трудно се излиза!


Та първо трябва със закон да се забрани на млади жени да следват " висше " и след това ще се кротнат всички на задниците си!

Жена на 25

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 7880eccb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Ти си ненормална номер 25, да се връщаме 100 години назад в развитието си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 7880eccb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Мила, бях в схифна ситуация преди 4г. след следването ме си намирах веднага работа по специалността и полмах първоначално в едно заведение. Там се залюбихме с един колега и докато работехме заедно непрекъснато се опитваше да ме принизява, че едва ли бих се справила с друга работа, започна да ме подкрепя да се спася оттам едва след като го уволниха след една издънка. Също така беше адски ревнив нямах въздух от него и беше трошил телефона и ръката на бившата си приятелка. Отдавна вече не сме заедно 4 г. по -късно аз работя в счетоводна кантора, докато той сигурно тъпче на същото ниво и всяка бяха от него като види що за стока е. Спасявай се от този явно не е твоят човек!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 720869f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Не съм съвсем съгласна, че трябва да се забрани на жените да следват висше.
Съгласна съм номер 26. В училище се учат такива безсмислени неща които след един месец си забравил. А и за какво ще ти послужат в живота за нищо. А и в университета е така.
Съгласна съм освен университета за човек трябва да са важни и други неща това да постъпва добре с другите да мисли и за другите хора.
За мен е по-важно човек да е добър пък и ако ще с основно образование

А и правя разлика между това приятелят на авторката да й забранява въобще да учи и да иска малко внимание.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 720869f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Като не намира внимание при жената той ще си го намери па ако трябва и в жена със средно образование.

А и все пак не и е изневерил постъпил е честно казал е че иска да се разделят. Съвсем почтено е постъпил.
Ако беше някой без морал щеше да си чука жени наред без да го е грижа за приятелката си.

А и най-добре е да се разделят щом не могат да се разберат.
Могат да се разделят приятелски.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 720869f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   Защо да съм ненормална номер 27. Аз не казвам, че жената не трябва да следва а трябва да обърне внимание на приятеля си.
Нека си учи уроците но да отдели внимание на него поне час два всеки ден.
Защо хората се събират. За да са заедно. Иначе няма смисъл да са заедно по-добре да са сами.
И другите студентки си имат приятели но им обръщат внимание.
Нормално е приятелят й да иска да бъде обичан. И е съвсем нормално да е привлечен от жена, която го кара да се чувства обичан, жена, която показва, че ТОЙ е важен за нея.
Пък дори и да няма средно образование.

По какво показва авторката, че държи на приятеля си по абсолютно нищо. За нея е важно само образованието. Какво значение има той за нея.
Защо е в живота й.

Моят коментар номер 30 доказва, че не мисля, че жената трябва да се отказва от образование. А трябва да съчетава нещата.
А и е за нейно добро. От много учене може да изперка.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 720869f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Ученето си е учене но любовта си е любов.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: ada9f6e62a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Много смислено мнение на номер 30. Номер 26 също пише редица истини, но и аз като номер 30 не мисля, че трябва да се забранява на жените да учат и работят. Всичко е свободен избор, включително и малките и големи грешки, които ние, хората, неизменно правим през живота си.
Същественото е да бъдем справедливи в очакванията си към другите хора, да умеем да се учим от своите грешки, както и да имаме правилна преценка за себе си и за всичко останало - без вредно надценяване и без подценяване. Понякога подценяването дори може да помогне, защото държи човек в умерени граници на поведение и го подтиква да към стремеж за надграждане на досега постигнатото в духовен, физически и материален план.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 7880eccb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Колкото до коментар 26 отказвам да повярвам, че жена е способна да напише подобно нещо.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 7880eccb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   И още нещо номер 26, в голям процент от случаите точно жените с по -ниско образование попадат на мъже насилници и търпят тормоза с години, защото не знаят как да потърсят помощ понеже да прости.

 
  ...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 7880eccb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Още нещо към защитниците на господина мой бивш колега е доставчик в заведение, жена му е учителка. Имат две прекрасни деца на 3 г. и на 8 м. Никога не я спирал да се развива даже я подкрепя и и купува книги по повод.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 52bd535894
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Абе вие малоумни ли сте. Не казвам да й забрани да учи а да му обърне малко внимание. ТОЕСТ ДА СЪЧЕТАВА НЕЩАТА. ВСЕКИ ИМА НУЖДА ДА СЕ ЧУВСТВА ОБИЧАН.
Да важно е да се развива но е важно и да покаже на любимия си. че го обича„
Иначе защо хората се събират заедно. Любовна не е ли важна. КАТО АВТОРКАТА НЕ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ КАК МЪЖА ДА РАЗБЕРЕ. ЧЕ Е ОБИЧАН ОТ НЕЯ.
Естествето. че всеки би искал да му обръщат внимание и никой тяма да иска да го пренебрегват заради ученето.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: cd77af3c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Мъжете са до време. Заради този пренебрегваш ученето и бъдещето, заради друг друго и така си пропиляваш живота заради мъже. Те идват и си отиват, ти оставаш. Струва ли си?
Как се развиха нещата, авторке?

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 52bd535894
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Но той не я кара да пренебрегва ученето си. Просто иска внимание. иска да прекарат малко време заедно. Стига да съм разбрала правилно.
Щом иска да се отдаде изцяло но ученето да не започва връзка с човек. който би искал малко внимание.

Иначе защо хората са заедно. Нали това е смисълът двама души да са заедно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 5342f92b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   По моя житейски опит, но в друго време прехода, към днешно време, трябва да се намери баланса. Нито да си кариерист, нито само в кухнята. Без значение пола.
Човек трябва да си избира човека спрямо чергата, казват старите.. И са прави.
Но го има и дивия ни балкански манталитет. Жената в кухнята, с децата и бой, и пълно подчинение...
/да не продължавам, че ще стане ферман... /

Само че 20 ти век го няма...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: 52bd535894
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Точно това казвам номер 42.
Да не бъде жената кариеристка. която я интересуват само материалните неща и не й пука за близките й хора нито пък да зареже образованието си и да разчита на мъжа да я издържа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker