Как се справяте с децата на партньора си от предишни връзки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се справяте с децата на партньора си от предишни връзки
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1442 пъти
Във връзка съм от 5 години, с мъжът ми/нямаме официален брак/, имаме деца от предишни връзки. Синът му е на 31 години, моят на 12г. Моят син започна от скоро да разнася листовки по пощите, поне за джобни си изкарва детето. Неговият живее отделно от нас, уж работи, но му се плащат сметките от баща му, пълни му се хладилника. Няма семейство, няма приятелка, май няма и приятели.. Когато пътуваме на почивка оставям моето дете при майка ми или сестра ми, но неговият задължително се взима с нас "да видел свят и да се разнообразял малко".
И започва доста да дразни цялата ситуация..
Та - вие как се справите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: d85f6928af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Мразиш "детето" на "съпруга" си, очевидно е, но пък за своето съм сигурна, че даваш мило и драго... Е, ще те светна, че всеки родител е така и твоят мъж, с когото живееш на семейни начала... също обича детето си, макар то да е вече мъж, но явно е възпитан така от майка си ли, от баща си ли... да го издържат. Това обаче - не е твоя работа! Ти дори не си съпруга на тоя човек, не си никаква на неговия син. Гледай своя син и не се бъркай в отношенията на другите семейства, макар и да живееш с човек имащ друго семейство...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bf6e7db8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   На 31 г си е мъж, какво дете, баси досадата лепкава? !
1- 2 пъти да се изтърпи присъствието му на почивка, ама всеки път? ! При това твоето дете при баба, а неговият изтърсак на средна възраст да ви свети!
Следващият път си хващай детето и върви с него някъде на почивка, пък той да дундурка синът си до пенсия...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 4a52f15a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Доста злобно изказване. Синът на приятеля ти е пълнолетен. Коментираш личния и социалния му живот зад гърба му. Не е правилно. Гледай си твоя син. Но и защо ги сравняваш? Те са в много различен етап от живота си. Напомня ми на една полулеля, която имам. Тогава бях на 20, а тя на 50. Постоянни сравнения и накрая си развалих отношенията с нея. Обичаше и да натяква всяка моя слаба страна, без да отчита позитивните.
Не бъди като нея. Щом толкова те дразни, че ходите на почивка само с неговия син, може някой път да отидете с твоя.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: eff43e5e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Бих зарязала този мъж. Въпросният 31-годишен сам трябва да си плаща екскурзиите, а не да ходи на почивки с баща си и да му свети.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ac162efbb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За съжаление жена с дете е в по-неизгодна позиция от мъж с дете и трябва да прави компромиси. Никой мъж не желае да му се мота чуждо дете. Като не сме случили веднъж, сме дамгосани за цял живот. Само да не сте сама ще търпите няма как. Има по-гадни изпълнения. Жена с тинейжърка, новия мъж я погва. И има такива майки дето си траят и защитават новия мъж.
Може да го остсвите. Явно този не зачита Вашето дете. Само Ви ползва. По-добър няма да намерите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2a46552e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Почвай да взимаш и твоето дете с вас. На 31 годишния ще му писне да му се мотаят хлапета наоколо и сам ще се разкара.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3e3181556d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И какво ти пречи сина му? Дете му е, да го зареже заради теб и твоето дете ли?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f7e6f1c019
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това е много нерпятино! Казвам го като мъж, почти на 30. И не мога да повярвам, че изобщо се случва това. Тия първите могат само да се засрамят от коментарите си. Нито за мъже, нито за жени е нормално да правят коментари от рода, че е нормално подобно поведение.

От 15 годишен ходя чрез агенции сам на екскурзии, после след навършване на години пък ептен. И няма проблем. Малко е самотно на моменти, малко е странно, но се свиква.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 249ec14cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тоест той гледа и храни и твоя син, но ти нещо злобееш ми се струва, като искаш взимай и малкия и толкова на тези екскурзии. Баща и син живеят отделно, може би искат да прекарат повече време заедно, замисляла ли си се? Тук не е само въпрос на пари. Или искаш той да храни само теб и твоя син, а неговия да не го поглежда? Брей...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 575a18c07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е нормално родител да плаща сметките на 31 годишен мъж, нито да му купува храна. Е, ако е тежко болен синът ок, но ако е прав, здрав не е нормално. Взимай и твоето дете на почивките, не го оставяй при баба. Грижи се за него там, щом така прави мъжът ти - и ти така. Единствено по този начин двамата могат нещо да разберат.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a63b418118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10 Вярно. Май само си дърпат чергата, всеки към него. Моето, неговото. Лоша комбинация. Искат да се по*бават, а никой да не прави компромиси. Защо живеят заедно? Да се виждат само за секс, това не е семейство.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 04123abc13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами всъщност мъжът ми живее в моята къща, аз си работя и храня детето си, та не съм длъжна от никъде..


/авторката/

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: aeea0cccf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ако беше твойто така, едва ли щеше да се жалваш. Ама нали е чуждото……. не те боли………. За това съм против връзки, с хора, които имат деца от предишни връзки. Защото когато единия го били за неговото дете, другия го боли дедовия………










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e9d039e131
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Да де, Чингис, ама аз мисля че отиваме веднъж годишно на нещо като романтична екскурзия и гледам да не взимам "ремарке", а и да покажа как се прави - само аз и той. Да, ама, не..

/авторката/

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e4169800da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Тези, които коментират, че било злобно да се изразява така жената, ами не е злобно! Права е!! Злобни сте вие! Сигурно сте същите лепки!

На 31 г. му свивам здраво перките, та да се научи.
На 31 г. какъв мъж е, ако чака на тати?

Ако обичаш мъжа до себе си, говори с него, ако ли не - не си заслужава. Та този голям ерген ще ви е вечен спътник. Не бих могла самата аз да си затворя очите. Много би ме дразнило. Не искам и да обиждам бащата, но на 31 г. да не можеш да си самостоятелен и баща ти да ти плаща сметките?
Грехота. Какво остава като той стане по-възрастен!? Едва ли ще погледне баща си, свикнал е да му се дава.
Самостоятелна съм от 16 годишна! Сега съм на 30 г. За щастие си имам съпруг, но такъв като описания от авторката ще го подмина, задмина и ще смажа психически само да разбера, че е татино синче.

Номер 3 - праведния ти. Не можело да се коментира живота зад гърба му. Ами то по тая логика тоя сайт не трябва да го има. И за да ти е било натякване, явно си имала доста слаби места и сигурно с право!
Номер 5 - не си прав! Мъж с дете е куфар с голям багаж. Жените също не обича да ни влачат чужди деца, какво си мислиш? Не съм правила компромис. И адската злоба в изказването към авторката: "по-добър няма да намерите", айде бе.
Номер 10 - едното няма общо с другото. Ако си прочел внимателно става въпрос и за плащане на сметки от страна на бащата, също и пазаруване, т. е. пак осигуряване.
Номер 14 (така наречение Чингис) - Да, ама не е! Ако е велика дума. Не е нейното, нейното се учи на труд от 12 годишно, а мъж с цели 18 г., т. е. едно пълнолетие, не си плаща сметките и не си пазарува. Чака от баща си.

Много алергично ми става като чуя за такива индивиди. И не е до пол!

V

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 720efcdc4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторке, явно не обичаш този мъж, просто го изгони и махни от живота си. Така няма да се дразниш за нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f49de723fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Авторите, приятелят ти явно пък иска да ти покаже как се прави по неговия начин-почива се заедно с децата. Не мога да си представя, че майка ще си остави детето, и ще го лиши от хубавите моменти по време на почивка, а ще води сина на приятеля си! В такъв случай, щом така или иначе няма да сте сами, поне взимай и твоето дете!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 43b4100dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Привет,

Нямам подобен опит, но ще пробвам да помогна с мнение. Според мен, мъжът ти, подпогайки по този начин собствения си син, изкупва стари грехове или поне така си мисли. Очевидно нещо в миналото му тежи и се опитва да го компенсира на този етап от живота си. За съжаление, определено и той има вина за развитието на сина си. Дали е отсъствал от живота му като малък или го е поставил в неудобна ситуация при раздялата с майка му, не му е осигурил безгрижно детство или нещо друго? Това поведение не съответства на цитираните от теб години. Има някаква предистория, пробвай се да я разбереш и да му помогнеш, ако държиш на него.

Иначе, със сигурност и него го дразни с нещо твоето дете и няма как да го приеме така както приема неговото. Може и в момента да се чувства виновен, че отделя повече време на чуждо дете? Не можем да влезем на 100% в неговите мисли, но аз си мисля, че изкупва някоя вина, която носи в себе си.

Успех! И помни - винаги с добро, то се отплаща, не му се нахвърляй, пробвай да разбереш какво и как мисли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 096f993457
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Викаш, ако твоя беше на 31 в същото положение, няма проблеми. И откъде на къде ще ти държи сметка за твоето дете.
Обаче неговото бил еди какъв си.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e2c774f0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   19 - За какво да му помага авторката? Да дондуркат 30 годишния пръч ли? На който му е време да ходи на курорт с жени, а не с тати? И да си плаща сметките и храната.
Авторке, разкарай го този. Синът му няма да спре да живее като паразит, а ти да търпиш баща му в къщата си. Защо да пренебрегваш и лишаваш от почивка своето дете? Мислиш ли, че то не оценява ситуацията в твоето уж семейство? Толкова ли един на практика чужд мъж (и некадърника му син) ти е по-важен от собственото дете?

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 18a1ca0554
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Да ви кажа - разкарах "мъжът" ми. От около седмица си събра багажа и прибра в къщата си, при сина си.
До колкото разбирам от жената на брат му, с която все още контактуваме - доста често се бият, баща и син. Ми.. успех им желая.
/авторката/

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5da34e4883
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Радвай се авторке че те водят по почивки. 2 употреба и на това дс си доволна. Сигурно сама себе си и детето може да храниш. За това ревеш че парите изтичат (не е нормално 30 годишен пръч да цуца още), но не си ти тази, която може да го спре.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 16b7469e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Какво детее на 31г? Че да го води на море, да му плаща сметките и зарежда хладилника. За да прави всичко това значи има някакъв проблем със сина, защото иначе не е нормално.

Моят син е на 32г. , женен с 2 деца... напълно самостоятелен.

Сега прочетох, че вече бащата отишъл да живее с него. Ами да си го дондурка още 30г тогава., халал да му е. Защо не го е научил да бъде самостоятелен и да си организира живота на тия години?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: db079a0b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Нямам такъв проблем, но смятам, че е трудна задача и не по силите на всеки. Според мен млади хора (под 35-40г) не бива да се обвързват с други с деца, защото каквото и да си говорим тежестите са повече от плюсовете.. особено когато децата са малки и грижите по тях са непрекъснати и финансови, и всякакви. Чуждият човек пък трудно ще бъде възприет като авторитет от детето. Въобще купища проблеми, като сложим бивши, празници, почивки и пр. С порасналите деца е една идея по-лесно, но пак не съвсем, защото както предполагате, всеки ще дърпа към собственото си дете (да го осигури, да му препише имоти и пр).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c79a763f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Много е права авторката, 31 годишното мамино синче, да си гледа живота самостоятелно, родителите имат грижа само за непълнолетните си деца, минат ли 18 години, вън от дома и да се оправят, така е даже при животните в гората!? Бих попитал авторката, каква ценност вижда в такъв мъж, вероятно е добър любовник и затова го търпи!? Има си голямо и трудолюбива момче, почти мъж, защо й е този мухльо, да го разкарва от живота си и да сигледа детето, поне то да стане истински мъж.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f80e91ff2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   N26, просто се запознахме преди 6-7г и се влюбихме. А и всеки си търси партньор в живота.
Най-малкото /ако се води ценност/ - да оправи капеща мивка, например.
Но 31 годишното леке ми скъса нервите. До колкото мога да разбера май до момента не е виждало жена, може и от там да идват нещата..

авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker