Мързелив брат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мързелив брат
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 842 пъти
Аз и брат ми сме собственици на къща наследство от майка ми (разведена). Почнах с ремонтите, чак когато баща ми се изнесе. Беше занемарена защото той не даваше нищо да се пипа/променя. Имота е на хубаво място, и тогава ми се стори добра идея да вложа пари в него, отколкото в наем. Минаха 4-5 години от тогава, и с брат ми(ергени) сме собственици 50/50. Все го очаквах да се вземе в ръце(вече на 29), уви с манталитет е на дебилен пубер, и всеки ден е по-зле. Заплатата харчи само за себе си, чуди се как да се скара с мен само да не работи каквото и да е било. Вечер с аверите по кръчми задължително, събота неделя спи поне до обед. Даже го мързи да сипе вода на кучетата в двора. Не поема никаква инициатива за каквото и да е. Мислих да се изнасям преди време, но претърпях няколко операций, вече съм с по-ниска заплата, и физ. не съм добре. Имота е на 15 км от софия, цените са в небето, сам да платя в това състояние ипотека - абсурд. Жена да доведа вкъщи няма да изкара и два дни с тоя елемент, и майка ми идваща редовно да му готви и пере. Предложих да му купя неговата част, или той моята, или поне да даде някакви пари за да се махна- всичко отказва. Почна ли със съд, влизам в приключение(говорих с адвокат)Майка ми вечно го защитава, и вече ми писна тоя цирк. Скоро говорих с мой познат майстор, защото покрива е много зле. Поне 25к ще трябват. Мекотелото заяви, че лев не дава, пари нямал никакви. Направо не знам какво да правя вече. При пореден скандал тя си призна, че така поне не мога да го изгоня, но и с ехидна усмивка заяви, че вече съм си похарчил и парите, та нямало на къде да ходя.
Да бях на 18, да им тегля им една и изчезвам. Уви, както писах вече не съм ок със здравето на 33 съм, а от най близките ми такива изпълнения не съм очаквал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7fb7cf8951
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Зарежи го. Майка ти е виновна за Всичко, тя го глези.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 56f38d713a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Много неправилни размисли имаш. Първо все още къщата не е ваша а на майката, щом тя идва и пере, значи е жива, следователно вие все още не сте никакви собственици, а ползватели. В такъв случай той е прав да ти отказва да си наплащате части от имота, при условие че имота все още не е ваш! Също не можеш да го задължиш да плща ремонти, нито на имота на майка си, нито на неговия собствен имот, ако все пак има документално някаква част собственост.
Не става ти да решаваш да правиш нещо и да плюеш родата си защо не правела като теб. Добре разбирам, че къщата има нужда от ремонт, но ти нямаш право да решаваш кога другия собственик да прави ремонт на неговата част, особенно щом все още не сте собственици по документи. Има хора кото им харесва домът им да е ремонтиран, има хора за които това не е толкова важно и в двата случая няма прави. Никой на света не знае кое е по правилно, да влагаш в ремонти на жилището си или да влагаш в емоционални преживявания (да се грижиш за собствения си г**)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 49556d1b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Кошмарът на българския наследник-наследява коптор, към който всички имат претенции, но никой не помага с труд и/или финансови средства. Всеки е юрист до небесата и гледа и грам да не се прекара, но ако може да вземе лъвския пай от мършата. Всичко почти винаги завършва със скарване доживот и рухване на коптора.
Трябвало е по-отрано да видиш перспективата и да се махнеш от там. Остави брат си и гледай как ще се събори покрива отгоре му.
И сега не е късно да се изнесеш, дори и под наем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d93178562f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Виж какво, продавате така безценната ти къща, по сантиментални причини, и си хващате живота и двамата, намирате си някой и си правите по едно семейство. Аз имам полубрат, след смъртта на баща ми най-цивилизовано обсъждахме варианти кой на кого дали да купи част на къща - аз нямах парите, той първоначално се съгласи, а после се отказа. Продадохме имота и вече никой от никой не зависи. Никога не съм разбирала братя и сестри или братя или сестри, които лудо се фиксират върху един имот, особено къща, защото по-трудно се поддържа и нито единият може да дръпне напред, нито другият. На мен като ми се роди дете, мъжа ми след няколко години се изпусна пред мен, че при раждането на детето имат една къща със сестра му, е искал да я продадат и да си помогне на семейството: сестра му не живее в тази къща. Отказала му да я продадат, отказала му и каквото и да е, тя си гледа от своята камбанария, защото нямаше и още няма семейство и деца. И сега зависим от моите неща, защото нещото, което на него му се полага не му дават вариант да си го вземе: само и само въпросната къща да не се продаде. Това е нелепо. Продайте къщата и всеки да вземе своята част, още повече ако брат ти е човека, който описваш, той няма да се промени към добро.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d93178562f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   2, виновна си е майката, де. Тя на колко чака да станат децата й за да позволи всеки да си хване пътя? На 45? На 50? Винаги са ми странни родители, които закопават децата си към даден имот и при тези цени на всичко ги задължават с този имот. Мъж и жена, всеки вече е на възраст за семейство, какво ги задължават с подобна къща? Познавам подобни примери и все са ужасни. Добре, че моите родители повече държат на мен, отколкото на някакъв имот да бъде той и само той. Да си взима брата парите и да ходи настрани, авторката също: на 33 е все пак, не е на 15, а Тея роднини й вгорчават живота.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bdd4f5e710
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ето затова един имот се преписва на един наследник. Авторе, съветвам те да напуснеш имота и въпреки трудностите да си намериш квартира и работа на друго място. Не казваш какъв ти е здравословния проблем, но щом можеш да работиш, значи нещата се подобряват. Съжалявам, че имаш неразбрани роднини, махни се от тях, ще се съсипеш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 49556d1b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Още нищо не си видял, чакай майка ти да легне на легло и да не може да се оправя сама-тогава ще се видите в приключение. Кой от двама ви ще я гледа? Никой няма да иска да си развали дори и елементарния комфорт. Защо само ти си давал пари за ремонта? Не си очаквал такива изпълнения от близките си? Повярвай ми, най-жестоко ще те извозят точно роднините ти. Не разчитай на наследство, защото я го получиш, я не. Не знаеш какви мухи се въртят в главите на възрастните. А те са в състояние да те смажат морално, психически и всякак. Още си млад, напускай това змийско гнездо, защото горко ще си патиш и от майка си и от всички роднини. На първо време и под наем е решение, после ще видиш накъде духа вятъра и ще вземеш адекватно надявам се решение. Махай се от там, човеко, ще те смажат.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 56356c7c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Заложи твоята част от къщата и с парите си вземи нещо малко. После няма да върнеш заема, банката/ кредитната къща набързо ще се оправи с брат ти.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 56f38d713a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 5 от 2
Вината на майката е до там че не е възпитала децата си да се оправят сами в живота и не ги е изритала веднага след навършване на пълнолетие от "гнездото", наистина да се справят сами. Тази е и причината, на автора да му се стори добра идея да ремонтира и живее в дома на майка си. Не е напълно ясно автора дали има собственост по докумети, казва че имотът е 50 /50 с брат му, но майката е жива щом идва да готви, надали са платили прехвърляне (дарение или продажба от майка на синове пред нотариус) на нейната собственост. Вероятно автора има предвид че се надява с брат си, един ден, да наследят тази къща и едва ли не освобождава майка си от отговорност за имота, защото според него тя е прекалено възрастна за да е собственик.
Ако е така както предполагам, автора няма право да продава или залага нищо, нито има какво да купува от брат си, те двамата не са собственици. А брат му е прав че е загубена кауза да влагаш каквито и да е пари за ремонт на жилище, което не е документално лична собственост. Все пак след ремонт, а и още утре, майка им като собственик може да реши да им се разсърди и да продаде къщата, или щом е възрастна да срещне някой измамник/ца на пазара и той/тя да я замая, така че майката да прехвърли или завещае къщата на някой непознат. Най-голямата грешка във връзка с имотите е да правиш ремонт в имот който не е твоя собственост по документи.

Най изненадващото в темата са цифрите за възрастта. Автора 33г се сърди на 29 годишния си брат, че досега не е вложил пари в жилище. Самия автор е започнал да мисли за това жилище преди 4-5 години, когато самия той е бил на 29 и до тогава не му е пукало да влага пари за покупка или ремонт на жилище. Тоест, автора се сърди на брат си, че брат му прави точно, като него и на 29г все още не е вложил пари в жилище!? !? На всичкото отгоре и малкия брат не иска да продава част от жилище която не е негова? !? Че и го мързяло да храни кучета които не смята за свои!
Не виждате ли че автора търси, да му дадете идея как да измами роднините си, иска им пари да се изнесе от дома на майка си, или поне да ги накара да му прехвърлят цялата къща на него, дори самата майка предполага че автора иска да изгони брат си, но заради това че не е собственик на целия имот по документи, не може да го изгони.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: afc722aafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ако можеш да докажеш в съда че той не се грижи за имота в продължение на 10г то може чисто и просто да предявиш претенции към неговия дял и да го получиш без пари.
За това как да се осъществи това, трябва да говориш със добър адвокат.
Закона ти дава това право и това което ти казвам не са фантасмагории.
Но трябва да имаш нотариален акт с брат си за собственост.
Ако майка ти е собственика и Вие сте наследниците също имаш шанс на този вариант.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 27e32fa802
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Както с брат ми си говориме, добре че нямаме нишо за делене.
Имаме 2 апартамента, и двата са в провинцията, единия е празен и за ремонт. И това е всичко.
Тоя тука за половин къща напсува цялата фамилия.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1a09666ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До 8,
Е й? Ще продадат неговата част, парите няма да стигнат и после ще го гонят с "новото малкото", че и него ще му вземат, ако не може да се доизплати, а в случая ще трябва да дава парите накуп!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: d93178562f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   9, автора няма как да измами роднината си, освен ако майката не предпише всичко срещу гледане на единия. Но и това не е измама, защото възрастен човек не се гледа лесно. Двамата трябва да се отделят. По един или друг начин. Брата явно не иска да гледа кучета, които не са негови, тъкмо няма да има. Авторката няма да му се дразни и всеки ще си гледа живота

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 56356c7c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12- няма, не и при ипотеките и ако жилището е основно, а то ще бъде такова

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 02cfd57c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Привет,

Включвам се и аз. Това е най-страшното нещо. Имам чувството, че във всяко българско семейство има поне една такава история брат с брат да не си говори заради някакви кутийки. Аз бягам от такива неща, никога не съм гледала притежанията на родителите ми. Ние сме 3 деца и не ламтим за наследство, а гледаме сами да си пробием. Обаче при съпругът ми е някакъв УЖАС. Майка му само му натяква, че не живеем в тяхната къща, баща му щял в гроба да се обърне ако знае, че собствения му син живее на квартира, а не в къщата, която е строил. През седмица ходи нещо да отремонтира в къщата, плаща данъци, ремонти, прищявки на майка си, обзавеждане на стаи, които никой не ползва и всякакви такива. Майка му само му говори как всичко прави за нас, тя като си отидела да отидем ние да живеем там, щом толкова ни пречи и не можем да живеем в близост до нея. Само говори за завещания кое за него, кое за сестра му, абе направо ужас. Вманиачила се е по имотите си, изпокарала се е с цялата рода, както и с родата на съпруга си, след като той си е отишъл. И всичко за имоти, защото е решила, че нещо ѝ принадлежи по право, зазщото е нечия дъщеря или защото ѝ е бил мъж, ужас, ужас. Направо настръхвам докато пиша, страшно нещо е лакомията, страшна работа е да си мислиш, че нещо ти принадлежи.

Авторе, изнасяй се. Намери начин и се махай от там. Разбирам, че положението ти е тежко, но има много хора, които са в по-тежко състояние и си живеят на квартира. Не го играй жертва, не си търси оправдания. Стягай се, ще живееш по-скромно, но по-спокойно. Кой е казал, че трябва да живееш в собствен имот? Само за ипотека говориш - излизай под наем докато си стъпиш на краката. Най-точен е коментар №3. Аман от неразбрани наследници, стягай се!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker