Проблем със зълва ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121420)
 Любов и изневяра (29765)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3190)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем със зълва ми
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 881 пъти
Зълва ми се държи необяснимо злобно с мен.
Не съм направила нищо, което да я засегне, дори напротив-винаги съм засвидетелствана уважение към нея и цялото семейство на съпруга ми.
Винаги съм носила по нещичко-цветя, подаръци за детето й, никога не ходя с празни ръце и винаги, когато ме е могила за помощ съм откликвала.
Отказа да ни бъде кума на сватбата в последния момент, след като беше съгласна, придружено с не много красиви коментари по наш адрес, не ни кани дори на рождените си дни, дори не благоволява да напише едно "благодаря " на пожеланията ми за рождения й ден.
Когато ходим на гости при родителите му вика съпруга ми в другата стая за да си говорели само двамата, аз да не чувам...
Моят съпруг не одобрява нейното държание и застава зад мен и отказва, но тя идва при него и му шепти на ухото отново за да не мога аз да чуя какво си говорят и имам чувството, че прави всичко това, за да ми покаже, че съм чужда...
Освен това свекърва ми е човек, който иска постоянно да прекарва време с нас, на всички празници, почивни дни, нон стоп сме на телефона, разговорите продължават по 1 час с уговорката на другия ден задължително да се обадя, за да продължим.
С огромно самочувствие са и двете и постоянно се слуша колко са велики, а аз съм търпелив и тих човек и в повечето време не мога да взема думата и седя и слушам, но напоследък ми идва в повече.
Със съпругът ми се разбираме и не искам да създавам напрежение, но не издържам.
Чудя се как да постъпя и какво да направя, за да угодя и на двете, но да запазя и собственото си семейство и да бъдем спокойни с мъжа ми.
Имам чувството че за свекърва ми е по важно дъщеря й да се чувства добре като не й прави забележка за грозното държание към мен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 8336211415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Неприятна ситуация незнам какво да те посъветвам.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 44358f6294
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ти не мога да разбера защо се буташ. Брат и сестра са да си говорят. Дръж се неутрално, уважително но без да се унижаваш. На злобни коментари ясно казваш, няма да стане, така с мен не можеш да се държиш. И се дистанцираш още повече. Не и пращаш пожелания, очевидно не иска, но те буташ. Подаръци общи за всички, примерно сладкиш. С майка му, никакви разговори ежедневно. Контакта с родителите е един път седмично. Психолози го казват. Празници ок, но не винаги. Понякога просто отидете някъде на почивка. Нямай очаквания, имаш ли винаги ще си разочарована. Тя не те иска, ок. Не обсъждай повидението и, не е твоя работа да знаеш, защо така се държи, като го обсъждаш само си вреди и това не ти носи нищо. Можеш да коригираш само твоето поведение, но е и нечие друго. На майка му казваш, радвам се, че се чухме, но говорим дълго, искаме да излезем. Сама си вредиш с поведението си и живота ти с мъжа ти се върти около разговори кой, какво, защо, какхможе. А няма смисъл.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5c8aa5f962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много е важно, че съпругът ти застава зад теб. При мен няма подобно нещо, а проблемите със зълвата по отношение на мен след раждането на детето бяха подобни. Не дойде на изписването, на събирания се прави, че не съществувам, водила съм разговора със съпруга ми, той проблем не ви да, защото не му изнася да се конфронтира със сестра си. Той е по-мек и може и да избухне, но после да съжалява, докато сестра му е инатлив и честолюбив човек, отказа да се сближим с измислени причини, които ми се представяха на по парче, когато се изпуска съпруга ми през годините. Събиранията, когато тя е там са напрегнати, защото другите се ръководят от нежеланието й да комуникира с мен, а тя завърта разговор с тях, в който не мога да участвам. Когато я няма всичко е идеално. Точно това мога да ти кажа, че в подобна ситуация нищо не можеш да направиш, а още повече, дори да можеш: замисли се за какво ти е нужен подобен човек около теб?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5c8aa5f962
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Пак се намесвам, за да ти кажа, че с последното си изречение си много права. Арогантните хора не правят забележка на децата си при подобно отношение към другия. Всичко това се прави с цел, ще си запазиш семейството, ако ги виждаш по-рядко. Това са провокации.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 82f3d8d45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сестричката не може да приеме. че брат й си има съпруга.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 55f1ac5947
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4 Какво очакваш, майката и дъщерята са лика прилика и тя да застане срещу нея и да и прави забележка. Авторката очаква някой да дойде и да въдвори справедливост и тя да излезе правата. Няма как да стане. Не сте в детската градина, големите хора преценяват как да защитят себе си и как да се държат и като виждат, че те ги искат се отдръпват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f0d3c23468
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ще започна със свекървата. Няма нищо по-лесно от това да се отървеш от някого по телефона, извинявам се за грубия израз. Измисляш си излизане, спешна работа, може и нещо доста невероятно да е, на кого му пука? Би трябвало в някакъв момент да се усети, ако ли не, толкова по-зле за нея. Въпросът е да си любезна и да няма излишни караници на тази тема, защото ако ѝ кажеш директно как стоят нещата, ще стане страшен скандал, поне както я описваш. Аз също имам опит с такива хора, така че знам за какво става дума.
По отношение на зълвата бих те посъветвала да ѝ дадеш картбланш, както се казва, нека си говори насаме с когото си пожелае, да не говори с теб, да те игнорира, нейна си работа. Ще си разменяте само някакви любезности, колкото да не е без хич, и толкова. Никакви пожелания за рождени дни и никакви подаръци. Това би било лицемерие, защото ти отдавна не я харесваш, както и тя теб. Но през цялото време трябва да си наясно, че това е нейният избор, не твоят. Това го казвам, защото вероятно в някакъв момент ще ти стане съвестно, а всъщност няма за какво.

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 5f28d8964f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Едни и същи теми ги дъвчете от години, зълви, свекърви, и тем подобни. Нали си имате ваше семейство, мъж, деца, семейни проблеми, защо не си гледате вашият живот, а се тормозите с чужди проблеми? Да, с чужди проблеми, какво мислела свекървата или зълвата, та това си е техен проблем, нека си се давят в злобата, ти си живей живота без тях и си гледай семейството, пък те да си злобеят. Толкова ли е сложно това, кой те задължава да контактуваш с тях? Ако мъжът ти взема тяхната страна, значи не държи на тебе, за какво ти е такъв?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker