Дали ще бъде грешка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали ще бъде грешка?
преди: 9 месеца, 23 дни, прочетена 969 пъти
Мисля го вече близо седмица. И съм склонна да се съглася. Но поради естеството на въпроса сякаш съм по-склонна да се допитам до непознати дали ние сме шашави или пък има... бъдеще.
Преди две години се запознах с един мъж. Имахме двумесечна връзка, която той прекъсна, защото грешно беше разбрал нещо. Тогава не ми каза каква му е драмата, но с времето говорихме по темата.
Въпреки че скъсахме, продължихме да излизаме заедно, защото имаше много неща, които искахме да правим и ни съвпадаха. Говоря по-скоро като хобита. Към настоящия момент имаме и бизнес идеи, които ще стартираме скоро.
Към настоящия момент няма ден, в който да не се видим, ако ще да е за половин час на кафе. Много сме си близки, всичко си споделяме, за всичко можем да си говорим. Семействата ни са свикнали да чуват, че каквото и да правим, все сме си двамата. Той страшно много се грижи за мен и ми помага в чисто битов аспект - трябва да ходя до пазара, идва да мъкне торбите. Трябват ми рафтове за мазето, идва да кове. Трябва ми някой да пробие дупка в стената, идва да пробие. От две години майстор в апартамента ми не е стъпвал, той е насреща винаги за всичко. Аз съответно отвръщам с каквото мога - нещо да му взема от аптеката, като му трябва; да помогна да майка му да почисти след някой купон; да сготвя и за двама ни за дадена вечер на къмпинг или преход.
През тези две години той пробва с две госпожици. И двете бяха категорични, че отношенията му с мен трябва да бъдат прекъснати, но междувременно неговите хобита не бяха и техни. Съответно ги разкара набързо.
Аз от своя страна съм ходила само на някоя-друга среща, но просто мъжете не ми пасваха. Ако виждах бъдеще с тях, по принцип не бих се поколебала да зарежа приятелството ни, защото съм наясно, че ако искаме семейства, така трябва да се случи. Освен ако не искаме ние да създадем семейство...
И сега, на прага на стартирането на един проект, той ми предложи да си създадем семейство. Опорните му точки са това, че две години сме като дупе и гащи. Изкарвали сме по не малко време заедно. Знаем си минусите, знаем си плюсовете, защото след като скъсахме нито аз съм се опитвала да се изкарам в добра светлина, нито той. Просто сме си били себе си. Това, че видимо сме спокойни един до друг и ни е приятно да сме заедно. Няма да се отегчим, да ни писне, да имаме нужда от почивка. Явно е че имаме бъдещи планове заедно.
Аз го попитах какво правим обаче с любовта, която явно отсъства между нас. Като се запознахме и имахме връзка, имаше някаква тръпка, някаква страст. Не беше нещо силно, но го имаше. На този етап това тотално липсва от моя страна, той каза, че и от негова си е така. Не бил много сигурен в този аспект какво може да стане, но предложи да подновим сексуалния си живот един с друг и просто ако не се получават нещата, няма взаимно желание, всеки да си има свободата да кривне, но тактично, тайно, примерно в някой друг град, за да може да не разваляме имиджа на другия все пак. Звучи ми приемливо. Но ми звучи и като сделка. А някога много исках да се омъжа по любов, с чувства и фойерверки.
Само че и аз, и той сме на над 30 години. Както се казва, аз други шансове за мои си деца, навярно няма да имам, щом до сега не съм намерила принца на бял кон. Ако се съберем с него, в крайна сметка няма какво да го мислим. Годеж и сватба набързо, веднага ще почнем да правим опити за бебе. Ние няма какво повече да си опознаваме, както се казва. Ако почна да излизам с друг, колкото и бързо да ни се случват нещата, поне една година ще се мотаме преди да се почудим дали да не направим дете. А шансовете той вече да си има са доста големи.
Та... чудя се, чудя се и сякаш клоня към това да му кажа "да". Какви мисли породи идеята във вас? Луди ли сме или просто гледаме реалистично на нещата? Шансовете за успех 50/50 ли са или на някъде клони везната? Ако бяхте в сходна ситуация, дали бихте мислили като нас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 515b219865
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   На твое място щях да пробвам. Дано не си развалите отношенията. Иначе, по-добре сделка от разбито сърце. От опит.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: c493449932
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Само като слушам как се говори за деца, връзки бракове и ми се повръща. Всичко е само сметки и пресмятане, къде щяла да се мота 1 година с децата.
Скъпа, това да не е куче бе?

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 2b4733e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз щях да се съглася.
Та вие сте родени един за друг.
Помагате си.
Нямала я любовта. И какво от това.
По-важното е че си помагате.
Особено в този труден живот.
Дори във чисто битов аспект.
Не е лесно сам човек да се бори със всичко.
А и ако не се разбирате ще се разделите приятелски и всеки ще си намери своята половинка.
С моя вече 10 година си помагаме. Само не бързайте да правите детето. Не се ръководи от разни стереотипи биологичен часовник и др. Не прави дете Само защото се чувстваш длъжна защото детето не е играчка а сериозна отговорност.
А и с дете няма да може да се разделите толкова лесно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: 2b4733e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Кажи да. Може и да се обичате но да не го осъзнавате.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: fd6cb1cb8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   А защо не? На мен ми звучи като да се разбирате, уважавате и подкрепяте, което е много важно за всяко семейство. Щом си над 30, трябва да си разбрала, че фойерверки и бурни чувства има предимно по филмите, а и не са особено трайни по принцип. Изглежда ми, че държите един на друг, така че опитайте, не виждам какво толкова ще загубите

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 151faabf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Визуално харесваш ли го? Със секса може да се появят чувства.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 162c72a067
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пробвай. Много трудно е да намериш човек на твоята вълна. Аз бях в подобна ситуация преди доста години. Направих го и никога не съм съжалявала. Голямата любов е до време. Важни са уважението, привързаността и общите интереси, включително и хобитата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: fcf82512ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   " някога много исках да се омъжа по любов"

Това е като момченцата които като малки искат да станат космонавти, пък момиченцата - известни певици... Едно на милион може да им се получи. За останалите - бракът е нещо което се прави по сметка. Можеш да се омъжиш "по любов", проблемът е, че след 2 години ще трябва да се пък развеждаш, щото вече е "изчезнала". Винаги препоръчвам на хората с повече акъл да четат. Ама сериозна литература. Като биология например. Разбери собствената си биология и какво е това нещо на което викаш "любов". Любовта в истинският метафизичен смисъл не е нещо физическо и временно. Но това което ние наричаме "любов", а то де факто е нагон, е нещо силно физическо, и като такова - временно... Ако искаш "любов", избягвай брак и семейство. Ако искаш брак и семейство, гледай да не е по-любов. За тия които не са го чували още, или не искат - не можеш да имаш всичко в живота... За съжаление живеем в инфантилно общество, на хора които вървят 10/20/30 години назад психологически от физическата си възраст. В главата им - фанразии на 15 годишни деца, сякаш ще получат Вселената в тоя живот... Животът е работа и компромиси...

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 64aeeb6a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Изтри ми се коментара и не ми се пише пак. Накратко-действайте! В същата ситуация бяхме. Резултат четвърт век заедно след това. Не можем един без друг и ничия друга компания не ни е по-интересна от нашата си. Фойерверките спират-разбирателството, общите цели и хобита, мирът и спокойствието остават. На твое място бих отказала тази така очарователна сделчица с кривването.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 2b4733e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е важно дали визуално го харесва.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 2b4733e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   разбира се. че са по-важни уважението. привързаността. Разбирателството. общите интереси и хобита.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 2b4733e306
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да така е това е като момиченцата. които искат да станат известни певици.
Все едно е някакво детска мечта. По. любов.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 60ecc021b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ти искаш някаква романтична история и принцип, само, че животът не е филм или детска приказка с щастливи принцеси и влюбен принц, там никой не говори за проблеми, чистене, работа и т. н.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: bab64de930
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз съм много объркана след прочетеното. От една страна имам връзка която трае вече 6 години и човекът не го обичам, а съм с него точно както си с твоя, заради общи хобита, общи интереси, познаваме се добре. Да обаче аз всеки ден се заглеждам по други мъже, не изневерявам, но ми се иска да съм влюбена и да обичам, а не да съм с някого само защото имаме общи хобита. Разбирам, че си на 30 и шансът скоро да намериш някой за семейство, но си помисли хубаво. Ще ти бъде ли добре да живееш с някой който не обичаш, не те обича, не те целува нежно с емоция. Има шанс да срещнеш някого след години и да се влюбиш, защото не си влюбена в твоя човек и ако тогава вече имаш и дете, какво правиш? Аз всеки ден се обвинявам, че съм в тази връзка само защото съм свикнала и ми е удобно и само мисля за момента в който ще се влюбя и всичко ще се разпадне. Направих твоята тъпа грешка, която си тръгнала да правиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 824b57b330
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да ако имаш дете ще е много по -трудно да се разделиш. Помисли добре.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 30c188e8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И като родиш ще започнат трудностите с отглеждането, ще започнат недоволствата и разправиите, скуката и еднообразието в къщи. После ще пускаш теми тук колко си необичана, нямаш тръпка, как ти липсва любов и страст.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 7c90481972
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не се изненадвам на нищо вече. То думата семейство вече всеки в споменава както му изнася, то и за това сме на това дередже, за това има толкова разводи и за това не познавам здраво семейство.

Щото се избира по интерес, в днешно време това значи семейство. Да има хахо-хихи, Чико-Рики, да има забавления нон стоп, там да има някакво разнообразие и по възможност без отговорности. Е вратно може да няма привличане, харесване, ама някак ще чакаме да се появи по-натам, когато му дойде времето. Какво може толкова да се обърка?

Сравни всичко казано с едни други семейства имало ги в България до преди 50 години. Навремето никой не е имал пари реално и всички са имали конкретни задължения и отговорности. Не е било лесно особено на село, ноооо хората са се обичали и са имали истински семейства, защото само идиот може да реши, че здраво семейство има само когато има забавления и миткане на ляво надясно. За това много млади “семейства” имат по 5-10 кредита и то не за да направят нещо, а защото искат да се правят на голямата работа и да бъдат много отворени.
Там където съм виждал истинско семейство и то се вижда отдалеч, винаги се е създало с големи проблеми, големи жертви в името да бъде запазено и двамата са гледали в тази посока. Няма добро семейство само от хубаво, няма как да стане.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 5dfc7b3c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Е какво добре е и да си помагат финансово.

На днешно време не е лесно сам човек да се издържа. Всичко скъпо.
Не е ли по-добре двама души да си помагат.
Ние с моя мъж си помагаме вече 10 година.

Е важното е разбира се да има и разбирателства.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 691a6aa668
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Поне аз не съм толкова страстна. Но има хора за които страстта е важна.
Затова е важно авторката да си помисли от кои е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker