Нямам нерви вече! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нямам нерви вече!
преди: 9 месеца, 22 дни, прочетена 1055 пъти
Омръзна ми, писна ми или както искате го казвайте!

С жената сме женени от 15 години и всичко щеше да е нормално, ако родителите ѝ не се месеха постоянно където не им е работа. Пробвах с добро, пробвах с разговори - не става! Развиках се няколко пъти и получих въпроса "Добре бе, мило, сега защо викаш? ".

Обичам жена си с цялото си сърце и всеки ден благодаря на съдбата, че я срещнах, но това е може би най - големият ѝ кусур - не може да държи родителите си на разстояние от брака ни. Децата също почнаха да се дразнят, понеже баба им и дядо им се месят, където не им е работа. Заради тяхните тъпотии, отмених резервация в хубав хотел във Велинград този месец. Другият месец щях да ходим някъде из Родопите - нищо конкретно. Тъстът веднага измисли да сме отишли на вилата да леем бетон. Ако го питаш защо му е, няма адекватен отговор. И то точно, когато ще изляза в отпуска! Сега отново трябва да разочаровам децата, които чакаха това пътуване дълго време. Ако не отида, жената ще се цупи. Не искам допълнително напрежение вкъщи, понеже работата ми е достатъчно напрегната.

Не искам съвет, а просто да си излея малко мъката и яда, защото нямам как да го направя в реалният живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 67433d0be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Като те слушам, проблема ти не са родителите й, а че те е страх да конфронтираш жена си, защото "ще се цупи". Трябва веднъж да покажеш и ти инат и нещата да станат на твоето, за да дадеш пример на децата си, че и двете страни трябва да правят компромиси. Също, не казваш предпоставките за месенето на родителите й до такава степен - ако са ви погнали много финансово и имотно е практически невъзможно да спреш тяхната намеса във всичко - все едно си теглил огромен кредит, който никога няма да изплатиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 1611d0d216
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Авторе,
всеки втори съвет тук в сподели е "говори с него/нея/тях".
И до момента не съм прочел че някой е успял да говорене да промени каквото и да било. В цялата ЧОВЕШКА История положението е сходно. Путин достатъчно говореше какво иска и не иска в Укарйна и накрая му писна.

Промяната се случва с действия - думите са евтини, всеки може да си проветрява устата. Като не ти харесва нещо - просто не го прави. Женати ще се била цупела - идеално. Нека тя "да си говори" и да се ядосва - ти прави нещата. Думите "Не" "не искам" са най-ценните в арсенала да един мъж, САМО КОГАТО СА ПОДКРЕПЕНИ С ДЕЙСТВИЯ.

Като тъстът ти иска да лее бетон - ще му кажеш - аз вече съм направил планове за почивката. Точка. И си спазваш плановете - отиваш на почивка. Жена ти дали ще дойде - нейна си работа - тъкмо ще си починеш и от нея на някой язовир. Ти 15 години си играл по свирката на други хора и очакваш че изведнъж, те ще те "уважават" или съобразяват с тебе. А истината е че знаят колко точно струваш - нямат никакво уважение към теб, ти само си "говориш" и си се бил развикал - типично по женски и детски.

Ще ти е необходимо време - поне 2-3 години докато отново научиш всичко че ще става на твойто, и не трябва да се поддаваш на евтините манипулации на децата/жените - цупене, сърдене, спиране на секс и всички останали. Успееш ли - ще си много щастлив и всичко ще се промени - не успееш ли - виждаш последствията ще става още по-лошо.

Всичко е в твоите ръце, действия и избори които правиш.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: ed63cfa033
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   зарязвай я. Чакай на колко години са децата. Много е гадно това.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: b25e73d974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-гадно е техните да се месят...

В България на маминка се звъни винаги, докато е жива, за да "помага" и да дава акъл.

Вашите да са на първо място пред съпругата/-га е изведено на пиедестал, забележи само как всеки петък следобяд 90% от хората се изнасят и отиват в провинцията да видят техните, и това е всяка седмица.

По-добре развод, нещата няма да се оправят, защото това е начин на мислене и реалността в страната.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 576e9672ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Развеждаш се и оставяш децата на нея. Да види колко в хубаво да работиш и да мъкнеш няколко човека.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: eb41acca69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Тропни на масата като мъж и кажи на тъста да си викне майстори. Не знам каква е тая твойта жена да не иска да ходи на почивка, а да виси при дъртите, ппц е обратното. Хващай я , с децата и газ към почивката, няма мрън, няма дрън! Ти бачкаш цяла година за 7 дена отпуска и накрая ще трябва да я прекараш в бачкане за дъртягата.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: a044abb372
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На твое място вземам децата и със сладка усмивка към жената "мило, ние отиваме, ако искаш- идвай" и заминавам.
Жена съм, абсолютно за равни права и т. н но ти... излиза, че нямал думата за важни неща в ТВОЕТО семейство. Тъстът ти е заел позицията на "глава" на твоето семейство и ти си позволил това.
Време е да му отнеме мястото в твоето семейство като "глава" и да си го заеме ти, поне за пред него. В крайна сметка дори и децата вече са подчинени и се въртят около неговите желания и "заповеди".
И още нещо като жена, типична принцеса на тате си: ако мъжът ми беше така слабо характерен (без значение причината) и не можеше да се отстои пред татко, и аз щях да приема баща си като глава на семейството ми, но и няма как в такъв случай да приема дори мъжът си като равноправен партньор.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: f84a4a20f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Крайно време е да поставиш граници и като семейство да ги отстоявате. Решили сте да ходите във Велинград, значи имате планове и толкова. Не може да ги отменяте защото на някого нещо му скимнало. Ако наистина се налагаше (болест, операция или друго важно нещо), е различно. Но леенето на бетон определено може да почака. Като държи точно тогава да го лее, да си наеме работници.
Това е доста нагло разполагане с чуждото време и почивка.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 1062adb742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Всеки дърпа в неговата посока, брат.

Деца, жена и. тн.

Това е животът. Постоянни игрички. (Frame games).

Затова хората почват да послъгват. Виждат, че с честност не става. И като си директен нещата стават по-зле.

Моят съвет е да измислиш стратегия чрез бели лъжи. Няма друг начин.

Иначе все ще те мачкат, брат.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 8ff325445a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Добре бе, човек, защо се оставяш да те командват и да те използват. Казваш просто "няма да дойда" и толкова. Не си длъжен да вършиш работата на тъста си. Като иска да лее бетон и каквото и да било друго, да си наеме хора. Вече друг е въпроса, ако са ви помагали с пари, оставили са ви апартамент и т. н. В такава ситуация вече няма къде да бягаш много.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 8baa86f62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Оф, човек ако намериш изход от тая работа, светни ме и мене. Аз съм в същата позиция, само, че аз съм съпругата, наще навсякъде се бъркат и за всичко имат мнение. Когато им кажем, че ще ходим някъде, отговорът винаги е, ма къде ще ходите, я елате ни помогнете с ремонт и ако кажеш не, се почва едно внушаване на вина, че видиш ли, те ей сега ще си отидът, пък ние за нищо не сме помагали. Което и да беше вярно /а то не е/, това са си техните апартаменти и къщи, мен никой не ме е питал за тях и редно те да си ги ремонтират и гласят. Като оставим факта, че като идем на къщата те ни зарязват, ние да плевим и косим, а те лягат да спят... нямам думи просто....

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 7d83ee5abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Казваш, че си резервирал почивка и няма как да не отидеш с жена ти и децата, да си хванат работници за бетон родителите на жена ти, вариант е и да им намериш някои специалист и да им го пратиш, всеки път намираи някои да ходи вместо теб, плащаи му някаква сума, на всяка такава задача, да свикват, че имаш семейство и то ти е най - важно, няма какво да те занимават с такива неща, не си ерген, можеш и да им предложиш и те да заминат на лятна почивка. Това е точният път към щастието за теб.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 69b1543f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така е номер 5. Като съм по пътищата забелязвам много коли които пътуват. Много хора се изнасят към провинцията. И то що само да са видят мама и тате.
Абрурдно е за мен да давам толкова пари всяка седмица.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 3dd06b716a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ясно ги отрязваш и не ходиш да лети бетон. Хем мрънкйш хем угаждаш. Отивате си и това е, ако ти звънна ннат кротък разговор ще ви помоля да не ни притеснявате на почивка сме. Женати да си ходи при тях, децата с теб на почивка и ще се осъзнае, срещи по празници. Ти наистина не си добре, да отложиш почивка, да лишил децата си и за се държиш като 5 годишен, угаждайки на чужди хора. Женати иска да си ходи при тях, децата искат ли, не остоват с теб, един, два пъти и нещата ще си дойдат на място. Вие сте възрастни и нямате нужда от бавачка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker