Дъщеря му ме побърква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря му ме побърква
преди: 9 месеца, 5 дни, прочетена 1445 пъти
Здравейте, пише ви жена на 41г. От първия ми брак имам дъщеря на 14. Преди 3 години се запознах с прекрасен мъж, впоследствие се оженихме. Купихме си къща, която се води и на двамата ако това има значение. Той има дъщеря, която е на годините на моята. Принципно тя живее повече при майка си, никога не сме били близки, но не сме имали проблеми, рядко се виждахме. От почти година обаче нещо се случи с нея. Поведението ѝ рязко се развали, започна да пуши, облича се като проститутка и се държи ужасно. Майка ѝ не може да се справя с нея и започна да остава все повече у нас. Разбирам напълно - дъщеря му е, но тя се държи потресаващо с мен и моята дъщеря. Обижда ме, крещи на дъщеря ми и така нататък. Когато ѝ се развикам получавам отговор, , Млъквай, ти не си ми майка”. Говоря с мъжа си непрестанно, щял да вземе мерки и все същото. Най-фрапиращата случка стана миналата седмица. С най-добрата ми приятелка се познаваме от гимназията, страшно близки сме, като сестри. Доста често идва в нас, аз у тях и мъжът ми няма проблем - знае колко е важна за мен. От месец и нещо е в развод, проблеми с мъжа й и аз я викнах да живее в нас да се разсее. Не пречи по абсолютно никакъв начин и се държи прекрасно. Доведената ми дъщеря се прибра от училище, дойде при нас и каза, , тази няма ли си дом, колко още ще ми е в къщата”. Нервите ми не издържаха, грабнах я за ръката и я домъкнах до стаята ѝ (не съм я удряла или наранявала). Треснах вратата на стаята ѝ и ѝ казах, че ще види като баща й си дойде. В момента, в който баща й си дойде стана скандал. Тя каза, , не стига, че търпя нея, дъщеря й ами и приятелката й”. Казах ѝ ако не ѝ изнася да си ходи, тя ми каза, че ако някой ще си ходи ще съм аз. Мъжът ми каза, , омръзна ми” и се качи в стаята най-спокойно. Не знам какво да правя вече, обичам мъжа си, той се грижи за мен и за детето ми, но това не мога да го търпя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 0e3ac04166
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Здравейте, тази история звучи като писана за турска сапунка. Първо трябва да проявите разбиране към доведената ви дъщеря, все пак момичетата споделят повече с майките си, а тя сега е сама в новия ви дом. На мен ми е странно защо сте домъкнали приятелката си да живее с вас?? Така изглежда все едно сте я поканили за да накара доведената ви щерка да отиде при майка си. Ако се събирате вие, приятелката ви и дъщеря ви да вършите женски работи без нея е напълно разбираемо защо се държи така.
Съветът ми за да стоплите отношенията е да организирате семейна почивка, само вие четиримата без приятелката. Като наемете за двете момичета обща хотелска стая, така ще стопят ледовете! Не стойте само покрай дъщеря си, дайте им пространство да се опознаят, все пак са тийнейджърки. Вие и съпругът ви покажете че не ги делите, дръжте се с тях като със свои!
Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: a2a4d48e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   И аз не бих изтърпяла. Ако някой ме унижи без значение, че не е мое дете ще му плясна един шамар и дотам. Пък да се оплаква на когото иска.
Дори и да се разделим с мъжа ми няма да търпя да ме унижават.

Но за приятелката ти е права. Редно е да попиташ останалите членове на семейството дали може да я поканиш.

Иначе правилно си постъпила като си я грабнала за ръката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 4d5deb0cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ако той не вземе мерки се разведи с него.

Много е нагла малката. Трябва някой да я стегне много здраво.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 69793fc385
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Звучиш доста досадно и обсебващо... Детето е свикнало баща ѝ да обръща внимание предимно на нея (след развода с майка ѝ), а сега си се натресла ти и твоята дъщеря. Според теб се държиш добре с нея, хубаво - няма как да знам, но не казваш нищо относно как се държи дъщеря ти с нея. Може да се случва нещо, за което ти да не знаеш. Реално, няма как от едно пропушване да си обърне характера на 180, а на тази възраст сигурно вече всички деца пушат, но това е отделен въпрос. Не казваш и как той се държи с дъщеря ти и дали подсъзнателно не ѝ дава повод (на неговото дете) да ревнува. Не си права и в такъв момент да вкарваш още някаква жена измежду вас, независимо каква ти е. Разводите вече са често явление и не кой знае какво - не вярвам тя да е толкова изпаднала психически, че да ѝ трябва да е около някого 24/7, а ако е така, то трябва да потърси психиатър на първо време, вместо да си правите момински нощувки...

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 6aad9829aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Еее реакцията на а мъжа ти е потресаваща!!! При 4 жени в тая лъжа, големият мъж се изнесе, а вие да се оправят? Вместо да застане и да се опита поне да вразуми дъщеря си, да ви помири заедно... Егати мъжа, честно!!! Потрес.
Да свие на дъщеричката перлите, че за нея ще е страданието после. Ще избие на разврат, за да търси внимание. Вече май е започнала. Може и да се дрогира, щом за елязвате голяма промяна в поведението й. Доста деца вече го правят, за ужас.
Мъжът трябва да вземе мерки и позиция!

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: f601a40e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   " Той се грижи за мен и за детето ми, но това не мога да го търпя! " А бащата на твоето дете защо го няма в писанието?
Значи сегашният ти мъж се грижи за твоята дъщеря, а пък ти гониш неговата? Вместо нея ще му заселиш приятелката си обаче. Давай, като си намерила такъв мухльо, използвай! Може да си поканиш и останалите приятелки да е по-весело.
Да четат тези дето се готвят да си вземат жена с дете от бившия.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 940a505707
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, разбира се, че мъжът е виновен.... А, ти авторке, опитали се да влезеш под кожата на това момиче, да намериш общ език с нея?

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: a2a4d48e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Абе я стига. Като не й харесва да заминава при майка си.
Трябва да свикне с мисълта, че баща й си има нова жена.
Не е толкова малка, че да не разбира отношенията между хората.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: b3da4e7d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Здравей,

Подкрепям коментар №4 в основната му идея. Не може да се състезаваш с тинейджърка! Промени си стратегията, ти не си ли била на нейните години? Тя не може да те разбере, защото още не е била възрастен човек, но ти си забравила май какво е да си на тези години. Момичето се чувства само, неразбрано, отхвърлено, а ти в нейните очи постоянно я нападаш, "портиш", създаваш проблеми и интриги и се държиш като зла кучка, заради която тя няма място там. Толерираш собственото си дете, затваряш си очите за неговите недостатъци, влошаваш отношенията със собствения ѝ баща. Държиш се като шеф на къщата и изобщо НЕ зачиташ нейното мнение - например викаш някоя приятелка да живее с вас, без да се допиташ до нея, което още повече затвърждава нейното мнение, че е излишна.

Всичко гореописано е в нейните очи! Ти трябва да го знаеш! Според мен вината е в теб. Постоянно си говорила с баща ѝ? Е че говори с нея, живеете под един покрив, бъди възрастния човек! Спечели доверието ѝ по някакъв начин - излез с нея по женски, купи ѝ хубава рокличка за да впечатли някое момченце, дай ѝ 20лв за да може да излезе с приятелки, покрий някоя слаба оценка пред баща ѝ, извини някое отсъствие в училище, защити я, помогни ѝ в критичен в нейните очи момент. Ако си промениш отношението, може и тя да си промени нейното.

По описаното от теб излиза, че си гледаш твоето ангелче, а с дъщерята на мъжа ти се държиш като с външен човек, който пребивава там временно. Сравненията са ти неправилни - нормално твоето дете да няма нищо против приятелката ти, все пак за него това е леля, с която е израстнало. А за детето на мъжа ти - някаква непозната. Та така, участваш в състезание с нея, кого обича повече мъжа ти - теб или детето си и кого ще защити. Това е нечестно спрямо детето и спрямо мъжа ти. Промени отношението си е моят съвет. ВЪпреки, че си се опитала да се опишеш като невинна жертва, историята ти, по мое мнение, прозира.

С най-добри чувства ти желая успех и дано премислиш казаното от мен!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: d194552771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Абе ти цял женски катун ли ще правиш там, ма? !? Какво си въобразяваш, я престани с тия простотии и започни да мислиш реалистично! Мъжът ти няма да ви търпи толкова много женски квачки на едно място да му квачите на главата постоянно, и накрая ще ви изпъди всичките от дома си с ритници. Па дъщеря си, па приятелката си, па леля си, па стринка си, па не знам си още кой да кАнела... Що не довлечеш направо майка си и бившия си, тогава сеира ще бъде гарантиран!!!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: a2a4d48e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм мъж и имам дъщеря, ако разбера че мащехата и се държи така с нея, моментално изхфърча от дома ми!

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2a0a80583c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Да, огромно значение има, че сте си купили къща, която се води и на двамата.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 9a0c77415d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Той се грижи за теб и детето ти, но това не можеш да търпиш, като се предполага, че това е неговото дете. Много хора пишат и са разголени, което не значи непременно, че е поведение на проститутка. За мен ти подсъзнателно не си се държала добре с неговото дете и тя ти отвръща както един тийнейджър - пряко и със злоба. Не вярвам твоето дете да е Света вода ненапита, не казваш нищо за отношението между тях двете. Не върви той да се грижи за вас двете, а да натири собственото си дете, според мен намери примирение с нея изведи двете деца на кино, сладолед на кафе, поговорете на неутрална територия, на която дори на нея ще й е неудобно да обижда и крещи, бъди мека с нея и намери път към сърцето й. Ти си майка, това е едно дете на разделени родители, в край на сметка не й е лесно, както сигурно и на теб не ти е лесно да оправяш в къща с толкова много хора. Намери пътя, ти ще успееш, носиш майчино сърце, не ти е приятно тя да е там, ясно е, но и за твой вътрешен мир ще е добре, когато момичето е там да има спокойствие в дома. За мен сте направили кардинална грешка да купувате общ имот, защото един ден за него ще се сбият чужди едно на друго деца, но щом сте преценили си е ваша работа.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 63eb7066b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Не си права. Момичето е тийнейджърка, бушува й хормоните, страда от раздялата на родителите си, ревнува баща си от теб и дъщеря ти, външният й вид и навици са форма на протест, опитай се да я разбереш, твоята дъщеря е на същата възраст. Имах приятелка точно с такова поведение след развода на родителите си. Сж 47

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: d8fb6d6c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Да ходи при специалист, да търси жилище, където да живее самостоятелно и да общува с хора на нейната възраст, не си длъжна да търпиш такова поведение, неуважително е да се държи така с теб.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 0d09851d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Опитай си да говориш с нея човешки, а не от позицията на контра. В това време и тази възраст нещата не са лесни, тя има нужда от подкрепа, от. разговор и внимание, агресията е защитна реакция. Опитай с добро, хвани я, прегърна я, излезте някъде двета и просто я остави да говори.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Аз ако съм на мястото на бащата ако се държи неуважително с някого в моя дом директно я пращам при майка й.
В дома ми няма място за хора- които се държат непочтително.
Незявисимо. че е мои дете има неща които не понасям.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Но авторке не се ли замисли. че може да поставиш приятелката ти в неудобно положение. Онази да я нагруби. Както и го е направила. Приятелката ти ще се почувства като натрапница в чужд дом.
Поставила си я в неловко положение.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   А и домът е половината на авторката така че и тя има думата. Да я прати при майка й.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Разбирам и защо си поканила приятелката си ами домът е половината твой.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Да бе. Мъжът не се намесва но ако посегнеш на ангелчето му ще ти вдигне страхотен скандал. Но щом е казал да се оправяте. По тоди начин може да се оправиш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Да. така правят някои моето дете е ангелче. другите са лоши. Държат се зле с ангелчето ми. Абе я вървете.
Ето по този начин де създават егоистични деца. които мислят. че целия сват им е длъжен. Не могат да спазват никакви правила. И ако направят беля какво Мама и Татко ще го защитят. Ау как ангелчето ми не е способно. И покриват белята.
Ето така правят някои.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 63eb7066b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   И на съпруга ти не му е лесно в този кокошкарник. И аз на негово място, макар че съм жена, щях да се скрия, пък ако ще да се квалифицира като бягство от отговорност.
А и ти си драма кралицата в къщата. Вместо да намериш начин да общуваш нормално и предразположиш детето, на което въобще не му е лесно в създалата се ситуация, ти я портиш на баща й, а кой знае още какви неща й говориш. Типичната зла мащеха си. Съжалявам, но с такова впечатление оставам.

Ж 47

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 269bbb4740
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Аз съм на страната на детето, а това с приятелката ми идва в повече.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 84581c3e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Отстрани погледнато всичко си е на мястото.
Децата на разведените родители са проблемни, егоистични, без добро възпитание.

В случката са описани трима възрастни, като и тримата са разведени. Авторката, мъжа и, както и най-добрата приятелка на авторката. Чисто за статистиката няма нищо изненадващо.

Авторката не е от най-умните, защото очаква бащата да вземе мерки срещу детето си, за да и е по комфортно. Само че той до сега не е взел мерки с това дете, изпуснато, сега ли ще хване да го направи? Не разбира се. Какви мерки, какво възпитание, те децата само се гледат!
В същото време всяка от страните иска да очертае територия, да се знае на кой е апартамента. А пък авторката оценява все пак че не иска да изпусне питомното, той се грижел за тях, помагал им, приел ги, ама ако може той да разкара детето си или да се откаже за него, ще е най-хубаво.

Обобщено. Човек като сгреши повече от един път за сериозни неща, това води до кофти последици, кофти избори и кофти решения. Това е резултата и бас държа че нещата ще стават още по заплетени.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 9e88816548
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Авторке-да не би родителите на момичето, да са се развели заради теб? Ако първо си била любовницата на баща й и после техните са се развели заради теб-нормално момичето да не те търпи и понася.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 69e17f7d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Абе къде ги намирате тия, , прекрасни, , мъже където бягат от елементарни отговорности. Той като мъж и глава на семейство е длъжен да въведе ред и уважение в една къща. Малката пикла е длъжна да уважава всички членове на семейството. Без значение дали биологичен или не биологичен родител. Утре като нищо ще доведе някое охранителче наркоманче и пак ще ревете, че някой друг вие виновен.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 53ee1947f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Детето е право да се държи така! Ти явно искаш всички ресурси на мъжа да са за твоята дъщеря и се дразниш, че неговата сега е при вас! Дано му дойде акъла на този мъж и да те изгони заедно с твоята дъщеря, която си има баща!
Дано детето да ти вдига панаири, защото си като зла мащеха от приказките

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 382564045c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Как така бягство от отговорност. Та той е длъжен да я възпитава. Отговорност на родителите е да възпитават детето си.
Баща й трябва да я научи, че не трябва да се отнася с неуважение към хората.
Може би се държи така защото баща й й позволява твърде много.
Кой ако не родителите й трябва да я възпитават. Авторката ли.
Може би й майката на момичето не се справя добре с възпитанието й.

Бащата не иска да се меси но пак ще напиша ако авторката се оправи с нея така както тя намери за добре. Онзи ще пусне.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 2b00d1ee31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Харесва или не харесва те вече са семейство и малката трябва да то приеме.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: a6d2df9584
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

59.   45, аз съм с други впечатления, не че децата на разведени родители са егоистични, а точно на неразведени и ако са две и повече, защото белята на едното дете винаги е замазвана от другия, особено ако са брат и сестра. Децата на разведени родители се учат да се справят с някои трудности от малки и последното, което наблюдавам е да са егоистични. Вие по кое разбрахте, че момичето е егоистично? По това, че ходи разголено, както много тийнейджърки, по пушенето на цигари или по това, че дава отпор на някой, решил, че ще има апартамент и внимание само за неговото дете? Тя му е дъщеря, смятам, че е лош човек този, който я кара да се държи като натрапник в дома на баща й. Дори да е казала 3 приказки на приятелката на авторката, чудо голямо, никакъв катаклизъм няма. То и в такава обстановка наистина на тази приятелка не й е там мястото да преспива.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: cf62d5b78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

61.   Разбирам дъщеря му да е кротко добро момиче. което знае как да се държи с хората абе душичка да остане колкото иска ама да се толерират глупостите да онази не става.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 часа
hash: cf62d5b78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

63.   Авторката е постъпила зле спрямо приятелката си защото я поставя в неудобна положение да се чувства като натрапница. Защото онази се държи зле. И би могла да предвиди. че онази може да й каже нещо.
И знае. че се държи зле и че може да каже нещо с което да засегне приятелката й.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker