Младост и деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Младост и деца
преди: 8 месеца, 13 дни, прочетена 2177 пъти
Винаги ми е било интересно, защо хората избират да станат родители в ранна възраст? Под ранна имам предвид 18-26 че и до 30 за мен е ранна но за повечето не. Та в живота има толкова неща, които да правиш, защо си изхвърляш младостта в кофата, знам сега ще ме нападнете всичките които имате деца на по 20-25 Еми нападайте, но това е реалността. Да уточня говоря за времето сега не преди 20-30-40 години когато са раждали на по 17-20 и е било нормално. А сега толкова възможности-пътувания, забавления, развитие и още и още опознаване на света и всякакви такива те раждат на 20 и се забиват в кварталния парк или кафе и дотам. Сега не почвайте с глупостите че с дете/деца живота не спира че пак пътувате че пак всичко да да бля бля глупости на търкалета и сами не си вярвате. Не искам някой да ме разбере погрешно семейството и децата са много хубаво нещо което става в определен етап. Аз обичам децата, дразнят ме хората, които ги създават защото така трябва…а те са доста. Позната роди дете на приятеля си на 19г(той е на 26) защото видиш ли ти приятелите му се подигравали, че той вече закъснявал всичките му познати имали деца на тези години той обаче бил закъснял. Без собствен дом, без доходи или с много лоши такива на мъжа правят дете защото е време стари са вече (18, 26г)не ме разбирайте погрешно знам че ще отнеса много негативни и заядливи коментари. Но това е истината колкото и да не ви харесва. Опознайте света, намерете Вашата си работа, пътувайте и опознавайте. Забавлявайте се докато сте млади, не слушайте хората с деца които ви казват че нищо не се променя напротив променя се и до доста. Примери колкото щеш. Просто когато имате деца на по 18-26-7 изпускате доста, за което после съжалявате. А пък като прочета, че някой е решил да има деца на 18-20 за да може като е на 40 и те вече са самостоятелни тогава да почва да живее и едновременно ми е смешно едновременно си мисля, тия хора имат ли нещо в главата или е само за украса. Да коментирате, че правите деца млади и на 40 тепърва почвате живот е смешно и не е така. Да не мислите, че да сте на 40-45 е като да сте на 20-25 ами изненада не е така. На 45 какво ще почнете тепърва да обикаляте света ли? Или ще ходите на купони, или пък ще се събирате с приятели както на 20? Много по правилно е да изживееш истинската си Младост която е от 18-30 от колкото да смяташ че на 45 тепърва почва живота. Ами не почва тогава колокото и усилено някой хора да го твърдят. Като родите на 20 съсипвате младостта си това е истината.. макар и някой хора да не я приемат. А когато имаш деца/семейство на 30-35 примерно когато децата ти порастнат ще си на около 52-55 зависи и горе долу същото като на 45 но когато си имал дете на 20 си изхвърлил най хубавите си години а когато го направиш на 35 си поживял, видял това онова въобще оползотворил младостта си както сметнеш за добре.
Ж 23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 81928bd80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Абсолютно си права. Аз родих на 23. Абсолютно неподготвена за това. което ме очаква. Не съм добра майка признавам. Тогава не можех да се грижа за бебето си. Чувствах се ужасно. Изпаднах в следродилна депресия. Получавах паник-атаки.
Но сега съм на 34 години вече съм по-отговорна не мисля толкава за себе си. разбирам кои са важните неща в живота. боря се с егоизма си. Вече имам друг акъл.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 9c53f03811
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Истината е, че колкото по-ранно толкова по-добре, защо?
1. В ранна възраст си по-гъвкав, родителите ти са също по-млади и помагат, децата растат междудругото.
2. Ако чакаш да имаш пари и всичко да ти е наред, често изпускаш момента.
3. Това, че 2, 5 или 20 жени са родили по-късно, не значи, че е безпроблемно възможно. Един от топ специалистите по инвитро препоръчва първо раждане между 18 и 24 г. Аз се опитах да имам второ дете на 36 г. и не успях, изчерпан яйчников резерв, а това вече е масово и по-ранна възраст около 30 г.
4. Това, че имаш деца не значи, че спираш да живееш, целта на живота ти ако парти и купон, много зле.
5. Ако се случи нещо с теб, родителите ти ще отгледат детето ти. Моята майка ме е родила на 26 и умира на 33. Родена е от майка й късно и тя нямаше как да ме гледа, добре, че все пак имаше кой.
6. Живота е отговорност дали ще имаш деца и кога, дали въобще ще имаш е личен избор.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 9a0041fca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз родих на 27 почти първото, второто на 29 г.
Сега съм на 33 и не бих родила вече, нито ми се тича, нито имам нерви за бебета.
За екскурзии, искам, но мъжа ми не ще.
Ако много имам желание, веднъж годишно ми стига. Децата има кой да ги гледа за няколко дни.
Според мен човек трябва да има достатъчно финанси, за да роди. Макар, че винаги не стигат.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: abb29892e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   С някои неща съм съграсна, с други не.
И на мен ми е много странно защо правят деца на 20, като нито стабилност имат, нито собствен дом, а раждат и тръсват бебето на майка си, а те по барове и дискотеки. Ама иначе се водят родители.
Колкото до това, че на 40 не можеш да се радваш на живота... мацка, в голяма грешка си, но предвид, че си на 23 е нормално са вислиш, че животът ти свършва на 30 и след това не можеш на една екскурзия да идеш, а за дискотека... лелее, не си и помисляй!
Но това ще го разбереш по-късно. А и акценгът на темата е върху раждането рано.
Единственото хубаво да рожиш преди 30 е, че самата бременност и раждането минават по-леко, но от там нататък, нито си готов за тази отгорност, нито имаш финансови възможности, най-често и собствен дом нямаш и накрая се оказва, че си родител само по документи, а детето го гледат и го възпитават баба и дядо, защото ти си още в университета или си твърде зает да правиш първите си стъпки в кариерата, да те говорим, че ти се живее и вечер вместо да сменяш памперси и да четеш приказки искаш да излезеш с приятели. Е, тогава какъв е смисълът да раждаш на 20?

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 76e79af69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Всъщност, доста по-адекватно е като млад да си отгледаш децата, да.
Първо, по-лесно е да се зачене, да се износи детето и да се роди.
Второ, младежите имат доста повече енергия, а когато имаш деца - такава ти е нужна. Когато гледаш бебе на 20 години издържаш на липсата на сън без да губиш адекватност доста по-добре, отколкото на 35.
Трето, децата (някой за който да се грижиш) те мотивират да се развиваш във всякакъв аспект. Личностно и кариерно. Искаш да бъдеш добър пример за отрочетата си.
Четвърто, не е късно да "си живееш" на 40. И не е задължително като имаш деца да спреш да живееш. Много, изключително много семейства наистина стопират живота си покрай децата. Но точно в днешно време имаш много възможности да се забавляваш и все пак да си отглеждаш децата. Може да си наемеш някого да ги гледа за няколко часа. Можеш да ги оставиш в някой детски клуб. Не е толкова странно поне в моят кръг да водиш децата с теб на купони. По нашите събирания може да видиш майка с дете на ръце да тропа хоро. Някое чаве заспало на два стола в някой ъгъл след като няколко часа се е вихрило с нас. Можеш да видиш и родители, които към 12 стават да си заведат децата у тях, разбира се. Но до 12 да си стоиш на купон за мен си е добре. Толкова семейства точно покрай децата започват да ходят на екскурзии, за да ги запознаят със забележителностите на страната ни. С моята групичка и по палатки ходим, като сме за една нощувка и бебета сме взимали с нас. Има хора, които прелитат хиляди километри с едногодишните си дечурлига, за да идат на почивка до някое екзотично местенце.
Не е същото да си с деца на почивка/екскурзия/купон. Но това не значи че е нещо неприятно. Имам приятелка, която много обича да танцува, а мъжът й не мърда от масата. Роди им се момченце. И сега винаги си има партньор за танците. Имам и друга с двама сина. И тя ако няма с кой друг, с тях си се забавлява. Децата ограничават понякога, дори често, в някои аспекти. Но може би точно заради това много повече цениш тези моменти на забавление.
А като си поживееш до 30, писне ти всичко, взел си си всичко желано. Сдобиваш се със семейство и деца и "умираш" вече. А няма нужда да е така. Ама и на 35 с бебе дето те буди на 3 часа, със сигурност нямаш и желание да си "живееш". Докато 20-годишната майка има желание да се види с приятели, заради което и с пеленаче вкъщи, пак ще се види с тях, въпреки че от 5 часа сън през нощта ще й останат два заради тази среща. Докато на 35 последното нещо, което ще направиш, е да си развалиш режима с недостатъчно сън, за да слушаш музика дето я знаеш, да видиш хора дето ги знаеш и да правите същите неща дето сте ги правили в продължение на 15 години назад.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: ecc1a73138
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Авторке-Абсолютно съм съгласна с теб... , дори преди седмица влязох в спор с една леличка под майчинство -в една тема тук от сайта. Разправя ми как била на 26 г. и почна да злобее като разбра, че аз съм от жените, които са решили да НЕ раждат и да не отглеждат деца.
Обясних й, че НЯМА как да се сравнява с мен на външен вид и т. н., защото нейното тяло вече е съсипано-9 месеца, като слон или мамут бременна, хормоните разбъзикани съвсем, целулит, стрии, купища качени килограми, които и след раждането-трудно ги стопяват някои... , отделно -съсухрени, увиснали от кърменето -гърди, грозен белег от цезаровото или ако е раждане по естествен път -то още по-зле, защото половите й органи, интимните й части-нормално след раждането да са увиснали и станали адски широки... за истериите покрай отглеждането на пищящо и ревящо бебе и смяната на насрани памперси по цял ден и бърсането на сополи, дори няма да коментирам... Ами то-достатъчно е да разговаряш на живо или онлайн с някоя жена с малки деца и на втората секунда сама си показва колко е изтрещяла отвсякъде... Реално, тези жени за отрицателно време се превръщат в лелички- намръщени, сърдити, вечно ядосани и сериозни, изтрещели и т. н., външно почват да изглеждат с 20години по-стари. После и 10 тона грим да си намажат на лицата, още по-трагично изглеждат-пародия направо... Повечето самотни майки-са жени с малки деца, мъжете им ги изоставят, защото освен, че трябва да свикват с деформираните им интимни части след раждането, то и са принудени да търпят истериите на жените си, които се държат така-все едно само една метла им трябва и островърха шапка, като баба Яга и да отлитат на метлата си.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: a88eac91ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Глупост са, то детето няма да е вечно на памперси и мляко. Растат и си хващат техния път. Вярно искат цял живот грижи, но отива на градина, училище, извънкласни занимания. Като направи жената на 20 години на 35 с дете на 15 да му бае ли? Още ще го люлее ли? Младостта вече е до по-късно, не е като миналия век на 30 да си грохнал и съсухрен от работа по плантации, полета и фабрики, денонощно домакинства не и гледане на 5-10 деца. Много познавам с по 1, 2 че и 3 деца, на по 30-35 почват да живуркат, и децата си поотгледаи и нещо завършили и работа по хванали. Ходят с приятелки, започват да живеят наново. Кръчми екскурзии.
Тези, които са живели на 35-40 тепърва започват да обикалят инвитро клиники и парите, които са спечелили да дават по осеменяване, сурогатни майки и изследвания. Та накрая раждат на 40, уморени и сумтящи, а тяхните връстнички абитуририенти изпращат и си ходят където им е кеф.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 1d8e8413a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз пък се чудя защо повечето чакат да станат на 40 и после да се разнасят по инвитро процедури. Това, че имаш деца не ти пречи да си живееш. Не всеки разбира живота като обикаляне на чалготеките. Някои успеха като баланс между семейство, работа и хобита като обикаляне на света например.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: b5b2578a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз съм на същото мнение, човек трябва да поживее докато е млад, докато гради кариера и се утвърди като професионалист. После е по-лесно финансово и организационно да се грижи за деца.
Но в крайна сметка това е моето мнение, не ангажирам никого с него. Който е решил да става млад родител, няма лошо, изборът си е негов.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: cb9bc5645e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Съвременната жена, драги зрители. Няма нужда да бъде описвана, тя сама се е описала достатъчно красноречиво в горните редове. Той и съвременният мъж не е нещо по-различно. Лика прилика са си. Да се наживеят и да се начешат - смисълът на празния им живот. Деца не са нужни само да се пречкат там, може само куче и някоя и друга котка...

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 05bb782042
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Лично за мен младите родители са прецакани във всяка сфера. Учили са по-късно, ако са учили изобщо. Професионалното им развитие никога няма да бъде такова, каквото е на човек работил без деца. Отглеждането на самото дете е по детински.
Не случайно в развитите държави хората масово се женят и правят деца даже след 40, наживяли са се имат кариери, като се появи дете се възпитава правилно. Семействата са здрави защото всеки се е находил и си гледат семейството.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: b1fb06a427
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Глупави хора. Това е.
В развитите общества вече никой не иска да ражда преди 35.
Животът е друг. Жените вече работят наравно с мъжете. Не са на отглеждане. Градят кариера. Много от тях печелят и по-добре от мъжете си.
Само глупавата жена ражда рано, съсипва тялото си и кариерата си.
Да отглеждаш дете в наше време е изключително скъпо и трудно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 116930686a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Само не разбрах ти като казваш кога е най-добре да имаш деца, отгледа ли поне 1 дете, за да знаеш дали е по-добре или по-зле с деца както и на каква възраст да се раждат?

Защото ако не си била и от двете страни - с без дете да казваш кое е по-добре е като някой да те учи дали е по-добре да се плува по корем или по гръб, без никога да е влизал във водата от кръста нагоре.

А истината, която почти всички изследвания показват е, че жените раждат най-здрави и пълноценни деца между 18 и 27-8 години. Като децата родени от жена 40 е ПЪТИ по-вероятно да имат някакъв проблем.

Второ, защо мислиш, че пълноценния живот се изразява в пътешествия по света и обикаляне и тези дето не ни кефи да обикаляме сме едва ли не ограничени, коне с капаци, 'не си излизал от родното си село' и прочие ГЛУПОСТИ.

Лично познавам един дето е учил и работил години в чужбина. Обиколлил е доста места и извън работната си дестинация. Абе поживял си е с две думи. Още на около 20 е заминал и на 38 се връща в България.

Няма дете. Няма жилище. Няма почти никаква социална среда в България и кани приятелите си от други страни на гости, за да не е сам. Дължи пари дори на росителите си и единственото, което го спасява е, че знае 1-2 чужди езика, с които да си намери някаква що-годе прилична работа.

Това ли ти е идеалът, за пълноценен живпт? На 38 години да нямаш НИЩО свое - било дете, или 2 стаи да се навреш да спиш. Кел файда, че си обиколил сумати държави, това е само за собствения ти кеф? !

Аз не съм излизал от България вече близо 6 години. Е, и? Прочел съм поввче книги и имам повече знания от 90% от пътешествениците, които най-много да обяснят че видели пирамидите или какво яли в Дубай. Това нещо повече ли ги прави? Егоисти, живеещи само за собствения си кеф и с нищо неполезни на останалите хора.

Безропотна, консуматорска маса. Това ли хвалиш наистина?

В семейството ми има прадядо, който сее е бил в 3 войни - 2те балкански и Първа световна, герой на България е и е отгледал прекрасно семейство с 5 деца. Въпреки това никога не е видял доеи 1 път моретп(Черно море)

Смяташ ли, че акп обиколиш половината свят ще си с нещо повечв от такъв пример за баща, росодолюбец и патриот?

Т. т.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: f143c11833
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторке, напълно съм съгласен с теб и си нямаш на идея колко много се зарадвах като прочетох темата ти и като видях, че има и други хора на това мнение! Единият ми родител и част от възрастните ми роднини се опитваха да ми втълпяват как едва ли не е трябвало на 20 - 25 да създавам семейство, обаче им казах да не се бъркат в личния ми живот и спряха да го правят.
М 22

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: a741ff4852
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Най-голямото богатство са децата и най-добре човек от рано да ги има. Казвам го като човек с две деца, направени на 35 и 42 години. Ако можех да върна времето, щях да почна от 18 и най-малко пет броя. Ну мога да си простя, че с едно от гаджетата ми на 28 решихме да направи аборт.

Сега ме е страх за трето, защото и жената е на толкова и рискът от поява на деца с физически и умствени проблеми у прекалено висок. Финансовата страна се оказа доста несъществена.

Това да имаш семейство е невероятна сила и упора. Психологическа, финансова, професионална подкрепа. Ако имаш трима братя и четирима братовчеди, никой циганин няма да посмее да ти су издръвчи; никой лекар няма да си позволи да те гаври в спешното.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 41cb3e6a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Доста елемантарно мислене. Представи се, мила, ние с мъжа ми започнахме с обикалянето на света и скъпите почивки, след като навършихме 45 години, защото направихме кариера, изплатихме си къщата, децата пораснаха. Нали не мислиш, че някой на 20 години може да харчи по 10 - 15 хиляди евро на година за пътувания. И не е твоя работа кой кога си ражда децата.
Жена, 50 г., от които 25 в Германия

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 57219126c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Мъж на 32 години! Жена ми роди на 19, аз тогава бях на 24. Тогава живеехме в България.
Правихме си график, когато на един от нас ни се излизаше. Всяка седмица си ходехме по барове с приятели. Ако искаме да изшезем заедно оставяхме детето при майка ми. Тя също помагаше. Мога да ти кажа, че съм излизал по барове и дискотеки повече от всеки един тук ( и още го правя, но предпочитам други места, това е друга тема ).
Преместихме се в Германия, купихме си имот тук и миналата година ни се роди второто дете (даже ме е яд че не решихме по - отрано за второ детенце ).
През тези години обиколихме - Франция, Испания, Турция и още няколко дестинации.
Това, което го описваш там горе (да го наречем като "проблем" ) не идва от детето, а от финансовото състояние на хората!
Винаги като искаш да излезеш можеш да наемеш детегледачка! Тук нямам родители и се налага да плащам за детегледачка, което не е никакъв проблем.
И да допълня - Не си мисли, че като излизаш на дискотеки и барове, екскурзии ти си "живееш живота". Това е смешно!

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: f1848c9fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Консуматорското общество ражда подобни безумни идеи. Моят живот не свърши, когато се родиха децата ми, а тогава придоби смисъл. Не съдете прекалено сурово авторката все пак е само на 23

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 1ec688d06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Съгласна съм напълно с тази гледна точка.
Но се случва и това да родиш рано, и няма нищо страшно.
Просто пропускаш някои партита, но не е болка за умиране.
Успех!

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 9a3612e978
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз пък се чудя защо повечето стават на 40 и се сещат и разкарват по ин витро процедури. Относно парите: никога не е сигурно, че ще има човек достатъчно за отглеждане на дете, а и да има, стига възраст, в която доста често се имат проблеми със забременяването. Родих на 29 и това е най-смисленото нещо в живота ми. Връстниците ми, които нямат деца често запълват самотата си с домашни любимци и не пътуват по-често от мен. Настроили са се много срещу хора с деца, открито го споделят пред мен, защото не се сърдя, а и в доста отношения се различавам от типичната бг мама. След 30 ако го бях отложила не мисля, че щеше да се случи, защото човек от година на година става все по-уморен и не му се търчи след бебета. Умората е голяма, а още по-голяма да се работи и гледа малко дете, не всеки може да го понесе и не е за всеки.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 90e146ea43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Въпрос на личен избор и възможности.
На 20 г бях майка. Продължих обаче да уча, работех си. Наех и едно помещение и си създадох малък бизнес, който пък потръгна. Беше задължение на мъжът ми да усигури помощ за детето (децата вече, станаха две след две години) и плащаше на едно момиче да помага за децата. Не съм спирала да работя каквото искам аз, да пътувам из цяла Европа, извън не съм излизала, но нямам и нужда.
Плътно с децата бях до 3 г. им възраст, но не значи, че сме обикаляли в къщи и детската площадка само. Пътувах си и с тях, вземала съм ги и на работа с мен, имаха си място за игри там.
Когато станах На 37- 38 г вече може да се каже, че те са пораснали тийн- мъже, спортуват, имат хобита от които и двамата си изкарват и пари самостоятелно, здрави (и емоционално/ментално) са.
Аз току си хвана кораб да се разходя до някой остров за уикенда... отдавна и не живеем в България.
Преди малко повече от месец открих ново хоби, в което се влюбих дълбоко и включвам в работата ми в момента- обичам не, влюбена съм в това, което "работя" - в кавички защото за мен не е работа, а създаване с удоволствие и любов.
Не знам как би протекъл животът ми ако бях избрала да не ставам майка толкова млада, но поне за себе си мога да твърдя, че абсолютно нямам никаква причина да съжалявам, тъкмо напротив.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 9cd749d6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Естествено, че от биологична гледна точка е добре една жена да роди рано на около 23.
Но дали ще бъде пълноценен родител.
Аз например тогава разсъждавах по детски, мислех повече за себе си, не бях свикнала да поемам отговорност.
Но сега на 34 мисля различно. По-отговорна съм. Нямах и много енергия тогава. Побърках се от липсата на сън. Сега на 35 няма да мисля егоистично.
Аз нямам родителите, които да ми помагат. А за екскурзии аз не обичам да ходя.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 8d20477680
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 6, за да те има на този свят, майка ти е минала през това, дето го описващ. Дали е изглеждала така? Жалко, че се е съсипала, за да те роди...

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 33fe8f1805
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Ех, мамини сладки ненаходили се и неначесали се шафрантийки!
Колкото по-млада е жената, толкова по-здрави са децата! За разлика от мъжа, който отделя милиони семенца и само най-бързото и здравото достига до целта, то жената отделя само едно яйчице! Хайде сега понатрупайте вредните фактори от околната среда като стрес, нездравословно хранене, естествен радиационен фон и т. н. и сами си преценете колко увредена е една яйцеклетка при 20, 30 и 40 годишна жена! Всяка една кифла си мисли, че като се снима на бара в поредната чалготека, заобиколена с още кифли около нея, това е живота, малеей, айде после на плажа у Гърция, че нашето море не става, а после и до Занзибар, може би, и на края като наближат 40така - я изчерпан яйчников запас, я трудно зачеване, ала ин витро, я някое недоносче... Евала им правя на циганите и помаците, за които най-важно е да направиш семейство и деца докато си МЛАД! И ако продължаваме с кифленското мислене, като това на авторката, то много скоро ще се затрием като народ!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 5d21992e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Права си. Две приятелкии имам родили рано и двете съжаляват и ми завиждат че мога да си правя каквото си искам а те са вързани за някакво лапе. Хич и не мисля скоро да раждам. Не мисля и да тичам по ин витро клиники. Един път ако не стане спирам. Такъв ми бил късметът. Всяко зло за добро, както се казва. По мои нблюдения семействата с деца се разделят много повече. Познавам три двойки, които не искат и да чуят за деца, заедно са от училище, над 16 години. Живечт си тихо и кротко, пътуват, купонясват. Другите се чудят на кого да натресат да им гледат децата или се карат на кого е ред да го води на разходка - всеки вика вземи го ти. Деца след 40, евентуално. Няма смисъл да си проваляш живота по-рано..

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: bb4718423b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Всеки говори за наживяване, но всеки иска да се наживява на 25. Не разбирам защо да не се наживееш на 50, а докато си млад и енергичен да си отгледаш децата, вместо да се мъчиш на стари години с тийнейджъри и докато си отгледаш децата да си пенсионер. А и не разбирам, като имаш дете умираш ли и не можеш да живееш ли? Какъв е проблема да имаш дете и пак да ходиш по почивки примерно или да се виждаш с приятели от време на време. Трудното е само първите година-две.

Аз предпочитам да съм си отгледал и изучил децата до 50 и после докато съм все още млад, а и имам вече добри финанси да се отдам изцяло на себе си и съпругата си и да обикаляме света. Отколкото да ходя по чалготеки на 25, пък на 50 да дункдуркам малки деца и теийнейджъри.

Нито съм прецакал кариера и образование, нито нищо. На 23 завърших университет, нямах 26 навършени, като станах баща. Сега съм на 38 и имам дъщеря на 12. Дето се вика още съм млад, кариерата ми върви добре, печеля добре, а след още десетина години ще съм "свободен" едва на 48 и ще имам и финанси и мога да си живея живота още 20-30 г. А някои от моите връстници още нямат деца. И кога ще ги правят, кога ще ги гледат и кога ще обрънат внимание на себе си? Че те на 60 още ще се занимават с тийнове, докато аз обикалям света.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: bb4718423b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   Какво смешно има в това да се наживяваш на 40 с отгледани деца и вече финансови възможности, не разбрах? Сега си на 23 и си мислиш, че на 40 ще си едва ли не умряла ли? Ти нали не си мислиш, че като станеш на 40, изведнъж ще решиш да се затвориш вкъщи и да се отдадеш само на децата?

И какво му е на ходенето на почивка с дете, когато вече не е кърмаче? Нещо не схващам теорията ти.

Моите наблюдения са, че който иска да се наживява, той цял живот иска само това. Той и на 60 да стане, все ще му свиди да прави дете. Защо да си дава парите за дете, като може да ги дава за лизинг на хубава кола? Защо да си хаби времето за дете, като може да го прекара с Тони Стораро да му пее в Сутденстски град? Такива хора и да направя дете, го правя с усещането, че се жертват и не са добри родители.

Трябва да има баланс. Както да не правиш дете на 18 и без стабилна работа и образвоание, така и да не лапаш пишки по тоалетните на чалготеките до 40 (много хора това разбират под наживяване) и после да се чудиш защо не можеш да имаш деца и да наливаш кинти по инвитрота.

За мен най-дбрата възраст за деца е около 25-28 за първо дете и около 30 за второ (разбира се зависи и от конретната ситуация). Тогава хем все още си фертилен, хем си енергичен да ги отгледаш добре, хем няма да си пенсионер с тийнейджъри, хем няма и да си прекалено нестабилен финансово при създаването им.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 8c89eea660
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   26, напротив, вие завиждате, точно затова ви жегва толкова тази тема. Другите си гледат децата и нямат празно време в размисли кой има деца и кой няма. И сте някаква илюзия, че ви завиждат, че си правите каквото искате. Вие пак не си правите каквото искате, заради работодатели, болни родители, баби и дядовци, да изброявам ли?

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 011ab7d700
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Аз съм против правенето на деца, но моите причини не са свързани с примитивната и хедонистична същност на съвременната жена, вследствие на процеса по развращаването на жената( което не е трудно с оглед развратната женска природа) започнал още преди 50 години в западния свят, продукт изцяло на манипулация и пропаганда за някакви си " правя, кариери, свободи". А то всъщност си е чист разврат в комбинация с доста измислени и ненужни " професии" с цел уж равноправие, даже се стигна до безумието идеята да въвеждат квоти за жени в определи фирми. Последната стъпка на задкулисието е вече джендър идеологията и " зелените" идеи( те също имат и икономически последици), които имат за цел допълнително да промият клетия мозък на средностатистическия западен бюргер.
Българката като типичен продукт на една европейска- ориенталска среда е приела някаква извратена форма на разсъждение- хем като западните феминистки ще градим кариера, ще борим мъжете и ще го удряме на разврат, хем мъжът е длъжен да се грижи за нас по всякакъв начин, все пак сме жени, както е на Изток. Тоест ако искаш българка трябва да си готов да даваш всичко за една торба с кокали и маз, мината от двуцифрен брой тъпкачи преди теб.
Този долен свят ми е ясен, няма какво да му опознавам на него. Като гледам какъв прекрасен свят готвят за простолюдието господарите на света, като гледам какво е нивото на разсъждаване на средностатистическия човек и колко е " опознал" света, че идея си няма наистина в какъв свят живее, като знам нивото на днешната жена, която пет пари не дава за т. нар. семейство, най- разумният избор е да не правиш деца. Обричаш други същества на мъки. С коронавирусната пандемия бяха обработени тактики за манипулация и контрол, господарите видяха, че по отношение на мачкането на стадото с благовидна усмивка и с " загриженост", могат да стигнат много далече без никакъв проблем. Затова не ми се мисли към какво действие ще пристъпат в бъдеще, защото цялото активно мероприятие " пандемия и ваксини" е само началото. Сега са заети с Украйна и затова пандемията като с магическа пръчка свърши няколко месеца след началото на войната. Иначе се бяха подготвили за поне още 2-3 години терор и задължителна ваксинация, всичко разбира се заради алтруизма на западния управляващ елит. По отношение на децата се сещам за думите на Жозеф Фуше: " Това е по- зле и от престъпление, това е грешка". Въпреки че той го е казал в съвсем друг контекст, това важи и за правенето на деца. Както бях писал в темата за либидото и неговото " изключване" сексуалият нагон е най- голямото проклятие за мъжа, толкова ти замъглява разума, че грозното и мазно женско тяло ти се вижда красиво, а лукавата и примитивна женска същност също не я забелязваш. Чак като си напатиш, почваш да се замисляш, че тук има нещо, което не е както трябва. Това проклятие е и една от причините да направиш грешката, наречено дете.
Това е от мен, а вие като искате се наживявайте, каквото и да значи това.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: bb4718423b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   26, т. е. раждането е "проваляне на живота", така ли?

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: d2d0152734
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Преди години мислех точно като теб.
Сега казвам, че деца трябва да се правят, когато срещнеш човек, от когото искаш да имаш дете. Дали ще е на 18, 20 или 40 няма значение. Всеки човек си усеща кога е готов за това. Хубаво е, когато иска, да се получат нещата. Все пак от физическа гледна точка е хубаво да се случи на по млади години.
Защото не се знае какво ще се случи, дали когато си се образована живял и осигурил финансово/което може и да не стане/, дали ще си здрав дали ще можеш да родиш

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: e79deb52df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Индивидуално е, но на ранна възраст децата, които раждат деца, не са щастливи, защото я няма зрелостта, осъзнаването. Всеки може да има дете, това, че ти се живее няма общо, намира се кои да гледа детето и животът си е готин, както винаги е бил, много хора имат деца, въпреки естеството на работата си, важно е да има златна среда.

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 81928bd80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Някои хора май не разбират, че мисленето се променя с възрастна. Да, от биологична гледка точка е добре, човек да има рано дете но акълът на младежите на 23 е по-детски. Психично не са готови да се грижат за детето.
От психологична гледка точка е по-добре по-късно.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 81928bd80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Съгласна съм с номер 33.

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 1d8e8413a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   С какви пари точно ще се наживяваш на 23? С на мама и тати парите ли? Ти 5 лв изкарала ли си в живота си? Или парите ще стигат само за чалготеки и разврат?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 9a3612e978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   33, добре е всеки да поема отговорност за децата си, с това съм съгласна, а не те да провеждат максимално време при баба и дядо, освен в случаите, в които се касае за самотен родител и някой трябва да изработи парите за това дете, а и бавачка е непосилен доход. Друг е въпросът кои хора в днешно време наричаме "деца, които гледат деца", защото сме свикнали хора, в диапазона 20 , заради инфантилността им да ги наричаме деца. А те далеч не са деца.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: bb4718423b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   34, да, като се има предвид колко безотговорни са днешните хора, по-добре да не раждат преди 40. Макар и след 40 доста голям процент са безотговорни. Май най-добре никой да не ражда.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 4a9f5b37c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Е да де точно затова не е добре човек да има дете на 23. Защото някои не са готови да се грижат самостоятелно за себе си пък камо ли за дете.
Друго е жена на 27-28-30. която има сигурна работа и може да се грижи за себе си.
Значи има и социален фактор.
Акълът се променя с времето. Поне на някои акълът им идва като станат на определена възраст.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 4a9f5b37c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Да 38. Но и на 40 не е хубаво.
Най-добре по средата на 30 най-късно по-отговорни. със хубава работа и можещи да се грижат за себе си не и прекалено стари със рискове за детето.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: 5d21992e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   26. до 29 - За какво да завиждам, мила? Затова че се чудите на кого да трапосате да ви гледат децата ви ли? Писнало ми е такива да ме имат за лична детегледачка. Затова че всички около мен с деца спорят, защото на никой от родители и роднини не му се виси по паркове и площадки? Като ви гледам киселите физиономии направо сте за завиждане. Но не можете да се погледнете отстрани. Да не подхващам темата за възпитанието на децата. Така е когато раждате "защото така трябва", а не защото искате. Не съм искала, не съм родила. Като ти е толкова пълен деня какво правиш тук? И да можем да си правим каквото искаме. Ако нещо ме ядоса на работа утре мога да напусна, да зарежа всичко тук и да емигрирам. Рискът е само мой. Докато вие заради децата ще си налягате парцаите и ще се снишавате пред шефове. Това се има предвид под "свобода". Не да излезеш да пиеш кафе - определението за свобода на една бг мама.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: ba69ac1758
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Напълно съгласна с номер 41.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 5d21992e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Раждайте деца, та раждайте деца. За какво да раждаме? За да ги убиват пияни и дрогирани шофьори? Или комплексирани връстници да ги убиват по парковете? Или патреотите с макетни ножчета да се гаврят с тях. Всеки ден се убеждавам как ако имам дете няма да допусна да расте в тая държава. Дори не и заради парите. Няма да допусна детето ми да расте сред такова беззаконие. Идеално е че цените на имотите тук се изравниха с цените на имотите на Запад. Продаваш жилището на родителите и къщите на баба и дядо и купуваш нещо в Испания или Италия, а защо не и Франция. И живееш в цивилизовани държави със закони.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 1af3ffaaa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Неадекватни разсъждения за жена на 23 години. Може да се поинтересуваш за епидемията от репродуктивни проблеми, както в България, така и по света. Информацията е достъпна на всякакви езици, може да влезеш и в групата Бременност и майчинство и да прочетеш историите на жени, които са чакали до 30 , за да имат деца и са видяли с очите си другата страна на монетата. Аз забременях от раз на 25 години, но много други нямаха този късмет, моя близка започна с опитите на 27 и се сдоби с дете на 33 с нечовешки мъки, зор и преждевременно раждане. За всичко си има точното време. Прекаленото вмешателство на човекът в естествените процеси създава илюзията на много хора, че щом лицето Х е родило на 40 всеки може, но е редно да се отбележи, че много от тези хора са наляли време, пари и средства, които не всеки има. Едно е да откриеш, че имаш проблеми на 25, друго е на 35.

Относно останалите писания мога да кажа с ръка на сърцето, че учих, завърших, работих каквото желая (срещу добро заплащане). Пътувах и пътувам поне 3 пъти в годината в чужбина. Със съпругът ми имаме млади и готини баби, които с удоволствие гледат детето за седмица, за да отидем на море/екскурзия/почивка. Вече караме шеста година заедно, щастливи сме и мисля, че връзката ни естествено достигна до този етап след толкова години заедно и брак. На 30 чакай принцът на бял кон и се оплаквай защо наборите ти хващат момичета на 20-25, а на теб не гледат сериозно. Трудно се намират читави мъже, от опит казвам, че всички наши свестни познати до 30 години са с поне едно дете и/или омъжени.

Как виждаш животът вече зависи от теб, но не мисли, че щом някой е в семейство преди 30 е видиш ли с неизживяни младини, финансово нестабилен, заробен и ограничен. В хахо-хихо и щракане с пръсти животът минава и заминава.


На края ще споделя нещо, което моята прабаба ме е научила: от 20-25 ти избираш, от 25-30 теб те избират, от 30 нагоре се молиш някой да те избере. Храна за размисъл. :)

Ж27

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 0120cdb748
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   41, то има много хора без деца, които не са злобни като теб и какво? Чии кисели физиономии си видяла, своята в огледалото ли? Раждат, защото искат, а не защото трябва. Това да правиш каквото си искаш го няма както с деца, така и без. В корена на проблеми не са децата, а отношенията, аз лошо отношение съм видяла само от самонадеяни роднини като теб, без деца. Въпросът с възпитанието е друга тема. А ти как си възпитана, да злобееш и генерализираш срещу майки? Не знаеш как се гледа дете и колко умора е, поне киселата физиономия на някоя майка не е насочена както твоята срещу другите, а си е чиста проба умора. Раждай, ако искаш. Ражда се от любов към децата. Никой не те съди, че обичаш само себе си, но не съди тези, които обичат и други същества.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 66ebd3adf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   То един живот и с деца и без, толкова скука.
Само на работа, не излизаме на заведения, само на море лятото с децата. Мъжа не иска да пътува, да не харчи пари. И без деца да бяхме, същата работа, но е хубаво да не се ражда много късно.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 89eda4a477
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   В сегашно време жените и мъжете на възраст между 18-25 са като ние когато бяхме на 14-15 годишна възраст. Така от написаното тук и видяното в реалния ми живот го виждам.
По - добре недейте да раждате вие! Аз на 19 години имах два кредита, купих си апартамент. На 24 вече имах дете и доста стабилна работа.
Жена ми никога не се е оплаквала! Имаме две деца (сега съм на 30). Ако жена ми не беше се оперирала ( по болест ) планувахме да направим още две деца. Животът е хубав, зависи от теб! С дете или без избора е твой!

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 3c58f3a588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Така е авторке, права си. Но да ти кажа аз съм от тези дето родиха на 21. Сега съм на 38 и детето ми е отгледано кажи речи. Като ги гледам моите наборки с бръчки пък тичат след бебета ми се реве. Защото имат още 15 години тичане. Пък аз вече съм свободна. Беше ми много трудно, но се радвам, че го избутах докато имах силите. На 35 тепърва да ставам и будувам по нощите, пък после да тичам след бебе, пък после и второ. Не мерси.
Най - добре е да родиш на 25 - 27 макс. 35 е многооо късно.
Аз съм от хората, които не обичат купони и дискотеки. Всъщност само веднъж в живота си съм била на дискотека до сутринта. И разбрах, че това не е моето. Единствено съжалявам от гледна точка на образование. Не завърших медицина, но тогсва пък нямах и грам желание за медицина. Този ми интерес се появи покрай детето.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 94b3fc7760
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Няма да ти дочета изказа до края и въпреки това ще си дам мнението защото е редно на хора като теб да разберът, че ценностната им система е тотално збъркана защото деца се правят на им3нно споменатата възраст от 18 до 30 и защо е така. Първо биологичния часовник на жената е тогава и след това се почват проблемите едно заболявания друго че самата жена тогава е създаде на ражда след 35тата година жената е не както трябва, а също така и мъжа започват всички проблеми хормоните се променят на жената и на мъжа яйчниковия резерв е вече изчерпан, от своя страна на мъжа му пада тестостерона сперматозойдите стават калпави и после се чудим защо ходим на инвитро процедури това в българия трябва да се промени възпитанието трябва да се промени. Трябва да се разбере че колкото по рано двама души станат родители толкова по добре аз виждам от личен опит за какво стана въпрос даже и мойте всички приятели са в това положение нали да се наживвеш и после му ядеш главата, а всъщност кое е най важното в този живот да оставиш нещо след теб и най истинското нещо е да създадеш поколение. Е много се наживяха и сега си патят за смешното наживяване с 10 полово предавани болести и без смисъл в живота крепят се на постижения в работа ако въобще имантакива и семейство никакво деца не стават ползват чужд материал просто супер гледайте й чужди деца нали ви се живее. Отделно създаваш поколение на 40 и въпроса е като го взимаш от градина другите деца ще викат дядо ти дойде да тв вземе всичко е топ. Ти вече си дърт и нямаш сили да му огаждаш на собственото си дете защото средата в която живееем вече не е като преди не сме така здрави като бабите и дядовците ни, ти си се изхабил за някой курвар или курва през годините давал/а енергията си и сега не можеш да я дадеш на собственото си поколение ама мислете д тия глави какво му трябва на човек и после се чудим защо децата са невъзпитани ето я причината, мога мн да кажа против късното създаване на поколение, но няма смисъл има една приказка прост човек и вързано куче го хапе.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: 8c013648e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Попринцип номер 49 е прав. Колкото по-рано толкова по-добре Но от БИОЛОГИЧНА гледна точка.
Важна е психическата готовност да гледаш дете. Знаете много добре, че появата на дете е огромна промяна в живота на човек. И отначало на всеки ще му е трудно. Ако този човек е свикнал да си живее безгрижно и се появи дете човекът ще трябва да се съобразява с детето. Ще му дойде като гръм от ясно дете.
Затова човек трябва да е подготвен е напълно не може но донякъде да какво означава да гледаш дете.
Каква е ползата да имаш дете като не си готов да го гледаш.
Всеки може да се оплоди но нали това дете трябва да се гледа.

Аз родих на 23 но ни бях готова да имам дете. И то не заради барове и дискотеки не съм такъв тип човек а защото бях свикнала другите да вършат всичко вместо мен. Малко мързеливичка.
Но то е защото бях отгледана само от дядо.

Но сега на 34 вече съм друг тип човек. По-отговорна съм, работя, мисля и за друго човешко същество мога да гледам по-добре детето. По-зряла съм.
Докато на 23 бях свикнала да мисля предимно за себе си.
Както и повечето млади хора.

Освен психически фактор важен е и икономическия.
Не е въпросът да създадеш дете, което ще расте в мизерия.
Трябва да се гледа качествено. Под качествено нямам предвид да е разглезено а поне минималните му нужди да са задоволени.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: a3c4e357ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Хайде с това. човек е длъжен да остави нещо след себе си.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker