Обичам го, но вече не го уважавам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обичам го, но вече не го уважавам
преди: 7 месеца, 11 дни, прочетена 1036 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 40 години.
С моя партньор сме заедно от 21 години. Започнахме връзката си с взаимна любов, желание. С времето горещите страсти отстъпиха място на обичта и уважението - общите грижи, цели и стремежи.
Не сме се разделяли, не сме преживявали големи кризи, винаги сме намирали път към себе си, дори в най-трудните дни.
До преди 3 години.
Приблизително тогава, партньорът ми, който винаги си е бил ревнив, започна /неоснователно/ да ме подозира в постоянни, непрекъснати изневери, да души, да проверява, да търси под вола - теле.
Успоредно с това - да ме обижда, да се вдетинява, да се сърди и мрънка непрекъснато.
В началото ми бяха смешни тези подозрения и обвинения, след това ми стана обидно, а накрая - противно.
Колкото и да му се клех и обяснявах, че не поддържам отношения с други хора, той не спря да ме подозира и обвинява.
И се уморих.
Както съм написала и в заглавието - все още го обичам, но вече не го уважавам.
Това непрекъснато обвинение, инфантилизмът, непрестанното натякване ме отвратиха. Преди го чаках да се прибере с нетърпение, а сега - с откровено нежелание. Не защото не го искам, а защото знам, какво следва - намеци, обвинения, фасони, сърдене, пререкания. Позитивна съм, смея се на работа - вкъщи е кошмар.
Обичам го. Не искам да го карам да страда, не искам да го изоставям. Но не издържам. Говорили сме, казвала съм му, че ако вече не ме иска, няма смисъл да се мъчи - просто да се разделим, но твърди, че ме обича и не иска раздяла. Твърди, че ми вярва, обещава да спре с подозренията, но обещанията траят от ден до пладне.
Дъщеря ни вече е голяма, разбира всичко, става свидетел на неприятни сцени - страхувам се, че и тя ще спре да го уважава.
Не знам, как да подходя. А съм уморена от разправии.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 10 дни
hash: a0efc2ee41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Жена на 34 съм. Според мене влиза в андропаузата и това е проблемът. Притеснява се, че става импотентен. Трябва да му обясниш, че не ти се прави секс вече толкова много, не е като преди, хормоните ти не бушуват толкова итн.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: d214387d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Човекът явно преживява някаква криза. Но трябва да спре да се излага Голяма дъщеря имате все пак. Не е тийнейджър да ревнува. Мъж на години е.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: cdc51aa3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бягай с двеста. Рано или късно той ще те изгони (затова го прави това, да си тръгнеш сама), спри мъките веднага.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: d4cfa64959
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Авторке, съжалявам, че ще ти го кажа, но се държат така, когато те самите "шават".
В твоят случай не става въпрос за ревнив по принцип, а ей така изведнъж, след толкова години брак и уважение... наистина ли не си се присещала защо тази промяна в поведението му?
Поиграй си на детектив ако искаш, но там е ключа от палатката.
А има вероятност и другата да иска да го разведе и да набива интриги.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 76f33d3ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Той трябва да осъзнае, че има проблем. Говорете много, излезте заедно. Запишете се на някакъв курс по танци или нещо друго, което да правите като двойка. Щом се обичате, ще спасите отношенията си. Мъжете имат такива фази. Моят е на 40 години и също ми подмята разни неща. Пита ме, нали си само с мен? Нали не правиш нещо с друг? Ама дори само целувки? На мен ми е смешно, защото ние дори работим заедно. Децата ни са сравнително малки и двамата имаме много малко свободно време. Въпреки това водим социален живот и двамата сме екстроверти и постоянно има хора около нас. И оттам идват подозренията му. Преди беше обратното, аз го ревнувах... Сега…, откакто се виждам по-често с приятели (малкото ни дете вече не е съвсем малко), като се прибера ме пита внимателно разни неща, но по-скоро небрежно, за да не ми досажда... Директно ме е питал също, както преди малко обясних... Защо ти не уважаваш мъжа си? Прави ли се на жертва? Говори с него, да не ти говори пред детето ви.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: a65253eada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това не е живот, щом постоянно трябва да обясняваш, доказваш, оправдаваш... И не, не го обичаш, просто си свикнала с него и те е страх от промяната. Щом 3 години след разговори няма промяна към добро, не я очаквай. Най-добре се разделете, независимо какво говори, това си е постоянен тормоз и не е от полза за никого.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: f20b758f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Семейна консултация. Има двойки, при които това се отключва при единия след изневяра от другия, но ако не си изневерила, семеен терапевт. Само с приказки и разговори между вас, ситуация, която е станала плашещо сериозна няма да се разреши

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 841b272727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има две положония заради които това се случва:
1. Ти наистина му изневеряваш и той те ревнува с основание.
2. Той губи силата си като мъж, натриса си комплекси от някъде другаде. Обикновено от това че остарява, че е загубил работата си, че не е способен в леглото... неща които обикновно крепят мъжкото самочувствие.
80% от случаите е първия случай. Втория е характерен за връзки, в които мъжа е доста по-възрастен от жената.

Нищо от това не прочетох, което ме кара да се замислям дали пък наистина не си започнала ти с панаира и сега просто да търсиш валидация от нас.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 3904d6c929
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изглежда хормонално. Дали е напълнял/отслабнал? Промени други на фигурата? Вариант е и самият той да кръшка.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 1bec864f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Здравей, от прочетено установих, че за толкова години сте заедно и вмомента виждаш трудност във връзката и си готова да го оставиш, не че ме го уважаваш прав ли съм?? Абсолютно всички жени ви удря хормона след 40то годинки и почват да ви шарят очичките по други и как да не даваш повод човека да ревнува? Според мене историята не описваш абсолютно всички подробности за толкова години не ми се вярва човека без причина да се сърди и да ме ревнува ако чуеме неговата версия дали ще е същата като твоята? Аз съм свидетел на наще като се развеждаха не, че защото не се уважаваха а защото майка ми като теб за толкова години брак, реши че му е омръзнал и реши да си търси друг партиор и естествено баща ми почна да ревнува да се ядосва докато ме разбра истината... според мене криеш нещо което което ако го споделиш другите няма да го удобрят! Твърдо заставам на мъжа ти страната всичките жени сте НАЙВНИ И ПОТАЙНИ и не споделяте цялата истина затова ще има такива положения както и във вашата връзка!!! ПРОБЛЕМА Е ОТ ТЕБ

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: a20ff1c791
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Малко съм съгласна с номер 10.
Как след толкова години брак изведнъж мъжа се сетил да ревнува без причина. Да е в началото на връзката Да но на тези години изведнъж да ревнува.
Криза ли е какво ли.
Но на тези години да ревнува изнеднъж Доста странно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 40fbc6e746
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Има друга, затова се държи така с теб, виж дали ще иска да сте заедно, ако е окей си бъди с него, ако е зле, кои от къде е, махаш се и готово.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 5eb732624b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Автор: Благодаря на всички, изразили мнение по моя казус.
На тези, които са се опитали да направят обективна и смислена оценка - благодаря, а тия, които се опитват да ме засегнат - не се хабете, нямам нужда от Вашето одобрение, за да живея живота си.
Но като цяло се усеща, че хората тук или не четат внимателно, или не могат да осмислят прочетеното.
1. Изрично съм заявила, че той винаги си е бил ревнив, просто в последно време започна да прекалява.
2. Посочила съм, че няма основание да ме подозира - нищо не крия, не се стеснявам, че ще срещна неодобрение, особено пък от напълно непознати хора - представила съм историята си, така както е.
3. У партньора ми, нищо не се е променило - той е симпатичен мъж, времето не го е променило визуално, има хубава работа, печели добре, има си приятели. Няма заболявания, нямаме сексуални проблеми.
4. Трудно ще ме "изгони", тъй като живеем в мое жилище, нямаме брак и имуществото ни не е общо.
5. Не бягам от проблема, напротив - търся решение. Хора, които не са живели в такава ситуация - не очаквам да ме разберат. Хубавото е, че не е конфликтен и агресивен, защото в комбинация с ревността - може да стане грозно.
6. Не искам раздяла, защото го обичам, а не заради страх да остана сама. С риск да прозвучи нескромно - аз съм добре изглеждаща жена, със стабилна професия - едва ли ще съм дълго сама. Просто не искам други - искам да съм с този мъж.
7. Не вярвам да ми изневерява - пък и да го прави - на мен не ми пречи. Нямам претенции да съм "вечната и святата" - нормално е да е любопитен и за други жени. Както вече написах - ако иска да е с друга - просто не е това начина. да се разделим, защото не ме иска е едно, а да живеем в непрекъснат конфликт - съвсем друго.

Идеята за терапевтичните консултации е интересна, благодаря.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 31f7c9a5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Е добре де не съм разбрала. Значи винаги си е бил ревнив.
Какво не съм разбрала.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: b922ce676e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Криза на средната възраст.
Просто… остани с хладен ум. Не реагирай емоционално.
Има си свои, вътрешни страхове. Ревността е вякога липса на самочувствие.
Опитай не да се кълнеш, че няма друг, а да го подтикнеш да сподели истинския проблем.
Голямо момиче си, знаеш как.
Започваш да споделяш за себе си.
Това вече те наболява, бръчици тръгнали. А виж младите наперени 20-годишни. Накрая ще ме смениш с такава сигурно.
А пък да знаеш Мими си сложила още силикон. Опитва се да е млада. Милата, разбирам я, всеки милее по онези млади години…
Какво ще кажеш да ме изведеш на среща? Ще се облека специално за теб, ще пийнем, хапнем.
Знаеш ли… готино е. Виж, успяхме да съхраним връзката си толкова години. Ние сме герои. Сега е модерно човек да се развежда, а ние успяхме. Супер сме, а?
И т. н… и т. н

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker