Виновна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Виновна съм
преди: 7 месеца, 11 дни, прочетена 838 пъти
Здравейте, става въпрос за малкото ми детенце, пиша тук защото не знам, къде другаде да пиша. Дъщеря ми е на година и половина. Не я захраних както трябва, тъпче се само с боклуци и не иска да яде нищо друго. Опитвам се да я оставя гладна, но сърце не ми дава, а тя от друга страна търси само кроасани, снаксове, барнита, всякакви пакетирани боклуци. Болно ми е, че не иска да яде друго, но аз съм виновна. От там мисля, че идва и проблема със съня няколко дни не спи наобяд, вечер заспива с тръшкане и го дължа на сладкото предполагам, превъзбужда я и не иска да спи. Не знам какво да правя, дайте ми съвет, моля не ме съдете достатъчно ми е болно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 10 дни
hash: bbb8b7283e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Веднага спирай тези канцерогенни боклуци. Ще си повредиш детето.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 0541c155c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Хубаво е че си осъзнала вината си, дано от тук нататък да издържиш, защото поправянето е много трудно, а да бутнеш снакс в ръцете на детето и да се обявиш за провалила се е толкова лесно.
Захарта на която свикваш детето има ефект подобен на наркотик, , подобна зависимост имат пушачите към цигарите. Ако не даваш на дъщеря си да си пали по цигарка, защо й даваш кроасан от пакет?
Какъв съвет искаш, начина предполагам го знаеш, трябва да предлагаш само зеленчукова супа с филия чист хляб, за десерт 1 бр ябълка или парче тиква печена без захар. За закуска обяд и вечеря просто сменяш видове супа.
Разбира се първите няколко дни ще има тропане, рев, крясъци, тръшкане, но ти си родител и трябва да поставиш границата да си категорична. Дори да откаже хранене, трябва да издържиш, предлагаш нова супа чак след 4 часа, нека постои гладна, нищо няма да й стане.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 85e6d4ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Просто спри с тази храна
"Не" значи "не" при децата. Няма да яде веднъж, два пъти и ще се принуди да яде друго. Как вкъщи ядете снаксчета, кроасанчета и шоколадчета тя трудно ще предпочете друго. Мъжът ми е фен на вредната храна, затова съм му казала, всички негови боклуци в един черен плик в кухнята, да не вижда тя какво има. Много рядко й се дава бонбонче, чипс никога, случвало се е да хапне кроасанче на 4 до момента 3 да е изяла. Ще свикне детето ти. Вината е нормално чувство за всяка една майка, една се обвинява за едно, друга за друго. И при липса на подкрепящи роднини и мъж тотално. Тук двамата с мъжа ти скрийте бързата храна, която ядете, не й давайте и сладки сокчета пълни със захар и консерванти. Ще свикне.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 22ceb4a991
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това майтап ли е?
На година и половина да търси кроасан и снаксове? !?
Не е истина...

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: c7443e52ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За диетолози и педиатри да си чувала?

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 9fce21bcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не виждам как ще се справиш сама. Майките не издържате на детския рев и поддавате. Трябва да я оставиш за малко с някой друг, който е повече перде.

Иначе решението е просто, но иска постоянство - никакъв достъп до такива храни. Не трябва да ги вижда изобщо. Няма да ходиш на площадката, ако видиш, че друга майка отваря Барни. Няма да си купувате шоколади вкъщи...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 0d1914b44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   В тази възраст вие контролирате, защо допуснахте тези неща вкъщи? Просто спирате да купувате, приготвяне супа, лека манджа картофи и предлагате, като не иска да яде прибирате. Нарязвате, пасирате плодове, банан и това е. Какво са правили преди 100 г, когато понякога въобще не е имало и нещо за ядене или картофи. Ако сте добра майка няма да му бутнете "отрова" в ръцете, за да не е гладно горкото. Като видя в някоя верига за бързо хранене дете сложено на столче и се питам защо. Ако е 10 г. няма как да се опазиш от новото време, но на 1г. и малко шефа сте вие. Няма да умре от глад и цял ден да не яде, но вечерта ще си изяде с кеф супата.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 1bbcee47a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз няма да те съдя миличка. Но за съжаление не мога да ти дам адекватен съвет. Потърси специалист.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 838f5401a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не съм родител, но може ли да даваш нещо на детето си, което самият ти не би си взел, особено на малко дете? По принцип говоря не само за теб. Толко ли е трудно да отделиш време и да направиш нещо по-здравословно, но вкусно? При условие, че живеем във време на изобилие от информация и неща за хранене. Едно смути да направиш с плодове и бадемово мляко или нормално е по-добре от снакс, кроасан и др. Не може да избирате лесния вариант на възпитание- fast food, таблета в ръцете и всичко е точно.
Естествено, че ще има проблеми със съня и не само със съня. После се почва и с кожата и със захарта и тска нататък.
То ти ако ядеш тия боклуци ще имаш проблем, та какво остава за детето.
Наложи строг контрол на храната. Не я оставяй гладна, ама не и давай боклуци. Вместо кроасан и дай праскова, банан примерно. Има шоколади с чисти съставки, кремове, които са с натурален произход. Ще дадеш 10-20 лв, но ще и даваш от ереме на време и няма да свърши веднага, ако дъежи на десерт. Казваш и че или ще яде или ще стои гладна, стига да е достатъчно голама, за да разбере. Правите деца и после пренебрегвате възпитанието, а накрая като станат големи цял живот се борят с купища комплекси и се чудят откъде идва проблема.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: f2665c88bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Като ядеш захар става следното - развиват се такъв тип бактерии, които обичат захар и ти се яде заради тях. Тоест колкото повече захар ядеш, толкова повече ще ти се яде занапред. За да се изчистят бактериите, поне 1-2 седмици не трябва да се яде захар, ама ако не става изведнъж, пробвай да намалиш по малко всеки ден. Също така киселото мляко убива апетита за захар.
Отделно - каква храна и предлагаш да яде? Може да не е вкусна или просто да не я харесва. Пробвай различен вид храна или различен готвач. Можеш също да украсиш храната по интересен за детето начин, да изглежда и по вкусна. Ако храната не излежда вкусна, и аз няма да искам да я ям.
Общо взето това се сещам.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: d698d4be7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не мисля че вината е предимно твоя. Храната "боклук" си е така направена че да пристрастява. Тя има за цел да се продава а не да храни. За да го направят, имат няколко базисни съставки.

1. Консерванти -- запазват вкусовите качества на храната, но също така като антибактериални убиват флората ни. Кисело мляко и храна с консерванти например не е пробиотик. В случая с детето ти консеревантите имат малко значение.

2. Подсилващи вкуса агенти. Те правят храната да изглежда с много повече вкусни съставки, отколкото има и по този начин храната изглежда по-вкусна отколкото е. Например колбасите имат доста такива. Просто трябва да намериш начин да няма много такива в това, което яде дъщеря ти.

3. Захар и подладители. Захарта е първосигнален афродизиак, предизвиква състояние на удоволствие директно в мозъка. Е, също така го храни. Има изработен рефлекс между сладкият вкус и удоволствието още в утробата. Захарта на кристали е синтетичен продукт, не натурален, макар че се добива от растения. Такова нещо в природата няма, захарта в природата е във вид на плодове, опакована зад клетъчни мембрани, които изискват време за да се разрушат и влиза бавно в кръвтта. Захарта напротив е с цел да влиза бързо в кръвта. Афродизиак, който директно влиза в кръвтта си е наркотик, може би най-мекия наркотик. Според мен това е правилното отношение към захарта. Като всяка дрога дълготрайното и прекалено консумиране води до болест -- диабет с последващи нерводегенаративни изменения. Или напълняване. Захарта се слага се в храната да предизвика приятни усещания и рефлекс за консумиране на още храна, на първо място да се консумира по-голямо от необходимото количество от същия продукт.
Подсладителите са много по-сладки, но само имитират захарта като вкус и нямат хранителна стойност. Сложени в храната с много по-малко количества предизвикват по-голяма консумация.

Та какво може да се направи:
1. Децата имитират майките. Затова може да се започне да не се яде некачествена храна пред детето.

2. Може да се направи дрогата сладка вкуснотия по-трудно достъпна физически, предлагайки храни, които са по-приемливи на много по-достъпно място. Например плодовете да са много по-достъпни от сладките неща. Първият избор да е сладка ябълка или банан, не вафла.

3. Може да се предизвика такова състояние, в което организма на детето да има нужда до определен тип храна. Например спорта предизвиква глад за белтъчини. И предлагайки тези храни като първа възможност. Например риба. Без захар и усилители на вкуса.

4. Създавайки правилен режим на хранене. Правилото е че за 4 часа без храна (около два с празен стомах), се задейства чувството за глад и има глад, който активира гените за глад, започват да се произвеждат субстанции на глада за разграждане на мазнините ни. При хранене в такова състояние организма е склонен към затлъстване, храната отива за изграждане и запълване на резервуарит за мазнини. С други думи напълняваме. За да не напълнеем е нужно да не изпитваме глад.
Другата крайност -- постоянно ядене или ядене на всеки час-два е също вредна, защото храносмилателния тракт е постоянно много активен, особено стомаха. Така че най-добре да се храним едно голямо ядене половин час, след три часа една ябълка или филия хлаб или млеко за 5 минути. След още три -- голямо ядене. И след още три следващото голямо ядене.

5. Говорейки на детето че някоя храна че е лоша ако в същото време детето яде нещо сладко е напълно безсмислено. противопоставяме безусловен рефлекс с думи. Изобщо, говоренето за храна си е безсмислено при деца. Ако трябва нещо да се обясни може между храните, но не засягайки вкуса на последната храна.

Разбира се важно е да не сме фанатици във каквото и да е за храната. Ако си хапнем нещо сладко няма да падне покрива, ако ни се яде много и яденето е след половин час, ами хора сме.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 043e3b79a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   И сега проблема е, че не спи когато искаш ти, че да ти е спокойно на теб... пак не е толкова важно здравето и доброто на детето.
Започни със пасирани крем супи, различни цветове за да и е и интересно. Ако сложиш повече морков например- ще е оранжева, ако има повече броколи да речем- ще е зелена т. н
Ако ТИ не купуваш боклуците, които и даваш за да ти е мирна главата (ах, да, извинявай, каза да не те "нападаме" сакън, да не се почувстваш нещо кофти Сега, маме) няма да ги има въобще в домът ви! Ако също през деня детето е изморена от типичните детски игри, разходки, ще иска да спи, даже ще заспива седнала някъде, дори докато яде вероятно.
И не забравяй: за детето е все едно какво говориш, важно е какво правиш, те следват примера, а не думите.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 56c7a5a7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защо и даваш такива неща?
Слагаш яденето и да яде, като поогладнее ще яде всичко.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: f2b970bc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 11 написа прекрасен изчерпателен коментар. Други коментари са безсмислени.

Съгласна съм тази храна е направена да се продава а не да се нахрани човек с нея. Да, много е вкусна но е и вредна.
Най-вероятно майката й е давала защото е мислела, че прави добро на детето си но несъзнателно е научила детето си че храната е много вкусна и няма проблем да я яде.
Може да пробва за начало да й дава банани. Те са сладки и вкусни.
Или да й прави домашни курабийки.

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 93e1ccdf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Дъщеря ни така стигна до инсулинова резистентност и за малко да го обърне на диабет

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 0115108622
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако у вас няма вредна храна, тя няма да яде такава, защото няма откъде да си я набави. Просто спираш да купуваш, запряташ малко ръкавите и готвиш - супа, ядене и за десерт плод. Евентуално от време на време може и малко вредна храна, няма да загине, но все ден и само това??? Ти добре ли си? И то за дете на година и половина да не можеш да се наложиш. Като тръгне на училище, какво ще правиш? На цигари ли ще мине?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker