Пропускане на фирмено събиране и проблем, в следствие на това - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Пропускане на фирмено събиране и проблем, в следствие на това
преди: 7 месеца, 21 дни, прочетена 903 пъти
Здравейте, трябва ми съвет. Тези дни ще има събиране с колегите. Аз още не работя в тази фирма, но ги познавам, и предстои да бъда назначена. Като ме поканиха, шефа подчерта, че ще е добре да присъствам, щом ще ставам част от екипа, направо в моите уши беше сякаш е задължително да отида. Обаче аз от 1 месец не съм работила, защото през семестъра почивам, задочно съм и ходя на лекциите и съответно нямам заплата, приятелят ми ме издържа и ми звъннаха от старата ми работа, която напуснах преди месец да ме помолят за взема 1 смяна, щото го били закъсали, а то се оцели точно в деня на събирането, казаха, че ще ми платят паркинга, понеже е в друг обект, а не в този, в който си работех до напускането ми и надник по 1. 5, т. е към 100-120лв ще взема и ми се ще да ида, обаче приятелят ми и майка ми ми обясняват, че щяло да се направи много лошо впечатление, аз казах, че нямам планове, пък сега да се откажа от събирането. Ами следвам си интереса, шефа и той ме е въртял, следвайки си неговия интерес, примерно петък ми казва, че трябва да отида в неделя да ударя едно рамо, в събота пише "Отпадна, няма да се наложи да идваш! ". Ами това не е ли размотаване. Ама аз съм била нова, аз ще почвам там, трябвало да отида и да направя добро впечатление. А, btw желателно е и финансово да участвам! Тука какво смятате, че е редно? Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 9eca185ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Това е парти, никой няма да забележи че те няма, затова иди и си изработи пари.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: efac1eda41
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз бих отишла на събирането с новите колеги и работодател. Първо, защото веднъж си казала, че нямаш ангажименти и ще отидеш и второ, защото това е знак, че искаш да се приобщиш към този колектив. И да, определено майка ти и приятелят ти имат право, че ако не отидеш ще направиш лошо впечатление.
И какво значи, че е желателно да участваш финансово? Нормално е по такива събирания всеки служител да си плаща някакъв куверт, освен, ако не го организира и плаща самия работодател, естествено.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 8e79a79ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Шефа, че ти е писал, че нещо отпада си е работа, не смесвай нещата и не търси проблем. Отиваш на събирането, , звъниш в старата работа казваш, че не можеш този ден и имай следващите дни имат ли нужда. С това събиране си "постилаж" новото поражение.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: f3b53686cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Най-добре е за теб да отидеш на фирменото парти дори и да не ти се ходи. Във фирмата в която работя има таково парти преди коледните празници и ходя въпреки, че не ми се ходи. Ако не отидеш на партито ще създадеш лошо впечатление.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 86e803cbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отивай на фирменото събрание! На старата фирма нищо не дължиш. Ако те пита стария шеф, защо не можеш да им помогнеш, кажи че си заета в новата работа. В никакъв случай не споменавай че ще е купон, само кажи че е спешна работа и тъй като си нова не можеш да откажеш. Такива събирания са много ценни за опознаване на колегите в извънработна среда. Това ще ти помогне да знаеш как да се отнасяш с тях на работа, към кого да имаш едно на ум, кой търпи на бъзик и т. н. Не пропускай тази златна възможност. Купонът си е купон, храната ще е безплатна (предполагам), така че ще спестиш една вечеря. Не се вталясвай за 150 лв.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: ecb97b1a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз бих си потърсил друга фирма.
Има фирми, където е "традиция" да правят гадни номера на новите колеги - неприятно е, но за съжаление света е пълен с гадняри :(

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 4ae56badee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Мисля че му казваш, че не можеш, имаш друг ангажимент. Не е зле да потърсиш друга компания с малко по друг манталитет.

 
  ...
преди: 7 месеца, 21 дни
hash: 9d69f8ef5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всеки шеф гледа да те размотава, за да спечели. Иска да отидеш, за да има млади жени на партито му или пък просто, за да те изкомандва, а не да ти дава свободен избор. Човек трябва да е съобразителен и хитър, в противен случай винаги ще е на загуба. Според мен, тия фирмени партита са абсолютна тъпня. Пред цялото време повечето хора в офиса се мразят и гледат да си правят мизерии, обаче на партито трябва да се забавляваме заедно. Измисли си някакво оправдание.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 172069fef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ти просто се оставяш да те манипулират. Научи се да се отстояваш. Направи това, което ти смяташ, че е в твой интерес, а не на шефа или Аврам бакалина. Един ден когато вече нямат нужда от теб или намерят по-добър твой заместил ще те изхвърлят на пътя без да им мигне окото.

На последната ми работа всеки петък след работа колегите се събираха в офиса на бира и картофки. Аз отказвах, защото предпочитах този час час и поливна да прекарвам със семейството ми, а пък техните муцуни ми беше достатъчно да ги гледам всеки ден по 8 часа. До като имаха интерес от мен нямаше проблем, че не сядам в петък след работа с тях да пия. Когато нямаха вече интерес го изтъкнаха като причина за моето освобождаване. За това вече не бачкам за началници, а си почнах мой бизнес и си имам самоуважението.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 66cfb409f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   За едни сто лева да си провалиш бъдещето? Аз ако бях на бившите въобще нямаше да им вдигна телефона.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: 66cfb409f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   6, какви номера примерно?

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: aa6d6556e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Какво ти е по-важно, новата работа или 100 лв и то от хора с които вече нямаш нищо общо? Аз изобщо не знам що за нагляр е бившият ти шеф, че да иска такива услуги от теб. Ма ти си знаеш. За мен бъдещето ми, т. е. новата работа е по-важна, но твои си е изборът.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 2348d63bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На бившият си шеф не държиш нищо. Ма една смяна, ама две смени-ти не работиш вече там! Да се спасяват.
Отиди на събирането за 1-2 часа и си тръгни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker