Детето ми не ме приема за майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми не ме приема за майка
преди: 5 месеца, 9 дни, прочетена 1133 пъти
С мъжа сме в София. Аз съм родом от тук, той - не. Заради работата ми се налагаше дъщеря ни да тръгне на ясла но в София места няма. Пробвахме всичко. Опитахме и да наместим нещата с помощта на майка ми, но пак имахме често случаи на закъснения за работа, водене на детето с нас от немай на къде и т. н. Беше много сложно. В крайна сметка след многократните уверения на сестрата на мъжа ми, че за нея не е проблем да я поеме и в детската ясла при тях има места, преценихме, че това е явно единственият сносен вариант.
Ходим да я виждаме почти всяка седмица уикенда. Когато имаме възможност да си вземем отпуск я взимаме от там. Сестра му я води, когато може насам.
Но малката живее там вече над година. За това време е била без леля си може би не повече от месец. И иска тя да й е майка. Все повече се дърпа от мен. Тръшка се, че трябва да ми вика на мен мамо, а иска на нея да казва така. Не иска да спи в стая с мен, ако има избор дали да е при леля си. Предпочита да остане с нея вкъщи "да скучае", отколкото да излезем на детската площадка или друго място. На моменти ми казва много груби неща и дори посяга да ме удря или се тръшка на земята.
Леля й казва, че и тя, и в яслата, и с други майки и деца като се събират, гледат да парират опитите на детето да я възприема като нейна майка. Обясняват, че не е. Че тя й е леля. Всеки ден се чуваме с камера по телефона, но детето ми по принцип не иска да ме гледа и не ми обръща внимание, не иска да ми разказва какво й се е случило през деня и така.
С баща си не се отнася така. Сигурно защото сестра му си няма приятел. Него си го обича, търси, говорят си. Но с мен се държи все едно съм най-големият й враг.
Това ще мине. Такъв е периода. Още малко и ще си я вземем при нас, ще свикне отново с мен. Осъзнавам го. Но емоционално много страдам от това положение. Знам че ще страда и малката, като я откъснем от леля й, а това няма как да не се случи. От една страна знам че така беше правилно, от друга съжалявам, че избрах работата, от трета парите нямаше грам да ни стигат, ако не работех особено третата година.
Исках просто да си разкажа. Приятелки и колежки вече луднаха от мен. Не искам все да им рева на главата. Ама е гадно, много гадно. Аз толкова да я обичам, а тя така да ме отблъсква. Но не е виновна. Ние сме взели решението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 8 дни
hash: f31ee77d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Е и какво очакваш да ти кажат хората. Ти си избрала работата пред детето си и сега ревеш. Това не е куфар, който просто да оставиш някъде. Много ясно, че ще се превърже към зълва ти. Няма да ти е лесно да я откъснеш и превържеш към теб. Ще има драми.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: bf6a64c8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Много лошо, жалко е че жените у нас са принудени да работят, то не че е лошо, но и да работиш пак не стигат парите.
Просто е свикнала с нея, дано се пооправят нещата.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 12298b0253
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Взимай я обратно, каквото и да ти коства. Аз също имах неприятен момент с таткото на детето ми, защото все го хваля пред нея, гледам той да си я вижда след работа (а аз само да я храня и сменям наакани памперси) и гледам, че тя повече се привърза към него, защото той си я гушка като плюшена играчка най е лесно така, нали? Стана ми неприятно. Плюс това осъзнах, че както хваля таткото за мама на детето една добра дума пред детето не каза той (вероятно нарочно), както и че като играят в други семейства са всички, мен не ме включват в игрите и станах само като обслужващ персонал. Затова промених нещата. На теб ти препоръчвам да вземете детето, каквото и да коства, лелята да се заеме със собствения си живот, няма защо ти доброволно да даваш позицията си на майка на някой без деца. Детето е нормално да се привърже към този при когото е, не позволявай повече време да мине. Естествено, че ще ти е неприятно. На твое място щях да си взема детето и няма 6, 5. Няма да позволяваш времето да минава и ситуацията да се задълбочи. Лелята ако иска деца, да си направи. Помага, да, но в случая лично на теб ти прави мечешка услуга и продължава да седи в тази ситуация, може би тайно детето ти да я нарича майка гали нейното его.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: f375260111
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От една страна трябва да видиш положителното- детето щом така се е привързало, значи е много добре, чувства се спокойна и защитена.
От друга страна има две вероятности, От които едната не е никак ок.
1. Малката проектира любовта и липсата на мама към леля, така не страда за теб, е се чувства "отхвърлена" от теб защото леля е "мама"...
2. Сигурна ли си, че детето не е тънко манипулирано и насочвано?
Лелята има ли собствено дете; на каква възраст е тя, щом няма мъж около нея- цялото време на детето ли посвещава или има и интереси извън дома и детето? Много важни въпроси са- отговори си.
Можем да отключили силен майчин инстинкт дори когато нямаме деца, дори към чужди деца.
Аз самата имам две момчета, но заобичах дъщерята на моята приятелка от детство като собствена. Вземала съм я при мен на гости за уж 2- 3 дни и все търсех как да протича повече време да е с нас.
Тя също много ме обича и въпреки, че от бебе сме я научили да ме нарича леля, понякога казва, че съм и втора майка. Но- ВТОРА майка! Никога не бих допуснала да измисля в съзнанието и нейната майка. Аз съм лелята, която глези до безобразие.
Та... сигурна ли си, детето не е манипулирано?

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 0975fc494d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не търси вината във друг, , а единствено в себе си. Не може да си хвърлиш детето дрег да го гледа и после да ревеш, че то не те приема. Майката е затоова, да си гледа детето. Да ходи на градина, сред негови връстници, с таткото ще тичате да го водите, да го взимате, така е в живота, всички така сме израснали, а сега ревеш по форумите, вземай си детето и с вас, поне до 18г.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 7a1b0b8c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм авторката.
Номер 1, имаш право. Иначе просто исках да си излея мъката. Нямам очаквания към вас.
Номер 2, да все някога ще се пооправят. Въпрос на време и промяна в начина ни на живот.
Номер 3, твоят случай е един, нашият - друг. Леля й колко мечешка услуга да ми прави не знам. Помага с каквото може и то не е никак малко. За сега не можем да я вземем. Ако не ходи някъде на детска, занималня, нещо - няма как да се грижим за нея без поне единият от нас да си изгуби работата.
Номер 4, за лелята ще кажа накратко - като вземем малката или я остави уикенда при нас в София, не чуваме и звук от нея. Няма съобщения, няма обаждания, ходи си да се занимава с каквото обича и с който й е приятно и хич не се интересува дъщеря ми заспала ли е, търси ли я и какво се случва. Така че колко пък да иска да манипулира детето ми да я възприема за майка? Обича малката много със сигурност. Не всеки ще се хвърли да гледа чуждо дете било то и на брат или сестра. Но не съм видяла и една индикация да иска да бъде майка в момента - ни на моето, ни на свое дете. Други неща я вълнуват. Но е добричка и искаше да помогне в трудна ситуация. Моята теория е свързана с това, че просто в скорошните й спомени е все с нея. Може да разчита на нея и чувства сигурност с нея. Със сигурност не помни кой е сменял памперса преди това и я е научил на хей ръчички. В момента съзнателните й спомени са с леля й. Не ме учудва, че е по-привързана към нея. Просто ми е мъчно, че така стана.
Като бях малка аз обичах мама повече от тати. Защото мама ме сресваше, с мама ходехме по магазините, мама си играеше с мен. Това че баща ми е ходил да изкарва пари колкото и да съм го разбирала не е променяло чувството ми че обичам повече майка си. Така че мога да разбера детето си че просто обича повече леля си от мен, защото получава всичко нужно от нея и то всеки ден. Аз се явявам за два дена в седмицата и очаквам от нея да забрави петте дни преди това. Трудна работа.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: bcb9eaac8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Все пак лелята го позволява, каквото и да ти казва...

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: cb00783b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Брат ми е отгледан до седмата си година от леля си, драми не е имало. Децата се променят, растат, съзряват. Сега тя не рзбира много много ситуацията. Спомням си, че като бях на около пет, бях казала на майка ми, че бавачката ми ме бие. Ей така, измислих си го, и аз не знам защо. Горката леля Лили, дано ми е простила!

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 349b25b4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сложи на кантар работата и детето и прецени, кое на тоя етап ти е по -важно. Защото работа ще има винаги, но детето ги няма вечно да е малко и след някоя и друга годинка ще те иска все по -малко около теб особено като влезне в пубертета. Веднъж пропуснати тези моменти с дъщеря ти никога няма да се върнат и в едни момент тя ще ти потърси сметка за това. Затова веднага си я вземай ако не искаш пропастта между вас да стане още по - голяма и си намери работа, на която ще проявяват повече разбиране по отношение на това, че имаш дете! Нормално да се привързва повече към леля си след като прекарва почти изцяло времето си с нея.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 4b157548d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Избора е бил твой, избрала си и сега ще береш плодовете на собствения си избор.
Колкото и да ни убеждаваш, че парите нямало да ви стигат, това не е вярно, човек винаги ограничава разхода си според доходите си. Ти макар и да работите и двамата също го правиш. Илан Мъск също го прави, не е изкупил всичката земя на планетата, защото няма толкова пари, тоест ограничил си е разходите! Ако беше казала че щяхте да живеете по бедно, ако не работиш щеше да е по вярно. тоест си избрала по богат живот и да си майка по видео чат, от колкото да си реална майка и да преживяваш трудностте свързани с това.
Но и зълва ти те лъже! Много деца по света не са отгледани лично от майките си (баби, детегледачки, седмични детски градини) но нямат описаното от теб държание на детето. Следователно нещо в възпитанието което дава зълва ти, прави такова поведние на детето.
Щом нямаш пари за детегледачка по два часа дневно колкото да й го заведете в 6 и 30 сутрин в 7ч да го води на градина и да взема детето за да си го вземете след работа от нея, за по един час сутрин и един час вечер за 200-300лв детегледачка ще ти предложи такава услуга и детски център в близост до градината ще предложи услуга да го вземат от градина срещу заплащане, да го гледат докато си го прибереш, има и друг вариант. В София има седмична градина, там провери ли за места??? Лично познавам хора отгледани в седмична детска гранина и нищо си им няма на психиката дори от малки се справят по самостоятелно.
Но ти си направила своя избор да ти излезе безплатна детегледачката и сега разбираш че безплатното е доста по скъпо.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: a8130fca62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Възможно е и да е манипулирано номер 4. Говоря от собствен опит.
Нямах майка но леля ми ми беше като майка. Като много малка естествено виках на леля "мамо" но леля ми с много разговори успя да ме убеди, че не е мама.
Така че детето като порасне ще разбере, че майка му е трябвало да работи за препитанието на семейството. Ще разбере коя му е мама.

Да жената е избрала работата е и какво от това. Вие ли ще ги издържате.
Всеки преценява как да се издържа. Всеки се бори за хляба си.
Така или иначе тези пари ще отидат и за малката.
Не всеки е богат така че някои трябва да работят.
Важното е малката да е обгрижвани. Дрехи, обувки, храна, играчки.
Парите все пак не падат от небето. Всеки се бори за оцеляването си.

Много им е лесно на някои. Казват, че за нищо на света не биха оставили детето си при лелята. При това положение. Значи нямат проблем с оцеляването си.
Но дали заради работата или за друго на всеки може да се наложи да изпадне в ситуация, която изисква такава помощ.
Ами може примерно заради здравословен проблем.
Но проблемът може да се разреши Ако много се говори на детето.
Трябва правилен подход. Лелята примерно да казва Мама работи за да изкара парички да купи примерно хубава играчка или нещо друго.
Или нещо добро за мама примерно.
Много е важно отношението на лелята. Тя много трябва да говори на детето.
За съжаление ситуацията е такава в някои случаи хората са принудени да изберат работата Пред това да бъдат с детето си.
Ако тази Жена МАЙКА имаше избор едва ли щеше да тръсне детето си на леля му да го гледа. Както разсъждават някои.
Какво е виновна тази майка, че в детските градини няма места.
Философите да намерят решение.

Така е ситуацията е такава, че много хора оставят децата си за да работят.
Именно да изкарат пари за съществуването си.

Тази жена все пак не е почнала работа за да си купи нещо супер ама супер луксозно а за да има за препитанието на семейството им.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 7f00c2be5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Не си майка щом си я оставила.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 12298b0253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторке 3 съм. Не казвам, че случаите ни са идентични, но при привързване, което ти искаш да промениш, вариант освен да си вземеш детето няма. Всички не сме в лесни условия, детски градини и какво ли не, но е много тревожен знак детето ти вече да нарича МАМА друга жена, не говорим да се заиграе с някоя лекичка в парка, а редовно. Сега не го осъзнаваш явно, но ситуацията ще се задълбочи и ще стане така, че ще си вземеш детето, а то ще е в истерия, че иска да се върне. Ти нямаш срок, време, не осъзнаваш, да, че лелята ти прави мечешка услуга, тя помага повече на себе си, отколкото на вас като двойка, защото племенницата й я нарича мама, а вие се отдалечавате от детето. При него сте събота и неделя, хубаво, не знам как ви се живее в този режим на пансион, всички сме в трудни обстоятелства, някои пътуват сутрин час до детската градина на детето и на връщане, изпускате много важни етапи за нея. За дъщеря ви.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: b7464f6b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Връзката между майка и дете се формира точно в началото. Моята майка се изнесе от нас заради тормоз като бях на 6-7 и я виждах само уикендите в продължение на няколко години, бях се отчуждила от нея и правех живота и ад като заживях с нея в 8 клас, въпреки, че баща ми не ме е настройвал срещу нея. Отне ми години да осъзная, че обстоятелствата са я принудили. В детската глава ти си я оставила - валидна причина защо няма и болката си седи. Само се надявай това да не травмира психиката на детето, при мен изби на недоверие и страх от изоставяне.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 7a1b0b8c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторката съм.
5, не търся вината в някой друг. Аз съм си виновна.
7, добре.
8, дано да ти е простила!
9, детето е по-важно и винаги ще бъде. Но в момента не мога да си позволя да изгубя тази работа по определени причини. Вече мина над година. Остава по-малко от това да си я вземем. Ще е изключително лошо изпълнение в последния момент да бъдем уволнени предвид че сме се лишили от детето си за толкова време. Поне да си е струвало от някаква гледна точка.
10, ако детето ми е на седмична детска градина, с какво ще бъде по-различно от това да е при леля си? По-добре да е привързана към роднина отколкото да се чувства изоставена от всички. Абсурд е аз да се прибирам вечерта вкъщи а тя да остава да спи в детска градина. Особено пък на този етап в който така или иначе ще й бъде тежко като я измъкнем от дома на леля й. Няма начин. Ако беше само за водене и взимане от детска, няма никакъв проблем да я гледаме. Но няма места! Има в частните разбира се ама ние нямаме такива пари да я пратим в такава. Да щяхме да живеем по-бедно което значи много неща. Щяхме да оцелеем но все пак цаката не е там. Не сме прахосници. Нито имаме скъпа техника нито излишна такава. Купуваме си дрехи само като е наложително. Имам по една чана, яке и обувки - като се скъсат тогава взимам нови (от втората употреба). Нито ходя на разкрасителни процедури нито нищо. Не си пилеем парите. Но не изкарваме много и това е проблемът. В момента и двамата се преквалифицираме че да си вдигнем дохода но отне време да съберем пари за образованието си а то самото също коства време. Не сме се сетили навреме сега си патим.
11, благодаря за защитата!
12, добре.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 12298b0253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   11, аз имам много финансови проблеми, но да, при никаква леля не бих оставила детето си. При нас с лелята не си говорим, поради нейни комплекси, сестра на мъжа ми, но дори да беше някоя адски мила и добра, няма да го оставя.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: e4b86be285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Добре бе. Хубаво номер 16. Животът си е твой ти решаваш какво да правиш с него. Ти си преценяваш за себе си. Авторката за нея си.
Критиките защо си е оставила детето са напълно излишни. Те по никакъв начин няма да помогнат на авторката.
Дайте реални съвети на авторката как да си помогне. Детегледачка ли, както номер 10 е предложил, начин как да търси по високоплатена работа някаква помощ знам ли съвет. Но такива вземи си я веднага не помагат.
Знам ли специалист трябва да се произнесе. Не може да се търси решение на проблема без да се обмислят нещата от други гледни точки.
Единият проблем за сметка на другият.
Какво и да я вземе да мизерстват ли. Да гладува ли. Едва ли би я оставила да гладува но.
Трябва да се намира място в детска градина или друг кой да я гледа или работа, която позволява на майката да я взима и тогава да си я вземе.
Въпреки че всеки знае има опасност да се привърже повече към леля си.
И сама авторката може да се сети да си я вземе но как реално да стане без да има решение на проблема.

Все пак авторката си е оставила нейното дете не вашето така че не я нападайте.
Вас какво ви бърка чуждия живот.
Все преценява как да си го живее и какво да прави в кризиси ситуации.
Така че Гледайте си вашия живот и не критикувайте.

На чужд гръб и сто тояги са малко.

Освен това не казвайте Аз не бих. На думи всеки е велик всеки не би направил това не би направил онова но докато ситуацията не ти дойде до главата реално не знаеш как ще постъпиш.
Никога не казвай никога.
Човек предполага Господ разполага.

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: e4b86be285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Ти пък много знаеш номер 12. Изоставила я е била. Така ли? А ти ли щеше да я издържаш ако не я беше дала леля й.

Ти нямаш думата. Аз съм изоставено дете. Моята майка не е направила и една десета от това, което Авторката е направила за дъщеря си.
Де да можеше да работи но да е до мен поне събота и Неделя.
Де да можеше да ми сготви поне веднъж. Де да можеше да е до мен.
Авторката поне присъства в живота на детето си. Има време след някоя и друга година ще си намери друга работа детето ще я познава ще си имат хубави спомени. Като стане по -голяма ще разбере, че майка й е отишла да работи.
Баба ми също е изоставила тоест не се е грижила за Леля ми за да работи и естествено Леля ми разбра баба ми.

Това означава да изоставиш детето си както направи майка ми. Оставила ме е без да се интересува жадна ли съм, гладна ли съм. Как съм. Аз не познавам майка си. Никога не съм я виждала.

Но ти си дървен философ ОТ всичко разбираш.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: ff8aa22427
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Е това ли беше единствения вариант? Взе ми малко чети книги за възпитание на дете, не вожешэда очакваш дете на такава възраст да ти разказвам и да му задържаш вниманието. Второ детето ти сега се изгражда и при жива майка, друг го гледа. То не е на 15 за да знае, че майката си ти. Ами ако нямаше на кой са оставиш детето, другите как се справят? Търсиш някой да ти гледа детето вкъщи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: e4b86be285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ясно е 19. Много е ясно, че ще се привърже. Е и.
Теб какво те бърка това. Може да си е решила да си остави детето при лелята.
Тя решава.
Коя си ти да й държиш сметка.
Всеки си решава как да си живее живота.
Дори и да се привърже детето към лелята решението на майката да работи не е толкова лошо.
Тя не е изоставила детето си както родната ми майка направи без да се интересува гладна ли съм жадна ли съм. Тя ще присъства в живота на детето си.
Какво аз мога да кажа за нечий чужд живот и чуждо решение.
Аз съм никоя.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: e7b839a8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Напълно съм съгласна с номер 4. Най-важното е че малката се чувства сигурна и защитена. За да се привърже към лелята значи има защо.
Най-вероятно тя се държи добре с нея. Угажда й, занимава се с нея.
Обратният вариант би бил по-ужасен. Ако малката не се чувстваше добре при леля си ако ревеше непрекъснато за майка си. Как тази жена щеше да работи знаейки, че детето й страда. Щеше да й се скъса сърцето.
Ако лелята неглижираше нуждите и ако я оставяше гладна ако я тормозеше, ако я биеше би било ужасно. Така че това е по -добрият вариант.
Това е най-важното, че детето СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ.

Така е понякога трябва да се потърпи в името на доброто на детето.
Поне за добрият родител е най-важно, че детето му е обгрижвани.



А и най-важно е поведението на лелята. Тя не бива да позволява малката да се привърже прекалено.
Трябва непрекъснато да говори че Мама работи за да има парички да купи на детето примерно играчка.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: f9e668c7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Жено, детето ти не се интересува от мотивите ти и с право! Няма как да разбере някога това твое решение. Дъщеря ти е травмирана до живот- има страх от отхвърляне. Трябва сериозна работа с психотерапевт, сама няма да се справиш.
Като не сте се квалифицирали когато е трябвало, защо бързате с дете? Станалото станало. Много е жестоко към детето, но се надявам да успеете да пооправите травмите с помощта на специалист. Успех!

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 12298b0253
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   28, ти деца имаш ли? Това, че в твоето семейство нещата са норма, не значи, че това е норма. Познавам едно момиче, което майка й замина от 4 до 8 клас, после я изтеглиха в чужбина, не знаеш каква травма това й е нанесло. Не знам защо си мислиш, че нямам думата. Ние живеем също в неблагоприятни условия, продавах си и вещи за пари, само и само да имаме, имам момиченце и аз, така че имам думата. Не подхождам със злост. Просто моето мнение е, че трябва да се изтегли детето. Моето дете също не е прието в държавна, в частна е и ще мизеруваме, час път до детската после 40 мин. на работа, но не бих я дала на леля. Помага, да, хубаво, не всеки би се заел, но добрият човек като види, че детенцето вече му казва мама ще си го върне на неговата мама, по-добре за детето и за майката.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 5b8c39e6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Все пак не е изоставила детето си за да се чука с мъж а да помага за препитанието на семейството. Детето е още много малко като стане по-голямо ще разбере майка си.

А и най-важното е че детето се чувства добре при леля си.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 1fa1b152f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   22. Тя пита никой не я СЪВЕТВА насила. Това ли и било най-правилното и вярното решение. Ами не, сякаш само за нейното дете няма място в яслата. Хиляди са така. Търсиш някой да гледа детето през деня и работиш. Аз давах половината ми заплата за детегледачка.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: c5e398e50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Ами като не можеш да си позволиш да имаш дете, защо раждаш? За да го дадеш да ти го гледа леля му? Правилно не те възприема за майка. Майка е тази, която се грижи ежедневно за него, не която му ходи на свиждане от време на време. Ако нямаше леля какво щеше да правиш? Че и трябва да се обажда като детето е при вас? Тя няма ли право на личен живот и да си почине от детето ТИ?

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 21fad7687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Добре бе. Щом хиляди хора са с такива проблеми предложете на тази жена изход от тази ситуация. Предложете и различни варианти.
Нали това е целта на форума хората да си помагат като обменят полезна информация.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 21fad7687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Това какво решение е взела навремето няма никакво значение.
Важно е да се мисли оттук нататък какво да се прави.
Предложете различни варианти на тази жена.
Все пак всеки човек греши.
Идеални хора както и идеални родители няма много добре знаете.
Да Хвърли пръв КАМЪК този, който се мисли за безгрешен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 21fad7687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   А и щом детето се чувства добре при леля си значи решението на майката е било правилно.

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: 21fad7687f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   А и дори да не е за работа на всеки родител може да му се наложи да прибегне до такива услуги. Не знае какво ще му дойде човек до главата.
Ако детето се чувстваше зле при леля си това би било грешно решение да.
Все пак е при леля си не при непознат човек.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 7a1b0b8c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Авторката съм.
28, разбира се че има право на личен живот! Аз не я виня за това, че не се обажда когато детето е при нас. Отбелязах го, защото показва до каква степен лелята иска да бъде възприемана за майка. Защото ако искаше това дете да е все така привързано към нея надали щеше да пропусне поне да се обади и да търси контакт с малката. Създадохме това дете с много обич и в момент в който мислехме че сме стабилни макар и не заможни. Само че нещата се промениха в работата на съпруга ми и той не успя да си намери друга на която да взима същите пари. От там дойде и цялата драма но това след като вече бях родила.
27, не питам. В темата ми няма въпрос какво да направя. Има жалване и толкова. Вие коментирате по своя воля това което ви е на сърце и в ум.
25, добрият човек не би върнал детето без да е съгласувал с нас дали да го направи, защото знае че ще ни обърка схемите и пак ще бъдем в затруднение като когато й я заведохме.
24, съмнява ме да има страх от отхвърляне но ако се наложи да работи със специалист ще работи.
23, така е, това е хубавото. От тази гледна точка съм спокойна. А лелята си говори. Не знам защо много хора решиха че тя се омайва от думичката "мама". Аз даже си мисля че дъщеря ми започна толкова да настоява тя да й е майка, защото вдигнахме много шум за това. Всеки започна да й говори как това не е така и не може да е така и може би по този начин получава много повече внимание от всички страни. А децата са жадни за внимание.
19, когато има възможност близък до нас човек да гледа детето не мога да възприема да го поверя на чужд човек. Това вече си е мой проблем с психиката навярно но да оставя малката цял ден с чужд човек просто не ми се струва адекватно. Тя може да се привърже към него защото й дава шоколад без аз да знам да кажем. Аз като разбера че я тъпче с всякакви лакомства само и само да не щурее ще взема да го уволня. И после детето пак няма да разбира защо готиния човек си е тръгнал за сметка на някакъв който не й угажда. Да се привърже към леля си е по-безопасното нещо, защото ни е рода. Няма да спрем да се виждаме с нея. Не ни свързват пари, а кръв. Като я вземем и плаче за леля си, ще се обадим на леля й да й каже две думи. А на детегледачката дето сме уволнили как да се обадим? Или дори ние да не сме я уволнили, тя да е напуснала. Какво да правим, да й се обаждаме въпреки че вече не й плащаме да е част от семейния ни ритъм?

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 85f4320bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   абе 18/22, разбрахме, че майка ти те е изоставила, разбрахме, че има и по-лоши майки от авторката, ай спри се малко! Да, ти сигурно би била доволна и на майка като нея, и на леля.
Това обаче не означава, че авторката прави най-доброто за детето си. Едно е леля му да помага, съвсем друго е да го остави за постоянно при нея и да го вижда от време на време. Още повече че детето е малко и вече се е привързало към леля си. Ако не иска съвсем да скъса връзката с него, трябва да потърси решение - детегледачка, частна ясла или нещо друго.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: cb00783b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Всъщност не е вярно, че места няма. Моето дете сме го водили на градина на другия край на града, сменихме три, все по-близо. Странно е, това, което пишеш.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: 7a1b0b8c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Авторката съм
35, ако все още сте в детската градина, моля те, кажи ми къде е тази, в която има места.
Ако не ти, нека някой друг да каже коя е тази държавна детска градина в София, в която мога да запиша детето си спокойно и аз непременно ще кандидатствам!

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: c5e398e50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Когато човек иска, намира начин. Като не иска, търси причина. Просто сте се отървали от задължението да сте родители за сметка на лелята. Има частни градини, там места има. Пък за парите, можете да работите на две места. Ама така е по-лесно.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: af6b3bff0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Запиши я на частна, не вярвам да сте опрели до едни 500лв. Животът на детето ти е по-важен от парите, намерете начин да ги вадите, щом сте родители!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 21743a767b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Ами да. Ясно е да всеки, че авторката трябва да си я вземе малката.
Въпросът е как да стане това. Много знаете да критикувате ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ такива.
Предложете й адекватни варианти затова.
Уж много знаете но един не предложи адекватни варианти.
Какво е било преди няма никакво значение както и сега, че малката е там.
Аз също съм на мнение, че малката не трябва да живее повече там въпреки че се чувства добре.
Но трябва да се работи в посока връщане на мъничката. Детска градина ли, детегледачка ли единият да си загуби работата.
Освен това малката ще се стресира ако изведнъж я откъснат от познатата среда. Да, може би най -правилното е психолог да се произнесе.
Ясно е че не е добре да се виждат рядко. Трябва по-често да се чуват и виждат. Но това което искам да кажа е че нещата не са толкова изгубени.
Малката е още малка. Ще се оправят нещата.. Трябват усилия за това.
Но авторката ще присъства в живота на детето си. Никъде не съм написала, че авторката прави най-доброто за детето си номер 34.
Искам да кажа, че авторката ще присъства в живота на детето си. Детето ще я познава.
А и исках да кажа, че има разлика в това да изоставиш детето си за да се чукаш а да намериш нестандартно усилие крайно решение за да се бориш за прехраната на семейството. Вие не знаете какво е финансовото положение на семейството. Може наистина в онзи момент прехраната на семейството да е била по-важна. Не е започнала работа и за да си угоди д нещо скъпо.
Да накратко разбирам мотивите на тази Майка да остави детето си за да работи.
Айде да не ми казваш да се спра номер 34. Няма пък да се спра.
Ще си изразявам мнението си докато ти писне да ме четеш.


Бих предложила на авторката да говори директно с Шефа си и да му обясни каква е ситуацията. Може да поиска друго намалено работно време.
Да предложете на тази жена детска градина или други варианти.

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 21743a767b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Авторке Аз винаги ще те защитавам разбирам те.
По -добре да се привърже свържете с леля си Леля отколкото с детегледачка.

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 21743a767b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Айде спрете с тези психологически травми. Модерни думи. Много ме дразнят.
Оставете жената на мира.
Дайте и адекватни варианти за излизане от тази ситуация.
Каквото и решение да е взела тогава то вече е минало и трябва да се мисли за изход от тази ситуация. А не колко е грешна майката.
Възможно е малката да прави напук щом всички и казват да не вика на леля си Мамо. Аз също съм викала на моята леля Мамо. Но леля ми ми обясни, че леля не е Мама.


Моят съвет е да говори с шефа си да му обясни каква е ситуацията и ако е възможно да и промени работното време. Пък ако трябва ще закъснее малко за работа.
Дори колежките й да мрънкат Ами голяма работа или Детето е най-важно.
Добре е и да се чуват всеки ден.
Пък ако трябва ще се пътуват километри за да се вижда детето ВСЕКИ ДЕН.
Разбира се ако не са в друг град.

Оставете авторката на мира.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: a98fac9b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Майките никога не изоставят децата си.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 6fdde4b257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Значи така номер 37. Който търси намира начин. Добре помогни на жената.
Дай й съвет Как да излезе от тази ситуация. Всеки човек греши.
Кажи й какво да направи.
Много ти е лесно да съдиш но не знаеш каква е била финансовата ситуация в това семейство..
Но разбира се това човек да се мисли за Велик и да съди е най-лесно.

НА ЧУЖД ГРЪБ И СТО ТОЯГИ СА МАЛКО.

 
  ...
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 6fdde4b257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   САМО номер 38 дава адекватен съвет.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 4 дни
hash: 6fdde4b257
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Безгрешни хора няма всеки греши. Всеки има право на втори Шанс.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 7a8b6bafaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Точно така.
Трябва да се публикуват САМО мнения даващи адекватни съвети за изход от тази ситуация.
Но другите са на ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ. Те са такива от всичко разбират, всичко знаят. Мислят се за безгрешни.
Ще ги познаете.
Авторке ИЗОБЩО НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ТАКИВА. Пълен игнор.
Ти си знаеш ситуацията в семейството.
Мисли позитивно и всичко ще се оправи. Сигурна съм ще се намери решение на проблема ви.
Не им обръщай внимание.
Айде критикуващите да си гледат своя живот.
Все пак каквото и решение да е взела авторката ТО засяга САМО И ЕДИНСТВЕНО личния й живот. Не дължи обяснения на никого.
Какво, защо и кога.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 7a8b6bafaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   А и не само авторката е виновна. Решението е на двамата С БАЩА ИМ.
Бащата също е взел участие в това решение.
Можеше той като баща да се погрижи повече да си намери свястна работа.
Тази майка да си стои вкъщи при детето.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 5b8c39e6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

53.   Добре да приемем. че авторката е сгрешила. Не е знаела. че връзката с дъщеря й ще се прекъсне.
Сега съжалява много. че навремето е постъпила така.

Критиките защо е постъпила така навремето няма да й помогнат.
Дайте да съставим план как да й помогнем.
Нали хиляди хора са с такива проблеми. Да дадат съвет как да си върне връзката с дъщерята.

Детето е добре при леля си но връзката с майка му се прекъсва.

Ако трябва да сме честни не детето е по-важно от работата а връзката му с майката.

 
  ...
преди: 5 месеца, 17 часа
hash: 75dc9144e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Аз бях загубила връзката с децата ми. Те бяха на 3 и 4 години когато работех на три места. Събота и неделя бяха при баща си. Вечер, когато бях на работа, го гледаше майка ми. Това беше много труден период за нашето семейство. Сега са вече по-големи и аз работя много по-малко. Бизнесът ни се разви и съм само до обяд на работа. Опитвам се да компенсирам изгубеното време, но като са по-големи децата вече не искат да ги гушкаш(особено момчетата).
Според мен щом лелята я обича, всичко е наред. Хубаво е, че я има тази леля. Гледай събота и неделя да си постоянно с малката. Никаква телевизия. Чети приказки, играйте. Това е най-хубавото време, когато децата са малки. После е различно.
Пожелавам ти успех, всеки родител минава през трудни периоди, ти си добра майка, търси начини да бъдеш повече време с детето. То има нужда най-много от теб!

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 часа
hash: 58cb9f9ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   Браво номер 54. Сподели своя опит.
Да, наистина и аз мисля, че тази жена е добра майка.
Ще възстанови връзката с дъщеря си но трябват усилия за това.
Много усилия.
Да, и аз мисля така, че трябва събота и Неделя да са постоянно заедно.
Да правят общи неща заедно. Но не само с майката а и с бащата.
Връзката с бащата също е важна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker