Искам да се разведа, но не мога! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се разведа, но не мога!
преди: 4 месеца, 16 дни, прочетена 1710 пъти
Здравейте!
С мъжът ми сме заедно от 13 години. От 4 имаме брак, а от 3 едно прекрасно момченце, което не заслужава да има такова "семейство". Бях още много малка когато се запознах с мъжа ми, след като завърших гимназия заживяхме заедно. Живеехме много бедно, никой не ни помагаше, защото родителите ни и от двете страни не бяха съгласни с нашата връзка. Оправяхме се сами за всичко. Аз учех висше и ни беше още по-трудно, но се справихме и преминахме заедно през много трудности. Както всички двойки ние също имахме проблеми и спорехме, но винаги всичко преминаваше за няколко часа. Още тогава по едно време имах намерение да се разделим, защото заради бедността, мизерията, работата, която не ни даваше да се виждаме понякога и с дни сякаш ме отблъсна. Не от него, а от живота който водехме. Точно тогава заминах на бригада в САЩ. Нямаше ме 4 месеца. Тогава осъзнах много неща, защото бях напълно сама без приятели или познати. Реших, че след като се прибера ще се отдам напълно на завършването на образованието си, и по този начин ще мога да бъда полезна на нас двамата, за да си намеря хубава работа и гадния живот който водехме да приключи, че ще създадем семейство, защото вече е време. Е, прибрах се! Всичко стана така както бях искала. Завърших и веднага си намерих работа по специалността, която беше добре заплатена. След година вдигнахме сватба и си купихме жилище. Оставаше само едно нещо, с което да е пълно щастието ми-дете! Всичко се нареждаше супер и бях много, много щастлива. След още една година се роди синът ни! Нямаше повече какво да искам от рози живот! Прекрасен съпруг, дом, чудесна работа и най-прекраснкто дете! Исках само да сме живи и здрави и да живеем в любов и разбирателство! Да ама не! И точно там започна всичко. След раждането на детето ми в началото всичко беше както преди. Даже още по-хубаво. След първата му годинка започна психическият тормоз от страна на съпругът ми. Започна да мърмори денонощно, че не било чисто у нас, че нямало вечеря, нямало обяд, детето пак било болно заради мен, нали аз го гледам всеки ден, къде съм го водела, че се е разболяло пак, сега трябвало пак да дава 100 лв за лекари и лекарства. Започна да държи сметка, че плащал битовите ни сметки, а аз не съм плащала нищо. А майчинството, което получавах си изплащах кредит и закупувах всичко за детето, както и храна за вкъщи. Той започна повече да работи, започна по-често да отсъства, взимаше извънредни смени. И до ден днешен мисля, че това е било, за да не стои в вкъщи при нас. След двете години майчинство се върнах на работа! Вече една година работя, грижа се семейство, за болно дете, защото детето ми непрестанно боледува. И всеки ден не ми се прибира вкъщи, защото се започва с вечните обиди- мизерно е вкъщи, изчисти! Виж се каква си мундарка, ходим по трохи, пусни прахосмукачка! Наготви! Не те ли е срам, виж се на какво приличаш! Окъпи се!
Повярвайте ми, всеки божи ден чистя с прахосмукачка преди обед, защото ходя на работа само втора смяна. Всеки ден се къпя! Що се отнася до готвенето признавам си не готвя всеки ден, но това е защото нямам физическото време да направя всичко останало, а след това и да готвя. Както казах детето ми е болно постоянно. Всеки ден е вкъщи с мен преди обед. Грижа се за него, за да му е добре на мъжът ми, пускам на детето си да гледа детски, вместо да му обръщам аз внимание и да си играя с него, за да мога да изчистя, че като си дойде да не ми мърмори и въпреки това той пак го прави. Не знам как да му обясня и какво да направя, за да спре с постоянните си обиди и отвратително отношение към мен! Друг е въпросът, че след вечеря си взима телефона, сяда на дивана и си играе игри или гледа клипове. Единственото с което ми помага е, че къпе детето всяка вечер. И си мисли, че прави голямо нещо. Караме се почти всяка вечер за едни и същи неща - да обръща внимание на мен и детето, да ми помага повече, да не ходи на работа постоянно извънредно, да си този повече в къщи....
Не искам да се развеждам заради детето, но не мога и повече да търпя това отношение към мен.
Всеки ден си мисля, че когато бяхме бедни и нямахме нищо, бяхме щастливи. Сега когато имаме всичко, всъщност нямаме най-важното- любов и разбирателство!
Благодаря, че ме изчетохте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 592a375b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Той не те обича.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 2c73f5ac08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ами, можеш да си наемеш някоя прислужница или съседка да и плащаш. Ако нямаш достатъчно пари, не е нужно тези неща да ги правиш. Най-важното е да покажеш на мъжа си къде греши. Ти дори и да му говориш, пак няма да се промени, по написаното от теб. Просто му дай примери ти какво правиш, и той какво прави. Но не го омаловажавай, да не излезе, че си неблагодарна. В крайна сметка оценявай това, че работи извънредно, реално поне изкарва пари за общото благо. За това, че някой работи много никога не го дисреспектвай! Неуважително е, затова внимавай как ще проведеш разговора. Дай му да разбере, че не можеш сама да работиш/чистиш-готвиш-переш/гледаш болното си дете, но не го изкарвай, че той нищо не прави, дори и от части да е така, защото така ще го засегнеш и ще влошиш нещата.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 39d15cc2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Точно заряди детето ТРЯБВА да се разведеш! Ти мислиш ли, че детето ти ще расте щастливо да ви гледа как всеки ден се разправяте за глупости? ! По-добре се разведете отколкото да му отровите цялото детство! "

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: c1c8ae6f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ох за кво да се развеждате заради някакви битовизми ли.
Всичко ще премине. Просто трябва време.
Когато детето стане по-голямо всичко ще се подреди.
С малко дете е трудно да. Няма как всичко да е идеално подредено и чисто.
Мъжът ти не е прав да не разбира, че с малко дете е много трудно всичко да е както е било преди. Дай му да прочете истории в интернет за майки с малки деца.
При всички хора е трудно не само при теб.


Добре е ако има кой да помогне да погледне детето поне за няколко часа а Вие да излезете някъде само двамата. Да се насладите на връзката си.
Да си припомните. Как сте се запознали как сте се влюбили.

Трябва да си обръщате внимание. Поне вечер детето след като заспи трябва да се отдадете на добрите желания. Правите ли го.
Просто да прекарвате качествено времето си а не да се тормозите за битовизми.

Но не е добре и прекалено да му дуднеш. Щом иска да стои на телефона на телефона..
По-добре отколкото да те бие нали..

Щом няма намесена друга жена значи всичко е поправимо.
Всмисъл ако прекалено го притискаш е възможно да потърси утеха в друга жена, която го забавлява. А не го отегчава с битовизми..
Дори и аз нищо, че съм жена ако ми пилят непрекъснато да помагам ще се спася, ще потърся забавление другаде.


Преборили сте се с толкова много трудности, ще се преборите и с това.
Битовизмите са гадни да. Все пак на никой не му се чисти и подрежда. Но няма как. Трябва да се прави. Но хубавата връзка трябва да се запази..
Да.


Така е. Като сте нямали дете сте живяли може би по-добре.
По-спокойно.
Животът с дете променя живота на хората няма как.
Може би е трябвало да си поживеете година две без дете.
Трябвало е още да се наслаждавате на връзката си.


Но ако се разведеш не е добре и за детето.. Все пак то има нужда от баща.
Редно ли е да се лиши от баща заради някакви битовизми.. Тъпи битовизми.
Проблемът да е по-сериозен разбирам но..
Доколкото разбирам вие не се карате за нищо друго освен за битовизмите.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: a7af84a4a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   По принцип това не са причини за развод!

Това са разминавания, които би трябвало да изгладите, ако и двамата го искате!

Съветът ми е, ако съпругът ти не иска да чуе твоите аргументи, да не се развеждате!

А само да се разделите за извествно време - примерно за няколко месеца и след това отново да поговорите.

Имам две познати приятелски семейства, които преди години имаха проблеми(по големи - с изневери) и се разделиха(едните даже за година), но после разбраха, че не миогат без другия и се събраха отново. И оттогава минаха повече от 20г. и външно са си съвсем нормални семейства(сега какво става в душите им - естествено аз няма как да знам).

Така, че не бързай с развода!

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: d5b3a512cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ясно, мъжа ти виновен за всичко, а ти Света Петка, перфектна във всяко едно отношение. Мислиш ли, че някой би се вързал на това?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 52ddf1b52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Взимай си детето и се махай от този боклук. И за теб, и за детето ти ще е по-добре тоя "мъж'' да го няма в живота ви. Класически пример на това как когато жената се старае да угажда мъжът се отпуска, занемарява и заленява. По-добре едва ли ще стане. Тази утрепка може да започне да ти посяга.
Мъжете не трябва да се глезят, не трябва да им се показва любов, не трябва да се оставят да не правят нищо. Винаги съм показвала че ми е все тая дали ми звъни, дали следва и гледа жени, дали ще ми пише - "с теб и без теб все тая". Не съм се захласвала по колите, парите, апартаментите или финансовите възможности. Резаултатът - като кученца са, дресирам ги както ми е кеф, "вадя им душата с памук, както се казва.
Но ти си била много малка и тези номера не си ги усвоила. Боклуците затова търсят малки момиченца, за да могат да правят каквото си искат с тях. Мисли само за себе си и детето.
ж, 25

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 50e8c78991
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не си само ти и моят е мрънкалник и седи в другата стая и играе, не седи при нас. Като кажа да помага, ми и той чистел, не знам кога обаче.
Те май все са такива, все нещо ги дразни. Започни да не му обръщаш внимание, той нали не е сакат, да вземе прахосмукачката малко.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 0773a89ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не се развеждай. Просто минавате през труден период.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 29486bd87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Трудно е когато човек е в семейство, трудностите са доста с дете. И аз всеки ден съм в състояние от това да искам всичко да приключи до това, че заради детето основно би трябвало да проявявам търпение. Много е тежко когато човек се колебае кой път да избере. Та и аз не знам какъв ефективен съвет да ти дам, не го намирам и за себе си. Мога само да ти кажа, че прекрасно те разбирам за какво говориш. Може би ще си го изживявам вътрешно това неудовлетворение и ще изчакам детето докато стане пълнолетно още 8 години и тогава може и да се разделим. Ние също сме от 13 години заедно. Успех, каквото и да решиш!

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 3c6757ffeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Не разбрах защо да не можеш да се разведеш? Развеждай се и се махай от този боклук.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 72d38e416d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Психясал е на тема пари явно. Кажи му директно да помисли за варианта с развод и какво ще прави после.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 4daf7a40c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Когато двамата родители работят домакинската работа не е “женска”, а обща.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: b7b35854ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защо ще се развеждате заради битовизми ли.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 85f17ae3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Почти всички работещи жени с малки деца преминават през същото или подобно отношение и битие. И детето е постоянно болно- къде се заразява, къде от отровната обстановка вкъщи и стреса, който му създавате. От жената се очаква да работи, да дава поне за половината сметки, да чисти, да готви, да е красива и да гледа детето без да мрънка и да изисква. Илюзията е, че преди брака и детето жената ги е нямала тези 10 дини под една мишница, нямала е болното дете и стреса от това и върху двамата родители. Нямала е толкова ангажименти наведнъж. В такъв случай се вижда мъжа и реално какъв е. Свестния ще й помогне, ще я подкрепя, ще движи семейството напред, ще я окуражи. Но такива са рядкост. Мизерника ( като твоя) ще прави това, което твоя прави, ще плюе, упреква, обижда и ще се оплаква ( това е видял от баща си вкъщи). Изтеглила си късата клечка- като повечето жени. Ако имахте едни роднини, баби и дядовци да ви помагат когато детето е болно щеше да е по-добре. Ако имаш възможността и силите да се разведеш и да го напуснеш без последствия за теб и детето, давай. С времето ще си намира други неща да те критикува и да ти вгорчава живота.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: b7b35854ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Съгласна съм с номер 5. И аз мисля, че това не са основателни причини за развод нали и то с малко дете.
Разбирам да има изневяра да.
Просто двамата минават през труден период.
Когато детето стане по-голямо и тръгне на детска и майката почне работа ще допринесе много повече за семейният бюджет. И животът ще им стане по -спокоен.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: b7b35854ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке а кажи продължаваш ли да гледаш на него като на мъж.
Освен майка ти продължаваш да си съпруга.
Трябва да му обръщаш внимание зарежи битовизмите.

Ако си обръщате внимание той няма да е толкова изнервен.
Просто съхранете връзката си. Толкова години сте заедно, преминали сте през толкова трудности сега ли ще се откажете.
Много хора спират да си обръщат внимание след като станат родители.

 
  ...
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: b7b35854ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Да бе. Толкова лесно давате съвети на тази жена да се разведе сякаш е много лесно да отглежда сама детето си. Да е самотна майка.
По-добре да се стигне до развод само когато наистина е наложително.
Естествено когато е важно за детето да не гледа насилие..

Но в случая ситуацията е трудна и за двамата.
Може да се карат но все пак мъжът й е някаква опора. Дори и само финансов.
Ако се разведат ще й е много трудно финансово.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 16 дни
hash: 826e809a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Изпушил е от работа. Случва се на доста хора.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 67978f94c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Не знам как позволяваш на този човек само да лежи и всичко да е на твой гръб. Много мъже помагат с домакинската работа, я нещо да приберат, това-онова. Остави, че е търтей, а се държи и безобразно с теб. За изневярата няма да се съглася с коментар по-горе, че няма такава, защото първите признаци за изневяра при мъжа са: безобразно поведение с жената до него, за да се карат и д не чувства вина, извънредно да работи уж, седене само на телефона. Та не се знае. Заради детето си с него? Детето ти няма да има авторитет към теб, защото виждайки лошо отношение към теб и то ще си позволява такова, сега не го осъзнаваш, защото е малко, но помисли по този въпрос. Дори временно да се разделите да го стреснеш, но в отношението си към теб той трябва да го спре, ти като майка трябва да имаш авторитет пред детето си. За едното къпане и режийни не си струва.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 4c6b542a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Мисля че авторката не знае какво иска и само за 4г си е променила изцяло мирогледа, мъжът й е изненадан от промяната в исканията й и не може да влезе в релсите които тя му очератава, защото са две карйни противоположности.
Първо искала да учи, уж за да си намери хубава работа и да е полезна на двамата (днес вече завършила не иска да е полезна на двамата а само на себе си), тогава човека бачкал за да я храни и да й плаща образованието, днес бачка и допълнителни смени и пак не стигат. Още тогава тя мислела за раздяла, защото хем искала той да плаща всичко това, хем искала неговото време и внимание.
Второ човека може и да е малко прав тя в майчинство и у тях не било ошетано, нямало приготвена храна нито за обяд, нито за вечеря, уж тя плащала храната, а той се оплаква от лисата на храна. Въпроса е какво е плащала тя след като храна няма а авторката твърди че плаща храна? в същото време на него му се налага да взема допълнително работа за да покрие сметките.
Макар да е доста нелогично мъж да работи да поема извънредни смени и да не може с изкараните пари едни сметки да плати и да мрънка за 100 лв лечение на дете, след като жена му от майчинството изплаща кредита за жилище и плаща храната, на него какво му остава едни ток, вода и кабелна, два телефона, каква е причината той да не може да ги плати и да му се налага да работи в повече, нещо не се връзва. Сметките в моя дом са в порядъка под 300лв средно месечно, за колко пари работи този мъж че след като плати техните сметки му е трудно да отдели още 100лв за лечение на детето, въпреки че работи допълнително?
Хубаво е и авторката да разясни какво е това "всичко останало" което тя трябва да свърши освен да сготви и да ошета на двама възрастни и едно малко дете. Всички майки на света се справят с много по-големи семейства, каква е причината авторката да не може? Казва че детето било болно, но до колкото се разбира става въпрос за настинките и срещата с вируси и бактерии, които преживяват всички деца на неговата възраст, не става въпрос за по сложни болести. Как всички майки по света са сготвили и подредили на семейтвата си а тя не намерила време?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 0aa5d3adfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   Баси "битовизмите" _ абсолютно неуважение и не само психическо малтретиране над жената, а и физическо защото я принуждава да върши ВСИЧКО, включително и негови домашни задължения.
Ама толкова вече те приели малтретиране то за нормално, че а е упрекнахте жертвата, че не иска вече да е жертва.
Ужаст сте просто някои...

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: d34e27eed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Ще ти дам един съвет. Който моя приятелка приложи на един такъв, като твоя. Като ония и викаше - не е чисто, тя му отвърща, според мене е чисто ако нещо те дразни, изчисти го. Като каже не е сготвено - ми аз и детето ще ядем еди какво си, ти ако искаш друго - направи си. Като и беше казал, че косата и е проскубана - тя звъна на майка му на спикър да я пита дали косата и е много зле и да и дадяла съвет, защото синът и и бил казал, че е проскубана, ония гък не каза повече по темата. За година го отказа от мерака да и натяква.
Тука друга е опсаността, като види, че не му се връзваш да не почне да те шамари, е тогава вече трябва да се развеждаш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: d52ac0619d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Бий му шута моментално, ти не си изчистила, а той къде е в цялата картинка? Да хване той парцала като му е мръсно! Работиш, вадиш повече пари от него, че и иска втора смяна вкъщи да караш. Зарязвай го и не се обръщай. Казвам ти го като дете, а не като жена. Никога няма да простя на майка ми, че не заряза баща ми още като бях съвсем малка. Все едно него описваш. Ни пари вади, ни вкъщи си върши задълженията, а мрънка денонощно. Детето ти ще е щастливо само със щастлива майка, запомни го!
Ж24

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 8710e5923a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Развеждай се, този не е твоят мъж, колкото по -рано, толкова по - добре, има коректни хора, търси такъв за връзка, бъди по - решителна за щастлив живот, защото така ще се чувстваш хубаво, което е смисълът.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 31dbd2084c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Е нали не е тръгнал да я бие.
Спорят на тема битови скандали.
Не преувеличавайте.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 609e7b9570
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Типичен български мъж и по-зле ще става. Не ги ли видя повечето какво представляват. Поне не пиянства, не играе хазарт и нямаш бонус маминка. Като се пооправиш да си хванеш хубава работа, като спре да боледува детето и го зарежеш тоя психар ще видиш колко по-лесно ще ти е. Само гледай да не ти направи второ.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 31dbd2084c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Хайде като почнат някои да говорят за насилието заучени фрази.
Много ме дразнят. Преувеличават много.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 31dbd2084c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Ясно изнервен е защото работи извънредно. Еми да работи иначе как ще си плащат сметките. А. Че и болно дете има. Какво да прави човека.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 31dbd2084c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Възможно е и вече да са спрели да се обичат.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e37fc34615
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Номер 22 може би е права. Преди не се замислих, че това не звучи никак добре.
Няма храна, няма вечеря.
Започвам да се замислям дали мъжът не е прав.
Абе съмнителна работа.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e37fc34615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Просто трябва да останете двамата насаме. Да се насладите един на друг.
Да си припомните как сте се запознали.
Без битовизми.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e37fc34615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Прав си номер 20.
Как няма да изпуши като работи извънредно. Трепе се за да има за семейството си.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e37fc34615
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Е как няма да се стигне до изневяра.
Вкъщи го чака дуднеща жена.
Е що да се прибира.
Друга си има. Друго си е млада, готина мацка да се забавляват без ограничение.
Незанимаваща го с битовизми.

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: e37fc34615
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Влизай в пътя авторке.
Защото ще съжаляваш.
Събуди мъжа в него.
Събуди желанията му.
Какво иска авторката да работи извънредно или да не работи извънредно.
Ако не работи как ще има да семейството.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: 24770711ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Е, нали взема извънредни смени и работи много - това са твои думи. Как така не ти помага?

Съгласен съм, че това са битовизми. И ти, и той трябва да си съгласувате "изискванията" с реалността. Според мен ще сгрешиш ако се разведеш или ако продължаваш да си втълпяваш, че трябва да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 82362e58f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Е все пак са живели толкова години заедно. Живяли са и по -бедно но са се справяли с трудностите. Защо да не се справят и сега.
Самата авторка пише, че са се справяли с по-трудни неща.
И сега ще се справят просто минават през труден период.
Но ако положат усилия връзката им ще се съживи.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: e7bece613c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Мъжете все си мислят, че са сменили майка си с жена си, не научени на нищо от маминка. Моят мъж ми мрънкаше, че детето си играело с два пакета три в едно, Ами що да не си играе. Все искат да се приберат, да им е подредено и сготвено. И даже пак ще мрънкат за нещо. Сядат да си починат след работа, аз след 12 ч смяна почвам да готвя или да мия чиниите. Проблема е, че майките не са ги научили.
Аз как не се прибрах и да има нещо сготвено или някаква вечеря да ме чака, все трябва аз да си я направя. Нищо не се оценява.

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 817933c67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Е защо пък трябва да си играе с три в едно. Ами ако се скъса пакетчето и детето си лапне. Толкова ли няма играчки.

Е който както се уреди.. Моят мъж що не ме третира като слугиня.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 4c6b542a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   До 42 Маминка (свекървата) не ти е виновна за избора на съпруг, да беше го изпитала преди да се омъжваш и да раждаш, дали може да шета и готви, щом това е толкова важно за теб!
Свекърва ти като всяка жена си е гледала децата, възпитала ги е такива каквито са и не е неина вината че ти си избрала за партньор неиния син, имала си достатъчно избор с кого да създадеш семейство и свекърва ти не те е карала насила да избереш за съпруг синът й.
Моята свекърва е много мързелива жена и моят съпруг няма изисквания да бъде ошетано или сготвено, свикнал е от дете да се грижи сам за стомаха си и за чистотата около него, ако е гладен и не е сготвено става и готви, не се справя добре, но си го яде. Ако иска да му е чисто става и подрежда.
А ти след като караш 12 часови смени, да изкарваш много пари, защо не си купиш миялна за чиниите, защо не поръчваш готова храна? Тогава и ти ще сядаш да почиваш след работа!
Всъщност всичко за което той има изисквания, а на теб не ти се иска да свършиш си има хора на които може да се плати да свършат и съвсем не е нужно да имате дрязги за това.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 80a781f40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Най-потресаващото, което прочетох, е че не се развеждаш заради детето. Очевидно средата вкъщи е токсична и му вредите след като постоянно е болно. Не се оправдавай с детето си. Ако ти си щастливаа и се чувстваш добре, то и детето ти ще се чувства добре.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 7e77cd1e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Защо да се развеждат заради битови скандали.
Те са от 13години.
Преодолели са толкова неща.
В кое семейство няма проблеми кажете ми.
Токсично семейство.
Брей много модерни станахте.
Да, едно дете има нужда от майка и баща.
Трябва да се опитат да си решат проблемите и ако нещата са наистина неразрешими чак тогава да се разведат.
Дори и в съда е така трябва да ива доказато непоколебимо растройване в отношенията.
Няма логика да се развеждат заради кой изпрал кой не изчистил кой не изпрал.
Една семейна почивка им трябна без детето и без битовизми и са се оправили нещата.
Може мъжът да е добър баща.
Във всеки случай не е безотговорен щом работи извънредно за да има за издръжката на семейството.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: f7eb4f86ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Разведи се СЕГА! Битовизмите СА сърцето на съжителството ви заедно!

Цял живот ли ще търпиш тези обиди, цял живот после ще съжаляваш, обещавам ти, помни ми думата! Ти не си подметка че да те обижда!

Изправи се срещу насилника!

Повече никакво домакинство! Кажи му другия път " Щом аз не чистя добре, изчисти ТИ"
И задължително събирай пари за развод, в никакъв случай недей да зависиш от насилника!

Един ден ще се гордееш със себе си че си проявила сила!

Ако послушаш обаче хората тук, които ти замазват ОЧИТЕ че това са само "битовизми" ( плюс една шепа неуважение и психически тормоз") - цял живот ще се хапеш къде не се стигаш!

Интуицията ти казва: Този мъж не те обича и само те използва за изтривалка, а аз ти гарантирам И ЧЕ тайно ти изневерява!

Слушай или интуицията си или обществото! .

Децата ти са СВИДЕТЕЛИ на този тормоз и един ден ще те ненавиждат че си останала! Ще ненавиждат и това животно наречето "баща".

Махай се възможно най- скоро от там или поне спри да правиш каквото и да е, нека като е толкова умен сам да чисти! Ако си умна... Ако не, слушай хората в този сайт и един ден дълбоко съжалявай!

Звездичка

 
  ...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: ec54b8ab92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Хайде пак психолозите се изказаха достатъчно компетентни. Вещи са по отношенията между мъжа и жената.

Не казвам жената цял живот да търпи насилие а просто да се опитат да оправят отношенията си в името на детето. То има нужда от майка и баща.
Добра идея е и да посетят психолог.
Знам ли да поговорят да се опитат да решат проблемите си.
Нормално е да са изнервени. Появата на дете е огромна промяна в живота на човек. Носят отговорност за друг човек.
А и мъжът работи извънредно.
Аз също съм работила извънредно по пет шест нощни идна след друга.
Не ще съм изнервена ами.

Мъжът може да е всякакъв но в никакъв случай не е безотговорен щом работи извънредно за да има за прехраната на семейството.
Просто е изнервен нормално.
Друго е по-цял ден да лежи на дивана и да не си мърда пръстта.
Да работи жена му извънредно като толкова много знае.
Не се ли цени това. което прави. Сякаш е много лесно да работи извънредно.

Мъжът е изнервен защото се налага да работи извънредно а не защото мрази съпругата си. Та те са от 13 години заедно. Защо да се прекратява толкова дълга връзка.
Разбира се ако нещата съвсем се влошат и жената е подложена на системно насилие е по-добре да се разделят.
Иначе какво тя ще се разделя със всеки с който има битови проблеми ли. А дали ще намери идеалния принц на бял кон.


Абе почти съм сигурна останат ли някъде насаме за една-две нощи без битовизми и без детето те ще си оправят отношенията.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: f7eb4f86ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Насилието и обидите докато ти се трепеш за него, са твоята награда!

Един н4рцисист терапия не го оправя. Заведи го на хиляда терапевта и после ми пиши дали се е променил.

Чакам с нетърпение.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: aab3dd3d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Е нормално е да е изнервен. Работи извънредно за да има за семейството.
Нали имат разходи по -болното им дете.
На негово място кой няма да е изнервен.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: aab3dd3d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   В неговите очи той се трепе а жена му нищо не прави дори свестна вечеря не може да осигури. Самата тя го е написала. Не можела да осигури нормална храна всеки ден. Остави го другото но поне храна.
Жената не е слугиня и двамата трябва да се грижат за препитанието си но почвам да се замислям дали мъжът не е прав да я критикува.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: aab3dd3d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Самият факт, че мъжът работи извънредно показва, че мъжът заслужава уважение.
Друго е да изиграе парите си на комар нали или да си ги изпие и да остави семейството си да гладува.
Или да чака на жена си да го издържа. Не е търтей.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: aab3dd3d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   А мъжът не се ли трепе за да има за семейство си.

 
  ...
преди: 4 месеца, 7 дни
hash: aab3dd3d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   В кое СЕМЕЙСТВО няма проблеми. В кое СЕМЕЙСТВО хората не се карат.
Ако при всяка караница хората се разделяха нямаше въобще да просъществуват браковете. Може ли при всеки спор някой да си тръгне. А.
Кажете ми.
Идеални СЕМЕЙСТВА има ли. Няма ли трудности във всяко семейство.
Все пак не живеем в идеален свят.

СЕМЕЙСТВАТА заедно трябва да преминават през ТРУДНОСТИТЕ.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker