Дали изисквам твърде много - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121571)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18624)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали изисквам твърде много
преди: 3 месеца, 11 дни, прочетена 657 пъти
Здравейте! Благодаря на всички, които ще прочетат и дадат някаква гледна точка. Чувствам се на дъното, нищо вече не ми носи радост. Имам мъж и дете, с мъжа ми в миналото минахме през много тежки периоди, конфликти и драми. Може би бяхме много млади. Сега сме в добри отношения. Но той е особен човек. Често ме игнорира, не взима на сериозно колко зле се чувствам, рева за него е лигаване. Когато се скараме той може да не ми говори с дни и да не му трепне, а аз търся път и се измъчвам. Дотук с лошото за него.
От половин година имам сериозни здравословни проблеми и е трудно да ме диагностицират. Лежах по болници, обиколих доктори и изпитвам много силна неврологична болка, заради която пия болкоуспокояващи по 6-7 на ден. Което ми се отразява много и физически и психически. Той е до мен при всички прегледи и ми вдъхва кураж. Но аз съм загубила желание за всичко. И постоянно плача и изпадам в депресия. Любимите ми неща не ме радват, нищо не ми доставя удоволствие. Той не може да разбере, че се чувствам ужасно и съм срината психически. Дразни се като плача, а то е постоянно. Но съм в постоянен физически и психически ад. Отделно затварят фирмата в която работя. Баща ми претърпя тежка операция, майка ми имаше проблем със сърцето. Това за последните два месеца.
Аз съм работохоликчка. И перспективата да остана без работата си не ми дава спокойствие. Там съм на хубава позиция, която не знам ще мога ли на друго място да постигна. Дали аз изисквам твърде много? Дали не прекалявам с поведението си? Дали ставам в тежест на хората около мен - семейство, приятели, колеги?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 11 дни
hash: fb4b3a6a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Неудовлетворените хора, тези в депресия и разби подобни са като усилвател и преувеличите за някакви стандартни случки. Фокусирана си върху всичко друго, но не и върху себе си, което е голяма грешка. Сама за мен няма да се справиш, щом до сега не си го направила. Търси психо-помощ от някое про, психиатър и тн.
Недей тормози мъжа ди, че му е малко че освен работата си мисли и теб, та и бял ден да няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 5fc0461fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Те мъже не са много емпатични, нормално е, може и да му идва в повече, тежко е ако някой близък не е добре. Те нали не обичат да им се мрънка много. Дано се възстановиш и всичко да е нормално, че е много тежко. Опитай се да се радваш на всичко около теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 0c147030b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Сама си си отговорила най-отдолу.
Запитай се какво искаш от него? Да седне да реве заедно с теб, да ревете на два гласа, или да те излъже че всичко ще се оправи и нито ти и родителите ти ще сте болни, нито фирмата ще фалира?
Я се постави малко на негово място, той има малко дете, жена му болна, не се знае колко тежко е положението, вероятно тя ще остане без работа и доходите на семейството ще намалеят, а може да трябват пари за лечението й, ами ако я загуби, ще остане сам с дете... Замисляш ли се той колко зле се чувства или щом не реве с цяло гърло значи всичко му е наред?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 6bb12e05a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Остани си вкъщи, почини си, няма да останеш без работа. Не пишеш какъв е здравословтия проблем, пещи в гугъл и търси психосоматика. Зад всяка болест се крие нещо свързано с емоциите и психиката.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 90c8b2bf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Като цяло отговора е - да.
Постави се на неговото място и се запитай той как се чувства покрай теб и твоите настроения. И какво точно очакваш той да направи, за да ти покаже че те разбира.
Общо взето филма ми е познат - моята приятелка ме обвиняваше в същото - ти не ме разбираш, ти не ме разбираш и т. н. Докато реално тя не разбираше, че аз искам да й помогна да си реши проблема и да няма проблем повече, а не да слушам безкрайно за един и същи проблем. Това ме убиваше.
При вас сигурно е малко по-различно, но не си мисли че не те разбира. Един мъж никога няма да почне да се тръшка за нещо, дето може да се промени. А пък това дето не може - за него няма смисъл да се тръшка. Все единия от двамата трябва да е здраво стъпил на земята и да не се паникьосва при всеки полъх на вятъра.
Така че вземи се в ръце. Прави каквото можеш и каквото трябва за да си подобриш положението (здравословно и т. н. ) и стига обвинява мъжа си за глупости. Явно държи на теб, не го карай да съжалява за това.
Работа има за целия китайски народ. Може пък да си намериш и по-добра!
Но трябва да умееш да се справяш и с 2 и с 200. Това е живота - върхове и падини. За всеки поотделно. Всички се борят с него, не си единствена.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: a9fd3e4dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мъжът ти изглежда е силен човек. Грижи се за теб и ти вдъхва кураж. Според мен изискваш прекалено много и го задушаваш с поведението си.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 8e03b6cbed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Такъв тип поведение, никои не търси, логично е, потърси специалист, хората искат хубав живот.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b485b5fbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не миличка не мисля, че си в тежест. Но ми направи впечатление, че въпреки всичко те придружава на прегледите и ти вдъхва кураж. Значи не е толкова лош.
Може би и той се натоварва психически защото ти страдаш. Когато ти страдаш страда и той. Опитай се поне малко да си силна заради него. Той също се натоварва психически.
Много съжалявам. Съжалявам за болестите ти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 5bb579ff30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Дразни се като плача, а то е постоянно. Но съм в постоянен физически и психически ад. " -защо искаш този ад да го разсееш при всички около тебе? Разбрала си, че си в депресия, лекувай се, и спаси себе си и околните. Не си само ти в това състояние, много хора живеят в този ад, това е новото време, искаме свобода, но заплащаме със здраве. Прав е мъжът ти, с плач не става, става със здрави нерви, които при тебе липсват. Най важното е, че те подкрепя, но трябва и воля от твоя страна!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 7fe693fe04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Страдаш от проблем на много жени (че и мъже в днешно време) - неспособност да си парньор в една връзка, а се изживяваш като дете. Само едно дете плаче постоянно. В тоя живот трябва да се научиш малко и да стискаш зъби и да се бориш. С рев нищо не се постига. Не че "изискваш" прекалено много, правилната думичка е "очакваш". Очакваш мъжът ти да замести родителите ти, да те гледа като дете, да ти съчувства за всяко нещо и постоянно... Очевидно му пука за теб, но няма как да замести мама и тате...

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 20aa345b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Психиатрии, колкото си искаш. Първия преглед е с направление. Лекарствата са достъпни. Още не си го разбрала, за сметка на мъжът ти.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: dc45a3658c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Замисли се ти ако си на негово място няма ли да се чувстваш зле ако любимият ти страда.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 321604bff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Майка ми беше като теб, особено след като почина баща ми затъна в самосъжаление и нещо като депресия. Много пъти ме е обвинявала в безчувственост, защото в 1 момент ми писна да я успокоявам и съчувствам на перманентните й ревове, охкания и ахкания. Може да звучи безчувствено, но когато продължава с години, всеки божи ден, без преувеличение, и на най-състрадателния човек ще му дойде в повече.
Разбери, че всяко нещо има предел и когато преиграеш една ситуация, постигаш обратния ефект. С това не казвам, че симулираш, а че си се вторачила в проблемите си и копаеш надолу вместо да работиш за решаването им. Това, че някой не реве с теб, не означава че не му пука, означава че иска да се оправиш и да се концентрираш върху това.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: ad1962ccd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не на никого не си в тежест. Просто страдаш. Физически и психически.

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: ad1962ccd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Той се подтиска психически когато плачеш.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 17d916c356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   А и все пак той идва с теб на прегледи. И ти вдъхва кураж нали.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: b1b960b03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Да, струпали са ти се много неща наведнъж, не знаеш какво предстои, не си в лесно положение. Но ако мислиш отново и отново за всичко, което не е наред, и как нещата могат да се влошат ще задълбаеш по-дълбоко в депресията.

Съсредоточи се върху хубавите неща. Всичко, което имаш и за което си благодарна. Съпруг, родители, деца, дом, храна. Като се връщат негативните мисли, налгай си да ги заместиш с позитивни или поне неутрални, несвързани с теб и болката в живота ти. И си повтаряй, че някой ден пак ще си щастлива. Пак ще си мотивирана да продължаваш напред. Не знаеш кога ще дойде този ден, но той ще дойде. Не можеш да си представиш как, но ще стане. Просто знаеш, че някой ден всичката тази несигурност вече няма да я има и отново ще се радваш на живота.

Действа, казвам го от личен опит. Трудният период ще премине, дори сега са не можеш да си го представиш. Само не задълбавай в негативните мисли, бори се с тях, не им давай да съществуват.

 
  ...
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 17d916c356
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Разбирам авторката тя страда. Преминава през труден период.
Номер 17 дава най-точно в коментар. Очарована съм от начина му на разсъждение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker