Спонтанен аборт и огромнаа душевна болка - някой преживял ли е същото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Спонтанен аборт и огромнаа душевна болка - някой преживял ли е същото?
преди: 1 месец, 26 дни, прочетена 534 пъти
Здравейте!
Дали е мястото за подобна история, не знам. Просто имам нужда да излея малка част от мъката си, защото е огромна, най-силната, която съм изпитвала досега.
На 24 г. съм, забременях за първи път преди 2 месеца, беше желано, забременяването се случи сравнително лесно, по естествен път. И двамата с приятеля ми много се вълнувахме. Уж всичко беше както трябва. Докато не получих леко зацапване и болки. Отидох в болница, приеха ме и ужасът настъпи - всички лекари, които ме прегледаха са единодушни, че сърцето на ембриончето не тупти.
Ужасно е как лекарите ти го съобщават с най-равнодушния тон, за тях това е просто работа, поредния работен ден, но за теб се срива целият свят, всичко става черно.
Не спирам да плача, майка ми също, приятеля ми е съкрушен, въпреки че не може да разбере изцяло моята болка - само една жена, минала през това с първата си бременност, може да знае какво е.
Не мога да спра да плача - и мъката, и страха, и чувството за вина спрямо нероденото бебе и спрямо малкото близки, които знаеха за бременността и останаха разочаровани - всичко е на куп.
Иска ми се моето сърце да беше спряло заедно с това на бебенцето ми.
Представях си как купувам дрешки и т. н. Докато бях бременна ми беше много лошо - гадене, виене на свят и т. н., но кълна се, щях да изтърпя всичко в името на най-святото.
Не знам защо Господ изпраща толкова тежки изпитания на някои хора. Все си мисля, че чак такава болка никой не заслужава.
Просто исках да споделя и да видя има ли други като мен, които са преживяли същото и изпитват същата тъга. Как да го преживея? В момента ми се струва невъзможно да продължа живота си постаро му. Знам, че един ден мъките свършват за всеки човек (или поне се надявам, че на онзи свят няма мъка, а само вече покой), но как ще го изтърпя този живот до тогава, не знам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 25 дни
hash: a5b11f3112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз съм минала през това. Загубих второто си дете в третия месец по същия начин. Бях отчаяна, но всичко минава. После родих без проблем още едно дете. Съветвам те да си направиш изследвания, за да се предотврати друг такъв случай.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 17642b84eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мила, толкова си млада, ще имаш дете. Най-добрата ми приятелка има 2 спонтанни аборта... и три деца! Дай си време всичко ще е наред.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 1d7ee29947
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да, има преживели: аз. Болката е ужасна. Не ми гарантираха, че ще мога да забременея отново. Изчаках 6-месечния срок и след 2-3 месеца забременях. Вече имам дете. Не се предавай. Продължавай напред, всичко ще се оправи. Огромен брой аборти има, но затова не се говори. Това ми каза лекарят тогава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 34a397f8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Лекарите у нас са невежи. Изписват фолиева киселина нс общо основание, без дори да знаят, че в Южна Европа всяка трета жена има мутация, при която трябва да се приема само метилираната форма на фолиева киселина, защото другата се натрупва и води до увреждания в плода и спонтанни аборти.
Спонтанни аборти у нас по такива причини колкото щеш, затова и лекарите се държат.

Вместо да плачете вкъщи, вземете мерки.
Твоето здраве е най-важно.
Ще имаш деца, още си твърде млада. Животът е пред теб!
След аборта, независимо дали е спонтанен или не, трябва да се пие аантибиотик 7-10 дни, за да няма инфекции и усложнения.

Трябва да си направиш тест пакет за тромбофилия. Тя има отношение към образуването на плацентата. Изследването включва няколко гена за тромбофилия, както и изследване за генетична мутация, касаеща усвояването ма фолиевара киселина / витамин B9/ и на витамин B12.
Масово всички, които познавам и имаха спонтанни аборти, се оказаха носители на ген за тромбофилия. Включително и аз, но при мен се изяви с втората бременност. При първата пих само 3 хапчета фолиева киселина и толкова ужасно му се гадеше от тях, че ги спрях.
Изследване за тромбофилия го има в лаборатории на Цибалаб/Cibalab/. Имаше тромбофилия за бременни и тромбофилия
разширен профил, катопоследнато беше по-скъпо изследване, някъде около 160 лв.
Ако се окажеш носител на някой от тези гени, трябва да приемаш витамини B12 и B9 само в метилираните им форми и първите месеци от бременността да си на хеоатин или друг заместител. Ако излязат такива изследванията ще трябва да се консултираш и с хематолог.
При първата ми бременност лекарката беше толкова брутална, че ми каза, да вижда се една дребна точка, не бързайте да се радвате, до третия месец бремеността я броим като потенциален спонтанен аборт. Излязох от кабинета тичайки и св разплаках.
Но на първата бременност и беше писано да оцелее.
Втората се оказа огромен шок. Усетих го там някъде, в корема. Сърцето му биеше лудо, сякаш бягаше от най големия си ужас Усещаше се като едно пулсиращо мини яйце. Изведнъж всичко утихна и замря. Имах записан пореден час за ехограф след два дни. По физиономията на лекаря разбрах това, което очаквах. Реакцията беше, бременност не виждам. След две седмици кървене, се очакваше, отвърнах аз. На следващия ден то изпадна в бабята - беше точно едно пъдпъдъче яйце от човешка плът.
Никога бе съм била толкова близо до нечия смърт. И сега ми се насълзяват очите, като се сетя, но явно така ми е било писано. Наплакахме се и аз, и мъжът ми. Палим свещички в църква за него.
И после с четене стигнах до въпросните изследвания, за които ти писах по-горе.
На много жени се е случвало.
Горе главата! Ще имаш деца!

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 1f65d184d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, прегръщам те! Изживявала съм това и беше голям шок. Около две седмици бях много депресирана и постоянно плачех. Но мъката постепенно минава. Скоро ще забременееш пак и вярвам, че всичко ще бъде наред. Аз забременях шест месеца след това и след още девет родих. Всяка четвърта или пета жена е имала поне един спонтанен аборт през живота си. А може би процентът е дори по-голям, защото понякога абортът е в много ранна фаза и не се разбира. Така е решила природата - възможно е не всичко да се е развивало както трябва и плодът да е загинал. Лекарите ми казаха, че така е трябвало да стане. Пожелавам ти скоро да гушнеш живо и здраво бебче. Но ще ти дам и един съвет - аз заради кръвоизлив загубих много кръв и имах тежка анемия, едва ходех, не можех и ръката да си вдигна, едва говорех, имах чувството, че сърцето ми не може да работи. Ако и ти си имала кръвоизлив, провери си хемоглобина

 
  ...


...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f9942db1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е как искаш да ти го кажат лекарите.

Много съжалявам. Може след време пак да забременееш и дай Боже да си имаш дете.
Може би ако направиш нещо добро да посетиш дом за сираци, помогнеш на дете в нужда или нещо друго да се почувстваш по-добре.
Не се обвинявай. Нямаш вина за нищо.

Добра идея е и да посетиш психолог.
Според мен е по-добре да се откъснеш от тази обстановка, която ти напомня за станалото.
Замини някъде. Любимият ти също е до теб.
Гледай да си постоянно заета с нещо.

Съжалявам аз не съм го преживяла и може би не ти давам най-правилните съвети но изпитвам съчувствие към твоята болка.
След време ще се почувстваш по-добре. Времето лекува всичко.
Но сега страдаш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f9942db1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Още си много млада ще имаш и други деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 7ee2c25eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мислех да не пиша тук, но ми се струва важно да посоча нещо, което ти може би в болката си не виждаш.
Първо да кажа, че знам какво е да загубиш желана бременност. В моят случай дори е вид чудо, че имам две напълно здрави деца, от баща, с който сме генетично несъвместими, без Rhogaм.
Но:
"приятеля ми е съкрушен, въпреки че не може да разбере изцяло моята болка" - не си права!
Приятелят ти няма как да почувства физическата болка, физическата празнота след като вече то е било там и сте живели един в друг известно време, клетките ви са се смесили... Ти дори може още да чувстваш плода защото (има научна статия за това) още имаш от клетките на плода.
Това не значи, че той не чувства душевна болка от загубата, а и към твоята болка, без възможност да направи каквото и да е за да облекчи.
Обсебваш мъката и болката като само своя, лична и непрокосновена. Дори според теб майка ти страда повече от него..? Само защото тя плаче? ! А той не може да си го позволи, защото страда и за теб и трябва да е "силен" защото така се ушава на мъжете--да не плачат, да не показват слабост, само така са "мъже".
На него му е отредено мястото на страничен наблюдател, а не любим мъж и баща, който също е загубил това същество.
Изглежда, че дори няма право да тъжи, просто защото според теб не разбира и не чувства както ти.
Едва ли е каквото искаше да чуеш в този момент, но е каквото трябва да знаеш преди да си го изолирала повече от себе си дори несъзнателно.

Съжалявам за загубата ви, и на двамата! Пусни ангелчето да лети свободно. Ще дойде когато отвориш място в сърцето си отново.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 414ea02fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съжалявам за случилото се, но вместо да драматизираш и преекспонираш се замисли, че не си на 40, а на 24. В някой държави до 3 ия месец дори не го смята за бременост, жива си, здрава си, ще забременееш пак, само, че като се САМОСАБУТИРАШ ще започнат проблемите. Научи се да приемаш случващото се, не се хвали, не разказвай на никого като забременнеш. Някога не само масово са губили деца, при това живо родени. Успокой се, приеми случващото се, защото като вървиш срещу само вредиш. Има къде, къде по-страшни неща. Природата си знае работата и е направила най-доброто за теб.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 25 дни
hash: f9942db1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Много съжалявам.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 9479f8adc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   В живота има много по-страшни и тежки загуби от един спонтанен аборт.
Не трябва да се концентрираме само в собствената болка, като че ли другите не страдат.
Днес ме обзе ужасна тъга когато прочетох за бесарабски българин, изгубил жена си и бебето им на 4 месеца във войната в Украйна при въздушно нападение, докато той е спял в другата стая с по-голямата им дъщеря.
Едно малко дете остава без майка, а един мъж без жена и майка на детето си, плюс загубата на малкото им бебе. Как ти се струва?
Извини ме, но това е истинската трагедия.
Толкова жени раждат деца дори след желани аборти, за спонтанен да не говорим, те са класика. Дори майка ми е имала такъв преди да се родя аз. Не съм чула да е страдала чак толкова.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: acc9bb0f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Може всяка година да раждаш по едно, ще ти мине, нормално е да си тъжна. Да имаш деца не е само розово. Ако материала не е хубав, не се е получило, по- добре отколкото дете с увреждане. Радвай се на времето без деца, ще имаш и такива.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 79d06409bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Знам, че в момента страдаш но след време ще разбереш, че може би е било за добре. Можеше да имаш дете с увреждане. Бог си знае работата.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 9362045ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке, съчувствам ти, но това е преодолимо!

Имам близки и познати, на които също им се случи такова нещо, и след това си имат здрави и нормални деца!

Така, че няма място за отчаяние!

Щом споменаваш Господ - трябва да знаеш, че Той винаги дава на човека това, което е полезно за душата му - дори понякога това да е "шамар зад врата"!

И в тази връзка - помисли си и ти читава ли си? - щом искаш да раждаш дете не от съпруга си, а от приятеля си?

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 49ed577fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От номер 4. Сега виждам печатни грешки.
"Хепарин" се приема.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a64b49e12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Съжалявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker