Какво да правя с бившия ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да правя с бившия ми
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 826 пъти
Здравейте,
Ще се опитам да съм максимално кратка. С бившия ми сме разделени от 2 години. Имаме общо дете, аз упражнявам родителските права, но имаме определен от съда режим на лични срещи и отношения, който е максимално либерален (той всеки ден след детска градина прекарва време с детето, както и всеки уикенд). Никога не съм искала да ограничавам контакта помежду им, но напоследък поведението му ме кара да се замислям в тази посока. Докато бях сама, отношенията помежду ни бяха чудесни, приятелски. Проблемите започнаха преди няколко месеца, когато той разбра, че съм срещнала друг човек. Разбра по изключително инфантилен и грозен начин - чрез фалшиви профили, включително и хаквайки телефона ми, следене на кореспонденцията ми, видео-разговорите с новия човек до мен. Започнаха обиди към мен, към половинката ми, заплахи. Заплашва ме, че няма да пуска детето при мен/с мен, когато съм с половинката си. Той, човекът до мен, е в друга държава в момента, и когато съм с него, бившият ми буквално прекъсва контакта ми с дъщеря ни. Купих ѝ телефон, за да мога да съм в контакт с нея, когато отсъствам (което е много рядко, веднъж на няколко месеца, примерно) Но той ми каза, че няма да ѝ разрешава да говори с мен. Отделно, че започна да я настройва срещу мен, когато тя говори с него пред мен, ме нарича тая, оная или по име. Предупредих го, че ако продължава по същия начин, ще се наложи да променя режима му на лични отношения. Изглежда, че не се е стреснал особено. Излишно е да споменавам, че изобщо няма да ми разреши да пътувам с детето в чужбина дори и на екскурзия. Не зная как ще се развие новата ми връзка, но за момента дори и половинката ми да дойде при мен, бившият ми заяви категорично, че ще възпрепятства контакта ми с детето. Как бихте постъпили в моята ситуация?
П. С. Няма вариант "събери се с бившия си заради детето". Точно, за да расте в спокойна среда, се разделихме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: dbc5434a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Съд и само съд. Това настройва е на детето е престъпно спрямо Вас като майка и уронва авторитета Ви фатално, ще подейства разрушително на отношенията Ви с нея и на всякакъв опит за възпитание. Разговори и преговори с подобен примат са излишни. Изискайте от съда пълни родителски права, като предварително се подготвите как биха ги дали. Жал за подобен: не.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: d7794f38d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Точно заради такива неща, никога не бих се занимавал със самотна майка.

Само драми и откачени татковци.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 6d5640a0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Проблема ти е че предпочиташ да се справиш с казуса, с лошо, веднага си заплашила с съд да променяш режима му на контакти. А можеше да се видите насаме в едно кафене и да му кажеш, че според теб не е добре за детето да расте с мисълта че няма майка а има "оная" и че на теб не ти дреме как ще те нарича, но мисълта че му е достатъчно тревожно че сте разделени и няма нужда да му трупате други негативи, ако продължите то няма да отрасне с думите "мамо" "тате" няма да чувства най важната близост с родителите си, а ще отрасне с "оня и оная"
Добре е да го разпиташ от какво се притеснява, детето ви да познава нови хора, защо се притеснява от новия ти партньор, да му кажеш че бащата винаги си остава баща на детето си, новия мъж в живота ти може само да бъде полезен и не може да стане баща на детето. Тъпо е да му казваш на бившия че новия ти е половинка, при условие че допреди няколко години той самия е бил твоя половинка.

По принцип не мислиш ли че детето ви е общо и на двамата родители, не мислиш ли че ти си постъпила много по инфантилно криейки, че имаш нов мъж в живота и евентуално детето го вижда или скоро ще го види? Защо беше нужно да криеш? Това дете е и негово и като мъж е много нормално да се притеснява, новият ти мъж да не накърни или притесни дъщеря му, ами ако се окаже педофил. Какво по хубаво може да има дърщеря ти от баща закрилник? Всяка майка би трябвало да е щастлива ако дъщеря й има за баща мъж който толкова я мисли и се грижи за нея да не й се случи нещо.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 94432c2d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Историята показва една от причините, поради които не бих желал да се занимавам с жени с деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 731297b1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Доста неща не ни казваш, със сигурност си спестила нещо, а винаги има две страни на монетата. Но щом си има определен от съда режим, а той не го спазва, свързваш се с адвокат и той ще ви каже какво ще правите. Друго не знам какво да ти кажем.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 93c1271ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ограничаващ до каквото е по съд. решение и междувременно завежда ново дело за ограничаване контактите с детето.
Първо обаче поиска съдебен психолог за детето и с с доказателство, че бащата влияе негативно... Даже и разрешение за излизане в чужбина могат да ти издадат без значение какво иска или не бившият ти.
Аман от "бащи" с чувство за собственост към майката.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 2ec8857c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аха писнал ти е, чак сега е разбрал за новия, а то всъщност едва ли е ново, което прави бившия ти не много умен.
Тръшка се, ти му се дървиш и накрая по стара класика, детето ще отнесе тежестта на вашите простотии.
И ясно е че няма начин да се съберете, щото отдавна за теб е в графа ненужни, ама така сте днешните, фриволни и глупави на поразия.
Накрая децата отнасят всичко за вашите тъпотии.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 03d95e857b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще се опитам да отговоря на всички коментирали, надявам се да не пропусна някой. За начало - разговаряла съм многократно с него по въпроса, винаги съм предпочитала цивилизованите начини за разрешаване на проблемите. На него явно му е все тая как поведението му се отразява на детето. Винаги е бил такъв - налагане на собствените си възгледи на всяка цена. Помолих и родителите му да разговарят с него, те също са безсилни да му повлияят. Съображенията му са в сферата на фантасмагориите - нищо конкретно. Понеже по-хубав и по-добър от него няма. Той действително разсъждава по този начин. Включително по време на връзката ни беше така - той е на света цветът аз съм плебс. Това е една от многото причини да прекратя връзката си с него. Колкото до новия човек до мен - не смятам, че бившият ми е човекът, на когото дължа обяснения с кого се виждам, от кога се виждаме и т. н. Личният ми живот не го касае, както аз не се интересувам с какви жени контактува. А детето се ще запозная с новия човек до себе си, когато съм 101% сигурна, че връзката ни има бъдеще. Колкото до изказаните мнения на някои мъже, че не биха се занимавали с жени с деца - за щастие не всички мъже разсъждават така. Приятелят ми също има дете и неуспешен брак зад гърба си. Не сме на по 20 години, за да разсъждаваме толкова повърхностно. Както аз приемам неговото минало, така и той - моето. А по повод последния коментар - не смятам, че е нормално някой, който от 2 години не ми е никакъв, да ме следи и да ми държи сметка какво правя с живота си. И щом аз полагам усилия детето ни да се чувства максимално комфортно в тази ситуация, очаквам същото поведение от него. Аз никога не съм си позволила да го злепоставям пред детето, а даже не мога да си представя какво ѝ говори той за мен, за да ме нарича тя - тая и оная.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: ae1bd343f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До 3.
Ти пък. Тя има остро чувство за собственост спрямо детето и силно желание да накаже бившия... за нещо... Какви разговори, какви 5лв. Хвани единия, удари другия. Къде е бляла като го е избирала, къде е бляла като са си правили дете... Това дете сега на кого е - общо, нейно, негово? Новия какъв се явява в такъв случай и т. н. Вечната драма. После - ама какво им е на самотните майки? ...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 9e315ab05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Купила си телефон на дете в ДЕТСКА ГРАДИНА!???

 
  ...

...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: b7d5d361f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз бях в твоето положение и си реших проблема много просто. Оставих му детето да се грижи изцяло за него. И ние имаме дъщеря, на 5 г. Събрах и багажа и му я отведох. Казах му вместо да ми очерня живота, нека той се грижи за нея, както намери за добре, дори ако иска да и намери нова майка. Нека да бъда лоша майка. Че като писна това дете. Един месец издържа с нея. Викам му и аз мога да ти очерня живота не по-малко зле, отколкото ти на мене. Или ми подписваш всичко или ти я оставям завинаги да я гледаш. Решавай! Ако продължаваш да ми създаваш пречки ще стигнем до крайни варианти. Всичко ми подписа. В момента чакам второ дете, дъщеря ми е при мен и то в чужбина. Имам изключителен човек до себе си. И той има дъщеря от първия си брак. Тя живее с нас.
Действай по твърдо. Това са егоисти хора, които живеят на принципа, след като аз не съм щастлив и другите не трябва да са щастливи.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: df9d113789
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   А ти що не си седиш на дупето и гледаш детето??? !

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: ae31978145
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Сякаш и му обясняваш, че вас ви свързва само детето и личният ти живот не го интересува. Държиш се любезно, но делово без обяснения, приоритет е детето за да му съхраните психиката и това му го обясняваш. Аман от незрели обяснения, на колко е години?

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 65fce2a6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Защо не сте се разбрали на споделено родителстване, една седмица при него да живее, една при теб? Потърси адвокат и сподели всички неща и опасения с него. Успех

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 7afd2df544
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От авторката до номер 10 - телефонът е съвсем обикновен, само за разговори и идеята е тя да може да говори с мен, когато е при него, а не да бъде с нея навсякъде.
До номер 11 - надявам се да се разберем като зрели хора и да не ми се налагат подобни крайности. В крайна сметка аз не искам да прекъсвам контакта между дъщеря ми и баща ѝ. Но с поведението си в момента той не осъзнава, че по този начин само ѝ вреди.
До номер 12 - аз си гледам детето и искам то да бъде спокойно и щастливо. Единствената ми грешка е, че твърде дълго време отлагах раздялата с бившия ми и търпях с мисълта, че го правя заради дъщеря си

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: b4fa75825d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   По всяка вероятност мъжа ти се страхува, че ще заведеш детето в чужбина при новия си приятел и няма да го види повече.

Поведението му не отговаря на това, което си написала за него. Не е възможно нацистичен тип да прекарва всеки ден с детето си, което живее при майка си.

Нормално е да очакваш съпротива от негова страна за развитието на новата ти връзка. Не заради теб, а защото не иска да загуби контакт с детето си.

Ти как я виждаш тази нова връзка? Мислиш ли, че новия ти приятел ще се върне в България да живее с вас? Щом и той има дете (което вероятно живее в неговата страна) - едва ли.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 4bd6967e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   "Заплашва ме, че няма да пуска детето при мен/с мен, когато съм с половинката си. " - че кой мъж ще го допусне, само слабохарактерните. А №11 е голям б... лук, много тъпо мислене! Ако съм на мястото на бащата, с удоволствие бих си отгледал детето сам, като знам, че майката е невменяема!

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 4a82117972
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От авторката до номер 13 - на 37 години е
До номер 14 - на практика точно идеята за споделено родителство беше в основата на споразумението ни.
До номер 16 - той дефакто ме вижда за 30 секунди на вратата, когато я води вкъщи. Така че не е толкова странно. Отделно, че откакто се е родила, той се е налагал за всички въпроси, свързани с нея. Моето мнение никога не се е вземало под внимание - като се започне от това при кой личен лекар да бъде записана, мине се през избора на детска градина (записахме я в по-далечна, макар че на 20 метра от жилището ми е най-елитната в града), та се стигне до това какви извънкласни занимания да посещава (преди няколко дни тя ми сподели, че иска да посещава уроци по балет, а на следващия ден каза - тати каза, че не може да ходя) Колкото до това как вижда развитието на връзката си - имам познати, които след развод имат нови семейства, а общите им деца по никакъв начин не страдат, защото ѝ двамата родители са емоционално зрели, осъзнати и интелигентни хора. Стремя се към нещо такова, но засега удрям на камък

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: b4fa75825d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Като разведен с деца и живеещ в чужбина - съм минал по твоя път. В началото си мислиш, че най-добре да си намериш друга българка, но после осъзнаваш, че е трудно за човек да сложи целия си живот в един куфар и да го премести. Особено за разведени, защото колкото и да не искаме - децата ни са свързани и с двамата родители.
В момента ти си тази, която иска да променя целия живот на детето си. И на баща му. Ти би ли оставила детето при него?

Номер 16.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 5d55680223
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До номер 19 - проблемът е, че той, бившият ми, очевидно просто не желае аз да продължа напред, независимо къде и с кой. Дори да не ставаше дума за човек, живеещ в друга държава, пак щеше да се държи по същия налудничав начин. В прав текст ми заяви, че ако новият ми партньор дойде при мен, той няма да пусне детето вкъщи. Ситуацията е патова. Но най-смущаващ за мен е начинът, по който обработва дъщеря ни и я настройва срещу мен.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 205af3737e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Консултация с адвокат.
И да, бракът на хартия е нищо пред много по-обвързващото от него раждане на дете. Мисли се преди, след е късно.
ЗА номер 11-нямам думи, изключително грозно и стресиращо за детето да го оставиш при бащата и да не те интересуваш как се чувства това дете от това премятане. Един дол дренки и майката, и бащата!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker