Да ставаш баща на 53 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да ставаш баща на 53 години
преди: 13 дни, 14 часа, прочетена 1828 пъти
Аз съм мъж на 53 години, с жена ми дълги години не сме имали дете (поради здравословни причини), тя е на 40 години, но ето че съдбата се усмихна и на нас и в момента жена ми е бременна. Но от няколко дни не мога да спра да мисля по въпроса дали ще успея да го отгледам. Много обичам децата винаги съм мечтал да имам дете и ще направя всичко възможно, за да бъде то щастливо. Имам бих казал доста добри финансови възможности, работя на няколко места тоест финансово ще бъде осигурен дори и когато завърши средно образование. Но от друга страна се притеснявам, понеже децата в училищата особено малките първолачета обичат да се подиграват с другите, може би детето ми ще се среща с въпроси от сорта "дядо ли ти е", а най-вероятно няма да му е приятно. Как може да се преодолее това, дали детето ще бъде нещастно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 13 дни, 4 часа
hash: e931ec2a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Аз съм мъж на 21 и не знам доколко моето мнение би било релевантно, но все пак ще си позволя да направя коментар. Аз мисля, че притеснението ти е безсмислено и ненужно, просто глупаво е да се тревожим за неща, които са извън нашия контрол и толкова напред в бъдещето. Сега е време да се радваш и наслаждаваш на тези безценни моменти, в крана сметка мечтата ти ще се сбъдне най-накрая. И да, въпреки годините ми и липсата на намерения да ставам баща в следващите 10-15 години, разбирам тревогата ти и знам, че всеки родител се притеснава дали ще се справи по на-добрия начин с отглеждането на детето си и дали ще успее да го направи щастливо, но наистина повярвай ми тревогата ти е неоправдана. Още сега от написаното от теб мога да се обзаложа, че ти ще бъдеш един страхотен баща. А конкретно до ситуацията, която описа, доста вероятно е съучениците му дори да не разберат кой си, или поне на тази възрат трудно биха обърнали внимание на това как изглеждаш, така че въобще няма никакво място за притесние. И да се повторя това е нещо доста далеч във времето и върху което нямаш никакъв контрол, затова не го мисли толкова, няма нужда. А и погледни от друга перспектива, ще станеш родител на възраст, в която вече си придобил доста зрялост, чувство за отговорност, житейски опит, различни знания и умения и разбира се финансова стабилност, които от своя страна ще ти помогнат да отгледаш детето си по възможно най-добрия начин и ще има какво да му придадеш и на какво да го научиш, за да може детето ти да израсне в една здравословна и сигурна среда и да бъде едно щастливо, емоционално стабилно и уверено в себе си дете, а такъв чевек е просто невъзможно да бъде мачкан и торвозен от който и да е. Даже сматам, че детето ти ще е истински късметлия, че ти именно ще си негов баща. Въобще самият факт, че още отсега се притесняваш, говори какъв страхотен баща ще бъдеш. Хайде успех в родителството и ти пожелавам да му дадеш цялата си любов, защото в крайна сметка само тава се изисква от теб!

 
  ...
преди: 12 дни, 23 часа
hash: d17dc6cdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Сега има много възрастни родители. Запазете детето. Децата обичат да се подиграват, ако гледате от тази гледна точка, няма смисъл.... Има пълни родители, ниски родители, грозни родители, ако всеки гледа от тази гледна точка, то да няма деца. Смени гледната точка.

 
  ...
преди: 12 дни, 21 часа
hash: 5d4486a5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Честито, радвай се на детето и остави да мислиш за околните. Хората винаги намират с какво да се заяждат, не ги слушай.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 20 часа
hash: d0c1a5a75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Братле, това е дар от Бога.
Не се притеснявай - в днешно време има много такива късни раждания.
Аз понеже живея в София и тук особено на всякаква възраст раждат жените.
Една позната скоро роди на 46.
Като ходя да взимам моето дете от училище - има бащи на първокласници на по 50, 55 години и това е напълно нормално - на никой не му прави впечатление.
А и като имаш някой лев - предполагам, че се опитваш да се поддържаш все пак - смисъл и това има значение.
Обичай го с цялото си сърце и всичко друго ще се нареди!

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: aad9adc509
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Честито щастие! Младите не са застраховани от смърт, така че не го мислете. Ще бъдете най-добрият баща за Вашето дете. Децата в училище винаги ще намерят за какво да се подиграят. Приятел на баща ми има първородна дъщеря на 65. В 21 век сме и данък обществено мнение не бива да се плаща. Всеки живее за себе си.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 19 часа
hash: 0de41ac440
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Към автора: Аз съм мъж на 44 години. Нямам деца и не знам дали някога ще имам, защото нямам и партньорка в живота, та в това отношение аз си задавам същите въпроси като теб. Но стигнах до следните изводи - децата са дар от Бога и са най-хубавото нещо на този свят. Да създадеш живот и да видиш как израства... мога само да си представям какви са емоциите. Та, да, няма да си много млад, когато това дете израства, но въпреки всичко ти можеш да му дадеш много, да имате много прекрасни моменти, да оставиш в него прекрасни спомени за теб. Освен това, това дете ще те подтикне да се грижиш за себе си и здравето си по-добре, за да можеш да му дариш повече време със себе си. Това важи и за партньорката ти. При това положение всички печелите. Какво те интересува какво мислят хората? Колкото до околните деца, със сигурност ще има и такива, които ще направят коментари, но смятам, че с малко повече обяснения и възпитание, това може да бъде спряно. Просто бъди добър баща на детето си, един ден то ще го оцени. Смело напред, очакват ви само прекрасни неща!

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 19 часа
hash: 34ed68fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма да си единствения по-възрастен родител. Най-добрата приятелка на майка ми скоро роди на 44, бащата е твои набор. На никого не правят впечатление подобни неща вече. Имай предвид че ще има много разведени родители и самотни майки. Та всеки си гледа неговите си проблеми. Вашето не е проблем всъщост.

 
  ...
преди: 12 дни, 19 часа
hash: d2cf9fee9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Абе, я не мисли глупости!

Не се вкарвай в приказката за Нероден Петко! - прочети я!

Благодари на Бога и се моли всичко да мине добре!

Аз съм по-голям от теб и искам да имам дете, и в момента "работим по въпроса" със съпругата ми!

 
  ...
преди: 12 дни, 18 часа
hash: e9484b6e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма да ходиш на родителски срещи

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 17 часа
hash: 30e586e4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Тези въпрос са само в твоята глава, а това каква ще е неговата съдба е неизвестно. Аз съм минал с това че родителите ми са по възрастни и с язливи коментари ама като почнат да им падат зъбите и всички се научиха да мълчат

 
  ...

...
преди: 12 дни, 15 часа
hash: 3b4c58c65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Няма какво да се лъжем, минало ви е времето за дете. И какво като го осигуряваш добре финансово, това според теб е достатъчно и толкова? То няма да има баща до себе си, ще има дядо. Когато е на 10, ти ще си на 63, когато е на 18, вече ще си на 71. Мислил ли си ги тия работи?

 
  ...
преди: 12 дни, 15 часа
hash: bdd3a8f78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ти бъди примерен баща, че детето ти да се гордее с теб, а който каквото иска да говори. Много по-важно от парите е, да се занимаваш с него и да прекарвате повече време заедно. По този начин се гради обич.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 13 часа
hash: 5ba97eb9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ти си си ти, това е твоят живот и не дължиш обяснения на никого. По отношение на твоя страх, че няма да го отгледаш- на 27 години родих и страховете за децата ми не са ме напускали. Това ще се случи, след като затворя очи.
За това, че ще изглеждаш като дядо му- сега хората живеят по-дълго, раждат по-късно, няма да си единствения по-възрастен родител.
Грижи се за сбе си, подържай се в кондиция, следвай технологиите, спортувай.

 
  ...
преди: 12 дни, 13 часа
hash: 7173946b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Вероятно няма да може да избяга от подигравките, някои деца понякога могат да бъдат много жестоки, разбира се без да го осъзнават. Как да го преодолееш? Говори с детето, обяснявай му, че понякога в живота така се случва хора да имат проблеми и да не могат да имат дете и че това са естествени неща от живота. Като цяло - да се опитва да обръща минимално внимание на тези подигравки.
Но като цяло, не го мисли още отсега. Това е хипотетична ситуация за след доста години и не мисля, че си заслужава да се тормозиш отсега. Вместо това се концентрирай върху нещата непосредствено след като се роди детенцето, а и върху бремеността на жена ти - помагай й с каквото можеш и ходете редовно на гинекологични прегледи. Т. е. концентирай се върху нещата в настоящето.
Аз лично ти се възхищавам на куража да имаш дете, макар и на тази възраст. Аз съм на 37 и също още нямам дете. Няма да лъжа, че и мен са налягали подобни мисли - ако имам дете, ще е вероятно след като съм прехвърлил 40-те и как ще го отглеждам, докато стане пълнолетно, аз вече ще съм старец и т. н. Но, истината е, че не ти е късно за дете, много хора са доста жизнени и след 50, стига да водят здравословен начин на живот. Имаш всички шансове да отгледаш пълноценно дете, дръжте се заедно с жена си, помагайте си, бъдете си опора и всичко ще бъде наред!

 
  ...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: d82f9fb89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Не го мисли, действай, животът минава.

 
  ... горе^

...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: 7600845d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Пич, не си филмирай, живей си живота и се отдай на бащинството, това е щастие, което не бива да се помрачава от хорската суета. Какво ти пука какво ще говорят хората, като реално никой не го интересуваш нито ти, нито жена ти, нито детето ти, чешат си езиците и толкоз, айде малко по-сериозно, не си малко дете:)

 
  ...
преди: 12 дни, 9 часа
hash: 8597bcb87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Благодаря много на всички коментирали, пожелавам на всеки който иска дете да има, това е щастие, което не мога да го опиша с думи.

До номер 11, уважаеми малоумен ли сте? Изразил съм се ясно, че имахме здравословни проблеми, всеки един може да има никой не е гарантиран. Но явно от злобата си не може да видите нищо друго, относно финансите, исках да кажа, че дори и ако някой ден да не дава Господ почина преди детето да порасне, та поне това ще има. Ама явно и това не сте разбрали. Жалко за вас.

И още веднъж наистина много благодаря на всички, тези неща не искам да казвам на жена ми, все пак е бременна и се опитвам да я пазя от всичко и да бъде максимално щастлива, много от вас ми дадохте надежда. Благодаря :)

 
  ...
преди: 12 дни, 8 часа
hash: 267d15cdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Тези, които живеят с, , какво ще кажат хората '' - какво казаха хората? ! Бъди щастлив, че ще имаш дете и не се филмирай за такива глупости. Хората са боклуци и винаги ще намерят кусур в другите, ако искат, тъй че да не ти дреме.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 8 часа
hash: 4a6f8cde21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не се вълнувай от такива подробности. Може да си на 35 с дете и след 5г да катастрофираш и умреш. Гаранция няма за никого. Гледай първо да се роди детето, после ще анализираш годините. А бащи-дядовци има предостатъчно, така че ще си един от многото.

 
  ...
преди: 12 дни, 6 часа
hash: ca1c2d2c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Човече, как ще се притесняваш, предстои ти най-голямото щастие. За мен раждането на дете може да се сравни само със спечелването на милиона в лотария. За сега и идея си нямаш каква емоция е това. Все едно да се притесняваш, че на тия години си станал милионер и всички ти се смеят, че не си млад да харчиш парите за глупости. Ние родихме на 39г. и имахме същите страхове. Обаче са напълно безсмислени. Детето вече порастна и е лудо влюбено в нас. За него ние сме номер едно. Важна е любовта, която ще му дадеш. Като се роди го целувайте и прегръщайте постоянно. Гледай си здравето и жена ти също. Обличайте се модерно. Спестявай пари да има. То така или иначе, като се роди детето приоритетите се променят и се спестяват много пари. Но по-хубаво усещане от това да имаш дете няма на света. Ние сме имали възможност да се докоснем до всякакви удоволстния в живота, но усещането да прегърнеш детето си и да го целунеш, надминава абсолютно всичко друго. Това е абсолютното щастие-да имаш дете. Пожелавам ти да посрещнете вашето чудо. Всичко да е наред и после пиши какво е усещането.
За всички, които четат и не могат да имат деца, знайте, че се моля на Господ всеки ден за всички вас да сбъднете мечтата си! И вярвам, че молитвите ми ще бъдат чути!

 
  ...

...
преди: 12 дни, 5 часа
hash: 431cbf9bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Човек, в училище детето ти ще срещне много гаднярчета които ако не за едно, ще му се подиграват за друго. Ако си на 25 години и детето ти има лошия късмет да попадне в клас с келешчета, ще му се подиграват че е грозно, че е смотано и т. н. Просто трябва да подготвиш детето си и да го научиш да се защитава и да не се връзва на провокациите на гадни съученици.
Между другото познавам няколко бащи на твоята възраст, буквално с бебета, и са невероятно щастливи и добре се справят. Тъй че, радвай се на живота и на бебето!

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 21 часа
hash: 49cf54a2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 11 е типичният пример на човек, който обича да се подиграва с другите.
Само ако познавам такъв човек ще го навра незнам къде.
Че веднъж завинаги ще спре да се подиграва на другите.
Злобен, жесток човек е.

Не е важно на колко години е бащата ВАЖНОТО Е ДА Е ГРИЖОВЕН БАЩА И ДА ВЪЗПИТА ДОБРЕ ДЕТЕТО СИ.
Всяко дете обича родителите си ако са добри пък ако ще и на 100 години да са.
Нима един келеш на 20 години може да възпита качествено детето си.
Данък обществено мнение АЗ НЕ ПЛАЩАМ. Незнам за вас.
Особено да се отказвам заради такива нещастни хора като номер 11.

 
  ...
преди: 11 дни, 17 часа
hash: ef5329af0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Сега мъжете късно имат деца, не се коси

 
  ...
преди: 11 дни, 14 часа
hash: 3a66f6afa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Звучиш като добър и културен човек. Ще бъдеш страхотен татко, сигурна съм. Гледай си семейството, наслаждавай се на това щастие, което не ви е подминало, а е дошло в точния момент и бъди спокоен! Ти можеш да дадеш много на детето си, и далеч нямам предвид материални неща. Просто си добряк и си личи, че много ще си обичаш бебето. Гледай напред и без негативни мисли! <3

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 11 часа
hash: 2752788e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Вярно късничко е, но какво да се прави като го искате ще го гледате. Радвай му се колкото може по-дълго. Аз съм на 46 нямам деца и никога не бих се вече навил да имам. Не бих склонил на стари години да се занимавам с тинейджъри. Ще си гледам спокойствието.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 7 часа
hash: ca1c2d2c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   20 съм. Само да допълня. В градината имах възможност да наблюдавам едно татенце окжло 55 годишно и щерката му около 4-5 годишна. Взимаме си децата по едно и също време. Е тоя човек като я види и като се ухили до уши и като каже "таттииии къде си тииии", а тя пък като му се метне на врата и впие стръвно устни в носа му... и е най-наконтената от всички дечица. Ами първия път направо сълзи ми потекоха от умиление, ама вече цяла година така се взимат. И майката видях към 50-те. Ами направило ми е впечатление, че не са първа младост ама какво от това. А тия дето мислят лошо за такива хора са едни глупави завистници. Това семейство ще се прибере вкъщи щастливо и ще се радва на детето си. Ще четат, пеят, гледат филмчета, ще си играят. Накрая ще се гушнат и ще заспят щастливи и нали се сещате колко им пука за мнението на шепа глупаци.
Тааа мен ако ме питаш, щом сте намерили пътечката, догодина давайте смело за още едно. Хем ще ги гледате заедно, хем ще си правят компания.

 
  ...
преди: 10 дни, 13 часа
hash: 70b64c44f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Благодаря на всички за коментарите, особено на номер 26 докато чета ми се насълзиха очите, благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 2 часа
hash: 16cbd52ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Да не ти пука. Това е ТВОЕТО дете, не на някой друг.
След като майката може да го износи и роди, значи не е стара. Респективно и бащата.
Тя природата ясно е посочила с месечния цикъл кога жената е твърде млада или твърде стара, за да бъде майка!

Всичко друго са нагласи на социума, предубеждения.
За много неща можем да съдим другите (макар, че не трябва), но никога за това, че се е родило дете.

 
  ...
преди: 9 дни, 20 часа
hash: 8cb1950dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Да ви е живо и здраво детето. Не мисли за какво би вероятно станало в училище или да ли ще можеш да го отгледаш. Пожелавам ти и внуци да дочакаш.

 
  ...
преди: 9 дни, 18 часа
hash: 8a5622be3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Дано да станеш баща. Много щастие ви желая.

 
  ... горе^

...
преди: 9 дни, 11 часа
hash: b0d7e2ce99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Авторе, моят мъж беше на 54 когато се роди дъщеря ни (имаме и син преди това). И аз имах леки колебания дали и как ще се справим, но тя е най-хубавото слънчице, което има на света. Не че не обичам и сина си, естествено че е така, но малката е толкова умно и добро дете, че няма как човек да не я обича.
Не се колебай, съдбата ви е пратила подарък, радвайте се на детето си. Успех!

 
  ...
преди: 9 дни, 10 часа
hash: db7a4ae8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   С инвитро ли го заченахте?

 
  ...
преди: 9 дни, 6 часа
hash: c66f132bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Не се тревожете, аз бях дете на такъв баща. Баща ми е бил на 54 когато съм се родила, а майка ми била по-млада от него първи брак и на двамата. Мога да ти кажа, че бях най-щастливото дете в квартала, бащите на моите приятели постоянно им се караха за щяло и не щяло, а моят беше най-грижовния, грижеше се за мен дори по-добре от майка ми, дори и секунда не съм съжалявала, че съм негова дъщеря. Когато аз родих баща ми вече беше на 77, освен чудесен баща беше и чудесен дядо, но когато настъпи 84 претърпя катастрофа и почина. Още ми е много гадно за тази ситуация, много ми липсва искам пак да бъда неговата малка Дари, но вече няма как за съжаление. Така че не мисли нищо лошо хората винаги ще намерят какво да кажат, гледай си щастието и бъди възможно най-добрата версия на себе си.

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 1 час
hash: 031db5f0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   От номер 1. Направи ми впечатление, че всички казвате, да не му пукало какво са казвали хората. А вие как решихте, че него го интересувало хорското мнение? Напротив, аз съм сигурен, че той и грам стотинка не дава какво казват хората. Той просто се тревожи детето му как ще приеме приказките на хората, защото всеки родител, и вие можете да потвърдите от собствен опит, които сте родители, иска да осигури сигурност и щастие на детото си. Обаче той не се интересува за себе си и горките приказки

 
  ...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: ab1a575241
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Жена на 40 Е МНОГО рисковано да ражда! А ти си на 53, вече сте закъснели за деца! Какво сте чакали толкова години, защо не сте осиновили? Хората на вашите години вече абитуриенти изпращат, даже вече някои са баби и дядовци. А вие те първа.... ще правите дете? Според мен, не го правете. Детето може да има увреждане или жената ви, да почине! А колкото до самото дете, колко време ще му се радваш? Мислил ли си? Щом си на 53, да ти остава живот най-много 10-15 години... толкова. Жена ти също е на 40, това дете много рано може да бъде сираче, не го правете, не бъдете егоисти... Съжалявам, ако съм рязка. Но това е истината. А това дете, НЯМА да има родители, а ще има баба и дядо, това е...

 
  ...

...
преди: 7 дни, 21 часа
hash: 93ca5de1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Номер 35 е много егоистичен и нещастен човек.
Изкарва си комплексите на хората.
Че има риск има но заради такива нещастници ли ще се отказвате от щастието си.
Напук на тях бъдете щастливи.
Злобни хора винаги ще има.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 13 часа
hash: c35bdcba8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   35, ти някоя баба от село ли си, че така нареждаш? Аз родих на 39 второто си дете, здраво, умно и хубаво момиче е, много по-добро от някои, родени от 20 г. майки, които не знаят още в училище ли са или не. И как така погреба автора след 10-15 г., той може и до 90 да живее, ти откъде знаеш? Стой си в махалата, там явно е прието да се ражда на 15, а на 40 вече имаш внуци и се готвиш за пенсия :-)
номер 31

 
  ...
преди: 7 дни, 11 часа
hash: b42d18c847
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Защо сте нашибали 6 единици на жената от номер 6, все едно, че не казва истината? Абсолютно права е жената, това дете ще страда цял живот, ако го заченете на такава дърташка, преклонна възраст, каквато е вашата, особено на твоята съпруга! Хората са ти го казали, с напредване на възрастта на родилката рискът да се зачене и роди болно дете с малформации рязко се покачва и то ще живее с тези последици от вашето безразсъдство, без да има никаква вина за това! Освен това докато стане на 18 и двамата ще сте измрели, или поне ще се нуждаете от асистент, за да има кой да се грижи за самите вас, и да ви сменя насраните памперси, защото вие няма да можете сами!!! НЕ го правете за нищо на света, ще обречете едно невинно същество на цял живот страдания и въргаляне по сиропиталища и приемни домове и ще е с куп генетични заболявания, които ще е принудено да носи против волята си!

 
  ...
преди: 7 дни, 11 часа
hash: 231ecb9574
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Е тука с мъжа чупим рекорда :) първото ни дете се роди когато аз бях на 23 той на 36, а второто ни дете беше голяма изненада за нас не сме го планирали даже си казвахме, че вече няма как да имаме второ дете ми Божа работа бях на цели 44 години, а мъжа на 57 и първо си казах, че ми е късно за дете имах какви ли не въпроси дали ще ми стигне живота, дали детето ще бъде щастливо с по-възрастни родители и още подобни въпроси както автора, но мога да кажа, че бях най-щастливата на тази земя когато се роди детето, мъжа ми също, отново усетихме онази топлина в ръцете да държиш парче от себе си. В момента синът ни е първи клас, мога да ви кажа, че НЕ се среща с такива въпроси "дядо ли ти е " или " баба ли ти е ", тук може да играе факта, че и двамата сме учители във въпросното училище, но не ги мислете тези неща. И бъдете сигурни, че всичко идва в най-правилният момент за вас, така ви е било писано. А коментар номер 35 или е мъж или все още дете и не познава женския организъм, Не при всеки има риск, ако е рисковано да родиш самия лекар ти го казва, осиновяване писал човека, попринцип да това е един вариант, но не мисля, че е най-добрия, защото около мен има хора, които са осиновили и не могат да ги гледат като собственото, гледат ги сякаш са децата на съседа оставени в техния апартамент, държат се с тях като чуплив клон, чувстват се задължени да им дадат най-доброто и като не могат постоянно правят сравнения от сорта, "ако не бяхме го осиновили, може би щеше да го вземе по-добро семейство от нас", докато при собственото си дете не можеш да имаш такива мисли, да осиновяваш просто не е за всеки пък и двете страни трябва да го искат. Така че авторе не се притеснявай за нищо дано се роди живо и здраво и на внуци да се радвате дори :)

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 10 часа
hash: 231ecb9574
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Леле номер 35 и 39 (може и един и същ човек да е не знам ) вие в кой свят живеете, аз съм дете на ех не толкова възрастни родители, но баща ми е на 65 в момента, а майка ми на 54 аз съм на 20, но дори и дядо ми, който е на 85 години няма нужда от личен асистент, няма и памперси за смяна, все още пътува ходи на планина, че болести да има си като високо кръвно, но чак пак да лежи и да сменяме памперси, позволявам си да кажа, че сте просто едни луди баби или роми, при които е задължително да родят на по 15 и вече на 40 да имат поне два внука. Та авторе, аз уча педагогика, и имам малка сестра, която е втори клас родителите ми работят и понякога се налага аз да ходя на родителските срещи, срещам всякакви родители има и такива на 30 има и на 60 (и това не са единици) така че детето ти няма да бъде подигравано мина това време, в 21 век всичко може да се срещне, пък само като ви чета как се тревожите мога да кажа, че ще бъдете чудесен баща

 
  ...

...
преди: 7 дни, 8 часа
hash: 231ecb9574
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   видях себе си във вашата случка, бях ученик в 1 клас през 2008 г. Обаче да видите аз съм трето дете на родителите ми разбира се, че бяха. напреднала възраст майка на 50 баща на 58, тогава обаче когато идваха да ме взимат от училище съучениците ми ги виждаха и в един момент почнах да чувам клюки, че уж моите родители са починали и тия които идват да ме взимат са баба и дядо (изглеждаха по -възрастни от възрастта си ), когато чух тези истории казах че те са ми родители, а не баба и дядо, но те продължаваха да твърдят, че са ми баба и дядо сякаш знаят по-добре от мен, оплаках се на учителката, тя проведе разговор първо с класа, че хората сме различни и може да има различни родители, както по цвят на кожа, ръст, килограми, така и по възраст, след това обърна специално внимание на моята случка искаше да разкажа, че съм трето дете и че имам по-голяма сестра и по-голям брат, след това на една родителска среща е обяснила на родителите, че трябва да научат децата, че има различни хора и съдби и така разрешиха проблема, оттогава не са измисляли други клюки, но все пак времената се промениха, пък и хората също, не знам детето ви дали ще бъде в такава ситуация като моята, но няма страшно спокойно дори и да бъде то е моментално, лесно се забравят в момента като се сетя даже започвам да се смея на глас.

 
  ...
преди: 7 дни, 7 часа
hash: 34ed68fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   39 - Сигурна съм че и коментар номер 6 е твоят. Кой ти дава гаранция, че като родиш на 20 ще доживееш до момента, в който детето ти е самостоятелен човек? Кой ти дава гаранция че детето ти ще е щастливо с младите си родители? Кой ти дава гаранция, че като родиш по-рано няма да "измрете" с мъжа ти? Кой ти дава гаранция че пак няма да имаш нужда от хора да те обгрижват? Нямаш никаква представа колко много хора под 30 имат репродуктивни проблеми. Коя си ти че да съдиш хората? Явно е че нямаш никаква представа за нищо в тоя живот. Такива кухарки като теб ме изваждат от кожата. Злобно същество, което със сигурност не е родител. Толкова грозен коментар рядко може да се види тук. За твоя мъка съм сигурна че не можеш да развалиш щастието на бъдещите родители. Ти и млада си прогнила отвеътре.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 1 час
hash: b42d18c847
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Пак съм аз 39, имах предвид номер 35, а не 6, извинявайте за грешката! До 36 и 38, тази жена ви казва непоносимата истина право в лицето, а тя не ви изнася, затова така й се подигравате и я изкарвате баба от село!! Но това не променя факта, че казва абсолютната истина, не можете да се борите с времето и биологичния си часовник, колкото и да се правите на млади, каквито НЕ сте! На 40 свършват яйцеклетките на жената и вече стават генетични изкривявания, детето е силно вероятно да получи малформации и да живее много по-кратко от останалите деца, заченати от млади родители! Мъжът може и до по-късно, но на 70 за кога вече ще прави деца, той вече ще е с единия крак в гроба и няма да доживее да види детето си абитуриент! А към автора пак ви казвам, помислете какво ще причините на детето си и колко рано ще го оставите сираче, защото после няма да можете да върнете времето назад!

 
  ...
преди: 6 дни, 21 часа
hash: 231ecb9574
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Номер 35/39/40 просто си един и същ. човел това е ясно аз съм автора след като твърдиш, че жената и бебето са в риск да ти обясня. Всичко се случва под контрол на лекар, ти не можеш да знаеш по-добре от лекаря, щом той каза, че няма риск за майката значи няма ясно ли ти е, а бебето е вече на 8ми месец напълно здраво не виждат някакъв проблем, и още малко ще бъде сред нас. А при теб освен злоба не виждам друго, изобщо не ми трябва твоето мнение научи се да четеш къде съм писал че искам мнение дали да задържа бебето или не. Имаш сериозни психически проблеми, ходи на лекар и не си бъркай носа в живота на другите че не си щастлив то е ясно. И да ти кажа хората са различни някои живеят и до 100, а някои дори 30 не виждат, как си помисли че ще ми трябва личен асистент, та аз съм треньор това ми е първата работа, според теб дали ще съм отпуснат. И да ти кажа дори баща който който почина преди година беше на 97 години и КОПАЕШЕ на село има хора разни. И много внимавай какво ти излиза от устата, че се връща.

 
  ...
преди: 6 дни, 21 часа
hash: 224ef24a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Помисли ще имаш ли физическата възможност след десет години да работиш на няколко места и да изкарваш пари. Имаш ли други деца, които евентуално да помагат.

 
  ... горе^

...
преди: 6 дни, 20 часа
hash: 231ecb9574
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Номер 43 благодаря за коментара разсмя ме, как са измислили такива клюки ама какво да се прави били сте малки.
Благодаря на всички коментирали както за подкрепата така и за случките които разказвате. НЕ обръщайте внимание на 35, 39, 45, 47 това е един и същ човек, който търси подкрепа за злобните си мисли, просто е спам.

 
  ...
преди: 6 дни, 19 часа
hash: d17dc6cdcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   21, майка ми ме е родила на 39 и нито едно дете не ми се е подигравало, че имам възрастна майка и това в 90-те, в класа ни имаше още 5 деца с възрастни майки, в днешно време ще са поне 16 и никое дете няма да се подиграват, това са глупости. По-добре човек да даде живот, когато и да е в живота му, и да инвестира в него, вместо в скъпи коли 10 00000 селфита и подобни. Имах една красива съученичка, безумно красива, сега си е сама, снима се за мрежите, сложи си силикон има и някаква фалшива стихосбирка, която промотира, това не могат и стихове да се нарекат, а сентенции от зората на Фейсбука. Ами сама е. Би имала красиво дете. Седи си сама, времето й тече през пръстите, такива ги осъждайте, а не автора, че ще има дете. А вие такива бутате, правите ги известни, осъждате кой кога има деца в изключителна демографска криза в България в момента.

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: a0d046f7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Че има риск има но кои сте вие да давате акъл. Хората си имат глава на раменете.
Правят се изследвания преди да се роди бебето за да се види дали ще има малформации.
Не се грижете за живота на автора.
По-добре вие помислете ще бъдете ли осигурени като станете пенсионери.
И дали вие няма да имате нужда от помощ след година две.
В живота нищо не се знае.

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 15 часа
hash: ff6e5b16d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Да ви е живо и здраво детенцето!
Възпитанието и как ще приема околния свят зависи от вас. Ще го научите да се радва на живота, да разпознава щастието (много хора не умеят) но и да може без задръжки да казва НЕ, да обича и уважава себе си, така чуждата злъч няма да може да пробие и бъде приета като негова.
За вас с майката--здравословен начин на живот, малко спорт, повече поводи за смях, за да сте и максимално дълго с детето, пък и ей така, да сте си щастливо, усмихнато семейство.
Леко раждане за майката и... изживявайте си щастието без задръжки!

 
  ...
преди: 6 дни, 13 часа
hash: 2a510ee741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Коментар номер 1 ме впечатли изключително! Голяма зрялост за 21 годишен младеж, не мислите ли?

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker