Аз, евентуално "тя" и мама. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Аз, евентуално "тя" и мама.
преди: 3 месеца, 13 дни, прочетена 832 пъти
Здравейте. Надявам се да прочетете историята ми и да ми дадете искрен съвет. Тя е напълно реална, като ще се опитам да не влизам в подробности, въпреки че много ми се иска, но да не ви губя от времето. Благодаря.
Напоследък съм доста тъжен и умислен.
Аз съм на 30 и от две години съм необвързан. Живях 6-7 години на семейни начала с една жена в друга страна. Преди близо 2 години тя скъса с мен и аз реших да се върна отново в България. Не се върнах по-богат, даже напротив. Всичко което изкарвах отиваше за наем, сметки, храна, много рядко забавления и да си идваме по-често в България. Тя също не изкарваше много пари. Въпреки жертвите, които направих връзката ни се провали, било то поради омръзване... абе провалих се като мъж, като глава на семейството. Тя не ми обръщаше вниманието от което имах нужда и не ме уважаваше... или аз не и обръщах внимание, и не я уважавах. Не се опитах да си намеря по-платена и по-приятна работа. Карали сме се, но никога не се е стигало до удари и никога не съм изневерявал. Сякаш забравихме да се обичаме, а определено много се обичахме. И тя реши да ме напусне... даже не й се помолих да остане... знаех, че вече има друг по-мъж от мен в живота й. Успокоявам се като си казвам, че и двамата сме виновни. Мога да кажа, че тази раздяла я преживях, въпреки че не бях подготвен за това. Сега докато пиша тази история се натъжавам. Смятам, че е нормално.
Та така. Върнах се в България. Приятелите - вече с жени и деца. Самочувствието - определено не е онова което беше, но си има причина за това... и до там ще стигна.
Държа да отбележа следното, понеже смятам, че е важно. Живял съм с нашите до 18 годишен. След гимназията започнах работа, изтеглих кредит, купих апартамент и станах самостоятелен, после заминах за чужбина, и така.
Докато живеех сам в България бях уверен, свалях момичета без притеснения, канех си ги у дома и винаги бяха изненадани, че живея сам и е толкова чисто и подредено... сякаш не живее мъж в тази къща. Хубави спомени имам от тези 4 години ергенски живот.
А сега да си дойдем и на проблема, който всъщност май не е само един. В момента ми се налага да живея с майка ми под един покрив. Просто тя от няколко години работи в града и аз й бях казал да заживее в апартамента ми, защото вилата е много далеч. Няма как да се пътува често.
В началото съжителството ни беше хубаво. Чувствах, че все едно съм на гости при мама. Да, определено не усещам този апартамент мой. Той е вече неин. Тя си го е подредила по свой вкус, да и е удобно. Ама не става да живея с нея. То са едни турски сериали, става рано, започва да хлопа, да тропа.
Излизах с едно момиче няколко пъти. Като и казах, че живея с майка си... ами срамота е. Викам й иди на гости, че ще водя една жена тука. Тя казва: "Никъде не отивам. Ти едно време водеше к**вите тука пък аз живеех на село, сега обаче няма да стане. " И аз й казвам: "Е ти какво искаше, да живея с теб ли? Аз трябваше да стана самостоятелен. "
Не се получиха нещата с това момиче.
Предложих на майка да продам апартамента понеже е голям и да взема два малки, един за нея и един за мен. Майка ми е, няма как да я оставя на улицата. Обаче не иска, започва да реве... абе страшна работа. Поставя ме в много неудобна позиция, да избирам между нея и бъдещия ми живот.
Обмислях да наема жилище, но си казвам, че за тези пари по-добре да изтегля нов заем и да си купя нещо. Но не ми се теглят пак кредити. След като знам, че имам...
Ей го оня ден пак си харесах едно момиче и не ме срам да я заговоря, далеч съм от това. Разменихме контакт, чатим си, но самия аз насочвам нещата в приятелска посока. С тази цел сякаш бягам от въпроса: "Сам ли живееш? " Нека не се лъжем, няма жена която да си каже: "Оле много хубаво, че си на 30 и все още живееш с майка си. " Сега се сещам за един виц и ще го копирам тук.

- Докторе, жена ми не получава оргазъм!
- А как го правите?
- Ами лягаме ребром наляво и така всеки път.
- Защо не пробвате надясно?
- Как так надясно - с лице към мама? !

Споделям ви историята си. Искрено се надявам да получа добри коментари и съвети от вас. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 3b3e0cc537
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Авторе, защо имаш такива комплекси и плащаш данък обществено мнение?

Аз съм живял и по квартири и с родителите си, и последните 20 години живях при тях и ги доизгледах(те починаха - Бог да ги прости! )

И това, че живях при родителите си, не ми поречи да си намеря прекрасна жена, която стана моя съпруга! И си създадохме много добро, сговорно и задружно семейство. Когато се запознах с нея, баща ми вече беше починал и живеех само с майка си, но това НИКОГА НЕ Е БИЛО ПРОБЛЕМ за съпругата ми. Тя дори се радваше, че имаме жилище и няма да живеем под наем - и много добре се разбираха с майка ми.

Така, че това което говориш са някакви смешни съвременни ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ! Че човек трябва задължително да живее самостоятелно - ПЪЛНА ГЛУПОСТ!

НЯМА НИЩО ЛОШО ДА ЖИВЕЕШ С РОДИТЕЛИТЕ СИ!

Така, че съветът ми е: НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ОТ ТОВА, ЧЕ ЖИВЕЕШ ЗАЕДНО С МАЙКА СИ!

И недей да гониш майка си от дома, когато имаш среща! Това е грозно и обидно!
Ще си поканиш момичето на гости, и ще я запознаеш с майка си! - какъв е проблемът?
Да няма да правиш секс оргия, че се притесняваш от майка си?

Аз примерно не съм имал интимни контакти със съпругата ми, докато не сключихме брак, защото и двамата смятаме, че така е редно и правилно - вярващи хора сме.

И ти не си длъжен да блудстваш преди да се ожениш!

Имай предвид, че ако някоя жена има проблем от това, че живееш заедно с майка си - тя не е читава и не е за теб! Не ти трябва такава жена!

Така, че си търси добра, сериозна и свястна жена за своя съпруга!

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: f29045f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Наем ти е решението. Ако вържеш жена, ще си купите апартамент заедно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 94a8cda95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Малко си нагъл. Ако ти дремеше за съжителката, щеше да ти е съпруга и майка на децата ти. Много е лесно да си съжителстваме без реално обвързване и отговорности. Добре е направила жената.
Сега пък искаш да продаваш апартамент, за да има къде да водиш жени. Или майка ти да се махне, че да ти пуснат. То това гадже е паднало от Марс и няма да се усети, че живее още един човек там. Няма да види дамски обувки, нещо типично женско. Или от входната врата и направо в спалнята, без да влиза в другите стаи ли? Нали като отиде в тоалетната/банята ще види четка за зъби и други принадлежности? Или ще обикаляш стаите и да обираш нейните неща и да ги криеш някъде? И то всеки път? Колко дълго ще продължи това криене и театър? Тук планът ти яко куца. Може да си помисли, че си поредния изневеряващ обвързан. И ще и стане обидно, че си излъгал.
По-добре е да си честен с потенциално гадже. Не ти е проблемът с жените къде ще ги минаваш, а че нямаш емпатия.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: ca58f8aaea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Най-добре мъж сирак и тва е. Един мъж няма как да е без жилище нали деца ще гледаш един ден. Не че историята не познава и ситуации в които жена би била окей да живееш с маминка, но са доста малко.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: b10a6ff1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сега само кажете, че и майка Ви е участвала в изплащнето на жилището, защото по силата на логиката би следвало да е така, и тогава си идва всичко на мястото, по отношение на хронологията, и като обяснение защо не иска да се мести, а по отношение на някакъв съвет - ами, то той се съдържа в проблема Ви - хващате си куфарите и обратно в чужбина, като поправяте грешките, които сте допуснал - дали професионално, дали личностно.

Така и вълкът ще е сит, и агнето - цяло, няма да Ви се налага да купувате и продавате нищо, което в момента е безумие, няма да загубите голям и перспективен апартамент, в който, изглежда и майка Ви има право да живее, и Вие ще си имате личното пространство.

Ако, все пак, Вие, и лично Вие сте създал тези блага - поздравявам Ви, само си намерете лично пространство, точното момиче ще има очи и уши да Ви оцени по достойнство, защото в грохналата ни откъм култура и нрави страна много хора биха извърлили майките си, докато новите им половинки биха ги подкрепяли под някакъв предтекст, та да се намърдат и те наготово.

Още повече, със съжаление го казвам, че ако един млад мъж, какъвто съм и аз, иска една душевно здрава и нормално образована жена - то шансовете да я намери измежду нашенките в България стават от година на година все по-нищожни, не малки.... Разбира се, както при всяко правило има и изключения...

Но пък, добрите житейски умения, българската мъжка коравина. както и хубавата домашна баница могат да накарат много от запазилите душевността си чужденки да проговорят български за нула време... Все пак... българският мъж умее, внимание, не говорим за новобългарският, това са отделна категория изкуствено създадена етническа прослойка, в която всичко е наобратно, та умее всякаква работа - от компютърна през полска - с дълбока оран, до бурене на всякакви кладенци, та до довършителна с финно шпакловане ;), та такъв микс от умения би бил доста мотивиращо за всяка. При мен е пробвано - работи, една французойка, но не е само една такава чужденка, седна сама да научи азбуката, а още не бяхме стигнали до края на списъка с гозбите, които ѝ готвех.

Още повече, ако попаднете на правилната - накарайте я да си купите нещо малко, но заедно и поравно, и ще пробвате как се държи. Може едно къще на 20 км от брега на морето (20 км са нищо, реално), и веднага ще разберете дали е подходяща да си купите заедно семеен дом.

Пожелавам Ви да Ви се случи!

Родители има всякакви, ако взема да разпрвям, хорат се втрещяват около мене, но ако пък нямах такива - кога щях да се науча да разбирам хората и да ги приемам, както и да търся адекватните душевни причини зад всяко неадектвано, на пръв поглед, тяхно действие? Тоест, каквото и да Ви се случва - то Ви и учи да сте по-добър, развива Ви, а майка Ви - ами.... никой не е останал ненаказан за грешките си.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 8373059091
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Майка ти много добре те манипулира.
Момичето няма да ти се присмее че си на 30 и живееш с майка си и имаш уважителна причина.
Винаги можеш да кажеш, че нещо се е разболяла и живее при теб, за да ти помагаш. В този случай даже ще го помислят за много мило. НО! , има едно голямо но, ако се обвържете с това момиче в един момент в началото на връзката, майка ти трябва да изчезне.
Продавай апартамента изобщо недей я пита, сега е момента да действаш и да се изстреляш, защото тоя филм ти е съсипал самочувствието.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e497fc27eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И какво като живееш с майка си в момента, ако ви е добре с жената ще заживеете заедно. В България все още има няколко семейства живеещи в една къща.
А апартамента твой ли е?
Пък има и мъже дето ходят при жената.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: adaa63b3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Майката е заела много кофти позиция... Манипулира те, та реве, та обижда на курви жените.
И ти клякаш, там ти е грешката. Защо се допитва като да искаш разрешение, така и даваш възможност съвсем да те контролира.
Уведомяваш!
"Утре ще бъда с компания, трябва ми жилището свободно"
"Решил съм да продам апартамента, вече оглежда а два малки"
Хубаво е, че мислиш за нея, няма да я оставиш на улицата, но не за сметка на целият ти живот.
Иначе нито жена, нито семейство ще имаш, знаеш го.
Ето, че ти вече дори избягваш дори совалки, камо ли връзка.
Стягай се, нека си реве и се тръшка-манипулация е!
Ако искаш започни да размествам неща в ТВОЯТ си дом, нека и стане ясно, че вече си у дома и ще разполага с дома и живота си както намериш ТИ (а не тя) за добре.
Познавам подобна майка, синът прехвърли 40-те и е сам.
Тя си има любовник при който ходи уикендкте, но и не се маха от главата на сина си толкова години, а преди не го оставаше да излезе на квартира с "аз ще изляза, просто ми трябва малко време".
Времето мина вече за него...
Сега тя се опитва да му търси жена, смях... съсипа му живота, той пък все да не я обиди, че го е отгледала сама, тя все му натякваше това, де.
Та, вземай живота си в ръце и бъди твърд.
Ще реве докато види, че номера не минава вече и ще кротне.
Но имай предвид и занапред, че вероятно ще "трови" всяка жена около теб ако има тази възможност.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: a76fc30671
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Майка ти си отива на село и си пътува, , предполагам има транспорт и го прави както го е правила преди. Няма място за сърдене и манипулация, някакво да и се молиш и предлагаш варианти, ти имот си имаш. Ако те промениш нещо, ще останеш стар ерген, депресията с майка ти. Ти също имаш нужда от лично пространство. Ясто ма ка ти може да си пътува нали? За колко говорим 20-30 км. нали, хората масово пътуват. Не мажешэда живееш в жилище с вярванията и маниера на майка те, а щом тя не се усеща, ясно иэказваш, мама до края на месеца, на първи те връщам на село, не ми се сърди, цупи, ако щеш не ми се обаждай аз трябва да си продължа живота. Да теглиш кредит при условие, че имаш имот е лудост, защото ще се решиш от с. уго за да плащаш кредит. Да майка ти маже да дойде, но на гости, да остане да преспи по изключение да, ни 0ъди мекушав. Съсипваш си живота. Що за несъброзителност от нейна страна. Подготви са за рив, скандали, манипулация, но мамо обичат те, но това е най-провилното.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 39ddfda5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Колкото и трудно да е, ако искаш семейство в близко бъдеще, ще трябва да се пуснеш от полата на мама. Да, понякога изборът е неприятен, ема обидени, но никоя жена няма да е щастлива да създаде семейство с мъж, който живее с майка си. Така, че дали ще продадеш апартамента и ще купите два малки, дали ще се изнесеш под наем или ще теглиш пак кредиш, ти си решаваш (на мен първият вариант ми се струва най-подходящ), но ако не искашда останеш сам, намери решение. Майка ти и да се сърди, ще и мине, пък и е крайно време да разбере, че отдавна ти е време да имаш свой живот. Даже, съветвам те да го направиш скоро, защото майка ти е още млада и може да се справя сама, а не да чакаш да стане стара и болна, защото тогава съвсем ще е трудно да се изнесеш и в крайна сметка ще си останеш сам, без семейство, защото цял живот ще си вързан за мама. Не казвам, че трябва да я изоставяш, пак ще я виждаш, ще и помагаш, но просто няма да е в другата стая. Помисли го сериозно, защото сега си на 30, но утре ще се събудиш на 45 и вече може да е късно.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 980d458848
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ама чакай сега, апартаментът е твой, а не на майка ти. С какво право ще живее там и не иска да се изнесе, че й условия поставя кого да водиш и как? Освен ако не ти е дала тя парите, не виждам с какво право. А тя къде е живяла преди това, все на вилата ли?

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: b012dc73d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   В твоя случай не е срамно, че живееш с майка си. Ти няма как да я изгониш на улицата.
Случая е много сложен. Наистина не знам какво да те посъветвам.
Каквото и да кажеш ще излезне така сякаш гониш майка си на улицата.
Кофти.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 431abccdb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз бих дала големия апартамент под наем и бих взела 2 боксониери в един и същ квартал, но не непосредствено съседи. Ако апартамента е купуван от теб, просто я информираш. Така и двамата ще имате лично пространство. С наема от големия може да си помогнеш в плащането на наемите на малките. След време, ако имаш семейство може да си идеш в големия и да плащаш само наема на малкия.
Ако апартамента е семеен и не си го купуваш ти, оставяш майка ти в него и се изнасяш под наем.
Или търси жена с апартамент.
Това са ти опциите.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 0721fe1b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Има няколко въпроса, чиито отговори са много важни.
Това което сега наричаш "вила" това не е ли родният ти дом, и той се намира на село???? Майка ти колко помогнала в изплащането на апартамента че днес има самочувствието на собственичка?
Колко далеч от града е това село/вила? И има ли вариант ти да живееш на село сам?
Всяка жена би уважила факта да живееш сам, а на село (близко до града) в днешни дни е дори по ценно от колкото апартамент, особенно за отглеждане на деца. Днешните млади жени имат шофьорски книжки и 20-30км не са им проблем да ги пътуват ежедневно, особенно ако след като се приберат могат да си пият питие на верандата до малкия басейн/джакузи. А ако може и салатата да е екологична от лични зеленчукови лехи е супер.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 28e1ea7098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Трудна ситуация.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 491fd12913
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Подкрепям номер 1

Аз също си намерих добра жена, докато живея с родителите си. И след това с нея живяхме заедно с тях до смъртта им. И те се уважаваха, и разбираха със съпругата ми.

A това, което пишеш:
"С тази цел сякаш бягам от въпроса: "Сам ли живееш? " Нека не се лъжем, няма жена която да си каже: "Оле много хубаво, че си на 30 и все още живееш с майка си. "

Изобщо не е вярно!

Така би разсъждавала само някоя много проста и ограничена жена! - а такава за какво ти е?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker