Много ми е самотно, но вече не ги издържам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19284)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Много ми е самотно, но вече не ги издържам
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 736 пъти
Винаги са ми казвали, че съм особена.

Като малка си измислях все самотни хобита и доста добре се забавлявах, а сред други деца не се чувствах на място и те го виждаха и ми отмъщаваха. С възрастните водех интересни разговори, но те малко или много ме отхвърляха заради възрастта ми. Изкарах някак детската градина и училището, без да се самоубия.

Студентството известно време беше приятно. Хормоните ми избухнаха и се наложи да стана една идея по-социална, иначе нямаше как да се уреждам. Имах забавни приятелки на моята възраст, временно.

После ме налегнаха по-“възрастни” проблеми и се бях поотчаяла, но ме спаси едно непознато момче. И то едно такова особено като мен, с бушуващи хормони и не особено социално.

Момчето склони да го запозная с разните ми роднини, макар че му се правеха други неща. Те бяха много любопитни да го видят, но като че ли очакваха нещо друго.

Първите няколко години бяхме много щастливи. Много леко заживяхме заедно. В началото ми беше странно, че приятелят ми прекарва толкова време в Интернет, но постепенно и аз станах такава.

Откакто съм с този приятел, роднините ми проявяват засилен интерес към мен. Изведнъж откриха, че нямам приятели, и се чудят как да ме социализират. Искат редовно да си ходим на гости и да си бъбрим. Редовно се опитват и да ме сватосват, като се правят, че ми правят услуга, а всъщност ме поставят в неудобно положение. Имаме си специална клауза да не им водя “онзи, как му беше името”. Смешна работа, той изобщо не ги споменава. Веднъж преди години, когато бяхме всички, той им направи една ревнива сцена, но аз го смъмрих, нарекох го извратен и той оттогава просто се изключва, като му заговоря за тях.

След първите няколко безметежни години с приятеля ми мен ме напънаха по-“възрастни” амбиции и животът ми/ни стана ад. Кариерите ни са пълен провал. Не знам защо, може би измамна мотивация. Погребахме новороденото си бебе. Правя и спонтанни аборти. 2 пъти ни изчезваха домашните любимци, а последният трети умря внезапно в леглото на бебето малко след бебето.

Апартаментът стана зловещо празен. Приятелят ми вече изобщо не излиза от социалните мрежи. Там си е намерил хора, които го карат да се смее. Аз постоянно си намирам поводи да излизам. Искам да хвана някой непознат и да му изсипя цялото съдържание на главата си, но не правя чак така. Знам, че не съм добре с главата, а не ми се лежи по лудници, така че го карам по-кротко. Много ми харесва и да се потапям в чужди “проблеми”, със или без кавичките. Искам да разбера от възможно най-близо как успяват да се мотивират нормалните хора всеки ден да станат, да се протегнат хубаво, да си поемат дълбоко дъх и да изживеят деня си с усмивка.

Роднините ми са все интересни личности. Интелигентни, начетени и много обаятелни, макар и злобни и долни, а може би пък точно заради това. Правят си неприлични шегички повод на това, че съм безработна. Или пък направо ме канят “да се наям”. Обикновено в някой апартамент в най-тесен кръг, но не винаги.

Помня едно роднинско парти преди няколко години, сигурно с над 200 души. Аз вече бях свикнала със специалната клауза, която отново ми беше специално подчертана, но не ми стана приятно, като осъзнах, че гостите край мен са събрани от кол и въже. Още ми отеква една момичешка реплика “Дядо, това е едно момче, с което се запознах онзи ден... ”. Но поводът за партито беше рядък, карай.

Последният път роднините ми предложиха нещо ново. Парти на обществено място, без бабички, с много интересни мъже на моята възраст. И много държаха да отида, с каквато си искам компания, само да се чувствам добре. Почнах да ги бъзикам за специалната клауза, а те твърдяха, че няма такова нещо, докато разбраха, че всъщност съм сериозна, и ми забраниха да водя “онзи” дори по-категорично от друг път. Сиктирдосах ги по-сериозно от друг път.

Странно е, че постъпвам така точно сега, когато имам най-голяма нужда от подкрепа от близки. За зловещия апартамент говоря. Не мислех, че ще се докарам дотук. Винаги много съм ценила кръвните връзки, заслепена от американските семейни филми. Все се чудех какво ли им е на сирачетата и изобщо не можех да си го представя. С годините взех да си мисля, че сирачетата просто съзнават някои неща, за които аз си затварям очите.

Съжалявам, че стана толкова дълго. Постарах се поне да е сбито.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: 55bd2b3048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Говори с "онзи", явно и на него му е тежко. Стягайте се и продължете напред!

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 26fa4a3a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Е, за писател със сигурност ставаш, сериозна съм, с удоволствие бих чела разкази написани в този твой стил.

"Зловешият апартамент"... Не съм религиозна, но извикай поп, който се занимава точно с такива неща. А вие с твоят приятел/мъж идете някъда за поне седмица. С уговорката "никакъв Интернет". Ако сте около река, още по-добре, реката е в постоянно движение, отнася и най-негативните емоции/енергии.
После ще имате време и "свобода" да почувствате какво да правите нататък с животите си. Как да продължите без зловещото, което се е случвало, как да сте щастливи, заедно или поотделно.

Имаш ли някакви (твои) разкази т. н? Публикувай тук нещо, имаш от онзи грабващ талант.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: fc2ba55067
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз обичах да си играя сама. Донякъде много добре те разбирам.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 3acca60a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За другото не знам, но за абортите: направи си изследване за тромбофилия. Оказва се, че тромбофилията е отговорна за голяма част от спонтанните аборти, както ранни, така и по-късни.
Пълния пакет, всички гени, излиза към 1000 лева в Геника, но се прави еднократно в живота. Ако имаш отклонения, просто следващия път, когато си бременна, ще си на инжекции клексан/фраксипарин, за разреждане на кръвта. Не се отказвай да имаш бебе, колелото се върти, нещата ще се оправят! Всичко ще тръгне, и кариери, и прочее. Просто не се отказвай, животът не спира. Не спирай и ти. Всеки заслужава щастие.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: d2d11594a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Докато четях имах усещането, че чета книга.
Пишеш увлекателно.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: fe9dc660a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката съм. Доста ми олекна, като споделих. Благодаря на всички, които са прочели темата, значи поне заглавието ги е грабнало. За коментарите благодаря още повече.

Номер 1, и аз мисля, че му е тежко. Всъщност аз знам, че неговият живот е много по-тежък от моя, но не ми се пише за неговите роднини, защото направо ми става лошо. Всичко най-лошо му се изсипа наведнъж. Той обаче казва, че е добре. Държи се, смее се (не много), ходи на работа. Следи дали аз се храня и спя редовно, дали нямам нужда от чаша вода или от носна кърпичка. Грижовен е, ще бъде добър баща, и като че ли грижовността го мобилизира, пази го от кризи. За разговори не ме връща, приятна съм му, но определено мрежите са му по-интересни.

4, благодаря ти, чух нещо такова и от лекар.

2 и 5, развеселихте ме с този мой “талант”. Наистина като по-млада и по-малка си имах една мечта да ме затворят в една самостоятелна килия и само да ме хранят от време на време, а аз да пиша, да пиша. Тъпо, но сега, когато имам и цялото време, и цялото пространство, не ми е до това и даже ме ужасява да оставам сама в апартамента си. Е, сега съм в криза, а това, че съм в този сайт, е напредък, от години не бях влизала. Сега ви пиша, но постоянно имам нужда и край мен да има хора, дори и непознати. Забавно е как човек може да се люшне от едната крайност в другата. Преди никой не ми трябваше, а сега направо се превръщам в социална пеперудка. Мисля, че едно (живо) дете ще ме уравновеси в това отношение.

И аз не съм религиозна, иначе край мен е пълно с религиозни. Наскоро пак ме излъгаха да вляза в една църква, но с възрастта се чувствам все по-нелепо на такива места. Благородно завиждам на вярващите, че се чувстват част от общност. За невидимата висша закрила - предпочитам живо същество да ме хване за ръката. Най-склонна съм да обожествявам котките. Когато умра, искам най-напред починалите ми котки да ме посрещнат и да ме гушнат.

Приятелят ми си има една мечта да зареже завинаги тази заблудена цивилизация и да хване гората, но казва, че аз няма да мога да живея там. Вярно, за жена е по-трудно, а и аз си харесвам градските удобства. Чудно ми е как и той ще издържи без Интернет. Цяла седмица - това ще го убие :))

Едно време исках да напиша многотомен роман по подобие на “По следите на изгубеното време”. Много добре си представям какво му е било на Марсел Пруст. Загубил е цялото си семейство, както и здравето си, но пък са му останали някакви пари, от които да живее и дори да плаща и на издатели. И както го е описал, започнал е да лежи по цяла нощ с поглед, вперен в тавана, и си е спомнял, спомнял, спомнял и писал до края на живота си. Но преди това е имал и кратък социален период, през който е набелязал и други прототипи освен себе си. Може аз да съм на този етап.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 6693414020
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   А ти защо не работиш?

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 66911674e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторке, когато човек се чувства неудовлетворен духовно и чувства, че нещо му липсва - това обичайно означава, че за душата му има проблем!

А душата е духовна и се нуждае от своята духовна храна - връзката с Бога!

Затова, моят съвет е: да се обърнеш към Бога с цялата си душа и сърце, и да повярващ в Него, и постепенно да се въцърковиш в правослалвната църква?

Защо в нея?

Защото само тя единствена е наследница на древната апостолска църква и преподава вярно Божието слово, и води хората към спасение.

Потърси и православни сайтове в интернет и чети от тях:
ето няколко: Бъди верен, Православието com, сайта на Ловчанската епархия, Добротолюбие, Православен храм, Православен свят.

След като направиш това животът ти ще се измени тотално и ще намериш смъсъла му.
И тогава ще имаш мир в душата си и няма да се тормозиш толкова от нищо!

Казваш не си религиозна - не ти трябва да си религиозна, а да бъдеш вярваща и въцърковена православна християнка!

А и вярата в Бога не е нещо стационарно и неизменно. Вярата е път: път на човека към Бога - Неговият създател...

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 003968cf5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Освен изследване за тромбофилия, знаеш ли кръвните групи и резус фактор на двама ви. Ако той е положителен на резус, а ти отрицателна, тялото ти ще атакува фетуса защото го разпознава като "вирус"...
След първият аборт/раждане обикновено слагат една ваксина (Rhogam)на майката за да блокират тази реакция за следващият път.
Ако е обратен вариант, ти позитивна, а той негативен, не е проблем за износване на детето, само ако майката е с негативен резус.
Но има и натурални начини за блокиране на "атаката" от имунната система на тялото ти.

Може би е време да пишеш :) Не го мисли твърде, не за хората, не за публикуване, ей така за теб си.
Пък после може би някой ден би споделила и с други хора.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: a864184b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   От авторката. Номер 7, преживях тежко това, че не станах добра в професията си. Според роднините ми дори трябваше да се лекувам и тази мисъл доста ме стресна. Оттеглих се уж временно, докато си почина и се успокоя, и започнахме да правим опити за бебе, защото вече и биологичният часовник ме нервираше не малко. Уредих да получавам и майчинство, това са доходи за 2 години. При по-благоприятни обстоятелства за 2 години щях да измисля какво искам и мога да работя, евентуално можеше и да уча още нещо. В момента още съм в шок от всичко, което стана с бебетата и животните. От тези събития не е минало много време и не знам и какво още предстои. Не знам за родителство ли да се настройвам или за менопауза и самотна старост. Старая се да не съм в тежест на приятеля си. Разбрали сме се да харча до определен лимит, не че имам желание за каквото и да било харчене.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: d3b7c0a38d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз и съпругата ми живеем в чужбина и също нямаме приятели. Тя е по-затворена, аз по-скоро трудно допускам хора до семейството. А и като цяло живота ми се пресича предимно с боклуци. Мога да те посъветвам да им теглиш една майна на тези твои роднини, ако не искат приятелят ти да присъства на вашите събирания. Крайно неуважително е да ходиш без него. Може би е добре да поразредиш тези ваши събирания и да потърсиш друга среда. И аз често вися в социалните мрежи, но не защото искам, а просто ние трудно да открием нормални хора за приятели в чужбина. В смисъл българи, защото местните нещо не ги виждам като наша среда. Човек може сам да промени нещата. Ако не ти харесва този живот промени го.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: a864184b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От авторката:

Номер 8, чудех се кога ще се появиш и под моята тема.

9, благодаря ти, позитивна съм. Сега ще си изследвам и хормоните за всеки случай.

11, толкова добре те разбирам, макар и да не съм в чужбина, но пък неведнъж съм сменяла населеното място и квартала. В чужбина съм ходила само по за няколко дни и беше загуба на пари, не ми хареса да съм на чак толкова чуждо и непознато място. Най-хубавата част беше, когато на връщане чувах, че граничарите вече говорят на български. Познавам задочно българи в чужбина от социалните мрежи и ги виждам как направо не могат да се наговорят на родния си език, могат да го правят денонощно. То не е само чуждият език, а какво ли не, на теб ли да обяснявам.
Приятелят ми много пъти ми е говорил, че в социалните мрежи можеш най-прецизно да си подбереш средата, да намериш хора, които разсъждават като теб (или изобщо разсъждават), които харесват и се интересуват от същите неща като теб. Не на последно място можеш да се включваш, изключваш и превключваш когато си искаш. Той държи на всички тези неща и е свикнал с тях.
Аз минах през разни фази. Първо бях затворена. После имах приятелки, които много си харесвах, но те ме ревнуваха от гаджетата ми. На роднините известно време прощавах същото, доста съм мека с тях, но откакто съм с този приятел, разкарах доста ревниви приятелки и приятели, други сами ме изоставиха в знак на протест. И дори и след “филтъра” да не протестират открито срещу връзката ми, пак оставаха и боклуци около мен. Както и ти си забелязал, боклуците са много. От сегашната си компания засега съм доволна. Дано се науча някога да разпознавам свестните хора. Роднините ми никога няма да ме приемат като човек със собствена воля. За тях това е борба за надмощие между тяхната воля и волята на приятеля ми, когото дори не опознаха, а и той не би си губил времето с тях. Чудят се на кого да ме дадат като едно безпомощно безгласно кученце и вече ме принуждават да ги хапя. Теглих им майните и няма да им се извинявам. От неуважението от майка си няма да се отърва толкова лесно (бях писала преди години тя пък какъв енергиен вампир е и всички коментиращи ми казаха БЯГАЙ), но явно ще се караме, докато сме живи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 6693414020
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   10, авторке, разбирам те, имала съм аборт в 5 месец, месец бях болнични и от следващия на работа. Докато седиш само вкъщи, нищо няма да се оправи. Дали ще имаш дете или не, не можеш да го решиш нито предвидиш. Седиш в това състояние, има кой да те издържа и подбутва още повече ситуацията да е такава, но имаш нужда да си сред хора. Почни работа, дори да не е твоето в началото. Тя не ти пречи на опитите за бебе, никой не напуска работа, за да прави опити за бебе. За едно забременяване и лекарите препоръчват спокойствие. Затворила си се в един кръг, но не може да е все така.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: a864184b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката съм. 13, постъпила си мъжки, върнала си се в коловоза си преди бременността и ти се е получило. Аз никога не съм напускала работа, за да правя опити за бебе, но и не виждам нищо лошо в това. Една моя позната, която не можеше да забременее дори изкуствено, щом напусна работа, веднага забременя естествено. Сега има живо и здраво дете. Е, при мен явно са други проблеми. Имам и друга позната, дори приятелка, полудяла след смъртта на бебето си. Постоянно е на хапчета и въпреки това е агресивна, затова и вече я отбягвам. Иначе беше много общителна и имаше желание да тръгне и на работа. Новата работа като терапия - и аз го обмислям, но засега клоня към не. Мразя кандидатстването и интервютата за работа. Ако бях на работа и с изтичащ болничен, не знам как бих постъпила, зависи. Ако ме уволнят, това означава нови кандидатствания и интервюта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker