Чувствам се безсилна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувствам се безсилна
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3295 пъти
Имам дъщеря, с която имам огромни проблеми. 20-годишна, пие, пуши, прибира се вкъщи в 8 сутринта. Стаята й прилича на бойно поле. Когато се опиташ нещо да й кажеш, те гони от стаята си-не иска да слуша критики. Лицето й е измазано с кафяви гримове и не се вижда нищо от естествения й тен. Не иска да работи, всяка вечер е по барове, краде пари от нас, само да намери чантите ни. В къщи непрекъснато е с някаква от приятелките си. Мирише на алкохол, не иска да учи. Косата й е изкуствено удължена и се интересува само от тоалети за бар. Не общува с нас. Само с приятелки. През цялата нощ влизат и излизат. Не мога да въздействам, не иска да чуе, че съсипва здравето си. Нищо не я интересува освен ходене по кръчми, ако не е по заведения си ляга в 5 часа. Не чисти. Ако не изчистя стаята й, няма да я изчисти с месеци. В гардероба всичко е наопаки. Ботушите и са под леглото. Спалното бельо е омазано със сенки.

Уж е студентка. Не ходи на лекции. Не й се учи. Не й се работи и чака на готово. Не се стреми към нищо. Аз и баща сме много, много зле-психически. Посъветвайте ни!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 24d9d6f35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами сега берете плодовете си от „възпитанието си“ -т. е. безмерното глезене. Много родители от вашата генерация, които са били лишавани и държани под строи като деца, дадоха пълна свобода на дечицата си. Не родихте и повече от 1, защото през 90те положението беше страшно, което създаде цяло поколение от егоистчета и безотговорни хора.
Решението (казвам го като човек, малко по-възрастен от дъщеря ви) - просто ? дайте срок от месец да се изнесе от вас. Тя няма да го вземе на сериозно, разбира се, защото тя вас не ви взима насериозно, но точно на датата нека намери два куфара на вратата ви, а ключалката - сменена. Дайте ? едни 200 лв. и ? кажете, че трябва сама да се оправя в живота.
Ще реве, ще троши, но накрая ще се приюти при някое приятелче.
Ако ви потърси, може да се настани отново при вас, но под определени правила - да чисти само тя, да започне почасова работа или да учи поне. Ако не се придържа и към тези неща - с чиста съвест можете да я изгоните завинаги.
Иначе - ще се справи, спокойно. Аз съм се изнесла по-малка от нея и съм се справила, и маминото момиченце ще се справи. Ако пропадне с дрога и мъже, не изгонването ви ще е виновно, а възпитанието преди това.
Рано или късно всяка майка-орлица трябва да пусне пилето да полети, ако полети - ще стане орел, ако ли не - ще си разбие главата в скалите.
Това е животът, за който не сте подготвили орлето си. С глезене, с позволяване на всичко, с неналагане на обещаните наказания и ограничения, вие сте направили мечешка услуга на детето си.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d145aa8ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изгонете я от вас и да се оправя сама, свикнала всичко на готова да има трябва да се научи на самостоятелност. Трябва да я накарате да разбере, че цял живот няма да сте живи да я издържате дъщеря ви е човек без амбиции, без мотивация който по цял ден бездейства, човек който не мисли за бъдещето си, а мисли само къде да отиде и да се напие. За това моят съвет е да я изгоните и да се оправя сама, но и вие сте допуснали грешка че още от малка не сте я научили, че за да получи нещо, трябва да си го заработи, за да иска нещо трябва да може да даде нещо.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 57db65abb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Госпожо, тази ситуация във вашето семейство едва ли е от сега! Вие сте изпуснали контрола доста по-рано за да си позволи дъщеря ви всичко това... Нормално е да излиза, да се грижи за външния си вид, не е нито първата, нито последната която пуши и пие, но когато нещата стигат до крайности трябва да се взимат мерки! Единствените хора които можете да разберете и насочите дъщеря си сте вие нейните родители, диалог трабва да има независимо как ще го постигнете, навярно сте доста закъсняли но наложете твърда ръка и покажете авторитета който трябва да имате в очите на макар и порасналите си деца(без бой разбира се)! Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 2590a7e23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Незнам как се е стигнало до тази ситуация. Сигурно не изведнъж и не от вчера. Не искам да търся вина у вас с бащата но дали няма пропуски във възпитанието и лош пример? Има според мен само едно решение на проблема: Да говорите и двамата с нея, да и кажете, че така не може да продължава. Момиче на 20 години трябва тепърва да поема живота си в ръцете. Кажете и да си търси работа и жилище и тогава, като е самостоятелна и сама си изкарва парите, да си ходи колкото иска по барове и по кръчми. Друго не виждам какво да се направи. Положението е изтървано. Нека се научи да е самостоятелна, сама да си изкарва парите и да си пласта за наем, а тогава да си чисти колкото и когато иска, и да се прибира когато иска.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 349590f940
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Наложете контрол с твърда ръка! Ако е много зависима от вас и я заплашите, че правилата в къщи са се променили и е свободна да си тръгне, може би би я стреснало....

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 83ee5af279
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като начало спрете да и давате пари. Ако се налага махнете всички пари от вкъщи, за да не ги намира и краде, колкото и да тършува! Щом се смята за толкова независима, нека наистина разбере какво означава това. 20 годишна е - вече не е дете. Има покрив над главата си, нахранена и облечена е. Покажете и, че не сте просто касички, а нейните родители, нейното семейство и тя трябва да ви уважава! Време е да стане разумен човек, бъдете малко по-строги, не се отчайвайте! Желая успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6432d047ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спрете издръжката! По-строги мерки-на 20 години ще и се наложи да работи, спрете да я жалите, защото така съвсем ще пропадне!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 86b390f996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Представям си колко ви е трудно с такава дъщеря. Най-вероятно компанията и влиае зле, но все пак е пълнолетна не може да я задължите да прави каквото искате. Незнам, може да ви посъветвам тъпи неща, ама, може и да свършат работа. Примерно ако харесва кучета и вземете едно куче, въпреки, че ме съмнява, че ще го гледа поне може да я задържи малко в къщи от време на време, нека се научи да отговаря за нещо, друг вариянт е да си спретнете една хубава почивка до някъде ако имате възможност, но не и без нея! Така няма къде да ходи, идете на ски там няма кръчми и зле влиаещи приятели, може да и дойде на акъла колко грубо се държи с вас. В краен случай, крийте яко парите, да не краде и я дръжте из късо относно това, нека учи и да работи, да не чака така на готово да и се сервира, да не казвам по тези кръчми и барове с какви може да се е забъркала.... Успех! Според мен е добре да се обърнете към психолог или някой който би ви помогнал.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9a06b6d35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съжалявам... но не трябва вие с мъжа ти да сте безсилни в тази ситуация, в собствения си дом. Оставяте я да прави каквото си иска и се свивате като мишки... заяви позиция! Постави ясно нещата като правила, които дъщеря ти ако не спазва, ще напусне жилището.
Поставяй ултиматум - за прибирането, за парите, които краде /само ги краде ли? Надявам се, че все пак вие с мъжа ти не и давате пари за барове и кръчми!! /, за чистенето, за приятелките, които по цяла нощ влизат и излизат, за всичко. И не само на думи, като не спазва правилата, посочете и вратата. Нека остане сама на улицата, без да има в коя чанта да бръкне за пари, и мама да и даде ядене и да и изчисти стаята. Да си осигури ядене и стая, и да прави там каквото си намери за добре. Трябва да я накарате да разбере, че на тези години никой за нищо не е длъжен към нея. Ти също трябва да го проумееш, че дъщеря ти е вменяема и пълнолетна, и ти не си отговорна за нея, тя си е отговорна за живота си. И мъж имаш, не си сама в това, тъй да се каже, заявете позиция с по-твърда ръка! Кураж, не е толкова страшно, аз бях дори в по-неизгодна позиция от тебе, бях съвсем сама... наистина с друг род проблеми... но се оправих.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: dbd0b8917a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   хващай сопата.. явно малко са и били шамарите...

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9817318c31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ахаа, ето от къде се идват мацките по баровете!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8b264539e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не мога да проумея едно - как двама възрастни хора, мъж и жена на около 40-45 години, колкото предполагам сте вие и съпругът ви оставят една 20 годишна пикла и мърла да ви върти на малкия си пръст? Вие наред ли сте изобщо? Мъжът ви мъж ли е, евнух ли е някакъв, кастрат? Влизат и излизат от къщата ви някакви безподобни курви и лекета, а вие стоите като двама кибици и гледате как дъщеря ви пропада? Отдавна, много отдавна трябваше да я изгоните от вас. Да! Да я изгоните от вас. Та тя е на 20 години, не й отива да живее при мама и при тате. Аз съм мъж на 24 и имам сестра на 32 вече(по настоящем семейна с 2 деца), т. е. сестра ми е 8 години по-голяма и беше една пълна глезла, която меко казано не можех да понасям. Когато стана судентка, макар и в нашия град беше на 19 и майка ми й каза до седмица да си намира квартирка. Имаше ревове, имаше тръшкания, баща ми зае позицията на мълчаливото одобрение и никакви пари. Така каката се изнесе, заживя с приятелка, след около година си намери свестен приятел, който по настоящем е нейн съпруг. Мене ме сполетя същата съдба когато станах на 18. За сестра ми майка ми ми обясни, че едно момиче като завърши училище трябва да започне да си търси мъж. За жената времето е по-ограничено и до 24-25 трябва да е намерила нещо сериозно, иначе вероятността да си остане стара мома е голяма. Вашата глезла е тръгнала натам, а вие просто й помагате.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: dbd0b8917a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   номер 12 по ограничено мислене не бях чела.. какви стари моми какви 5 лева бе човек.. в кой век живееш? кой е казал че до 25 години трябва задължително да си намериш мъж.. какво е това ограничение.. всеки намира своята половинка когато му е времето.. когато му е писано.. може да е на 25, може и да е на 45.. сега да тръгна да си чупя краката и да търся понеже времето било ограничено.. мен родителите ми ме държаха много строго.. имахме си правила и задължения у дома.. от 17 годишна работя.. на 19 се преместих в друг град, завърших, сега работя, живея сама.. благодарна съм на родителите ми за строгоста.. защото благодарение на тях и на това което са направили от мен устоявам на живота и на всичко което ми поднася!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2bd02d4eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   номер 10 да се разберем боя не решава проблема

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4838138fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Че какво е виновно момичето, че е нямало кой да го научи? И айде няма да казвам онова клише за баницата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker